DROPS / 60 / 21

DROPS 60-21 by DROPS Design

DROPS oversized genser i halvpatent og med raglan i "Lima"

DROPS design: Modell nr G-006
--------------------------------------------------------
Størrelse: Small - Medium (Large - XL)

Materialer: DROPS Lima fra Garnstudio
850-900 (1000-1150) gr f.nr 100, off-white

DROPS Pinne 4. Ermp 4 (til halsen)
Strikkefasthet: 16 m x 40 p på p 4 og halvpatent = 10 x 10 cm. Husk pinnenr er kun veiledende! Strikkefastheten er spesielt viktig når det strikkes raglan.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

65% Ull, 35% Alpakka
fra 24.00 kr /50g
DROPS Lima uni colour DROPS Lima uni colour 24.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Lima mix DROPS Lima mix 24.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 408kr. Les mer.

Instruksjoner

Rille (frem og tilbake på p): 1 rille = 2 pinner. 1.p: Rett, 2.p: Rett.

Strikketips!:
Fell slik på retten: Før 3 kantm: 2 r sammen. Etter 3 kantm: 1 m løs av, strikk 1 r, løft den løse m over. Fell slik på vrangen: Før 3 kantm: Ta de neste 2 m løs av p, sett dem vridd tilbake på venstre p (en for en), strikk de 2 m vridd vr sammen. Etter 3 kantm: 2 vr sammen.

Halvpatent: 1.p: r. 2.p: * 1 r i m rett under, 1 r *, gjenta * - *. Gjenta 1. og 2.p fortløpende.


Bakstk: For- og bakstykket strikkes frem og tilbake på p. Legg opp 91-99 (107-115) m (inkl 1 kantm i hver side til søm - strikkes hele tiden som riller oppover) på p 4 med off-white og strikk 2 riller, deretter strikkes Halvpatent – se forkl over, oppover med 1 kantm i hver side. Husk på strikkefastheten. Når arb måler 41-42 (44-48) cm felles det 6 m i hver side. Deretter felles det til raglan - se Strikketips! - innenfor 1 m rille + 2 m glstrikk (= 3 kantm), det felles slik: S: 1 m x 22 på hver 4.p, M: 1 m x 17 på hver 4.p, deretter 1 m x 8 på hver 3.p, L: 1 m x 14 på hver 4.p, deretter 1 m x 14 på hver 3.p, XL: 1 m x 4 på hver 4.p, deretter 1 m x 28 på hver 3.p = 35-37 (39-39) m. Når alle m er felt til raglan og arb måler ca 63-65 (69-73) cm settes alle m på en tråd til hals.

Forstk: Legg opp og strikk som bakstk, men når det gjenstår 8 p av raglanfellingen settes de midterste 13-15 (17-17) m på en tråd til hals. Videre settes det m på tråden til hals på hver 2.p: 2 m x 3. Etter siste felling settes de resterende m på forstk på tråden = 35-37 (39-39) m. Arb måler ca 63-65 (69-73) cm.

Erme: Legg opp 37-39 (41-43) m (inkl 1 m i hver side til søm - strikkes hele tiden som riller oppover) på p 4 med off-white og strikk 2 riller, deretter strikkes Halvpatent – se forkl over, oppover til ferdig arb. Når arb måler 5 cm økes det i hver side: 1 m x 18-18 (19-19) på S: Hver 9.p, M: Hver 8.p, L+XL: Vekselvis hver 7. og 8.p = 73-75 (79-81) m - de økte m strikkes inn i halvpatent etter hvert. Når arb måler 47-45 (44-43,5) cm felles det 6 m i hver side. Deretter felles det til raglan - se Strikketips! - innenfor 1 m rille + 2 m glstrikk (= 3 kantm), det felles slik: S: 1 m x 20 på hver 3.p, deretter 1 m x 4 på hver 2.p, M: 1 m x 1 på hver 4.p, deretter 1 m x 24 på hver 3.p, L: 1 m x 3 på hver 4.p, deretter 1 m x 24 på hver 3.p, XL: 1 m x 10 på hver 4.p, deretter 1 m x 18 på hver 3.p = 13-13 (13-13) m. Etter siste felling settes alle m på en tråd til hals, arb måler ca 64-64 (65-66) cm.

Montering: Sy ermsømmer og sidesømmer. Sy raglansømmene (det er beregnet 1 m til søm i hver side av ermet, for-/bakstk), og sy sammen midt under ermene. Plukk opp m fra trådene rundt halsen på ermp 4 med off-white og strikk halvpatent i 9-10 (11-11) cm, fell elastisk av.

Genserens mål opp til skulderen = ca 66-68 (72-76) cm.

