Amber Road by DROPS Design

Heklet DROPS tøfler i ”Alaska” med fletter og relieff st. Str 35-43

Søkeord: flette, tøfler
DROPS Extra 0-1231
DROPS Design: Modell nr x-411
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 – 38/40 – 41/43
Materialer:
DROPS ALASKA fra Garnstudio
100-100-150 g f.nr 58, sennep

DROPS HEKLENÅL NR 4,5 – eller den nålen du må bruke for å få 16 st x 9 rader på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 18.00 kr /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 18.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 18.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 36kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLEINFO:
Hver omg med st begynner med 3 lm og avsluttes med 1 kjm i 3.lm. Hver rad med st begynner med 3 lm (erstatter ikke første st).

RELIEFF ST:
Når det hekles 1 relieff st, 1 relieff dbl-st eller 1 relieff trippel-st vil det si at det hekles om 1 m fra forrige omg (det hekles ikke i leddene, men rundt selve st forfra).

RELIEFF ST (vrangen):
Hekle 1 st rundt 1 st på forrige rad (dvs det hekles ikke i leddene men rundt st) slik: 1 kast om nålen (på samme måte som når du hekler 1 vanlig st), stikk nålen på rettsiden mellom 2 st, opp rundt st, hent tråden, hekle resten av st som vanlig.

6 TRIPPEL-ST FLETTE:
Hopp over 5 relieff st, 1 relieff trippel-st om neste relieff st, 1 relieff trippel-st om 5. og 4.m som ble hoppet over, 1 relieff trippel-st i første m som ble hoppet over, 1 relieff trippel-st i 2. og 3.m som ble hoppet over.

FELLETIPS:
Det felles 1 st ved å hekle 2 st sammen slik: Hekle 1 st, men vent med siste gjennomtrekning (= 2 m på nålen), hekle deretter neste st, men når siste gjennomtrekning gjøres trekkes tråden gjennom alle 3 m på nålen.

MØNSTER:
Se diag A.1.
----------------------------------------------------------

TØFLER:
Tøflene hekles rundt fra tåen mot hælen.
Omg starter midt under foten. Hekle 4 lm på nål 4,5 med Alaska og sett de til 1 ring med 1 kjm i først lm. Hekle 12 st om ringen, LES HEKLEINFO!

1.OMG: Hekle 1 st i første st, 2 st i neste st, 1 RELIEFF ST – se forkl over - om neste st, 2 st i neste st, 1 st i hver av de neste 3 st, 2 st i neste st, 1 relieff st om neste st, 2 st i neste st, 1 st i hver av de siste 2 st = 16 st.

2.OMG: Hekle 1 st i hver av de første 2 st, 2 st i neste st, 1 relieff st om neste relieff st, 2 st i neste st, 1 st i hver av de neste 4 st, * 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 1 gang til, 1 relieff st om neste relieff st, 2 st i neste st, 1 st i hver av de siste 3 st = 21 st. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!

Deretter hekles det slik:

3.OMG: Hekle 1 st i hver av de første 3 st, 2 st i neste st, 1 relieff st om neste relieff st, 2 st i neste st, 1 st i neste st, A.1 over de neste 6 st, 1 st i neste st, 2 st i neste st, 1 relieff st om neste relieff st, 2 st i neste st, 1 st i hver av de siste 4 st = 25 st.

Fortsett å hekle 2 st i samme st på hver side av de 2 relieff st i hver side av arb (= 4 st økt per omg) og A.1 over de midterste 6 st oppe på tøffelen.

Gjenta økningen 2-2-3 ganger til = 33-33-37 st.

Deretter hekles neste omg slik: 1 st i hver av de første 7-7-8 st, 1 relieff st som før, 1 st i hver av de neste 5-5-6 st, A.1 som før (gjenta A.1a), 1 st i hver av de neste 5-5-6 st, 1 relieff st som før, 1 st i hver av de siste 8-8-9 st. Fortsett slik til arb måler 12-13-14 cm, avpass at siste omg er første omg i A.1a. Klipp og fest tråden.

Arb hekles nå frem og tilbake, med start midt i A.1a (dvs 3 m inn i A.1a = midt oppe på foten). Hekle slik (første rad fra retten): Hekle 3 lm, hekle 1 relieff st om hver av de første 3 st (= over A.1a), hekle de neste 2 st sammen – LES FELLETIPS, hekle som før til det gjenstår 5 st, hekle de neste 2 st sammen, 1 relieff st om hver av de siste 3 st = 31-31-35 st. Gjenta fellingen fra vrangen - LES RELIEFF ST (vrangen) = 29-29-33 st. Fortsett mønster som før til arb måler 20-22-25 cm. Neste rad hekles slik: Hekle 1 relieff st om hver av de første 3 relieff st, 1 st i hver av de 3-3-4 st, 1 relieff st om den relieff st som før, hekle 2 st sammen, 1 st i hver av de neste 3 st, 2 st sammen, 1 st, 2 st sammen, 1 st i hver av de neste 3 st, 2 st sammen, 1 relieff st, 1 st i hver av de neste 3-3-4 st, 1 relieff st om hver av de siste 3 relieff st = 25-25-29 st. Gjenta denne fellingen på neste rad = 21-21-25 st. Deretter hekles det frem og tilbake kun over de første 7-7-8 st som før i 2 cm. Klipp og fest tråden. Hekle frem og tilbake over de siste 7-7-8 st i motsatt side av arb som før i 2 cm. Sy de sammen midt bak, sy de til undersiden av tøffelen. Hekle 1 tøffel til på samme måte.

