DROPS / 81 / 27

DROPS 81-27 by DROPS Design

DROPS top i "Muskat" og sjal i "Vivaldi"

Top:
Størrelse: XS - S - M - L - XL
Materialer: DROPS Muskat fra Garnstudio
250-250-300-350-350 gr f.nr 19, lys grå.

DROPS Pinde og lille rundp nr 3,5.

Pga mønsteret vil toppen se ret smal ud når den strikkes, men den bliver meget elastisk, så strik den størrelse du normalt bruger.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Bomuld
fra 11.00 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 11.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 55kr. Læs mere.

Instruktioner

Strikkefasthed: P.nr er vejledende!
22 m x 30 p på p 3,5 og glatstrik = 10 x 10 cm

Rib: * 3 vr, 2 r *, gentag fra *-*.

Retstrik (frem og tilb): 1.p: Ret, 2.p: Ret.

Lukketips: Alle aflukninger sker fra retsiden!
Luk af ved at strikke 2 vr sm på hver side af de midterste 6 m.

Udtagningstips: For at holde m-antallet skal der tages 1 m ud i hver side for hver aflukning. Tag ud fra retsiden indenfor 1 kantm ved at strikke 2 m i samme m - strik de nye m ind i ribben løbende.

Forstk: Slå 90-100-110-120-130 m op (inkl 1 kantm i hver side) på p 3,5 med Muskat. Strik Rib med 1 kantm og 3 vr i hver side set fra retsiden. Sæt 1 mærketråd midt foran, dvs midt mellem 2 r m. Efter 1 cm starter aflukningen midt foran og udtagningen i siderne - se Lukketips og Udtagningstips - der lukkes af og tages ud på hver 2.p.
Husk på strikkefastheden! Når arb måler ca 32-33-34-35-36 cm – str XS, S og M skal have 1 kantm og 2 r i hver side, og str L og XL skal have 1 kantm og 3 vr i hver side - lukkes der 3-3-3-6-6 m af i hver side til ærmegab = 84-94-104-108-118 m. Fortsæt aflukningen midt foran, men udtagningen i siderne stopper, således bliver der automatisk ærmegab – fortsæt med de 3 yderste m i hver side i retstrik. Når der er 58-58-68-68-78 m på p (arb måler ca 41-45-46-48-49 cm) sættes de midterste 22-22-22-22-26 m på 1 tråd til hals. Videre strikkes m i ret og vrang som før - samtidig lukkes der af mod halsen på hver 2.p: 3 m 1 gang, 2 m 1-1-1-1-2 gange og 1 m 2-2-2-2-3 gange = 11-11-16-16-16 m tilbage på hver skulder. Luk af når arb måler 50-52-54-56-58 cm.

Rygstk: Slå op og strik som forstk. Når der er 58-58-68-68-78 m på p stopper aflukningen midt bagpå og der strikkes Rib med 3 m retstrik i hver side til arb måler 47-49-51-53-55 cm. Nu lukkes de midterste 28-28-28-28-38 m af til hals. Videre lukkes der mod halsen på hver 2.p: 2 m 1 gang og 1 m 2 gange = 11-11-16-16-16 m tilbage på hver skulder. Luk af når arb måler 50-52-54-56-58 cm.

Montering: Sy skuldersømmene og sidesømmene indenfor 1 kantm.

Hals: Strik ca 90 til 110 m op rundt i halsen incl m på tråden på lille rundp 3,5. Strik 5 omg glatstrik til rullekant og luk af - for at halsen skal rulle sig pænt bør der strikkes 2 m i ca hver 10. m samtidig med at der lukkes.
Sjal:

Størrelse: Bredde øverst: ca 150 cm.
Længde midt bagpå: ca 70 cm.
Materialer: DROPS Vivaldi fra Garnstudio
50 gr f.nr 08, gammelrosa

DROPS Pinde nr 15.

Strikkefasthed: P.nr er vejledende!

5 m x 10 p og retstrik på p 15 = 10 x 10 cm.

Retstrik (frem og tilb): 1.p: Ret, 2.p: Ret.

Udtagningstips: Der tages ud indenfor 2 m i hver side ved at slå om p.

Sjal: Slå 5 m løst op på p 15 med Vivaldi. Strik retstrik samtidig med at der tages ud på hver 2.p - se Udtagningstips. Husk på Strikkefastheden! Tag ud til 75 m, fortsæt med 1 p samtidig med at der tages 1 m ud i hver 2. m = 112 m, luk derefter af med 2 tråde.

Diagram


Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 81-27) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (20)

Katri 13.05.2020 - 13:40:

Kas vardasoovitus sellele mustrile on õige: DROPSi pikad vardad: 15 mm – või sellised, millega saavutad kudumistiheduse 5 silmust x 10 rida ripskoes = 10 x 10 cm

DROPS Design 29.05.2020 kl. 15:57:

Tere Katri! Suured vardad on õlasalli tegemiseks, mis on väga hõreda koega. Topi tegemiseks on vaja 3,5 mm vardaid. Head kudumist!

