Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
Denne oppskriften har blitt rettet. Klikk her for å se rettelsen(e).
= mørk grå |
|
= orangemelert | |
= oker | |
= rød | |
= strikk 2 masker rett sammen med orangemelert |
Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp
Disse steg-for-steg leksjonene kan hjelpe deg:
Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?
Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.
Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..
Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?
Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.
Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?
Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.
Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.
Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?
Hva er garngrupper?
Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.
Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?
Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).
Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.
Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?
Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator
Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.
Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.
Hvilken størrelse skal jeg velge?
Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.
Du finner målskissen nederst i oppskriften.
See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse
Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?
Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.
Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?
Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.
Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.
Hvordan strikker man etter diagram?
Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.
Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv
Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).
Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams
Hvordan hekler man etter et heklediagram?
Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.
Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).
Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.
Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover
Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.
Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams
Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?
Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).
Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.
Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer
Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer
Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?
I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.
Hvor på plagget måles lengden?
Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.
På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.
Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse
Hva er 1 rapport?
Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .
Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?
Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.
Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?
Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.
Hvorfor økes det i avfellingskanten?
Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.
Se DROPS video: Hvordan felle av med kast
Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?
For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.
Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne
Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?
Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.
Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull
Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?
Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.
Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?
Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?
Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.
Følg oppskrift og diagram for din størrelse!
Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?
Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).
Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.
Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?
Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.
Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.
Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:
1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.
2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.
3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.
Hvorfor nupper plagget mitt?
Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.
Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.
Dragon's Play |
||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||
Strikket genser med drager og flammer til barn i DROPS Alpaca. Størrelse 3 – 12 år.
DROPS Children 37-11 |
||||||||||||||||