Diagram

symbols = st
symbols = 1 RELIEFF ST - se forkl i oppskrift
symbols = 6 TRIPPEL-ST FLETTE - se forkl i oppskrift
symbols = første omg er forkl i oppskrift
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

5) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

6) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

7) Hvilken størrelse skal jeg velge?

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

til toppen

8) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

9) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

10) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

11) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

12) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

13) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

14) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

15) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

16) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

17) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

18) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

19) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

20) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

21) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

22) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

23) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

24) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

25) Hvorfor nupper plagget mitt?

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (7)

country flag Mette Sæther wrote:

Hei. Jeg får ikke opp diagrammet på denne oppskriften, har prøvd fra flere PCer og på tlf men den vil ikke dukke opp. Jeg har også prøvd å skrive den ut og der bilde for A1 skal være så står det bare diagram forr drops entra 0-1231

08.10.2021 - 15:11

country flag Loes wrote:

Ik ben bij het minderen voor de hiel aangekomen, maar volgens mij klopt dit niet. Ik houd twee steken over. Je hebt 17 steken op de zool. Als ik ga tellen kom ik op 15 steken i.p.v. 17 uit: 2 st samen, 3 steken, 2 steken samen, 1 st, 2 steken samen, 3 st, 2 steken samen = 15 steken naar 13, lijkt mij de tweede mindertoer. Volgens mij moeten er 4 st tussen de minderingen. Heb ik gelijk? Vriendelijk groet, Loes

09.07.2019 - 16:27

country flag Frida wrote:

Hej. Jag undrar ifall man ska göra något annorlunda med luftmaskorna i början på raden då man kommit till att virka öppningen för foten? Alltså när det virkas fram och tillbaka istället för runt. Jag tycker det ser lite konstigt ut med luftmaskorna + första reliefstolpen. Tack för ett annars fint mönster.

19.11.2018 - 10:42

DROPS Design answered:

Hei Frida. Du begynner omgangen med 3 luftmasker for å komme deg opp til rikitg høyde for å hekle reliefstaven. Om du ikke hekler luftmaskene vil du starte fra samme høyde som forrige omgang og reliefstaven vil bli bøyd. God fornøyelse.

03.12.2018 - 10:10

Frederikke Hansen wrote:

Hi, I've gotten to the part where I have to work the pattern from the wrong side (ws). Before I start the row, should I slip stitch into the 3rd chain on the beginning of the row? And is there a guide on how to work the ws of a pattern, especially the relief tr? I read the note here but I don't understand it and I can't find a video. Thank you!

13.11.2018 - 07:49

DROPS Design answered:

Dear Mrs Hansen, you join the yarn in the middle of A.1 (= in the 4th st from A.1) and crochet 3 ch, 1 relief treble in the same st where you join the yarn, 1 relief tr in each of the next 2 sts from A.1, decrease and continue as before, decrease and finish with 1 relief tr in each of the last 3 sts (= the first 3 sts from A.1). this video shows how to crochet the relief trebles from both RS and WS. Happy crocheting!

13.11.2018 - 09:09

country flag Pomme Yvonnou wrote:

Bonjour, Une fois qu'on commence les cotés des chaussons, après avoir fini les A1, faut-il toujours faire les brides en reliefs des cotés ? Faut-il les faire tout au long du chausson ? Je pense qu'elles délimitent la semelle ? Merci

26.06.2018 - 16:49

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Yvonnou, tout à fait, quand on continue en allers et retours, on crochète 3 ml, 1 bride en relief autour des 3 premières brides,, continuez en brides jusqu'à ce qu'il reste 3 brides, 1 bride en relief autour des 3 dernières brides (en diminuant aux 2 premiers rangs comme indiqué) jusqu'à 20-22-25 cm. Ces 3 brides en relief de chaque côté de chaque rang forment une petite bordure autour de l'ouverture du pied. Bon crochet!

27.06.2018 - 08:12

country flag Pomme Yvonnou wrote:

Bonjour, J\'en suis à \"Continuer maintenant en allers et retours, en commençant au milieu de A.1a (c\'\'est-à-dire 3 m de A.1a = milieu du dessus du pied)...Continuer comme avant jusqu\'à ce que l\'ouvrage mesure 20-22-25 cm. \" Je voudrais savoir si on continue à faire la bride en relief qui est sur les cotés (je pense qu\\\'elle délimite la semelle) ? Doit-on faire tout le chausson avec ces brides latérales ? Merci pour votre réponse.Pomme.

26.06.2018 - 16:43

country flag Eva Lundberg wrote:

Mycket tvetydlig beskrivning om st omkring maskan bakifrån och framifrån (reliefmaskor) i beskrivningen i mönstret, som jag faktiskt kan virka, men då ni beskriver mönsterbeskrivningen framkommer det inte alls på vilka varv man sticket in nålen framför eller bakom maskan. Här läser man mönstret att det inte gör någon skillanad .

14.02.2016 - 01:29

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-1231

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.