Karine 11.02.2020 - 09:23:

Merci beaucoup grâce a votre explication j'ai compris mon erreur Bonne journée

Karine 10.02.2020 - 18:37:

Re bonjour Je.ai regardé la vidéo mais je ne comprends toujours pas ,le souci c'est que la personne tricote a la Continental donc pas clair pour les personnes comme moi qui tricotent avec le fil a droite

Karine 10.02.2020 - 15:42:

Bonjour Je suis entrain de réaliser ce modèle mais les côtes ne sont pas dans le même sens , sur le modèle elles vont vers l'intérieur alors que moi elles vont vers l'extérieur. Où est le problème ? Merci

DROPS Design 10.02.2020 kl. 15:50:

Bonjour Karine, le top se tricote de bas en haut. On doit diminuer au milieu (1 m avant les 6 m centrales + 1 m après les 6 mailles centrales) et on doit augmenter 1 maille de chaque côté à 1 m des bords = ainsi, on diminue 2 m et on augmente 2 m et le nombre de mailles reste constant. les côtes vont partir en diagonale comme sur la photo, elles vont être "mangées" au milieu, et on doit tricoter les nouvelles mailles de chaque côté en côtes. Vous pouvez également montrer votre ouvrage à votre magasin (même en photo par mail), ce sera probablement plus simple pour lui de pouvoir vous aider. Bon tricot!

Inger Olsen 24.05.2019 - 08:01:

Skal det ikke økes på sidene, men kun felles på midten på bakstykket? Jeg skjønner ikke helt det står at man skal strikke som på forstykket, men at man når det er 58-58-68-68-78 stopper med fellingen.

DROPS Design 24.05.2019 kl. 13:07:

Hei Inger. Jo, bakstykkt strikkes på samme måte som forstykket (altså du øker i hver side, og feller på midten) til du har igjen 58-58-68-68-78 masker på pinnen - altså når du har sluttet med økingene i hver side for å lage ermhull. Herfra strikkes bakstykket annerledes enn forstykket, så følg anvisningene videre. Altså, når du ville satt masker på en tråd til hals på forstykket, skal du isteden slutte å felle, og strikke vrangbord. God fornøyelse

Marilo 04.02.2019 - 18:16:

Que significa 2 pjr

DROPS Design 06.02.2019 kl. 20:30:

Hola Marilo. 2 pjr = trabajar 2 puntos juntos de revés.

Renée Van Heck 19.03.2018 - 09:42:

Dank voor uw antwoord op mijn vraag over de 2x 3 av steken bij het rondbreien. Als ik het goed begrijp zitten die 6 av steken dus aan één zijkant van het topje. Dan heb ik nog een volgend probleem; hoe brei ik dan het boordpatroon bij het meerderen aan de zijkant?

DROPS Design 21.03.2018 kl. 21:14:

Hallo Renéé, De gemeerderde steken brei je geleidelijk mee in boordpatroon, zodat het patroon zich voortzet in de zijnaad.

Renée Van Heck 18.03.2018 - 21:45:

Als ik dit model in de rondte brei en ik heb geen kantsteek nodig, dan begin en eindig ik dus met 3 averechte steken die dan tegen elkaar aansluiten; dus 6 averechte bij elkaar. Is dit correct of moet ik toch met 1 rechte beginnen en eindigen om de boordsteek te krijgen zoals beschreven nl. 3av en 2 r.

DROPS Design 19.03.2018 kl. 07:41:

Hallo Renée, Dat klopt inderdaad; de 3 averechte steken liggen tegen elkaar aan. Uiteindelijk zouden de kantsteken bij het breien op rechte naalden ook wegvallen, wanneer je het kledingstuk in elkaar naait.

Renée Van Heck 18.03.2018 - 17:15:

Als ik dit model in de rondte brei en ik heb geen kantsteek nodig, dan begin en eindig ik dus met 3 averechte steken die dan tegen elkaar aansluiten; dus 6 averechte bij elkaar. Is dit correct of moet ik toch met 1 rechte beginnen en eindigen om de boordsteek te krijgen zoals beschreven nl. 3av en 2 r.

Renée Van Heck 03.03.2018 - 16:00:

Als ik met een rondbreinaald dit patroon wil breien, wat is dan de dikte van de rondbreinaald en de lengte van de draag ertussen. Moet er dan ook nog een kantsteek gebreid worden of laat ik die dan vervallen?

DROPS Design 04.03.2018 kl. 16:54:

Hallo Renéé, Je kunt een rondbreinaald gebruiken van 60 tot 80 cm. De kantsteken vervallen, want deze worden gebruikt om de zijnaden dicht te naaien en als je in de rondte breit heb je geen zijnaden. Vanaf de armsgaten brei je natuurlijk wel weer heen en weer. Mocht je rondbreinaald iets te lang zijn, dan kun je de magic loop techniek gebruiken. Veel breiplezier!

Kommentere opskrift DROPS 81-27

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.