Diagram


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (30)

Gerd Halvorsen 30.03.2020 - 18:34:

Jeg forstår ikke det med raglanfellingen. Finnes det en video som viser felling både fra retten og vrangen? Ellers, please forklar 😊 tusen takk 🙏

Oegema 01.12.2019 - 00:03:

Dat filmpje erbij klopt niet dat is een hele patentsteek dit patroon is met een halve patentsteek . Klopt het patroon dan nog wel ? Ik ga er meestal van uit dat pen 1 de goede kant draad links is

I Legius 24.09.2019 - 09:34:

Kan ik dit patroon 60-21 nog in een breiboek vinden ? zo ja welke , kan kan ik hem bestellen. vriendelijke groetjes

DROPS Design 29.09.2019 kl. 18:23:

Dag I Legius,

Er worden geen boeken meer gedrukt met dit patroon erin. Het is mogelijk dat de winkel waar je de wol koopt toevallig nog een exemplaar heeft liggen, maar ik acht de kans vrij klein.

Maar je kunt al onze patronen gratis van de site halen. Je kunt het patroon afdrukken met de button 'Afdrukken' bovenaan het patroon

Linda McGough 24.05.2019 - 16:57:

Hi, There Please could you just confirm that this Half Fisherman’s rib is really Row1 knit and Row 2 K1B, K1 rather than K1B, P1 as it’s more common K1B P1. I am just about to knit this for my daughter and want to be sure especially as you mention P2tog in your decrease instruction and there is no purl in the pattern it’s all knit. Many Thanks Linda

DROPS Design 27.05.2019 kl. 02:16:

Dear Linda, yes, it is as written in the pattern. You can also see it in the tutorial video, if you click on teh link right below the pictue in the pattern, or here. I hope this helps. Happy Knitting!

Wilmy Van Rooij 16.10.2018 - 15:37:

Hallo, ik begrijp niet hoe ik nu de raglan in het achterpand moet maken. Ik ben maat xl aan het breien, en begrijp niks van de minderingen en van de kantsteken die genoemd worden. Ik heb tot nu toe elke eerste steek van de naald in ribbelsteek gebreid, kantsteek, en bij de raglan staat dat ik 3kantsteken moet maken. kunt u mij uitleggen hoe ik nu te werk moet gaan?

Marie 12.09.2018 - 10:30:

Bonjour, Lorsque je commence les diminutions pour le raglan (après les 3 premières mailles du rang - lisière +2- et avant les 3 dernières), je perds complètement le motif de la maille anglaise. A partir du raglan, les mailles sont "mélangées" et ne forment plus les "lignes" du bas du corps :( Je l'ai fait en taille M avec des diminutions sur rang endroit, tous les 4 rangs. Qu'est ce que j'ai loupé à votre avis ? Merci !

DROPS Design 12.09.2018 kl. 12:51:

Bonjour Marie, quand on commence le raglan, on tricote 1 m point mousse, 2 m jersey, côtes comme avant et on termine par 2 m jersey et 1 m point mousse. Les diminutions du raglan se font juste après les 2 m jersey en début de rang et juste avant les 2 m jersey en fin de rang, les côtes vont ainsi être "mangées" par les diminutions (= qui se tricotent en jersey) et les 2 m jersey forment la ligne du raglan avec la maille diminuée. Continuez ensuite à tricoter les mailles en côtes anglaises comme avant: les mailles doubles au-dessus des mailles doubles et les mailles endroit au-dessus des mailles endroit. Bon tricot!

Cheryl 09.04.2018 - 15:47:

Please can you tell me how to decrease 1st 3 times every 4th row please

DROPS Design 09.04.2018 kl. 16:11:

Dear Cheryl, work *1 row with dec, 3 rows without dec* and repeat from *-* a total of 2 times, work 1 more row with dec = you have decreased a total of 3 times every 4th row. Happy knitting!

Cheryl Barham 04.04.2018 - 09:46:

Thank-you SO much for a speedy reply. I understand now.😀 Loving this pattern!

Cheryl Barham 03.04.2018 - 21:41:

Hello, I'm having difficulty understanding the neck shaping on the front. I've put the centre stitches on a holder but how do you decrease ? But I don't understand how to decrease the sides and add stitches to the centre holder?. Many thanks Cheryl

DROPS Design 04.04.2018 kl. 09:00:

Dear Cheryl, after you have slipped the middle sts on a st holder for neck, continue each side separately dec for raglan as before and slipping now on the same st holder 2 sts towards neck (= st holder) every other row a total of 3 times , you will have 6 sts more on the st holder. Work then 2nd side and continue the same way, dec for raglan and slipping on every 2nd row 2 sts towards neck on the st holder a total of 3 times. Happy knitting!

Karoliina 06.02.2018 - 06:40:

Kokeilen vielä kerran: Ohjeessa sanotaan, että patenttineuleen 1. Krs (eli oikean puolen kerros) neulotaan kokonaan oikein. Kaksoissilmukan videolla neuvotaan kuitenkin, että kaksoisilmukat (jotka neulotaan vaatteen nurjalle puolelle) neulottaisiin oikealla puolella nurin. Kuinka tässä puserossa tulee toimia? Videon ohjeen vai puseron ohjeen mukaan? Puseron ohjeen mukaan tehtynä pinta ei näytä samalta kuin kuvassa...

DROPS Design 22.03.2018 kl. 14:41:

Hei, tässä puserossa oikean puolen kerrokset neulotaan oikein.

Kommentér oppskrift DROPS 60-21

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.