DROPS / 175 / 4

Acapulco by DROPS Design

Hæklet taske med flerfarvet mønster i DROPS Paris

DROPS Design: Model w-655
Garngruppe C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Mål:
Omkreds: ca 74 cm
Højde: ca 32 cm

Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
150 g farve 17, naturhvid
100 g farve 14, stærk gul
100 g farve 38, koral
50 g farve 101, lys blå
50 g farve 102, spray blå
50 g farve 01, abrikos

DROPS HÆKLENÅL nr 3,5 – eller den nål du skal bruge for at få 18 halvstangmasker og 16 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Tags: grafisk, tasker,

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagrammerne viser farverne i mønsteret. 1 rude = 1 halvstangmaske.

FARVEMØNSTER (hækles rundt):
Når der skiftes farve hækles der således: Hækl sidste halvstangmaske med første farve, men vent med sidste gennemtræk, skift til næste farve og hækl sidste gennemtræk, derefter hækles næste halvstangmaske. Når der hækles med to farver lægges tråden til den farve det ikke hækles med over maskerne fra forrige omgang og der hækles rundt om tråden så den bliver skjult og altid er der hvor den skal bruges.

HÆKLEINFO:
Første halvstangmaske på omgangen erstattes af 2 luftmasker, afslut omgangen med 1 kædemaske i anden luftmaske.
---------------------------------------------------------

TASKE:
Arbejdet hækles rundt med halvstangmasker. Først hækles bunden med mønster A.1 og udtagninger. Så hækles A.2 opad uden udtagninger. Øverst hækles der en hulrække til snorene.

Hækl 5 luftmasker med koral på nål 3,5, og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Videre hækles der rundt efter diagram A.1 (der hækles 9 rapporter af A.1 i bredden) – læs FARVEMØNSTER!
1. OMGANG: Hækl 9 halvstangmasker om ringen – læs HÆKLEINFO!
2. OMGANG: Hækl 2 halvstangmasker i hver halvstangmaske = 18 halvstangmasker.
3. OMGANG: Hækl * 1 halvstangmaske i første halvstangmaske, 2 halvstangmasker i næste halvstangmaske *, gentag *-* omgangen rundt = 27 halvstangmasker.
4. OMGANG: Hækl * 1 halvstangmaske i hver af de 2 første halvstangmasker, 2 halvstangmasker i næste halvstangmaske *, gentag *-* omgangen rundt = 36 halvstangmasker. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
5.-13. OMGANG: Fortsæt med udtagninger og mønster som før, dvs for hver omgang hækles der 1 halvstangmaske mere mellem udtagningerne = 117 halvstangmasker. Der tages 9 halvstangmasker ud på hver omgang.

14. OMGANG: Hækl rundt efter A.2 med halvstangmasker, på første omgang tages der 3 masker ud jævnt fordelt (= 10 rapporter i bredden) = 120 halvstangmasker. Hækl A.2 1 gang i højden, på omgangen med pil hækles der således: 3 luftmasker, * 1 lm, spring over 1 halvstangmaske, 1 stangmaske i næste halvstangmaske *, gentag fra *-* og afslut med 1 kædemaske i tredje luftmaske i begyndelsen af omgangen. På næste omgang hækles der 1 halvstangmaske i hver stangmaske og hver luftmaske. Hækl A.2 færdig. Klip og hæft trådene.

SNOR:
Klip 6 tråde af hver farve à 120 cm = 36 tråde. Læg trådene sammen og bind en løs knude, lad ca 12 cm være efter knuden. Fordel trådene i 3 ens dele med 12 tråde i hver del. Flet de tre dele sammen til fletningen måler ca 68 cm. Del trådenderne i 2 dele. Træk de 2 halvdele gennem tasken med 1 stangmaske imellem, i den fjerde omgang fra kanten. Bind dem sammen til en knude på ydersiden af tasken. Løs knuden op i begyndelsen af fletningen og sæt enderne i tasken på samme måde, men i modsat side. Lav en fletning til på samme måde – se foto.

Diagram

= koral
= naturhvid
= naturhvid
= lys blå
= spray blå
= stærk gul

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 175-4.