Robinson by DROPS Design

Strikket og heklet sett med lue og votter til barn i DROPS Alaska. Øreklaffer hekles og dusk festes med heklenål. Størrelse 3 - 14 år.

DROPS Children 12-36
DROPS design: Modell nr X-018-bn
--------------------------------------------------------

Lue:
Str: 3/5 - 6/9 - 10/14 år.

Materialer: DROPS Alaska fra Garnstudio,
50-50-50 gr f.nr 01, natur
50-50-50 gr f.nr 49, lys brun
50-50-50 gr f.nr 50, mørk brun

DROPS Ermp nr 5 og 5,5.
Heklenål nr 4.

Votter:
Str: 3/5 - 6/9 - 10/14 år.

Materialer: DROPS Alaska fra Garnstudio,
50-100-100 gr f.nr 49 lys brun
+ en rest natur og mørk brun fra luen.

DROPS Ermp nr 4 og 5,5.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 21.00 kr /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 21.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 21.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 84kr. Les mer.

Instruksjoner

Strikkefasthet: Husk p.nr er kun veiledende 16 m x 20 p på p 5,5 og glstrikk = 10 x 10 cm

Rille (på rundp):

1 rille = 2 omg: 1.omg: Vrang, 2.omg: Rett.

Striper: * 6 omg natur, 6 omg mørk brun, 6 omg lys brun *, gjenta fra *-*.

Lue: Legg opp 70-77-84 m med lys brun på ermp 5 og strikk 3 riller. Bytt til ermp 5,5 og fortsett med glstrikk i Striper - se forkl over - til ferdig mål. Husk på strikkefastheten! Når arb måler 11-12-13 cm settes det 7 merketråder i arb (det skal være 10-11-12 m mellom merketrådene). Videre felles det på høyre side av alle merketrådene ved å strikke 2 r sammen på hver 4.omg 3 ganger og deretter på hver 2.omg 5-6-7 ganger = 14 m tilbake på p. Strikk alle m sammen 2 og 2, klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest tråden godt. Luen måler ca 21-23-25 cm.

Øreklaff: Hekle 7-8-9 løse luftm (inkl 3 luftm til å snu med) på nål nr 4 med mørk brun.

1.rad - mørk brun: Hekle 1 stav i hver luftm = 5-6-7 staver (1.stav = 3 luftm).

2.rad - mørk brun: Snu arb, 3 luftm, hekle 1 stav mellom hver stav fra forrige rad, rundt de 3 luftm i enden hekles det 5 staver, videre hekles det 1 stav mellom hver stav på den andre siden av den 1.stavrekken uten å snu arb, avslutt med 1 stav i 1.luftm fra 1.rad. Det er nå 13-15-17 staver som sitter i en bue. Klipp tråden.

3.rad - lys brun: Snu arb, hekle 3 luftm i første stav, deretter hekles det 1 stav mellom hver av stavene fra forrige rad - men mellom hver av de 5 stavene på toppen av buen hekles det 2 staver, avslutt med 1 stav i siste stav fra forrige rad = 18-20-22 staver. Klipp tråden.

4.rad - natur: Snu arb. Hekle 3 luftm i første stav, deretter hekles 1 stav mellom hver stav fra forrige rad - men mellom hver av de 6 øverste stavene på toppen av buen hekles det 2 staver, avslutt med 1 stav i siste stav fra forrige rad = 24-26-28 staver. Klipp tråden.

5.rad - mørk brun: Snu arb. Hekle 3 luftm i første stav, deretter hekles 1 stav mellom hver stav fra forrige rad - men mellom hver av de 6 øverste stavene på toppen av buen hekles det 2 staver i hver, avslutt med 1 stav i siste stav fra forrige rad = 30-32-34 staver.

Øreklaffen er nå ca 9 cm bred øverst og ca 7-8-9 cm høy. Hekle 1 klaff til.

Montering: Sy fast 1 klaff på hver side av luen slik at det er en åpning på ca 14-16-18 cm midt foran og 12-14-16 cm midt bak - sy klaffen fast kant i kant med luen med små pene sting. Dusk: Klipp 4 tråder i hver farge på 18 cm hver. Brett dem dobbelt og trekk løkken (ved hjelp av heklenålen) gjennom den øverste omg på toppen av luen. Trekk endene gjennom løkken og dra til.Votter:

Strikkefasthet: Husk p.nr er kun veiledende 16 m x 20 p på p 5,5 og glstrikk = 10 x 10 cm

Vrbord: * 2 r, 2 vr *, gjenta fra *-*.

