DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% Uld
fra 33.00 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 66.00kr. Læs mere.

Sweet Teddy Balaclava

Strikket hue / elefanthue til baby og børn i DROPS Merino Extra Fine. Arbejdet strikkes i perlestrik med ører. Størrelse 1 mdr – 4 år.

DROPS Baby 42-21
DROPS Design: Model me-074-by
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------

STØRRELSE:
1/3 - 6/9 - 12/18 mdr (2- 3/4) år
Passer hovedmål i cm:
Ca 40/42 - 42/44 - 44/46 (48/50 - 50/52)

MATERIALER:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
100-150-150 (150-150) g farve 01, natur

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 3,5: Længde 40 cm.
DROPS STRØMPEPINDE NR 3,5.
DROPS STRØMPEPINDE NR 2,5.

STRIKKEFASTHED:
22 masker i bredden og 33 pinde i højden med perlestrik = 10 x 10 cm.
OBS: Husk at pinde nr kun er vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% Uld
fra 33.00 kr /50g
Garnet til denne opskrift koster fra 66.00kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

PERLESTRIK:
1.PINDE/OMGANG: 1 ret, 1 vrang.
2.PINDE/OMGANG: Strik ret over vrang og vrang over ret.
Gentag 2.pind/omgang.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

HUE – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Huen strikkes i 2 dele frem og tilbage, før de sættes sammen og strikkes videre rundt. Der lukkes af til åbning foran og arbejdet strikkes videre frem og tilbage, før der tages masker ud og strikkes videre rundt igen. Til sidst strikkes der en dobbelt kant rundt om åbningen til ansigtet.

FORSTYKKE:
Slå 23-25-27 (29-31) masker op på rundpind 3,5 med DROPS Merino Extra Fine.
Strik PERLESTRIK – læs forklaring over, og tag 1 maske ud indenfor 1 kantmaske i hver side af arbejdet på hver pind fra retsiden totalt 4-5-5 (5-7) gange = 31-35-37 (39-45) masker. De nye masker strikkes løbende ind i perlestrik. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når arbejdet måler 7-8-9 (10-11) cm, lægges arbejdet til side og bagstykket strikkes.

BAGSTYKKE:
Slå op og strik som forstykket.

HUEN:
Sæt alle masker på strømpepinde 2,5 = 62-70-74 (78-90) masker.
Strik rundt i rib (= 1 ret / 1 vrang) i 3 cm. Derefter strikkes de første 16-18-19 (20-23) masker igen, så omgangen forskydes til midt på forstykket.
Skift til strømpepinde 3,5 og strik videre i perlestrik. På første omgang tages der 1 maske ud = 63-71-75 (79-91) masker.
Perlestrik bliver finest i overgangen mellem omgangene når maskeantallet kan deles med 2 + 1.
Når arbejdet måler 2-2-3 (3-3) cm fra ribben, lukkes der af til ansigtet således:
Luk de første 6-7-8 (9-10) masker af, strik som før til der er 6-7-8 (9-10) masker tilbage og luk de sidste masker af = 51-57-59 (61-71) masker. Klip tråden.
Strik videre frem og tilbage på rundpind 3,5.
Sæt et mærke i den midterste maske på pinden (midt bagpå). På næste pind fra retsiden tages der 1 maske ud ved at slå om på hver side af masken med mærket. Omslagene strikkes drejet på næste pind.
De nye masker strikkes løbende ind i perlestrik.
Tag ud således på hver 4.pind totalt 4-4-4 (6-4) gange = 59-65-67 (73-79) masker.
Når arbejdet måler 13-14-16 (17-18) cm fra ribben, tages der 1 maske ud indenfor 1 maske i hver side af arbejdet på næste pind fra retsiden. De nye masker strikkes løbende ind i perlestrik. Tag ud således på hver pind fra retsiden totalt 4 gange = 67-73-75 (81-87) masker.
I slutningen af næste pind fra retsiden slås der 8-8-10 (10-12) masker op midt foran = 75-81-85 (91-99) masker. Arbejdet strikkes videre rundt i perlestrik.
Når arbejdet måler 20-22-24 (26-27) cm fra ribben, lukkes der af.

DOBBELT KANT:
Strik ca 84 til 120 masker op rundt om åbningen til ansigtet på strømpepinde 2,5. sørg for at maskeantallet kan deles med 2.
Strik rib (1 ret/ 1 vrang) i 4 cm. Luk af lidt løst, med strømpepinde 3,5.
Buk kanten dobbelt mod indersiden af huen, og sy aflukningskanten til der hvor der blev strikket masker op rundt om åbningen til ansigtet.
Læg huen fladt med ansigtet op og sy huen sammen øverst.
Træk de yderste ca 5½ cm øverst i hvert hjørne sammen og sy fast med en tråd (= ører).
Har du et spørgsmål? Se listen over ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage.
Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Du synes måske også om...

Sweet Teddy Balaclava

Natalia, United Kingdom

Sweet Teddy Balaclava

IntreccidiCeci, Italy

Kommentere opskrift DROPS Baby 42-21

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Kommentarer / Spørgsmål (16)

country flag Eve wrote:

Hei, onko "etukappale" ja "myssy" osioissa mennyt pyörö- ja sukkapuikot sekaisin? Alussa tulisi työn olla tasona vaikka muka pyöröpuikot, ja "myssy" osiossa puhutaan suljetusta neuleesta vaikka tulisi muka olla sukkapuikot...?

24.02.2024 - 19:27

country flag Brigitte wrote:

Wo werden am Ende die Maschen aufgenommen? 8-8-10 (10-12)? Wo ist die vordere Mitte zum Maschen anschlagen?

