DROPS Baby Merino
DROPS Baby Merino
100% Uld
fra 21.50 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 22.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

DROPS SS24

Orange Muffin Slippers

Strikkede sutsko til baby i DROPS BabyMerino. Arbejdet strikkes oppefra og ned i retstrik. Størrelse 0 – 4 år.

DROPS Baby 45-20
DROPS Design: Model bm-141-by
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------

STØRRELSE:
0/1 - 1/3 - 6/9 - 12/18 mdr (2 - 3/4) år
Passer fodlængde: 10-11-12-13 (15-17) cm
Skostørrelse: 15/17 - 18/19 - 20/21 - 22/23 (24/25 - 26/28)

GARN:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50-50-50 (50-50) g farve 56, mandarin

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 3: Længde 40 cm.

STRIKKEFASTHED:
26 masker i bredden og 51 pinde i højden med retstrik = 10 x 10 cm.
OBS: Husk at pinde nr kun er vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

DROPS Baby Merino
DROPS Baby Merino
100% Uld
fra 21.50 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 22.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SUTSKO – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Sutskoene strikkes frem og tilbage på rundpind fra midt bagpå, fra skaft til tå. Sutskoene sys sammen som forklaret i opskriften.

SKAFT:
Slå 47-51-55-55 (59-59) masker op på rundpind 3 med DROPS Baby Merino. Strik rib således med start fra retsiden: 1 maske RETSTRIK – læs forklaring over, * 1 ret, 1 vrang *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, strik 1 ret og 1 maske retstrik. Fortsæt ribben således i 5-5-6-6 (7-8) cm – sørg for at næste pind strikkes fra vrangen.
Strik 1 pind vrang fra vrangen hvor der tages 17 masker ind jævnt fordelt i alle størrelser = 30-34-38-38 (42-42) masker.
På næste pind strikkes der en hulrække således: 1 ret, * 2 ret sammen, slå om *, strik fra *-* til der er 1 maske tilbage og afslut med 1 ret. Strik 1 pind ret fra vrangen. Strik 6 pinde retstrik frem og tilbage over alle masker. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! klip tråden.

FOD:
Sæt de yderste 11-12-13-13 (15-15) masker i hver side på 1 tråd. Start fra retsiden og strik retstrik i 3½-4-4½-5½ (6½-8) cm over de midterste 8-10-12-12 (12-12) masker – afslut efter en pind fra vrangen.
Næste pind strikkes således fra retsiden:
Strik de 11-12-13-13 (15-15) masker fra tråden i den ene side ret og strik 11-11-12-15 (18-23) masker op langs med siden på midtstykket, strik de 8-10-12-12 (12-12) masker på pinden ret (foran), strik 11-11-12-15 (18-23) masker op langs med den anden side på midtstykket og strik de sidste 11-12-13-13 (15-15) masker fra den anden tråden ret = 52-56-62-68 (78-88) masker på pinden.
Strik retstrik frem og tilbage over alle masker.
Når arbejdet måler 1½-1½-2-3 (3-3) cm fra der hvor maskerne blev strikket op, sættes der 1 mærke midt på pinden.
På næste pind fra retsiden lukkes der masker af således: Strik 1 ret, 2 drejet ret sammen, strik ret til der er 3 masker tilbage før mærket, 2 ret sammen, 2 ret, 2 drejet ret sammen, strik ret til der er 3 masker tilbage, 2 ret sammen og 1 ret. Luk af således på hver pind fra retsiden til færdigt mål.
Luk af når arbejdet måler 3-3-4-5 (5-5) cm fra der hvor maskerne blev strikket op.
Sy sømmen under foden og op langs midt bagpå – sy i yderste led af yderste maske så sømmen ikke bliver tyk.
Strik en sutsko til på samme måde.

BINDEBÅND:
Klip 2 tråde, på ca 1 meter hver. Sno dem sammen til de gør modstand, læg snoren dobbelt og lad den tvinde sig sammen. Bind en knude i hver ende. Træk snoren op og ned gennem hulrækken på sutskoene (start og slut midt foran). Bind en sløjfe. Lav 1 bindebånd på samme måde til den anden sutsko.
Har du et spørgsmål? Se listen over ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

Når du strikker/hækler et arbejde oppefra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage.
Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentere opskrift DROPS Baby 45-20

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Kommentarer / Spørgsmål (11)

country flag Kirsten wrote:

Kommentar t. Carina: Jeg oplevede samme problem ift. indtagningen, som du beskriver i dit spørgsmål. Jeg løste problemet ved at lave indtagning på hver 2. maske. Herved manglede jeg to indtagninger, som jeg foretog på næste pind - i hhv. første og sidste maske. Hermed var problemet løst. Håber du kan bruge det til noget.