------------------------------------------------------- FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN: ------------------------------------------------------- MØNSTER: Se diagram A.1, A.2 og A.3. Velg diagram for din størrelse. ØKE-/FELLETIPS (jevn fordeling): For å beregne hvordan det skal økes/felles jevnt, regner man det totale maskeantallet på pinnen (f.eks 164 masker), og deler maskene med antall økninger/fellinger som skal gjøres (f.eks 6) = 27,3. I dette eksempelet økes det ved å lage 1 kast om pinnen etter ca hver 27. maske. På neste omgang strikkes kastene vridd slik at det ikke blir hull. Dersom det skal felles, strikkes i dette eksemplet vekselvis ca hver 26. og 27. maske rett sammen. ØKETIPS (gjelder ermene): Øk 1 maske på hver side av merketråden slik: Lag 1 kast på hver side av 2 masker (merket sitter mellom disse maskene = midt under ermet). På neste omgang strikkes kastet vridd rett slik at det ikke blir hull. ------------------------------------------------------- START ARBEIDET HER: ------------------------------------------------------- GENSER – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET: Arbeidet strikkes rundt på rundpinne opp til ermehullet, ermene strikkes rundt på settpinner opp til ermehullet (bytt til liten rundpinne ved behov). Deretter settes ermene inn på samme rundpinne som bolen, og bærestykket strikkes rundt. Halsen strikkes rundt på settpinner eller kort rundpinne. BOL: Legg opp 164-172-184-192-200 masker på rundpinne 2,5 med mørk grå. Strikk 1 omgang rett. Deretter strikkes det vrangbord med 2 masker rett og 2 masker vrang i 5 cm. Bytt til rundpinne 3 og strikk 1 omgang rett der det økes 6-4-3-0-4 masker jevnt fordelt – les ØKE-/FELLETIPS i forklaringen over = 170-176-187-192-204 masker. Sett 1 merketråd på starten av omgangen og 1 merketråd etter 85-88-93-96-102 masker (merketrådene brukes når det skal felles masker til ermehull). Nå strikkes det videre i glattstrikk etter diagram A.1 eller A.2 i de forskjellige størrelsene slik: STØRRELSE: 3/4 – 7/8 – 11/12 år: Strikk diagram A.1 omgangen rundt (= 10-11-12 rapporter). Når diagrammet er strikket ferdig, strikkes det glattstrikk med orangemelert. STØRRELSE: 5/6 – 9/10 år: Strikk diagram A.2 omgangen rundt (= 11-12 rapporter). Når diagrammet er strikket ferdig, strikkes det glattstrikk med orangemelert. ALLE STØRRELSER: Strikk til arbeidet måler 25-29-32-35-39 cm (eller prøv plagget på og strikk til ønsket lengde). På neste omgang felles det 6-6-8-8-8 masker i hver side (dvs det felles 3-3-4-4-4 masker på hver side av hver merketråd). Det er nå 79-82-85-88-94 masker på forstykket og 79-82-86-88-94 masker på bakstykket. Legg arbeidet til side og strikk ermene. ERME: Legg opp 44-48-48-52-56 masker på settpinner 2,5 med mørk grå. Strikk vrangbord rundt med 2 masker rett og 2 masker vrang i 5 cm. Bytt til settpinner 3 og strikk 1 omgang rett der det ev. økes/felles jevnt fordelt på omgangen til 48-48-51-51-51 masker. Sett 1 merketråd på begynnelsen av omgangen (brukes når det skal økes masker). LES HELE AVSNITTET FØR DU STRIKKER VIDERE! Strikk glattstrikk etter diagram A.1 eller A.2, SAMTIDIG skal det økes på hver side av merketråden (de økte maskene strikkes i orangemelert – når det er lange sprang i mønsteret, er det er viktig å passe på at trådene ikke strammer). STØRRELSE 3/4 – 5/6 år: Strikk diagram A.2 (= 3-3 rapporter). Når diagrammet er ferdig, strikkes det videre med orangemelert. STØRRELSE 7/8 – 9/10 – 11/12 år: Strikk diagram A.1 (= 3-3-3 rapporter). Når diagrammet er ferdig, strikkes det videre med orangemelert. ALLE STØRRELSER: Når ermet måler 7 cm, økes det det 1 maske på hver side av merketråden – les ØKETIPS i forklaringen over. Gjenta økningen hver 4.-4.-5.-5½.-4½.cm totalt 5-6-6-6-8 ganger = 58-60-63-63-67 masker. Når ermet måler totalt 25-30-34-38-42 cm felles de midterste 6-6-8-8-8 maskene av under ermet (dvs fell av 3-3-4-4-4 masker på hver side av merketråden) = 52-54-55-55-59 masker. Legg arbeidet til side og strikk 1 erme til på samme måte. BÆRESTYKKE: Sett ermene inn på samme rundpinne som bolen – i hver side hvor det er felt av masker på bolen = 262-272-281-286-306 masker. Strikk 1 omgang glattstrikk med orangemelert og ev. øk/fell jevnt fordelt på omgangen, slik at det er 256-272-272-288-304 masker på pinnen.. Strikk 0-0-0-0-4 omganger med glattstrikk og orangemelert. Nå strikkes det videre rundt i glattstrikk etter diagram A.3, velg diagram etter størrelse (= 16-17-17-18-19 rapporter). Når diagrammet er ferdig strikket, er det 96-102-102-108-114 masker på omgangen, og arbeidet måler ca 13-13-14-15-16 cm fra der arbeidet ble satt sammen. Strikk 1 omgang glattstrikk med oker og fell 8-10-6-12-14 masker jevnt fordelt på omgangen = 88-92-96-96-100 masker. Bytt til settpinner eller kort rundpinne 2,5 og fortsett med oker. Strikk vrangbord med 2 masker rett og 2 masker vrang til vrangborden måler 3 cm. Fell av med rett over rett og vrang over vrang. Arbeidet måler ca 40-44-48-52-56 cm fra skulderen og ned. MONTERING: Sy sammen åpningene under ermene. Om ønskelig kan det lages øyne på dragene, bruk rød og sy maskesting. |
||||||||||||||||
Diagramforklaring |
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem! Trenger du hjelp med denne oppskriften?Du finner instruksjonsvideoer, kommentarer/spørsmål og mer i oppskriften på www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alle rettigheter er reservert. Dette dokumentet med sine underdokumenter har copyright. Les mer om hva du er tillatt å gjøre med våre oppskrifter nederst i alle våre oppskrifter på vår nettside. |
Med over 40 år i strikke- og heklebransjen, tilbyr DROPS Design en av de mest omfattende samlingene av gratis oppskrifter på internett - oversatt til 17 språk. Per i dag har vi 309 kataloger og 11498 oppskrifter på Norsk.
Vi jobber hardt for å tilby det beste innen strikking og hekling, inspirasjon og gode råd, men også kvalitetsgarn til fantastiske priser! Vil du bruke våre oppskrifter til annet enn personlig bruk? Du kan lese om hvilke regler som gjelder i teksten Copyright nederst på siden i alle våre oppskrifter. God fornøyelse!
Kommentarer / Spørsmål (10)
Marianne Johansson skrev:
Synd att ni inte svarade på inlägget om att drakens röda ögon inte finns med i diagrammet. Var skall ögonen vara eg?