19.11.2023 - 22:10

DROPS Design answered:

Liebe Brigitte, diese Maschen (für das vordere Mitte) werden am Ende einer Hinreihe angeschlagen, dann wird die Arbeit in Runden gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

20.11.2023 - 11:26

country flag Patricia wrote:

How can this be adjusted to omit the ears and thus make it more fitted to the head?

16.05.2023 - 22:17

DROPS Design answered:

Dear Patricia, that might be possible, you can find inpsiration from our patterns for balaclavas here. Happy knitting!

17.05.2023 - 08:11

country flag Ann-Helén wrote:

Lurer på om dere kan legge ut en film som viser hvordan man lager ørene? Evt. forklare denne delen litt nærmere. Får det ikke like fint til som på bildet..

21.03.2023 - 21:23

DROPS Design answered:

Hei Ann-Helén Vi har dessverre ingen video på ørene. Når du legger luen flatt har du 2 hjørner øverst, snurp de ytterste ca 5-6 cm øverst i hvert hjørne sammen og fest de med en tråd. For å få de pene er det jo godt mulig du må sy ørene fast med noen ekstra sting, slik at du får de slik du ønsker. mvh DROPS Design

27.03.2023 - 10:39

country flag Walli Klopf wrote:

Die Mütze ist wirklich süß. Allerdings wäre ein 'Schnittbogen', also ein Schema bzw. eine Zeichnung mit cm-Angaben sehr hilfreich! (ähnlich wie bei Kleidchen, etc.). Gibt es so eine Zeichnung?

11.03.2023 - 13:14

DROPS Design answered:

Liebe Frau Klopf, solche Zeichnungen haben wir nicht, aber sollte Ihre Maschenprobe stimmen, dann bekommen Sie das gleiche Ergebnis wie im Foto für jede Größe. Viel Spaß beim stricken!

13.03.2023 - 09:28

country flag Gudrun wrote:

Ich versuche die schalmütze für mein Enkelkind zu stricken. Leider komme ich nicht ganz mit zurecht. Ich habe 81 maschen auf der nadel. Muss ich nach den Runden oben die Mütze zusammen nähen. Ist mir so fremd . Ich habe für meine Kinder die Art ganz viel gestrickt nur die Anleitung nicht mehr. Also nach dem stricken oben zusammen nähen?? Danke

19.12.2022 - 12:23

DROPS Design answered:

Liebe Gudrun, ja genau, legen Sie die Schalmütze flach, mit der Öffnung für das Gesicht oben - die obere Kante nähen Sie zusammen oben von einer Seite bis die anderen, die 2 Ecken rechts und links werden dann diagonal genäht um die Ohren wie im Foto zu machen. Viel Spaß beim weiterstricken!

19.12.2022 - 13:10

country flag Esther wrote:

Hallo, ich hab bei der Art Formulierung ein Brett vorm Kopf: "Bei einer Länge von 13-14-16 (17-18) cm ab dem Rippenmuster in der nächsten Hin-Reihe je 1 Masche nach der ersten und vor der letzten Masche, d.h. beidseitig, zunehmen. " Wird hier gemessen ab Beginn des Rippenmusters (unterer Rand des Rippenmusters) oder ab Ende des Rippenmusters (oberer Rand des Musters)? Danke und liebe Grüße!

11.11.2022 - 10:36

DROPS Design answered:

Liebe Esther, die Arbeit wird ab Begin des Rippenmusters gemessen, dh ab Abteil "MÜTZE". Viel Spaß beim stricken!

14.11.2022 - 08:40

country flag Kayleigh wrote:

Het is me niet duidelijk waar de breinaalden zonder kop voor worden gebruikt. Het lijkt alsof de rondbreinaalden gebruikt worden om op en neer te breien en de naalden zonder kop om rond te breien. Waarom zou je dan niet de rondbreinaalden gebruiken om rond te breien en breinaalden met kop om op en neer te breien? sectie: "MUTS"

18.10.2022 - 19:52

DROPS Design answered:

Dag Kayleigh,

In plaats van naalden zonder knop zou je inderdaad ook een rondbreinaald kunnen gebruiken voor de rand rondom de opening voor het gezicht.

19.10.2022 - 20:15

country flag Fé wrote:

Het is me niet duidelijk wat jullie bedoelen met Meerder bij een hoogte van 13-14-16 (17-18) cm vanaf de boordsteek, 1 steek aan de binnenkant van de 1 steek aan elke kant van het werk op de volgende naald aan de goede kant. Welke steek is hier ‘de een steek’? De eerste steek? De middelste steek en dan aan beide kanten meerderen) hopelijk hebben jullie opheldering!

07.10.2022 - 08:13

DROPS Design answered:

Dag Fé,

Hiermee wordt de buitenste steek aan elke kant van de naald bedoeld. Dus de eerste en de laatste steek op de naald.

08.10.2022 - 16:32

country flag Gudrun Koch wrote:

Hallo, ich bin nun am finalen Ende angekommen, wo es darum geht, die Mütze oben zusammen zu nähen und die äußeren Ecken zusammen zu ziehen, um die Öhrchen zu erhalten! Da kann ich mir leider nichts drunter vorstellen! Können Sie mir das näher erklären! LG Gudrun Koch

28.09.2022 - 20:42

DROPS Design answered:

Liebe Frau Koch, wenn die Mütze fertig ist, legen Sie sie flach so daß sich die Gesichtsöffnung oben befindent, mit Blick auf Sie, so nähen Sie die obere Naht flach zusammen von einer Seite zu der andere. Umschließen Sie mit einem Faden eine der Ecken ca. 5,5 cm und ziehen Sie fest an, um das Ohr zu formen. Das 2. Ohr genauso machen. Viel Spaß beim fertigstellen!

29.09.2022 - 08:38