Kom i gång!

per page

Hur du placerar ett diagram i mitten

Såhär placeras mitten av diagrammet (maskan med pil) mitt på framstycket/ryggstycket eller mitt på ärmen. Det står i mönstret att du ska fortsätta att sticka framstycket enligt diagram. Det... (Läs mer)

Lagt ut 08.12.2015 under Kom i gång!

Öka/minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

För att få jämna ökningar – eller minskningar i t.ex en raglan, i en V-hals eller om man vill forma ett arbete så skriver vi ibland: Öka eller minska växelvis på var 3:e och 4:e varv/cm ... (Läs mer)

Lagt ut 09.10.2015 under Kom i gång!

Hur man väljer garn!

Alla garn/fibrer har olika naturliga egenskaper, samma egenskaper som går igen när man köper färdig stickat. Innan man väljer garn till en särskild modell så är det viktigt att känna till gar... (Läs mer)

Lagt ut 01.10.2015 under Kom i gång!

Öka/minska jämnt fördelat

Hur räknar man ut var man ska öka/minska när mönstret säger "öka/minska jämnt fördelat"? Öka jämnt fördelat : Mönstret säger att du ska öka ett antal m jämnt fördelat. Exempel ... (Läs mer)

Lagt ut 14.09.2015 under Kom i gång!

Så här mäter du stickfastheten

Viktigt att hålla stickfastheten: För att vara säker på att måtten på ditt arbete kommer stämma med de mått som står i mönstret så ska du alltid börja med att göra en liten provlapp.... (Läs mer)

Lagt ut 24.08.2015 under Kom i gång!

Så här läser du en måttskiss

Måttskissen hittar du nederst under varje mönster. Den innehåller måtten på de storlekar som vi har i mönstret. Om du följer mönstret och håller stick-/virkfastheten får ditt plagg samma må... (Läs mer)

Lagt ut 24.08.2015 under Kom i gång!

Kan jag anpassa ett mönster som är gjort för rundstickor så att jag kan sticka det fram och tillbaka

Många DROPS mönster stickas på rundstickor. Denna teknik är väldigt populär i många länder i Nordeuropa, Storbritannien och USA. Metoden har fördelen att alla varv stickas från rätsidan av ... (Läs mer)

Lagt ut 14.08.2015 under Kom i gång!

Hur läser jag diagrammet i mönstret?

Diagrammet läser du på följande sätt: Börja längst ner i högra hörnet och gå mot vänster. På vissa mönster finns det en pil som visar var på diagrammet du ska börja. Alla diagram ses fr... (Läs mer)

Lagt ut 14.08.2015 under Kom i gång!

Hur kan jag få hjälp med ett DROPS mönster?

Varje monster har en “Kommentarer” –del där du kan skriva frågor, få svar på ditt eget språk och även läsa vad andra har kommenterat om mönstret. Om det har gjorts några rättelser till... (Läs mer)

Lagt ut 14.08.2015 under Kom i gång!