29.03.2024 - 00:17

country flag Carina wrote:

Hej, Jeg har flere gange måttet strikke om, når jeg når til indtagninger ved skaftdelen. Har først forsøgt at tage ind efter hver 3. maske, hvor jeg endte med 8 masker for meget. Derefter forsøgt efter hver 2. maske, hvor jeg også ender med for mange masker. Kan I oplyse, hvornår jeg skal lave indtagninger? Jeg strikker i str., hvor jeg starter med 51 masker og skal have 34 masker efter indtagninger. Tak :-)

28.03.2024 - 10:29

DROPS Design answered:

Hej Carina, prøv at strikke skiftevis 2.og3.m sammen og 1.og2.maske sammen, du må prøve at fordele indtagningerne så godt det går :)

05.04.2024 - 09:28

country flag Annalisa wrote:

Ciao! Una volta lavorate le 8 maglie della parte centrale del piede, per lavorare le maglie in sospeso e quelle da riprendere, devo tagliare il filo? Grazie mille!

06.12.2023 - 17:37

DROPS Design answered:

Buongiorno Annalisa, si, taglia il filo e inizia a riprendere le maglie. Buon lavoro!

09.12.2023 - 10:06

country flag Bitte Holmstrand Appelblad wrote:

Jeg forstår oppskiften sånn at det for foten skal felles 1 msk i hver side og 1 msk på hver side av midtmarkeringen med 2 msk i mellom= 4 masker på annenhver omgang. Det gir en skrå hæl og blir pussig å sy sammen.\r\nHvilken feil gjør jeg?

19.11.2023 - 21:22

DROPS Design answered:

Hei Bitte. Du har skjønt oppskriften riktig og det blir en skrå kant midt bak og midt foran. Og når den er ferdig skal det sys i ytterste ledd av ytterste maske slik at sømmen ikke blir tykk. mvh DROPS Design

20.11.2023 - 13:27

country flag Filippa wrote:

Hej! I "skaft" delen, så ska jag göra omslag vilket jag har gjort, men då får jag 49 maskor på mina stickor (jag stickar en storlek 1-3 mån) och när jag börjar på foten så ska jag bara ha 34 maskor om jag uppfattar mönstret rätt. Min fråga är vad ska jag göra med mina omslag så att jag återigen bara får 34 maskor på mina stickor? Tack!

17.10.2023 - 10:17

DROPS Design answered:

Hej Filippa. Du ska sticka såhär: "På nästa varv stickas det ett hålvarv så här: 1 rätmaska, * 2 maskor räta tillsammans, 1 omslag *, sticka *-* tills det återstår 1 maska och avsluta med 1 rätmaska. " Så innan varje omslag stickar du 2 maskor räta tillsammans (dvs 1 maska minskad) på så sätt kommer du inte få ett ökat antal maskor. Mvh DROPS Design

18.10.2023 - 14:34

country flag Cinzia Mollica wrote:

Pantofole per neonati e bambini: "Lavorare 3 coste in piano su tutte le maglie" non capisco cosa vuol dire.

29.09.2023 - 11:59

DROPS Design answered:

Buonasera Cinzia, deve lavorare 6 ferri a maglia legaccio come indicato nelle spiegazioni all'inizio del modello. Buon lavoro!

29.09.2023 - 23:53

country flag Lene Gregersen wrote:

Jeg vil blot høre om det er ok at donerer disse sutsko til mødrehjælpen??

15.08.2023 - 10:33

DROPS Design answered:

Hej Lene, ja det må du gerne :)

16.08.2023 - 11:32

country flag Bianca Irina wrote:

Hello! Can you please help me understand that part in the FOOT section where I need to pick up stitches along the side and then continue knitting the stitches on the needle? After I knit the stitches on the thread and pick up those on the side, I don’t know how to knit the ones that I already have on the needle and continue. Thank you!

10.07.2023 - 21:59

DROPS Design answered:

Dear Bianca, we start working with the right needle; first we start with the stitches in the thread. Then, with the right needle, pick up the stitches from the side. Now, we can work the middle stitches in the left needle, now pick up stitches again and then work the stitches in the 2nd thread. If you can't work the stitches on the thread/ auxiliary needle, first pass them over to the left needle and then work them. Happy knitting!

17.07.2023 - 14:10

country flag Mai Magdy wrote:

Can u plz explain for me how to start the leg ...how to start with garter stitch ..u mean 1 knit stitch?

02.06.2023 - 11:03

DROPS Design answered:

Dear Mrs Magdy, you will work rib K1,P1 with 1 edge stitch in each side, this means, from RS, work: K1, (K1, P1) repeat from (to) until 2 sts remain, K2. From WS: K1, (P1, K1) repeat from (to) until 2 sts remain, P1, K1. Happy knitting!

02.06.2023 - 14:52

country flag Keriman Kocer wrote:

Hi, I couldn't figure out how to apply ridge stitch at the end of leg part, Thanks in advance,

21.05.2023 - 19:10

DROPS Design answered:

Dear Keriman, at the end of the leg you work 3 ridges. As you can see in the section GARTER STITCH above, 1 ridge = knit 2 rows. So, you simply need to knit 6 rows over all stitches. Happy knitting!

21.05.2023 - 19:51