DROPS / 186 / 26

High Tide by DROPS Design

Strikket sjal med hullmønster og bølgemønster. Arbeidet er strikket ovenfra og ned i DROPS Lace.

DROPS Design: Modell la-036
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: Høyde målt langs midtmasken er ca 64 cm og bredde målt langs oversiden er ca 180 cm.
Materialer:
DROPS LACE fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100 g farge 6790, kongeblå

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS RUNDPINNE (80 cm) NR 3 – eller den pinnen du må bruke for å få 24 masker og 32 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

STRIKKEFASTHET:
Sjalet skal fuktes og strekkes etter mål til slutt, så strikkefastheten er ikke så viktig. Men for å få en fornemmelse av om det strikkes for løst eller for fast kan det strikkes en glattstrikket prøvelapp på pinne 3 for å sjekke at den oppgitte strikkefastheten stemmer.

----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.7. Diagrammet viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

AVFELLINGSTIPS:
For at avfellingskanten ikke skal stramme kan det lages kast samtidig som det felles av. Lag et kast over alle kastene fra forrige pinne med kast, kastene felles av som vanlige masker. Pass på å ikke stramme tråden. Om det blir stramt likevel kan du bruke en større pinne til avfellingen.

FORMING:
Ved bruk av et annet garn fra garngruppe A trenger ikke sjalet å strekkes etter mål, men fukt det og legg det forsiktig ut i rett fasong. La det tørke. Gjenta prosessen hver gang sjalet vaskes.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på rundpinne for å få plass til alle maskene. Det strikkes ovenfra og ned. Legg opp 5 masker på rundpinne 3 med Lace. Nå strikkes de neste 2 pinnene slik:
1.PINNE (= retten): Strikk 1 kantmaske i RILLE - se forklaring over, 1 kast, 1 maske glattstrikk, 1 kast, 1 maske glattstrikk, 1 kast, 1 maske glattstrikk, 1 kast og 1 kantmaske i rille.
2.PINNE (= vrangen): 2 kantmasker i rille, vrang frem til det gjenstår 2 masker og strikk 2 kantmasker i rille = 9 masker på pinnen.

Videre strikkes det etter diagram A.1 og A.2 slik: Strikk diagram A.1 over de første 4 maskene, 1 maske glattstrikk (= midtmaske - denne strikkes i glattstrikk på hele sjalet), strikk A.2 over de siste 4 maskene. Fortsett med å strikke etter A.1 og A.2 slik til diagrammene er strikket 1 gang i høyden = 81 masker på pinnen.

LES HELE AVSNITTET FØR DET STRIKKES VIDERE!
Nå skal det strikkes videre med mønster og økning slik man gjorde i A1 og A.2.
Da økes det 2 masker på starten og på slutten av pinnen, det økes på hver side av midtmasken. Hullradene strikkes på samme måte, det er viktig å passe på at hullradene kommer over hverandre (som før) og at det alltid er minimum 5 masker glattstrikk på hver side av midtmasken. Strikk slik til det er økt totalt 54 ganger, det er 333 masker på pinnen (= 166 masker på hver side av midtmasken).

Nå strikkes det videre slik på neste pinne fra retten:
Strikk diagram A.3 over 4 masker, gjenta diagram A.4 over de neste 156 maskene (= 12 rapporter i bredden), strikk A.5 over 6 masker, 1 maske glattstrikk (= midtmasken), A.6 over 6 masker, gjenta diagram A.4 over de neste 156 maskene (= 12 rapporter i bredden), strikk A.7 over de siste 4 maskene. Strikk diagrammene slik 1 gang i høyden = 555 masker på pinnen.

Strikk 2 riller. LES AVFELLINGSTIPS og fell av med rett på neste pinne. Klipp og fest tråden.

STREKKING:
Legg sjalet i lunkent vann til det er gjennomvått. Press forsiktig ut vannet fra sjalet - det må ikke vris, deretter rulles sjalet i et håndkle og klemmes for å fjerne mer vann - sjalet skal bare være litt fuktig. Brukes et annet garn fra garngruppe A - les FORMING over. Legg sjalet på et gulvteppe eller en madrass - trekk det forsiktig ut i form og bruk knappenåler til å feste med. La sjalet tørke. Gjenta prosessen hver gang sjalet vaskes.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= rett fra retten, rett fra vrangen
= rett fra vrangen
= mellom 2 masker lages 2 kast om pinnen, på neste pinne strikkes det første kastet og det siste slippes ned
= mellom 2 masker lages 1 kast om pinnen, på neste pinne strikkes kastet vridd (skal ikke lage hull)
= strikk 2 masker rett sammen
= ta 1 maske løst av pinnen som om det skal strikkes rett, strikk 1 masker rett og løft den løse masken over masken som ble strikket
= ingen maske (hopp over denne masken)

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (34)

Gabriele 15.11.2020 - 13:11:

Wenn ich mir das foto so ansehe dann fängt dieses schultertuch unten mit dem wellenmuster an. ich habe jetzt a1 und a2 gestrickt, dass ist nur lochmuster

DROPS Design 16.11.2020 kl. 10:22:

Liebe Gabriele, das Tuch wird von oben nach unten gestrickt, dh zuerst stricken Sie das Lochmuster und nehmen für das gewünschte Form in jede 2. Reihe (= siehe Diagram) zu und zum Schluss stricken Sie das Wellenmuster (immer noch mit Zunahmen wie zuvor). Viel Spaß beim stricken!

