A Rose is A RoseHandbag by DROPS Design

Heklet DROPS veske med blomster i ”Muskat”, ”Cotton Viscose” og ”Glitter”.

Søkeord: blomst, veske
DROPS 105-17
DROPS design: Modell nr R-514
--------------------------------------------------------

Bredde: ca 24 cm
Høyde: ca 15 cm
Materialer: DROPS Muskat fra Garnstudio
150 gr f.nr 61, beige
Og bruk: DROPS Cotton Viscose fra Garnstudio
150 gr f.nr 17, gullbeige
Og bruk: DROPS Glitter fra Garnstudio
1 spole nr 01, gull.

DROPS Heklenål nr 4 – eller den nålen du må ha for å få 20 fm med 1 tråd av hver kvalitet kvalitet på 10 cm i bredden.
DROPS Heklenål nr 2,5 og 3

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 23.95 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 23.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Cotton Viscose DROPS Cotton Viscose
54% Bomull, 46% Viscose
Utgått
finn alternativer
needles Pinner & Heklenåler Bestill

Instruksjoner

Liten og stor blomst: Hekle 4 lm og sett dem sammen til 1 ring med 1 kjm.
1.omg: 1 lm, 6 fm om ringen.
2.omg: * 1 fm i fm, 3 lm *, gjenta fra *-* totalt 6 ganger, avslutt med 1 kjm i første lm = 6 lm-buer.
3.omg: 1 lm, hekle slik i hver lm-bue: 1 fm, 1 lm, 3 st, 1 lm og 1 fm.
Her slutter den lille blomsten.
4.omg: Snu arb, hekle * 1 fm i fm fra 1.omg, 5 lm *, gjenta fra *-* totalt 6 ganger, avslutt med 1 kjm i første fm = 6 lm-buer.
5.omg: 1 lm, hekle slik i hver lm-bue: 1 fm, 1 lm, 5 st, 1 lm og 1 fm.
Her slutter den store blomsten.
Blad: Hekle 12 lm.
1.omg: Hekle slik langs den ene siden av lm-raden: 1 kjm i 2.lm fra nåla, 1 kjm i neste lm, 1 halvst i de 2 neste lm, 1 st i de 3 neste lm, 1 halvst i de 2 neste lm og 1 kjm i de 2 siste lm. Hekle 1 lm, deretter hekles det på samme måte langs den andre siden av lm-raden.
2.omg: Hekle 1 omg med kjm rundt hele kanten på bladet – hekle i de bakre maskebuene, start omg med 2 lm og hekle også 2 lm i overgangen til andre siden på bladet. Avslutt med 4 lm til stilk, klipp tråden.

Veske: Hekle 49 løse lm på nål 4 med 1 tråd av hver kvalitet (= 3 tråder). Hekle 1 fm i 2.lm fra nåla, deretter hekles det 1 fm i hver av de resterende 47 lm = 48 fm, avslutt raden med 1 lm til å snu med. Fortsett å hekle frem og tilbake med 1 fm i hver fm og 1 lm på slutten av raden – det hekles i vekselvis fremre og bakre m-bue på annenhver rad.
Hekle til arb måler 38 cm. Fortsett å hekle som før – samtidig felles det 2 fm i hver side slik: * hekle til det gjenstår 1 fm, snu arb, hopp over 1.m, hekle 1 fm i 2.m og videre bortover til det gjenstår 1 m, snu arb, hopp over 1.m og hekle 1 fm i 2.m *. Gjenta fra *-* til det er felt 12 m i hver side = 24 fm tilbake, klipp tråden.

Skulderreim: Hekle 7 lm med nål 3 og 2 tråder Cotton Viscose + 1 tråd Glitter (= 3 tråder). Hekle 1 fm i 2.lm fra nåla og 1 fm i hver av de resterende 5 lm = 6 fm, avslutt raden med 1 lm til å snu med. Videre hekles det 1 fm i hver fm og 1 lm på slutten av hver rad til arb måler ca 85 cm, klipp tråden.

Blomster (se forkl over): Hekle 3 store blomster og 3 blader med 1 tråd Muskat på nål 3. Hekle 5 små blomster med 1 tråd Cotton Viscose + 1 tråd Glitter på nål 2½.

