Titania by DROPS Design

Strikket omslagsjakke i DROPS Alpaca og DROPS Kid-Silk til barn i størrelse 3 - 12 år

  • Titania / DROPS Children 27-13 - Strikket omslagsjakke i DROPS Alpaca og DROPS Kid-Silk til barn i størrelse 3 - 12 år
DROPS Design: Modell nr z-041-bn
Garngruppe A + A eller C
----------------------------------------------------------
Størrelse: 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 år
Str i cm: 98/104 - 110/116 - 122/128 - 134/140 - 146/152
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
150-150-200-200-250 gr f.nr 100, natur
DROPS KID-SILK fra Garnstudio
75-75-75-100-100 gr f.nr 01, natur

DROPS RUNDP (60 eller 80 cm) NR 5 - eller det p.nr du må bruke for å få 17 m x 34 p rillestrikk med 1 tråd av hver kvalitet (= 2 tråder) på 10 x 10 cm.
DROPS HEKLENÅL NR 5 - til knytebånd
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Alpakka
fra 28.70 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 28.70 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

75% Mohair, 25% Silke
fra 59.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 263.1kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (frem og tilbake på rundp):
1 rille = 2 pinner rett.

FELLETIPS:
Det felles innenfor 4 m mot midt foran (= innenfor picotkant). Alle fellinger skjer fra retten!
Fell slik etter 4 m: Ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes rett, 1 rett, løft den løse m over.
Fell slik før 4 m: Strikk 2 rett sammen.

PICOTKANT (frem og tilbake på p):
HØYRE FORSTK:
1.P (= retten): Strikk rett.
2.P (= vrangen): Strikk rett til det gjenstår 4 m, disse strikkes slik: 2 r sm, 1 kast, i hver av de 2 siste m strikkes det 2 m = 2 nye m på p.
3.P (= retten): Ta 1.m løs av p, 1 r, løft den løse m over, 1 r, og løft den bakerste m på høyre p over den fremste, 2 m er nå felt - deretter strikkes det rett ut p.
4.P (= vrangen): Strikk rett.
Gjenta 1. til 4.p.

VENSTRE FORSTK:
1.P (= retten): Strikk rett til det gjenstår 4 m, disse strikkes slik: 2 r sm, 1 kast, i hver av de 2 siste m strikkes det 2 m = 2 nye m på p.
2.P (= vrangen): Ta 1.m løs av p, 1 r, løft den løse m over, 1 r, og løft den bakerste m på høyre p over den fremste, 2 m er nå felt - deretter strikkes det rett ut p.
3.P (= retten): Strikk rett.
4.P (= vrangen): Strikk rett.
Gjenta 1. til 4.p.
--------------------------------------------------------

JAKKE:
Arb strikkes frem og tilbake på rundp.
Start med det ene forstk, legg ut m til ermet og strikk opp til skulderen. Strikk det andre forstk, sett de 2 forstk sammen og strikk nedover bakstk.

HØYRE FORSTK:
Legg LØST opp 44-46-50-52-54 m på rundp 5 med en tråd Kid-Silk og en tråd Alpaca (= 2 tråder) og strikk RILLER – se forkl over (1.p = retten). Det strikkes picotkant over de 4 ytterste m mot midt foran (dvs de første 4 m på p)
LES HELE AVSNITTET FØR DET STRIKKES VIDERE!
Når arb måler 3-5-6-9-10 cm – avpass slik at neste p strikkes fra retten, felles det 1 m innenfor picotkanten på beg av p– LES FELLETIPS. Gjenta fellingen på hver cm 24-24-27-28-29 ganger til. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
SAMTIDIG når arb måler 17-20-23-26-27 cm legges det opp nye m på slutten av p mot siden til erme slik: 5-4-4-4-4 m totalt 5-7-9-9-11 ganger og deretter 25-28-27-30-28 m 1 gang. Etter alle økninger og fellinger er det 69-77-85-89-96 m på p til skulder/ erme.
Fortsett med riller til arb måler 30-34-38-42-44 cm. Sett 1 merke = midt oppå skulderen. Strikk videre til arb måler 2 cm fra merketråden, avslutt med 1 p rett fra vrangen. Sett alle m på en tråd.

VENSTRE FORSTK:
Legg opp og strikk som høyre, men speilvendt, dvs at det felles til hals innenfor picotkanten på slutten av p fra retten (istedenfor på beg av p fra retten).

BAKSTK:
Strikk venstre forstk inn på rundp (= rett fra retten), legg opp 16-16-18-18-20 nye m (= bak i nakken) og strikk høyre forstk inn på rundp (= rett fra retten) = 154-170-188-196-212 m.
VIDERE MÅLES ARB FRA MERKENE PÅ SKULDRENE.
Fortsett med riller frem og tilbake på p.
Når arb måler 9-9-9-10-10 cm felles erm-m av slik: Fell på beg av hver p i hver side slik: 25-28-27-30-28 m 1 gang og 5-4-4-4-4 m totalt 5-7-9-9-11 ganger = 54-58-62-64-68 m på p. Strikk videre til arb måler ca 30-34-38-42-44 cm – brett arb dobbelt ved merkene på skulderne og sjekk at forstk og bakstk er like lange – fell deretter løst av.

