Titania by DROPS Design

Strikket omslagsjakke i DROPS Alpaca og DROPS Kid-Silk til barn i størrelse 3 - 12 år

DROPS Design: Modell nr z-041-bn
Garngruppe A + A eller C
----------------------------------------------------------
Størrelse: 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 år
Str i cm: 98/104 - 110/116 - 122/128 - 134/140 - 146/152
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
150-150-200-200-250 gr f.nr 100, natur
DROPS KID-SILK fra Garnstudio
75-75-75-100-100 gr f.nr 01, natur

DROPS RUNDP (60 eller 80 cm) NR 5 - eller det p.nr du må bruke for å få 17 m x 34 p rillestrikk med 1 tråd av hver kvalitet (= 2 tråder) på 10 x 10 cm.
DROPS HEKLENÅL NR 5 - til knytebånd
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

100% Alpakka
fra 41.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 41.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 41.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

75% Mohair, 25% Silke
fra 59.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 300kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (frem og tilbake på rundp):
1 rille = 2 pinner rett.

FELLETIPS:
Det felles innenfor 4 m mot midt foran (= innenfor picotkant). Alle fellinger skjer fra retten!
Fell slik etter 4 m: Ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes rett, 1 rett, løft den løse m over.
Fell slik før 4 m: Strikk 2 rett sammen.

PICOTKANT (frem og tilbake på p):
HØYRE FORSTK:
1.P (= retten): Strikk rett.
2.P (= vrangen): Strikk rett til det gjenstår 4 m, disse strikkes slik: 2 r sm, 1 kast, i hver av de 2 siste m strikkes det 2 m = 2 nye m på p.
3.P (= retten): Ta 1.m løs av p, 1 r, løft den løse m over, 1 r, og løft den bakerste m på høyre p over den fremste, 2 m er nå felt - deretter strikkes det rett ut p.
4.P (= vrangen): Strikk rett.
Gjenta 1. til 4.p.

VENSTRE FORSTK:
1.P (= retten): Strikk rett til det gjenstår 4 m, disse strikkes slik: 2 r sm, 1 kast, i hver av de 2 siste m strikkes det 2 m = 2 nye m på p.
2.P (= vrangen): Ta 1.m løs av p, 1 r, løft den løse m over, 1 r, og løft den bakerste m på høyre p over den fremste, 2 m er nå felt - deretter strikkes det rett ut p.
3.P (= retten): Strikk rett.
4.P (= vrangen): Strikk rett.
Gjenta 1. til 4.p.
--------------------------------------------------------

JAKKE:
Arb strikkes frem og tilbake på rundp.
Start med det ene forstk, legg ut m til ermet og strikk opp til skulderen. Strikk det andre forstk, sett de 2 forstk sammen og strikk nedover bakstk.

HØYRE FORSTK:
Legg LØST opp 44-46-50-52-54 m på rundp 5 med en tråd Kid-Silk og en tråd Alpaca (= 2 tråder) og strikk RILLER – se forkl over (1.p = retten). Det strikkes picotkant over de 4 ytterste m mot midt foran (dvs de første 4 m på p)
LES HELE AVSNITTET FØR DET STRIKKES VIDERE!
Når arb måler 3-5-6-9-10 cm – avpass slik at neste p strikkes fra retten, felles det 1 m innenfor picotkanten på beg av p– LES FELLETIPS. Gjenta fellingen på hver cm 24-24-27-28-29 ganger til. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
SAMTIDIG når arb måler 17-20-23-26-27 cm legges det opp nye m på slutten av p mot siden til erme slik: 5-4-4-4-4 m totalt 5-7-9-9-11 ganger og deretter 25-28-27-30-28 m 1 gang. Etter alle økninger og fellinger er det 69-77-85-89-96 m på p til skulder/ erme.
Fortsett med riller til arb måler 30-34-38-42-44 cm. Sett 1 merke = midt oppå skulderen. Strikk videre til arb måler 2 cm fra merketråden, avslutt med 1 p rett fra vrangen. Sett alle m på en tråd.

