DROPS / 204 / 49

Prairie Winter by DROPS Design

Strikket lue og sjal med riller og fletter i DROPS Air

Stikkord: flette, hodeplagg, luer, sett, sjal,
DROPS Design: Modell ai-236
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

HELE SETTET:

STØRRELSE:
S/M – L/XL
Passer til hodemål: 54/56 – 58/60 cm

MATERIALER:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
200-200 g farge 02, hvete

LUE:

STØRRELSE:
S/M – L/XL
Passer til hodemål: 54/56 – 58/60 cm

MATERIALER:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
50-100 g farge 02, hvete

STRIKKEFASTHET:
17 masker i bredden og 22 pinner i høyden med glattstrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS SETTPINNER OG RUNDPINNE NR 5: Lengde på 40 cm.
DROPS RUNDPINNE NR 4: Lengde på 40 cm til vrangbord.
DROPS FLETTEPINNE – til fletter.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

SJAL:

STØRRELSE:
Høyde: Målt langs midten = ca 50 cm.
Bredde: Målt langs oversiden fra side til side = ca 160 cm.

MATERIALER:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
150 g farge 02, hvete

STRIKKEFASTHET:
12 masker i bredden og 26 pinner i høyden med rillestrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS RUNDPINNE NR 8: Lengde på 80 cm.
DROPS FLETTEPINNE – til fletter.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

65% Alpakka, 28% Polyamid, 7% Ull
fra 62.00 kr /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 62.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 62.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 248kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RILLE (strikkes rundt):
1 rille i høyden = 2 omganger, dvs strikk 1 omgang rett og 1 omgang vrang.

RILLE (strikkes frem og tilbake):
Strikk rett på alle pinner.
1 rille i høyden = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Lue: Se diagram A.1 til A.3 – Velg diagram for din størrelse.
Sjal: Se diagram A.4 og A.5.
Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

ØKETIPS (jevn fordeling):
For å beregne hvordan det skal økes jevnt, regner man det totale maskeantallet på pinnen (f.eks 88 masker) og deler maskene med antall økninger som skal gjøres (f.eks 22) = 4.
I dette eksempelet økes det ved å lage 1 kast om pinnen etter hver 4.maske. På neste omgang strikkes kastene vridd slik at det ikke blir hull.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

LUE - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes rundt på rundpinne. Bytt til settpinner etter hvert som det felles.

LUE:
Legg opp 88-92 masker på rundpinne 4 med Air. Strikk 1 omgang rett. Deretter strikkes det vrangbord (= 2 rett, 2 vrang) i 3 cm. Strikk 1 RILLE rundt – les forklaring over, SAMTIDIG som det på 1.omgang økes 22-23 masker jevnt fordelt – les ØKETIPS = 110-115 masker. Bytt til rundpinne 5. Strikk A.1 – velg diagram for din størrelse (= 22-23 masker) 5 ganger på omgangen. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når A.1 er strikket ferdig i høyden, strikkes A.2 over A.1 til arbeidet måler 19-21 cm, avpass etter 1 hel rapport av A.2 i høyden (det gjenstår nå ca 6 cm til ferdig mål). Nå strikkes og felles det etter diagram A.3 – velg diagram for din størrelse (= 5 rapporter på omgangen). Når A.3 er strikket 1 gang i høyden, er det 30-35 masker tilbake på omgangen. Strikk 2 og 2 masker rett sammen rundt omgangen (i størrelse L/XL strikkes den siste masken på omgangen rett sammen med den første masken på neste omgang = 15-17 masker. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene, snurp sammen og fest godt. Luen måler ca 25-27 cm i høyden.

-------------------------------------------------------

SJAL - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på rundpinne, fra spissen og opp.