10.06.2024 - 23:18DROPS Design answered:
Hej Marianne. Under MONTERING står det följande: Om man vill kan man göra ögon på drakarna, använd rött och sy maskstygn. Vill man hellre sticka de direkt i diagrammet kan man självklart göra det, och då kan du lägga till de vid sidorna av de understa 2 svarta maskorna på drakens huvud. Mvh DROPS Design
11.06.2024 - 07:14Lone skrev:
Hei der er en feil i diagrammet på dragen. På biledet ses der, om man forstørre biledet, at den har røde øyne. Dette kommer ikke frem i diagrammet. Og da mister dragen sin effekt. Stor jobb at måtte brodere på efter endt job
23.08.2023 - 16:16Marion skrev:
Ik ben de trui in maat 122/128 aan het breien. Bij de mouwen moet ik totaal elke 6 cm 6x meerderen. De eerste keer na 7 cm. Dan kom ik uit op 37 cm. Maar, ik moet bij 34 cm minderen voor het armsgaten. Zie ik iets over het hoofd?
23.02.2022 - 15:55DROPS Design answered:
Dag Marion,
Zo te zien zit er een foutje in en moet het meerderen 6 keer om de 5 cm gedaan worden in plaats van om de 6 cm. Ik zal het doorgeven aan de ontwerpafdeling ter controle. Hopelijk kun je eerst zo verder.
26.02.2022 - 14:00Inger skrev:
Hej, Frågorna gäller ärmar för storlek 7/8 år: Fråga1: Ska man ignorera de ökade maskorna vid efterföljande varv i diagram A1? Fråga 2: För storlek 7/8 år - Är siffrorna "Upprepa ökningen med 4-4-6-5½-4½ cm mellanrum" omkastade tro - kanske ska vara 4-4-4,5-5-5-6 istället?
11.09.2021 - 15:00DROPS Design answered:
Hej Inger. De ökade maskorna stickar du i orange och du stickar mönstret på ärmen vidare som tidigare (räknar inte med de ökade maskorna). Det ser ut som det blivit något fel vid antal cm mellan ökningar i de större storlekarna. Öka med 5 cm mellanrum i din storlek så blir det lagom. Vi ska se över detta och göra en rättelse, tack för info! Mvh DROPS Design
14.09.2021 - 09:07König skrev:
Hallo bin frau König stricke den Kinderpullover 37-11 komme mit der passe nicht zurecht .Habe die Ärmel angebracht wie beschrieben in der Anleitung habe 304 Maschen auf der Nadel wenn das Diagramm zu ende ist soll ich noch 114 Maschen auf der Nadel haben ,wie komme ich dahin von 304 Maschen ? Muss dazu sagen stricke einen Pullover das erste mal in runden . Liebe Grüße Frau König
03.08.2021 - 17:56DROPS Design answered:
Liebe Frau König, wenn sie A.3 stricken, ist A.3 am Anfang 16 Maschen und A.3 wird 19 Mal wiederholt (= 19 x 16 M = 304). Im Diagram sollen Sie wie gezeigt abnehmen - siehe letztes Symbol im Diagram und wenn A.3 fertig ist, sind es nur noch 6 Maschen übrig in jedem A.3 (= 19 Rapporter x 6 Maschen = 114 Maschen). Viel Spaß beim stricken!
04.08.2021 - 07:19Ritva Tarkki skrev:
Oranssikirjava lanka 2925 oli väriltään paljon tummempaa kuin kuvan paidassa. Ja koska tätä lankaa tulee paljon, lopputulos on aivan eri näköinen. Drops Alpaca lanka on ohutta, mutta ihan pehmeää ja hyvän tuntuista.
21.07.2021 - 05:36Tonia skrev:
Kann man diesen Pullover auch in Drops Lima oder Karisma stricken?
05.03.2021 - 13:38DROPS Design answered:
Liebe Tonia, Lima und Karisma gehören beide zur Garngruppe B, dieses Modell wird mit DROPS Alpaca = Garngruppe A gestrickt - benutzen Sie unseren Garnumrechner um die unterschiedlichen Möglichkeiten zu sehen. Viel Spaß beim stricken!
05.03.2021 - 14:50Annet Van Santen skrev:
Ik mis een groot gedeelte van de teltekening, alleen de vlammen zijn beschikbaar
09.01.2021 - 09:05DROPS Design answered:
Dag Annet,
Als het goed is staan alle telpatronen erop: A.1, A.2 en A.3. (Misschien dat de site tijdelijk niet goed laadde bij jou?)
09.01.2021 - 09:15María Dolores Porcel Bavarro skrev:
Quisiera saber cómo puedo comprar la lana de este jerseis y las ajugas corespondientes
29.11.2020 - 19:23DROPS Design answered:
Hola Maria. Las lanas y las agujas las puedes comprar en las tiendas especializadas de DROPS. Aquí tienes la lista completa: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=23&cid=23
30.11.2020 - 22:50Lilly skrev:
This is a very hot jumper!
16.10.2020 - 23:35