Rille (på rundp):

1 rille = 2 omg: 1.omg: Vrang, 2.omg: Rett.

Felletips: Fell slik før merketråden: 2 r sm. Fell slik etter merketråden: Ta 1 m løs av p, 1 r, løft den løse m over.

Votter: Legg opp 28-32-36 m på ermp 5,5 med lys brun. Strikk 2 riller, fortsett med glstrikk. Når arb måler 3 cm byttes det til ermp 4, strikk vrbord i 4-4-5 cm. Bytt tilbake til ermp 5,5 og fortsett med glstrikk - herfra måles arb videre! Samtidig på 1.omg felles det 6 m jevnt fordelt = 22-26-30 m. Husk på Strikkefastheten! Når arb måler 1-1-2 cm settes det 3 merketråder i arb slik: 1 merketråd (= i siden), strikk 1 m (= tommelm), 1 merketråd, strikk 10-12-14 m (= inni hånden), 1 merketråd (= i siden), strikk 11-13-15 m (= oppå hånden). På neste omg starter økningen til tommelkile slik: Øk 1 m på hver side av tommel-m ved å strikke 2 m i m. Gjenta dette på hver 3.omg 2-2-3 ganger til = 7-7-9 m (= tommel-m). Når arb måler 3-4-5 cm settes tommel-m på 1 tråd. Legg opp 1 ny m bak tommelen = 22-26-30 m, fortsett med glstrikk. Når arb måler 8-9-11 cm felles det på hver side av merketrådene i hver side - se Felletips: På hver 2.omg 3 ganger og deretter på hver omg 1-2-3 ganger = 6 m tilbake på p. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, fest godt. Hele votten måler ca 18-20-23 cm.

Tommel: Sett de 7-7-9 m på tråden tilbake på ermp 5,5, plukk i tillegg opp 3 m bak tommelen = 10-10-12 m. Strikk glstrikk til tommelen måler 3,5-4,5-5,5 cm, nå strikkes m sm 2 og 2. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, fest godt.

Pyntebånd: Klipp 2 tråder i hver farge (rester fra lua) på ca 70 cm hver. Knyt løse knuter med 3 tråder i hver "bunt" - start 8 cm fra toppen av trådene og la det stå igjen 8 cm uten knuter nederst. Sy båndet kant i kant nederst på votten - start i motsatt side av tommelen - knyt tilslutt de løse endene sammen i siden.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (14)

country flag Paula Thivierge wrote:

Bonjour je fais le chapeau pour 10/14 et vous demander de placer 7 marqueur mais si je fais comme vous dites a 12 mailles d interval je nen mais que 6 merci de m aider

19.12.2017 - 19:51

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Thivierge, en taille 10/14 ans, vous avez 84 mailles, en plaçant un marqueur après chaque 12ème maille, vous aurez un total de 7 marqueurs (= 7x12 = 84). Bon tricot!

20.12.2017 kl. 09:17

country flag Paula Thivierge wrote:

Je ne comprend pas comment faire mes diminutions du bonnet je le fais pour mon petit fils j aimerais bien me faire expliquer svp

18.12.2017 - 17:26

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Thivierge, vous diminuez 1 m avant chacun des marqueurs en tricotant 2 m ens à l'end, en taille 10/14 ans, vous diminuez 3 fois tous les 4 rangs puis 7 fois tous les 2 rangs (cf description dans la réponse précédente). Bon tricot!

19.12.2017 kl. 08:14

country flag Paula Thivierge wrote:

Bonjour j aime beaucoups le model du bonnet mais je ne suis pas sure de bien comprendre la diminution 2m 3fois pour le premier rang si je comprend la premiere diminution j en tricote 6mailles et je diminue 3fois 2ma et je fais la meme chose jusqu'au bout du rang et je recommence au bout du quatrieme rangs et 7fois 2m ens tous les 2rangs merci de m expliquer

16.12.2017 - 06:08

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Thivierge, vous placez 7 marqueurs et diminuez ainsi: *1 tour en tricotant 2 m ens à l'end à droite de chaque marqueur (= avant chaque marqueur) = 7 diminutions au total. Tricotez 3 rangs sans diminuer.*, répétez de *-* un total de 3 fois, puis: *1 tour de diminutions comme avant, 1 tour sans diminutions*, répétez de *-* 7 fois au total = il reste 14 m. Bon tricot!