SJAL:
Legg opp 3 masker på rundpinne 8 med Air. Videre strikkes det slik:
1.-2.PINNE: 1 maske rett, 1 kast og strikk rett ut pinnen.
3.-4.PINNE: 1 maske rett, 1 kast, 1 maske rett, 1 kast og strikk rett ut pinnen.
HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Gjenta 1.-4.pinne videre til det er 21 masker på pinnen. Nå strikkes A.4 over de 15 midterste maskene, og det strikkes rille over de resterende maskene på pinnen, SAMTIDIG fortsetter økningen på samme måte som før (dvs, som 1.-4.pinne). Når A.4 er strikket ferdig i høyden, er det økt 2 masker i diagrammet. Nå strikkes A.5 over maskene i A.4, og økningene fortsetter som før til arbeidet måler ca 50 cm midt på (eller til ønsket lengde) – avpass at det avsluttes etter 3.pinne i A.5. Fell av løst med dobbel tråd.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= vrang fra retten, rett fra vrangen
= sett 3 masker på flettepinnen bak arbeidet, 3 rett, 3 rett fra flettepinnen
= sett 3 masker på flettepinnen foran arbeidet, 3 rett, 3 rett fra flettepinnen
= strikk 2 masker rett sammen
= ta 1 maske løs av pinnen, 1 rett, løft den løse masken over
= strikk 2 masker vrang sammen
= mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen, på neste pinne strikkes kastene vridd vrang slik at det ikke blir hull
= denne ruten er ingen maske, gå direkte videre til neste symbol i diagrammet


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (11)

Janina 19.12.2020 - 12:29:

Czesc mam pytanie , czy na lewej stronie robotki czyli w rzedach parzystych tez mam robic dwa narzuty ? dziekuje za odpowiedz

DROPS Design 19.12.2020 kl. 19:12:

Witaj Janino! Narzuty są w schemacie A.4 i są wykonywane tylko w rzędach nieparzystych, czyli na prawej stronie robótki. W następnym rzędzie (na lewej stronie robótki) przerobić oczko przekręcone w miejscu narzutu na lewo, aby uniknąć dziur. Pozdrawiamy!

Mary Chàvez 12.08.2020 - 04:57:

Me pueden decir de favor cuáles son las lanas tipo C, muchas gracias de antemano saludos

DROPS Design 16.08.2020 kl. 14:24:

Hola Mary Chávez. https://www.garnstudio.com/yarn-groups.php?cid=23. Este es el link donde puedes consultar los grupos de las lanas DROPS.

Neda 25.04.2020 - 23:51:

Does this pattern come with written instructions instead of chart, i have noticted most of your patterns are charted regards neda

DROPS Design 26.04.2020 kl. 20:33:

Dear Neda, unfortunately we do not have a written out pattern for this piece. We think charted patterns are better not only because they are universal and can be "read" in every language, but also because they not only show you the very next step, but also how stitches androws relate to each other. We so have a lesson on how to read knitting harts / diagrams here, and don't forget, if you get stuck, you can always ask for help in the store in person, or even over the phone, where you bought your DROPS yarn from. Happy Knitting!

Mari 13.12.2019 - 12:25:

Hei! Skal sjalet strikkes med dobbel tråd?

DROPS Design 17.12.2019 kl. 12:08:

Hej Mari, både hue og sjal skal strikkes med enkel tråd, men sjalet strikkes meget løsere på tykke pinde. God fornøjelse!

Stefania 18.11.2019 - 15:23:

Buongiorno. E' corretto ripetere i ferri da 1 a 4? Avrei aumenti irregolari, due ferri con un aumento, due ferri con due aumenti, due ferri con un aumento ecc... non saranno da ripetere solo 3 e 4? inoltre i gettati dovrebbero lasciare un buco che nella foto non vedo (e che sarebbe irregolare lavorando i ferri da 1 a 4). I gettati anno lavorati a dritto o dritto ritorto? Grazie

DROPS Design 19.11.2019 kl. 22:48:

Buonasera Stefania, le istruzioni sono corrette. I gettati si lavorano seguendo la lavorazione dei ferri indicati, quindi a diritto. Buon lavoro!

H Bles 16.11.2019 - 07:01:

Het telpatroon drukt niet af

Helen Medin 11.11.2019 - 08:49:

N¨r kommer oppskrfift på denne sjal?

DROPS Design 11.11.2019 kl. 12:07:

Hei Helen. God nyheter, det vil bli publisert i morgen (12.11.2019). God Fornøyelse!

Cinzia Alfè 28.09.2019 - 07:33:

There aren't the instructions or the pattern!

Christiane Guay 17.09.2019 - 15:48:

Je trouve ce patron très beau, j'aimerais bien le tricoter, mais je n'arrive pas à imprimer les explications. Lorsque je clique sur la photo, il n'y a que la photo qui apparaît. Je ne comprends pas pourquoi, on ne peut imprimer les explications. Et lorsque je fait une recherche en indiquant le no du modèle, on me dit que ce modèle n'existe pas. Merci de bien vouloir m'éclairer.

Svetlana 06.09.2019 - 15:46:

Super schön! Bitte Anleitung!

Kommentér oppskrift DROPS 204-49

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.