DROPS Extra / 0-1399

Cozy Holiday by DROPS Design

Tæppe med hæklede bedstemorruder til jul. Arbejdet er hæklet i DROPS Eskimo

DROPS Design: Model ee-624
Garngruppe E eller C + C
-----------------------------------------------------------
Mål: Bredde: ca 84 cm. Længde: ca 122 cm.
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio (tilhører garngruppe E)
350 g farve 14, mørk grå
250 g farve 53, lys grå
150 g farve 01, natur
150 g farve 56, julerød

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe E)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 8 – eller den nål du skal bruge for at få 9 stangmasker og 5 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

(Gå videre til opskrift...)

Vi har hundredevis af gratis juleopskrifter. Se dem her!
Garntype
Deals fra
22.00 DKK
17.95 DKK
24.00 DKK
18.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagram A.2 viser placering af ruderne.

FARVER (gælder ruderne):
1.rude:
START + 1.OMGANG: Lys grå
2.OMGANG: Natur
3.OMGANG: Julerød
4.OMGANG: Mørk grå

2.rude:
START + 1.OMGANG: Julerød
2.OMGANG: Natur
3.OMGANG: Lys grå
4.OMGANG: Mørk grå
----------------------------------------------------------

TÆPPE:
Først hækles 12 ruder af hver farvesammensætning. Så monteres ruderne ved at de hækles sammen. Til sidst hækles en kant rundt om hele tæppet.

HÆKLEDE RUDER:
Start med nål 8 i første farve - læs FARVER og hækl MØNSTER efter diagram A.1 - der startes med en ring i midten af diagrammet. Der hækles 12 ruder af hver farvekombination = 24 ruder. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! 1 rude måler 19 x 19 cm. Hæft trådene løbende på arbejdets bagside.

MONTERING:
Læg ruderne ud med rudenummer som vist i A.2 (4 ruder i bredden og 6 ruder i længden). Rudenummeret på diagrammet henviser til ruderne med samme nummer forklaret under FARVER.
Ruderne hækles sammen først på langs af hele tæppet, derefter på tværs. Hækl dem sammen således: Læg 2 ruder sammen vrang mod vrang. Hækl gennem begge lag med mørk grå: 1 fastmaske om hjørnet, * 4 luftmasker, 1 fastmaske om næste luftmaske *. hækl fra *-* frem til og med hjørnet (= 4 luftmaskebuer) og hækl 1 luftmaske (= overgangen til de næste 2 ruder). Gentag på de næste to ruder som skal være ved siden af. Fortsæt på samme måde til den anden ende af tæppet, til alle ruder på disse to rækker er hæklet sammen. Klip tråden. Hækl nu denne række sammen med næste række på samme måde. Når alle rækker er hæklet sammen på langs hænger alle ruderne sammen. Nu hækles der på samme måde på tværs.

KANT:
Hækl en kant rundt om hele tæppet med mørk grå. Start i et hjørne og hækl som sidste omgang i A.1, men i overgangene mellem 2 ruder hækles der således: 1 stangmaske om første hjørnebue, 1 stangmaske i overgangen til næste rude, 1 stangmaske om hjørnet på næste hjørnebue = 25 stangmaske-grupper i længden, 17 stangmaske-grupper i bredden og 4 hjørnebuer. Klip og hæft tråden.
Hækl en omgang med lys grå, start i et hjørne og hækl som sidste omgang i A.1 = 26 stangmaske-grupper i længden, 18 stangmaske-grupper i bredden og 4 hjørnebuer. Klip og hæft tråden.

Diagram

= luftmaske
= 3 luftmasker
= stangmasker om luftmaske/luftmaskebue/luftmaskering
= Omgangen begynder med 3 luftmasker og afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen. Vend arbejdet. Skift farve og hækl næste omgang i modsat retning
= Omgangen begynder med 3 luftmasker og afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen.
= 4 luftmasker, sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske - se punkt på cirkel, omgangen starter og slutter her

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Extra 0-1399.