Green Zone by DROPS Design

Strikkede sokker med striper i DROPS Delight og DROPS Nord. Arbeidet strikkes ovenfra og ned. Størrelse 35-43.

Søkeord: glattstrikk, sokker, striper
DROPS Design: Modell de-218
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: ca 22 - 24 - 27 cm
Skaftets høyde ned til hælen: ca 26 - 26 - 26 cm

MATERIALER:
DROPS DELIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50-50 g farge 10, oliven/rust/plomme
Og bruk:
DROPS NORD fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100-100-100 g farge 19, skogsgrønn

STRIKKEFASTHET:
26 masker i bredden og 34 pinner i høyden med glattstrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS SETTPINNER NR 2,5.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 38.00 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 38.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

45% Alpakka, 30% Polyamid, 25% Ull
fra 21.00 kr /50g
DROPS Nord uni colour DROPS Nord uni colour 21.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Nord mix DROPS Nord mix 21.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 80kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

FELLETIPS (= midt bak):
Det felles masker midt bak, på hver 8.omgang – avpass slik at det felles på 1.omgang av en stripe for å få penest resultat.
Fell slik fra starten av omgangen: Strikk 1 maske rett, strikk 2 masker rett sammen, strikk til det gjenstår 3 masker før merket (= starten på omgangen). Løft 1 maske løst over til høyre pinne som om den skulle strikkes vrang med tråden på baksiden av arbeidet, strikk 1 maske rett og løft den løse masken over masken som ble strikket, strikk siste maske på omgangen rett.

STRIPER:
Det strikkes striper slik:
* 2 omganger med Delight, 2 omganger med Nord *, strikk fra *-*.

STRIKKETIPS-1:
For å unngå at stripene brytes når det strikkes rundt, strikkes det slik:
Bytt til ny farge og strikk 1 omgang. På slutten av omgang med ny farge, plukk opp masken fra forrige omgang under neste maske. Plukk opp i den bakre buen som om masken skulle strikkes vrang, og sett den på venstre pinne. Strikk masken sammen med masken fra første omgang. På denne måten blir overgangen fra en omgang til neste mindre synlig.

STRIKKETIPS-2 (gjelder hælen):
For å forsterke hælen kan hele hælen og hælfellingen strikkes med 2 tråder slik: Bruk tråden inni og utenpå nøstet og strikk 1 maske vekselvis med den ene og den andre tråden. På denne måten får du en litt tykkere hæl uten å strikke med dobbel tråd.

HÆLFELLING:
1.PINNE (= retten): Strikk rett til det gjenstår 7-8-8 masker, ta neste maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
2.PINNE (= vrangen): Strikk vrang til det gjenstår 7-8-8 masker, ta neste maske løs av pinnen som om den skulle strikkes vrang, strikk 1 vrang, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
3.PINNE (= retten): Strikk rett til det gjenstår 6-7-7 masker, ta neste maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
4.PINNE (= vrangen): Strikk vrang til det gjenstår 6-7-7 masker, ta neste maske løs av pinnen som om den skulle strikkes vrang, strikk 1 vrang, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 maske mindre før det tas 1 maske løs av til det er 14-14-16 masker igjen på pinnen.

FELLETIPS-2 (gjelder tåen):
Start 2 masker før merket, strikk 2 rett sammen, merke, ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket (= 2 masker felt).

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

SOKKER – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes rundt på settpinner, ovenfra og ned.

SOKK:
Legg opp 72-76-80 masker på settpinner 2,5 med Nord. Strikk 1 omgang rett. Deretter strikkes det vrangbord (= 2 rett / 2 vrang). Strikk vrangbord til arbeidet måler 3 cm i alle størrelser.
Strikk 1 omgang rett med Nord, sett et merke på starten av omgangen = midt bak. Les STRIKKETIPS-1 og STRIPER i forklaringen over.
Strikk videre med striper, SAMTIDIG på 1.omgang starter fellingen på baksiden av arbeidet – les FELLETIPS i forklaringen over. Fortsett rundt i glattstrikk og striper, husk å felle på hver 8.omgang til det er felt totalt 9 ganger = 54-58-62 masker.
HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Strikk striper til arbeidet måler ca 26 cm, avpass slik at neste pinne som skal strikkes er i Nord. Strikk 1 omgang med Nord. Nå skal det settes masker på en tråd (= oppe på foten), over de andre maskene skal det strikkes hæl. Beholde de første 13-14-15 maskene på pinnene til hæl, sett de neste 28-30-32 maskene på 1 tråd (= midt oppå foten) og behold de resterende 13-14-15 maskene på pinnene til hæl = 26-28-30 hælmasker.
Les STRIKKETIPS-2 og strikk glattstrikk frem og tilbake med Nord over hælmaskene i 5-5½-6 cm.
Sett et merke midt på siste pinne, merket skal brukes litt senere til å måle fotens lengde fra.
Videre strikkes HÆLFELLING – les forklaring over.

