DROPS Extra / 0-1332

Holiday Project by DROPS Design

Strikket og tovet kurv med stjerne i DROPS Snow. Tema: Jul

  • Holiday Project / DROPS Extra 0-1332 - Strikket og tovet kurv med stjerne i DROPS Snow. Tema: Jul
  • Holiday Project / DROPS Extra 0-1332 - Strikket og tovet kurv med stjerne i DROPS Snow. Tema: Jul
DROPS Design: Modell nr ee-581
Garngruppe E eller C + C
----------------------------------------------------------
Mål før toving: Diameter: ca 36 cm. Høyde: ca 24 cm.
Mål etter toving: Diameter: ca 23 cm. Høyde: ca 14 cm.
Materialer:
DROPS SNOW fra Garnstudio
200 g f.nr 46, mellomgrå
150 g f.nr 01, natur


DROPS SETTP OG RUNDP (80 cm) NR 8 - eller den p.nr du må bruke for å få 11 m x 15 p glattstrikk på 10 x 10 cm før toving.
Etter toving 13 m x 25 p på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 25.00 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 25.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Snow print DROPS Snow print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 175kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (strikkes rundt):
1 rille = 2 omg. 1 omg rett og 1 omg vrang.

MØNSTER:
Se diag A.1. Alle m strikkes i glstrikk.
----------------------------------------------------------

KURV:
Arb strikkes rundt.

Legg opp 8 m på settp 8 med mellomgrå.
1.OMG: Strikk rett.
2.OMG: * 1 rett, 1 kast *, gjenta fra *-*.
3.OMG: Strikk rett - kastene strikkes vridd rett (dvs i bakre del av m istedenfor fremre) for å unngå hull (= 16 m).
4.OMG: * 2 rett, 1 kast *, gjenta fra *-*.
5.OMG: Strikk som 3.omg (= 24 m).
6.OMG: * 3 rett, 1 kast *, gjenta fra *-*.
HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Gjenta 5.og 6.omg, men for hver gang det økes blir det 1 m mer mellom økningene (bytt til rundp når det er nok m på p).
Når det er 112 m på p strikkes det 1 omg rett der det økes 13 m jevnt fordelt = 125 m. Bunnen er nå ferdig. Strikk 1 omg vrang. Arb måles videre herfra!
Strikk videre rundt i glstrikk til arb måler 4 cm. Nå strikkes A.1 (= 25 m) 5 ganger på omg. Når hele diag er strikket ferdig i høyden strikkes det 2 RILLER – se forkl over, med natur. Fell løst av - Pass på at avfellingskanten ikke strammer.

TOVING:
Legg kurven i vaskemaskinen med et vaskemiddel uten enzymer og optiske blekemidler. Vask på 40 grader med vanlig sentrifugering og uten forvask. Etter vask formes kurven til riktig mål mens den enda er våt. Senere vaskes kurven for hånd som et vanlig ullplagg.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 22.12.2016
Ny garnmengde:
DROPS SNOW fra Garnstudio
200 g f.nr 46, mellomgrå
Oppdatert online: 12.01.2017
Nytt diagram A.1 (manglet en sort firkant (mellomgrå farge) på 5.omg).

Diagram

symbols = mellomgrå
symbols = natur
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (8)

country flag Hetty Stok 11.10.2020 - 03:02:

When the pattern indicates to increase 13 stitches evenly across 112 stitches, what is the preferred technique of the increase stitch? Is it a ‘yo’? Or something else?

user icon DROPS Design 12.10.2020 kl. 03:07:

Dear Hetty, increases could be done as either yarnovers that are knitted twisted in the next row, or as make one (in which you pill up the yarn between two stitch of teh previous roow, put it on the left needle twosted and knit it. I hope this helps. Happy Knitting!

country flag Dagmar 07.12.2018 - 13:22:

Hallihallo, ich habe versehentlich zu lang rund gestrickt und habe jetzt für den Boden zu viele Maschen auf der Nadel. Ich überlege nun, den Durchmesser um 25 Maschen zu erhöhen, um dann das Muster immer einmal mehr zu stricken. Können Sie mir sagen, ob die genannte Wollmenge trotzdem reichen würde, oder wieviel Wolle ich von jeder Farbe nachkaufen muss? Vielen Dank für Eure Antwort! Gruss Dagmar

user icon DROPS Design 07.12.2018 kl. 14:39:

Liebe Dagmar, leider können wir nicht alle Anleitung nach jeder Anfrange kalkulieren nor anpassen. Nehmen Sie bitte Kontakt mit Ihrem DROPS Laden auf, gerne werden sie Ihnen weiterhelfen -auch telefonisch oder per E-mail. Viel Spaß beim stricken!

country flag Marita 30.11.2018 - 00:43:

Hvor stor i diameter blir selve bunnen, når man har oppnådd 125m tilsammen på pinnen...? Jeg fikk den bare til å bli 26cm, men i mønsteret står d ca 36cm før toving 🙈. Ca hvor mange omganger blir det før oppnådd antall masker? Jeg gjør noe feil her, siden bunnen blir så knapp.. 🙈Og hva menes med: ...men for hver gang det økes, blir det 1 m mer mellom økningene...? Skal jeg øke noe ITILLEGG til kastene? Hilsen en fersking 🥴

user icon DROPS Design 30.11.2018 kl. 08:48:

Hei Marita. Du øker 8 masker på hver omgang med øking, så du må strikke 13 økeomganger for å få 112 masker på pinnen. Siden annenhver omgang er uten øking har du strikket 26 omganger, 27 med den omgangen du øker de siset 13 maskene. Siden du strikker rundt vil det si 27 omganger fra midten og ut = 54 omganger tvers over hele. Med strikkefasthet på 15 rader i høyden = 10 cm blir dette 36 cm. Kan det være du ikke overholder strikkefastheten? Det er veldig viktig for at målene skal bli riktige. 1 maske mer mellom hvert kast betyr at du strikker: 6 omg: 3 rett, 1 kast. 8 omg:4 rett, 1 kast, 10 omg: 5 rett, 1 kast osv. God fornøyelse.

country flag Nora 27.10.2017 - 08:46:

Thanks for reply! I ended up tumble drying it.....pretty good result now, but the pattern area did shrink more than plain knit. But the basket is beautiful and I will try again.....thanks Drops. Only discovered Drops this year....and am loving knitting and crocheting again, your yarns and patterns are the best!

country flag Nora 26.10.2017 - 14:28:

My basket has not shrunk! It has felted a bit on the base but is all floppy......so disappointed. Made in Eskimo. Any help appreciated!

user icon DROPS Design 26.10.2017 kl. 15:22:

Dear Nora, Eskimo is a great yarn for felting, make sure you followed all the steps for felting - see here and make sure you used a "normal" wash program. Your DROPS store will help you if you have any further questions. Happy knitting!

country flag Barbara 12.12.2016 - 00:25:

Pur avendo seguito fedelmente le istruzioni, uno dei due colori, quello del fondo, non sarà sufficiente per finire la seconda parte del motivo. Dovró procurarmi il quarto gomitolo.

user icon DROPS Design 12.12.2016 kl. 06:39:

Buongiorno Barbara. Trasmettiamo la sua osservazione al settore design. La ringraziamo e buon lavoro!

country flag Aleksandra 10.12.2016 - 18:39:

Hi, I love this! Just making it. But there is a mistake in diag A1 5th row There is 4 grey 2 off white1 grey 1 off white1 grey 3 off white and it should be 4 grey 2 off white1 grey 1 off white 2 grey 2 off white.

user icon DROPS Design 16.12.2016 kl. 23:45:

Dear Aleksandra, thank you for your comment. You are right. We will correct the diagram. Happy knitting!

country flag Patty 06.12.2016 - 22:26:

I love the basket. Don't think I will get to it this year, but maybe next!

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-1332

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.