VH 17.05.2020 - 14:04:

Olisi hyvä saada piirrokset ja merkkien selitykset myös suomenkieliseen ohjeeseen. Kiitos!

DROPS Design 19.05.2020 kl. 14:23:

Hei, nyt piirrokset aukeavat!

Choisnet 05.03.2020 - 09:53:

Bonjour je viens de finir A1 et A2 vous dites continuez comme avant, en augmentation, qu'est ce qui change en fait ?( Regardez bien le 4ème et le 5ème symbole de la légende. ) où sont-ils ? dés le début on augmente, alors après on augmente plus ou pareille ? merci pour votre aide.

DROPS Design 05.03.2020 kl. 10:46:

Bonjour Mme Choisnet, vous continuer à augmenter 2 mailles en début de rang sur l'endroit + 2 mailles en fin de rang sur l'endroit + 1 m de chaque côté de la m centrale comme avant (=6 augm. par rang sur l'endroit) et tricotez les motifs ajourés comme avant également de sorte qu'ils soient toujours alignés comme dans A.1 et A.2. Bon tricot!

Moni 13.02.2020 - 13:12:

Bonjour, est il possible de faire le motif de bordure 2 fois au lieu d'une pour agrandir le châle. Merci

DROPS Design 14.02.2020 kl. 08:00:

Bonjour Moni, fort probablement, il vous faudra juste plus de laine - attention à ne pas en manquer avant la longueur souhaitée. Bon tricot!

Hervé 16.11.2019 - 14:01:

Bonjour, il est noté qu'on augmente 2 mailles au début et en fin de rang et on augmente de chaque côté de la maille centrale. Or si on fait un double jeté en tricotant le premier jeté et en laissant tomber le second, cela fait une augmentation et pas 2. Je ne comprends pas comment on obtient 2 augmentations. Merci pour cette éclairage. IH

DROPS Design 18.11.2019 kl. 09:06:

Bonjour Mme Hervé, dans A.1 et A.2, on a plusieurs jetés, par ex au 1er rang de A.1, on va tricoter: 1 m end, 1 double jeté (= 1 augmentation = jour), 1 m end, 1 jeté (1 augmentation tricotée torse = pas de trou), 2 m end, 1 double jeté (= avant la maille centrale). Et en sens inverse pour A.2. Regardez bien le 4ème et le 5ème symbole de la légende. Bon tricot!

Pernille 28.05.2019 - 07:49:

Hei igjen, Men hva med ruten med en strek i? Den er i A4. Og takk for det raske svaret!

DROPS Design 28.05.2019 kl. 09:01:

Hei Pernille. Strikk kastet etter diagrammet, altså der symboler over strikkes rett fra vrangen strikkes kastet rett fra vrangen. Vi skal få endret forklaringen i symbolforklaringen så dette blir tydeligere. God fornøyelse

Pernille 27.05.2019 - 22:26:

Hei. Spørsmål til diagram A4: De radene hvor man skal strikke rett fra vrangen, når man kommer til det doble kastet hvor man tidligere har strikket det første vrangt og sluppet deg andre ned, skal det første kastet være vrangt fortsatt eller skal det nå strikkes rett? Beklager kronglete formulering, håper spørsmålet gir mening.

DROPS Design 28.05.2019 kl. 07:29:

Hei Pernille, I A.4 er det ingen masker som skal strikkes rett fra vrangen. Alle ruter uten tegn er rett fra retten og vrang fra vrangen. God fornøyelse!

Kerstin Brückner 05.04.2019 - 16:04:

Sind im Diagramm alle Reihen, auch die Rückreihen, gezeichnet?

DROPS Design 05.04.2019 kl. 16:17:

Liebe Frau Brückner, ja genau, hier lesen Sie mehr über Diagramme. Viel Spaß beim stricken!

Anne-Marie Bernard 21.02.2019 - 11:38:

Bonjour, je viens de découvrir votre site et je suis émerveillée par nombre de modèles dont le châle "High Tide". C'est en commençant à tricoter avec un reste de laine que j'ai compris le design sophistiqué. Je vais prochainement vous commander la laine pour le réaliser comme le modèle.

Lucy De Kort 13.02.2019 - 16:50:

Ik ben het met Angela eens het patroon klopt niet het is veel compacter dan het voorbeeld .ik heb het op naalden 4 gebreid dus zou het losser moeten zijn ,,jammer van mijn werk.

Kommentér oppskrift DROPS 186-26

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.