Etter hælfellingen strikkes neste omgang slik med Nord:
Strikk rett over de 14-14-16 maskene fra hælen, strikk opp 13-14-16 masker langs siden på hælen, sett de 28-30-32 maskene fra tråden tilbake på pinnen og strikk rett over disse maskene. Strikk opp 13-14-16 masker langs den andre siden på hælen, og strikk rett frem til midten av hælmaskene = 68-72-80 masker på pinnene.
Starten på omgangen skal være under foten. Sett 1 merke på hver side av de 28-30-32 maskene oppå foten. Strikk 1 omgang rett med Delight (slik at stripene oppe på foten fortsetter som før), videre felles det på hver side av de 28-30-32 maskene oppå foten på hver 2.omgang – SAMTIDIG som det fortsettes med STRIPER: Strikk de 2 siste maskene før første merke oppå foten vridd rett sammen, og strikk de 2 maskene etter siste merke oppå foten rett sammen (= 2 masker felt). Fell totalt 8-8-10 ganger = 52-56-60 masker.
Strikk videre med striper som før til arbeidet måler 18-19-21 cm fra merket på hælen (det gjenstår nå ca 4-5-6 cm før ferdig mål – avpass slik at neste omgang skal strikkes med Nord (prøv eventuelt sokken på og strikk til ønsket lengde).
Sett 1 merke i hver side slik at det blir 26-28-30 masker både oppå og under foten.
Bytt til Nord, på neste omgang felles det til tå på hver side av begge merkene – les FELLETIPS-2 (= 4 masker felt). Fell slik på hver 2.omgang totalt 4-7-9 ganger og deretter på hver omgang totalt 5-3-2 ganger = 16 masker igjen i alle størrelser.
På neste omgang strikkes alle maskene rett sammen 2 og 2 = 8 masker igjen i alle størrelser.
Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene, stram tråden og fest godt.
Strikk den andre sokken på samme måte.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (7)

country flag Inés San Martín Mena wrote:

Excelente patrón!!! Quedan hermosas y cómodas . Lo he tejido 2 veces a mis hijos que suben a las montañas de nuestra Cordillera de Los Andes. Andan felices con sus calcetas exclusivas y sus pies calientitos. Muchas gracias amigos de DROPS Desing ✨🙏😍

02.05.2022 - 15:52

country flag BLASER wrote:

DIMINUTIONS (= milieu dos): JE NE COMPRENDS PAS L EXPLICATION Diminuer au milieu dos, tous les 8 tours – Diminuer ainsi à partir du début du tour: tricoter 1 maille endroit, 2 mailles ensemble à l'endroit, tricoter jusqu'à ce qu'il reste 3 mailles avant le marqueur (= début du tour), glisser 1 maille à l'envers avec le fil derrière l'ouvrage, tricoter 1 maille endroit et passer la maille glissée par-dessus la maille

21.12.2020 - 17:55

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Blaser, vous devez diminuer au début et à la fin du tour, au début du tour (= milieu dos de la chaussette), vous tricotez la 1ère maille, puis diminuez 1 maille en tricotant les 2 mailles suivantes ensemble à l'endroit, tricotez jusqu'à ce qu'il reste 3 mailles avant la fin du tour, glissez 1 m à l'envers, tricotez 1 maille endroit, et passez la maille glissée par-dessus la maille tricotée, tricotez la dernière maille du tour = vous avez diminué 1 m au début du tour et 1 maille à la fin du tour (et il y a 2 mailles entre les 2 diminutions). Bon tricot!

22.12.2020 kl. 09:33

country flag Maria Gjellerup Møller wrote:

Jeg kan ikke se opskriften på dansk?

24.10.2020 - 13:52

DROPS Design answered:

Hei Maria. Dette skal vi få ordnet så fort som mulig mandags morgen (26/10/2020). Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette. mvh DROPS design

25.10.2020 kl. 20:36

country flag Modile wrote:

Des chaussettes pour Pieds natures

06.06.2020 - 08:40

country flag Strzelecki wrote:

Les chaussettes hautes couleurs licorne 🦄

05.06.2020 - 18:18

country flag Eva Erhard wrote:

So schönes Sockenmuster, ich würde sie Stay at home nennen!!!

04.06.2020 - 20:12

country flag Olena Kostrytsia wrote:

Bright and lovely!

04.06.2020 - 15:36

Kommentér oppskrift DROPS 214-57

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.