Montering: Brett vesken slik: 15 cm forside, 3 cm bunn, 15 cm bakside, resten er lokket. Sy skulderreimen til hver side av vesken - sy med 1 tråd Muskat og små sting kant i kant slik at det ikke blir en tykk søm. Sy fast bladene under de tre store blomstene og sy alle blomstene fast på veskelokket – se bildet.
Hekle lm-rader med 1 tråd Cotton Viscose på nål 2½ mellom blomstene slik: Start ved en blomst, stikk nålen ned gjennom kanten ytterst på blomsten og ned rundt 1 m på lokket, hent opp garnet og lag en fm, hekle deretter lm fram til neste blomst eller blad og stikk ned nålen på samme måte gjennom kanten og 1 maske på lokket.
Hekle på kryss og tvers, innimellom klipper man tråden og starter et helt annet sted.
Se på bildet og bruk fantasien.
Fest trådene godt.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (28)

country flag María José Rodríguez wrote:

Muchas gracias por este patrón, me encanta. Tengo dudas sobre cómo coser los lados, al dejar 3 cm de fondo, los dos laterales del bolso quedan a una distancia de tres cm también. Cuál es el procedimiento para unirlos? Muchas gracias de antemano por su contestación. Un saludo

28.06.2022 - 14:56

DROPS Design answered:

Hola María José, para coser, doblas 1.5 cm del fondo de la parte delantera y posterior del bolso y los unes con costura hacia arriba, hasta que el lado mida en total 16.5 cm.

04.07.2022 - 19:26

country flag Lenie wrote:

Hengsel moet wel doorlopen,anders krijg je nooit geen bodem.

03.06.2016 - 17:13

country flag Lenie wrote:

Met wat voor steek zet je de zijkanten vast?

02.06.2016 - 20:19

DROPS Design answered:

Hoi Lenie. Er staat matrassteek in het patroon. Kijk hier hoe je dat doet:

06.06.2016 - 14:32

country flag Anneke wrote:

Ik wil graag de tas maken maar mij is het in elkaar zetten niet duidelijk.Zie ik het op de foto nu goed dat het hengsel doorloopt tot op de bodem? Dus gedeeltelijk de zijkant vormt...?

25.08.2015 - 08:37

DROPS Design answered:

Hoi Anneke. Nee, het hengsel wordt op de binnenkant bevestigt. Lees onder "Afwerken": Naai het hengsel vast met 1 draad Muskat en kleine matrasst aan de weerskanten op de binnenkant van de tas – zorg ervoor dat de naad niet te dik wordt

25.08.2015 - 16:17

country flag Loes wrote:

Wat een schattig tasje! Maar ook ik begrijp niet goed hoe ik de zijkanten aan elkaar moet maken zodat een bodem van 3cm ontstaat. Heel graag uw advies. Alvast dank

22.04.2015 - 22:12

DROPS Design answered:

Hoi Loes. Je vouwt de tas dubbel ongeveer bij 16,5 cm (15 cm voorkant/achterkant - in het midden van de 3 cm bodem). Haak de tas samen.

23.04.2015 - 13:59

country flag Tanya Crawley wrote:

When it says to sc alternately between front and back loops every other row, does that mean: 1 row front loops, 1 row back loops, etc., or: 1 row regular sc, 1 row going front loop, back loop, etc. across the row?

12.01.2015 - 08:17

DROPS Design answered:

Dear Mrs Crawley you will work alternately 1 row sc in front loop of sts, 1 row sc in back loop and repeat these 2 rows. Happy crocheting!

12.01.2015 - 11:01

country flag Angela Schulze wrote:

Hallo, ich verstehe nicht ganz wie ich die Tasche zusammen nähen muss, um den Boden zu erhalten. Wenn ich die Seiten zusammen nähe, entsteht ja ein Beutel. Das sieht dann anders aus, als auf dem Bild. Liebe Grüße Angela

10.12.2013 - 09:51

DROPS Design answered:

Liebe Angela, an den Seiten ist noch die Verlängerung der Träger und gibt die 3 cm Tiefe.

11.12.2013 - 07:12

country flag DROPS Design wrote:

Hi Yolanda, you should do exactly as explained in pattern, turn the work when 1 sc remains on row, and then on next row skip the 1st sc and then continue that row, this way you will have dec 2 sc in that side of work, repeat in the other side.

15.02.2011 - 20:23

country flag Yolanda Hernandez wrote:

I don't understand this part.now dec 2 sc each side on every row as follows; work row until 1 sc,left, turn piece. skip 1 sc,work 1 sc in next sc and work return row until 1 sc left, turn piece,skip 1 sc,1 sc in next sc* confuse with this part is flap to the purse

14.02.2011 - 02:18

country flag Mrikski wrote:

I made it al lot smaller and without the handle: so now it's my sunglasses-protection-bag. In red with pink flowers: it looks great. Bring on the sun!

07.04.2009 - 22:56

Kommentér oppskrift DROPS 105-17

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.