MONTERING:
Sy side- og ermsømmene kant i kant i ytterste ledd av ytterste m.

KNYTEBÅND:
Der fellingen til hals på høyre forstk startet hekles det knytebånd slik, hekle med 1 tråd av hver kvalitet med heklenål nr 5: 1 fm i spissen, hekle deretter lm i ca 20-25 cm, snu og hekle 1 kjm i hver lm tilbake. Hekle et knytebånd på samme måte på utsiden av sømmen i venstre side – pass på at båndet kommer i samme høyde som på forstk. Deretter hekles det et tilsvarende knytebånd innsiden av sømmen i høyre side og et der fellingen til hals starter på venstre forstk – pass på at båndene kommer i samme høyde alle steder.


Diagram

diagram measurements
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (34)

country flag Marie-françoise 29.09.2021 - 18:07:

Bonjour je vais faire la taille 9/10 ans je voudrais la mesure de la manche seulement pouvez vous me la donner (avec et sans revers ?) merci

user icon DROPS Design 30.09.2021 kl. 09:41:

Bonjour Marie-Françoise, vous montez 66 mailles au total pour la manche, autrement dit, la manche fera environ 39 cm - revers compris, la longueur du revers est ensuite au choix. Bon tricot!

country flag Lynda Almand 25.09.2021 - 05:30:

Am I correct in assuming there is no picot on back neck?

user icon DROPS Design 27.09.2021 kl. 03:04:

Dear Lynda, that is correct, the picot edge only knitted on the edge of the two fronts. Happy Stitching!

country flag Lynda Almand 25.09.2021 - 05:27:

Am I correct in assuming there is no picot on the back neck edge?

user icon DROPS Design 27.09.2021 kl. 03:03:

Dear Lynda, that is correct, the picot edge only knitted on the edge of the two fronts. Happy Stitching!

country flag Sophia 03.09.2021 - 22:52:

Hallo, ich versuche gerade die Ärmel beim rechten Vorderteil zu Stricken. Ich verstehe leider nicht (da ich noch Anfänger bin) die Aufteilung von 4x7 Maschen = 28 und dann nochmal 28 M aufnehmen. Kann ich nicht in einem mal dann 56 M aufnehmen? Oder warum steht es in einer Aufteilung da? Vielen dank im Voraus

user icon DROPS Design 06.09.2021 kl. 07:14:

Liebe Sofia, die Maschen für die Ärmel werden nach und nach angeschlagen um die gewünschte Form zu bekommen - siehe auch Skizze. Viel Spaß beim stricken!

country flag Sophia 03.09.2021 - 22:52:

Hallo, ich versuche gerade die Ärmel beim rechten Vorderteil zu Stricken. Ich verstehe leider nicht (da ich noch Anfänger bin) die Aufteilung von 4x7 Maschen = 28 und dann nochmal 28 M aufnehmen. Kann ich nicht in einem mal dann 56 M aufnehmen? Oder warum steht es in einer Aufteilung da? Vielen dank im Voraus

country flag Jennie Booth 07.06.2021 - 07:43:

I just want to check before I start. Am I right that this lovely pattern is knitted using one strand of each yarn and the two yarns mentioned are not alternatives? I would prefer to use a single yarn, so what yarn group should I go to?

user icon DROPS Design 07.06.2021 kl. 08:12:

Dear Mrs Booth, yes correct, this jacket is here worked with 2 strands yarn group A together (Alpaca + Kid-Silk), you can then choose instead 1 yarn group C as an alternative. Read more here. Happy knitting!

country flag Ladevese 21.03.2021 - 17:23:

Rebonjour, ne tenait pas compte de ma dernière question, j'ai trouvé la réponse dans les questions déjà posées . Merci pour ce site, il est très bien expliqué pour les débutantes comme moi. A bientot

country flag Ladevese 21.03.2021 - 16:04:

Bonjour, je ne comprend pas ou placer le marqueur a la fin du devant droit. Pourriez vous m'aider? Merci

user icon DROPS Design 22.03.2021 kl. 08:31:

Bonjour Mme Ladevese, ce marqueur doit être au niveau des mailles sur l'aiguille (il ne doit pas suivre l'ouvrage mais bien rester sur les mailles pour repérer ce rang), il sert de repère à la suite du gilet: on va mesurer à partir de ce marqueur et plier l'ouvrage pour faire les coutures. Bon tricot!

country flag Sofie Birgitta Rolfsdotter Åberg 11.03.2021 - 08:09:

Hej. Ska omslaget stickas på varv tre när picotkantan stickas? Då ökas ju en maska på de 4 varven.

user icon DROPS Design 11.03.2021 kl. 09:53:

Hej Sofie. Du börjar med 4 maskor, sedan får du 2 nya maskor på varv 2, minskar 2 maskor på varv 3 så att du återigen har 4 maskor på varv 4. Mvh DROPS Design

country flag Jayeeta Chattopadhyay 12.02.2021 - 03:58:

Nice pattern

Kommentér oppskrift DROPS Children 27-13

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.