18.12.2017 kl. 08:17

country flag Francine Lacoste wrote:

Bonjour et bravo pour vos modeles, je veux faire le bonnet pour un tour de tete de 52 cm quelle taille devrais-je prendre merci

25.10.2015 - 16:30

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Lacoste, en taille 6/9 ans, vous le bonnet fera approx. 48 cm, et en taille 10/14 ans, il fera 52.5 cm approx, sur la base de l'échantillon de 16 m = 10 cm. Choisissez la taille en fonction du résultat souhaité (plus ou moins serré). Bon tricot!

26.10.2015 kl. 11:31

country flag Melli wrote:

Nachdem ich die Spitze der Handschuhe fertiggestrickt habe, möchte ich nun den Daumen Stricken. Dazu wollte ich die stillgelegten Daumenspickelmaschen auf die Nadeln legen und dann vor dem Steg die Masche nach rechts gerichtet aus dem Querfaden aufnehmen , die maschen aus den Stegmaschen normal herausstricken und die nächste nach links gerichtet aus dem Querfaden herausstricken ? Ist das so ok ? Liebe Grüße Melli

04.02.2015 - 13:45

DROPS Design answered:

Ja, das können Sie so machen. Die Stegmasche ist ja nur eine einzige M, nämlich die, die Sie nach dem Stilllegen der Daumen-M hinter den Daumenmaschen angeschlagen haben. Rechts und links davon können Sie je 1 M wie von Ihnen beschrieben auffassen und dazwischen fassen Sie die Stegmasche auf (= 3 M).

04.02.2015 kl. 19:03

country flag Kathy DeWitt wrote:

Yes, thank you. You are correct. But somehow it worked out and I have the correct number of stitches. I think I just wasn't picking them up properly!

13.12.2014 - 23:19

country flag Kathy DeWitt wrote:

Thank you for last reply but I have another question. I am making the largest size and when you increase for the thumb it says you should have 9 thumb stitches after increasing 3 times. Shouldn't these say 4 times? i.e. 2 stitches per increase row X 4 = 8 stitches plus the thumb stitch = 9 in total?

10.12.2014 - 21:20

DROPS Design answered:

Dear Mrs De Witt, inc for thumb are done knitting 2 sts in 1 st each side of thumb, these sts each side come to account to thumb sts, so 1 thumb st + 1 st each side (the one you will work front & back loop to inc) + 3 x 2 sts = 9 sts for thumb. Happy knitting!

11.12.2014 kl. 10:01

country flag Kathy DeWitt wrote:

Hi there: Please can you tell me where you measure the length thumb from? Is it from where you first begin to increase for the thumb stitches or from where you separate the thumb stitches to continue with the hand?? Thank you!

03.12.2014 - 15:56

DROPS Design answered:

Dear Mrs DeWitt, measure thumb from where you knit up sts back to needles. Happy knitting!

04.12.2014 kl. 10:34

country flag Monia Spitaleri wrote:

Come si fà a cambiare colore?

31.01.2014 - 20:00

DROPS Design answered:

Buonasera Monia. Provi a seguire le indicazioni riportate in questo video. Buon lavoro!!

31.01.2014 kl. 21:49

country flag Vibeke Johansen wrote:

Jeg strikker denne i str.10/14. Jeg strikker med Nepal,med pinne 4,5 for å få riktig strikkefasthet. Ved tommeløkninga når jeg 5cm fra vrangbordens slutt før jeg er ferdig med å øke? Jeg har målt strikkefastheten, den skal stemme. I tillegg lurer jeg på om 11 cm fra vrangborden og til starten på felling er ment å holde til 10/14 år? Jeg har en 11 åring og votten ble for kort til han. Planen er å gi bort vottene i gave til en 12 åring, men jeg bør kanskje strikke de enda lengre?

18.09.2012 - 11:30

DROPS Design answered:

Om du får et mindre cm mål strikker du bare litt lenger før du setter de på tråden. Hender kan variere i str så om du er usikker på om den er lang nok så strikk et cm etter to til før du starter fellingen.

27.09.2012 kl. 08:48

Kommentér oppskrift DROPS Children 12-36

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.