DROPS / 182 / 2

Smiles of Indigo by DROPS Design

Sættet består af: hue og hals med relief stangmasker i viftemønster, hæklet ovenfra og ned. Sættet er hæklet i DROPS Merino Extra Fine

DROPS Design: Model me-115
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
HUE:
Størrelse: One size
Passer til hovedmål: 54/56 cm
Materialer:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio (tilhører Garngruppe B)
100 g farve 23, gråblå

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe B)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 4 – eller den nål du skal bruge for at få 20 stangmasker og 10 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden. Diagram A.1 måler ca 4 cm i bredden.
----------------------------------------------------------

HALS:
Størrelse: S/M - L/XL
Mål: Omkreds: 72-80 cm. Højde: ca 25-28 cm.
Materialer:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio (tilhører Garngruppe B)
150-200 g farve 23, gråblå

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe B)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 4 – eller den nål du skal bruge for at få 20 stangmasker og 10 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden. Diagram A.1 måler ca 4 cm i bredden.
----------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

DROPS MerinoExtraFine: Farvekort / Alternative garner (Garngruppe B)

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4.

RELIEF STANGMASKE:
Hækl 1 stangmaske rundt om 1 stangmaske på forrige omgang (dvs der hækles ikke i leddene, men rundt om stangmasken) således: slå om (på samme måde som når der hækles 1 almindelig stangmaske), stik nålen mellem den som er hæklet og den der skal hækles rundt om, og op mellem den som der skal hækles rundt om og næste stangmaske (dvs mellem 2 stangmasker og rundt om stangmasken), hent tråden, hækl resten af stangmasken normalt.
----------------------------------------------------------

HUE:
Huen hækles rundt, ovenfra og ned.
Start på nål 4 og Merino Extra Fine og hækl mønster efter diagram A.1b totalt 6 gange på omgangen - diagram A.1a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.1b. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
Når A.1a og A.1b er hæklet færdig i højden hækles der således: Hækl A.2b totalt 12 gange på omgangen - diagram A.2a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.2b. Fortsæt således til arbejdet måler ca 20 cm.
Når A.2a og A.2b er hæklet færdig i højden hækles der således: Hækl A.3b totalt 12 gange på omgangen - diagram A.3a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.3b = 96 halv-stangmasker/stangmasker på omgangen.
Derefter hækles der således: Hækl * 1 stangmaske, 1 RELIEF stangmaske – se forklaring over *, gentag fra *-* omgangen rundt. Fortsæt således, sørg for at relief stangmaskerne kommer over hinanden i højden. Fortsæt således til arbejdet måler ca 24 cm. Hækl 1 omgang med 1 fastmaske i hver maske, klip og hæft tråden.

----------------------------------------------------------

HALS:
Halsen hækles rundt, ovenfra og ned.
Hækl 180-200 luftmasker på nål 4 med Merino Extra Fine og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske.
Videre hækles der mønster efter diagram A.4b totalt 18-20 gange på omgangen - A.4a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.4b. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når A.4a og A.4b er hæklet færdig i højden gentages de 2 sidste omgange opover til arbejdet måler ca 25-28 cm. Klip og hæft tråden.


Diagram

= luftmaske
= halvstangmaske om luftmaskebue
= halvstangmaske i luftmasken
= halvstangmaske mellem 2 stangmaske-grupper
= stangmasker i masken
= stangmaske om luftmaskebuen/luftmaskeringen
= omgangen begynder med 3 luftmasker og afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen
= omgangen begynder med 3 luftmasker og afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske i begyndelsen af omgangen, derefter hækles der kædemasker frem til midten af første luftmaskebue
= omgangen begynder med 2 luftmasker og afsluttes med 1 kædemaske i 2.luftmaske i begyndelsen af omgangen
= denne omgang er allerede hæklet - Start på næste omgang!
= 4 luftmasker, sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske – se punkt på cirkel, omgangen starter og slutter her

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 182-2.