VENSTRE FORSTK:
Legg opp og strikk som høyre, men speilvendt, dvs at det felles til hals innenfor picotkanten på slutten av p fra retten (istedenfor på beg av p fra retten).

BAKSTK:
Strikk venstre forstk inn på rundp (= rett fra retten), legg opp 16-16-18-18-20 nye m (= bak i nakken) og strikk høyre forstk inn på rundp (= rett fra retten) = 154-170-188-196-212 m.
VIDERE MÅLES ARB FRA MERKENE PÅ SKULDRENE.
Fortsett med riller frem og tilbake på p.
Når arb måler 9-9-9-10-10 cm felles erm-m av slik: Fell på beg av hver p i hver side slik: 25-28-27-30-28 m 1 gang og 5-4-4-4-4 m totalt 5-7-9-9-11 ganger = 54-58-62-64-68 m på p. Strikk videre til arb måler ca 30-34-38-42-44 cm – brett arb dobbelt ved merkene på skulderne og sjekk at forstk og bakstk er like lange – fell deretter løst av.

MONTERING:
Sy side- og ermsømmene kant i kant i ytterste ledd av ytterste m.

KNYTEBÅND:
Der fellingen til hals på høyre forstk startet hekles det knytebånd slik, hekle med 1 tråd av hver kvalitet med heklenål nr 5: 1 fm i spissen, hekle deretter lm i ca 20-25 cm, snu og hekle 1 kjm i hver lm tilbake. Hekle et knytebånd på samme måte på utsiden av sømmen i venstre side – pass på at båndet kommer i samme høyde som på forstk. Deretter hekles det et tilsvarende knytebånd innsiden av sømmen i høyre side og et der fellingen til hals starter på venstre forstk – pass på at båndene kommer i samme høyde alle steder.


Diagram


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (23)

Yvonne 12.10.2019 - 21:36:

Hallo ik heb geen rondbrei naald kan je de panden ook gewoon op breinaalden breien dan afhechten en later aan het achterland naaien? Bestaat het achterland ook met aangebreide mouwen? Alvast mijn dank

DROPS Design 15.10.2019 kl. 18:36:

Dag Yvonne,

Er wordt een rondbreinaald geadviseerd omdat je (met name in de grotere maten) op een gegeven moment veel steken op de naald hebt, vanwege de aangebreide mouw. Als het aantal steken geen probleem is kan het vest ook prima op rechte naalden gebreid worden.

Beatriz 21.09.2019 - 13:13:

Serait-il possible d'avoir d'autres modèles de boléro, exemple pour danseuse de ballet? Merci

DROPS Design 23.09.2019 kl. 08:44:

Bonjour Beatriz, vous trouverez ici tous nos modèles de boléros et là tous nos modèles de cache-coeurs. Bon tricot!

Marijke Jaspers 07.05.2019 - 19:21:

U geeft als steekverhouding 17 steken 34 naalden dit is 10x10. Als ik, voor het vestje dat ik wil maken nl 134/140, 52 steken opzet, kom ik niet aan 38 cm. 52 : 17 = 3x10 = 30 cm. Waar denk ik verkeerd? Of moet ik meer steken opzetten?

DROPS Design 22.05.2019 kl. 14:02:

Dag Marijke,

Het (rechter) voorpand met overslag beslaat niet de volledige breedte van het vest. Aan de onderkant van het achterpand (wat wel over de hele breedte is) heb je 64 steken.

Marijke Jaspers 03.05.2019 - 07:24:

Met welk Drops garen kan ik dit vestje breien als ik niet met het voorgestelde garen wil werken? Graag een garen dat gewoon in de wasmachine gewassen kan worden

DROPS Design 05.05.2019 kl. 17:45:

Dag Marijke,

Je zou bijvoorbeeld Big Merino kunnen gebruiken. Dit komt ongeveer overeen met de aanbevolen garendikte (C) en kun je in de machine wassen (wel even de wasvoorschirften lezen.)

Beatriz 02.04.2019 - 11:21:

Bonjour, je tricote l\'échantillon avec une aiguille numéro 5 comme suggéré mais je seulement 5 centimètres de tricot. ce n\'est pas normal, quoi faire s\'il vous plaît, merci

DROPS Design 02.04.2019 kl. 12:40:

Bonjour Beatriz, tricotez-vous bien avec 1 fil Alpaca et 1 fil Kid-Silk en même temps (= 2 fils)? Vous devez bien avoir 17 m en largeur et 34 rangs au point mousse (= 17 côtes mousse) en hauteur. Bon tricot!

Finette 28.01.2019 - 17:51:

Bonjour j’ai fait les 2 devants et je ne comprends pas comment relier et faire le dos.. vos explications ne sont pas très claires pour mon petit niveau de tricoteuse.. pouvez vous m’aider? J

DROPS Design 29.01.2019 kl. 08:42:

Bonjour Finette, vous allez rassembler les deux devants, sur l'endroit: tricotez les mailles du devant gauche, montez les mailles de l'encolure dos et tricotez ensuite les mailles du devant droit. Continuez maintenant au point mousse, vous rabattre ensuite les mailles des manches et terminez le dos. cette vidéo montre comment monter les mailles à la fin du devant gauche, quand toutes les mailles sont montées, tricotez les mailles du devant droit. Bon tricot!

Jany 02.12.2018 - 08:40:

Bonjour le cache cœur je voudrais savoir si l'on peut le faire avec des aiguilles normales si oui pourrais je avoir l’explication pour du 8 ans merci beaucoup

DROPS Design 03.12.2018 kl. 09:28:

Bonjour Jany, le cache-coeur se tricote en allers et retours sur aiguille circulaire pour avoir suffisamment de place pour y loger toutes les mailles. Vous pouvez tricoter sur aiguilles droites, mais vos mailles seront plus serrées, pensez à bien conserver la bonne tension. Vous trouverez ici plus d'informations sur les aiguilles circulaires. Bon tricot!

Monica 13.11.2018 - 12:02:

Buongiorno, vorrei sapere se per questo modello è possibile utilizzare il filato Brushed Alpaca Silk. Grazie.

DROPS Design 13.11.2018 kl. 12:45:

Buongiorno Monica. Sì, può lavorare con Brushed Alpaca Silk. A questa pagina trova indicazioni utili per la sostituzione dei filati. Per ogni ulteriore aiuto può rivolgersi al suo rivenditore Drops di fiducia. Buon lavoro!

Ana Montoya 08.09.2018 - 20:37:

Puedo tejer esta chaqueta en punto jersey ? En ese casa como tejo la orilla del picott? para que no me queden hebras cruzadas .Gracias

DROPS Design 13.09.2018 kl. 20:44:

Hola Ana. Sí, puedes tejerlo en punto jersey, pero tienes que hacer los ajustes para las disminuciones y los aumentos, debido a que no sería la misma tensión trabajando en punto musgo o en punto jersey. Para la orilla te recomiendo hacer una muestra, trabajando la orilla con 5 puntos, es decir 4 puntos de orilla y 1 punto en punto musgo para separar la orilla y el cuerpo en punto jersey.

Solveig Bisgaard 04.08.2018 - 14:59:

Hvis jeg vil strikke denne opskrift i DROPS Brushed Alpaca Silk størrelse 11/12 år, hvor meget skal jeg så bruge?

DROPS Design 14.08.2018 kl. 16:08:

Hej Solveig, så skal du bruge ca 150 g DROPS Brushed Alpaca - god fornøjelse!

Kommentér oppskrift DROPS Children 27-13

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.