DROPS Belle uni colour 53% Bomull, 33% Viskose, 14% Lin |
31.00 kr /50g |
Bestill |
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
Endre språk:
Norsk
-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------
DROPS Belle uni colour 53% Bomull, 33% Viskose, 14% Lin 31.00 kr /50g Bestill |
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Klikker du på BESTILL knappen, vil du komme til LindeHobby nettsiden
Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!
= rett | |
= vrang | |
= 2 m rett sammen | |
= 1 kast mellom 2 m |
Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp
Disse steg-for-steg leksjonene kan hjelpe deg:
Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?
Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.
Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..
Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?
Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.
Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?
Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.
Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.
Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?
Hva er garngrupper?
Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.
Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?
Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).
Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.
Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?
Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator
Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.
Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.
Hvilken størrelse skal jeg velge?
Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.
Du finner målskissen nederst i oppskriften.
See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse
Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?
Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.
Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.
Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten
Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp
Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?
Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.
Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.
Hvordan strikker man etter diagram?
Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.
Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv
Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).
Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams
Hvordan hekler man etter et heklediagram?
Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.
Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).
Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.
Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover
Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.
Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams
Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?
Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).
Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.
Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer
Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer
Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?
I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.
Hvor på plagget måles lengden?
Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.
På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.
Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse
Hva er 1 rapport?
Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .
Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?
Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.
Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?
Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.
Hvorfor økes det i avfellingskanten?
Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.
Se DROPS video: Hvordan felle av med kast
Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?
For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.
Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne
Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?
Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.
Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull
Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?
Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.
Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?
Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?
Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.
Følg oppskrift og diagram for din størrelse!
Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?
Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).
Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.
Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?
Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.
Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.
Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:
1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.
2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.
3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.
Hvorfor nupper plagget mitt?
Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.
Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.
Making Waves |
|||||||||||||
|
|
||||||||||||
Strikket DROPS kjole i ”Belle” med striper og bølgemønster, strikket ovenfra og ned. Str S - XXXL.
DROPS 169-12 |
|||||||||||||
MØNSTER: Se diag A.1 til A.14. STRIPER: Det strikkes striper slik: Bytt farge etter en omg som strikkes vrang. Opplegg til 10 cm: natur 10 cm til 21-22-22 cm: løvetann 21-22-22 cm til 32-34-35 cm: sølvgrå 32-34-35 cm til 43-46-48 cm: beige 43-46-48 cm til 54-58-61 cm: lys beige 54-58-61 cm til 66-70-74 cm: malva 66-70-74 cm til 78-82-86 cm: sølvgrå ---------------------------------------------------------- KJOLE: Arb strikkes rundt på rundp, ovenfra og ned. Legg opp 98-112-140 m på liten rundp 4 med natur. Det strikkes etter A.1 (= 14-16-20 rapporter i bredden) og det strikkes STRIPER – se forkl over. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når A.1 er strikket en gang i høyden er det 322-368-460 m på p. Bytt til stor rundp ved behov. Fortsett med A.2 til arb måler 18-20-22 cm. Videre strikkes det slik: Strikk 92-115-138 m (= bakstk), sett de neste 69-69-92 m på en tråd (= erme), legg opp 8 nye m, strikk de neste 92-115-138 m (= forstk), sett de neste 69-69-92 m på en tråd (= erme), legg opp 8 nye m. BOLEN: = 200-246-292 m. Fortsett med A.2 over m i bølgemønster, over de 8 nye m i hver side strikkes det rett når det strikkes rett i mønsteret og vrang når det strikkes vr i mønsteret. Når arb måler 3 cm felles det 2 m midt i de 8 nye m i hver side (= 4 m felt), gjenta fellingen på hver 4.cm 3 ganger til slik at alle de 8 nye m er felt = 184-230-276 m. Fortsett med A.2 over alle m (= 8-10-12 rapporter i bredden). Når arb måler 38-40-42 cm fra skulderen, strikkes A.3 1 gang i høyden = 200-250-300 m. Strikk A.4 2 ganger i høyden. Strikk A.5 1 gang i høyden = 216-270-324 m. Strikk A.6 2 ganger i høyden. Deretter strikkes A.7 1 gang i høyden = 232-290-348 m. Strikk A.8 2 ganger i høyden. Deretter strikkes A.9 1 gang i høyden = 248-310-372 m. Strikk A.10 2 ganger i høyden. Deretter strikkes A.11 1 gang i høyden = 264-330-396 m. Strikk A.12 2 ganger i høyden. Deretter strikkes A.13 1 gang i høyden = 280-350-420 m. Strikk A.14 3 ganger i høyden, eller til arb måler 78-82-86 cm fra skulderen. Fell løst av. ERMKANT: Sett m fra tråden tilbake på settp 4 og strikk opp 1 m i hver av de 8 m under ermet = 77-77-100 m. Fortsett med løvetann, strikk A.2 over m i bølgemønster, over de 8 nye m i hver side strikkes det rett når det strikkes rett i mønsteret og vrang når det strikkes vr i mønsteret. Strikk 2 rapporter av A.2, hver gang det strikkes hull og kast i A.2 felles det 2 m midt i de 8 nye m midt under ermet = 73-73-96 m. Fell av. Strikk den andre ermkanten på samme måte. |
|||||||||||||
Diagramforklaring |
|||||||||||||
|
|||||||||||||
Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem! Trenger du hjelp med denne oppskriften?Du finner instruksjonsvideoer, kommentarer/spørsmål og mer i oppskriften på www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alle rettigheter er reservert. Dette dokumentet med sine underdokumenter har copyright. Les mer om hva du er tillatt å gjøre med våre oppskrifter nederst i alle våre oppskrifter på vår nettside. |
Med over 40 år i strikke- og heklebransjen, tilbyr DROPS Design en av de mest omfattende samlingene av gratis oppskrifter på internett - oversatt til 17 språk. Per i dag har vi 309 kataloger og 11629 oppskrifter på Norsk.
Vi jobber hardt for å tilby det beste innen strikking og hekling, inspirasjon og gode råd, men også kvalitetsgarn til fantastiske priser! Vil du bruke våre oppskrifter til annet enn personlig bruk? Du kan lese om hvilke regler som gjelder i teksten Copyright nederst på siden i alle våre oppskrifter. God fornøyelse!
Kommentarer / Spørsmål (39)
Maria skrev:
Dzień dobry, czy te 8 oczek dodanych na pachę przerobić na prawo? Czy w tym miejscu kontunuujemy wzór fal?
28.07.2024 - 11:05DROPS Design answered:
Witaj Mario, te 8 oczek przerabiasz najpierw na prawo ponad okrążeniem na prawo ściegu fantazyjnego i przer. na lewo ponad okrążeniem na lewo ściegu fantazyjnego. Następnie zamykasz 2 oczka ponad tymi 8 oczkami 4 razy jak w opisie (8 nabranych o. zostanie zamkniętych) i dalej już przerabiasz schemat A.2 przez całe okrążenie. Pozdrawiamy!
28.07.2024 - 15:48Francesca Pellencin skrev:
Je souhaite tricoter cette robe, mais en forme trapèze complètement sans réduction à la taille, je ne comprends pas très bien d'après le diagramme comment faire pour ne pas diminuer de mailles à la taille et ré-augmenter ensuite, ce que je veux faire c'est augmenter régulièrement. Pouvez-vous m'indiquer ce qui dans le diagramme correspond à la réduction de largeur pour la taille afin que je puisse l'éviter.
03.06.2024 - 00:36DROPS Design answered:
Bonjour Mme Pellencin, les diminutions pour la taille sont à faire dans A.2 en commençant à 3 cm après la division; vous pouvez donc probablement ajuster vos augmentations à partir de la hauteur souhaitée après la division, en suivant les diagrammes à partir de A.3 pour les augmentations et à partir de la hauteur qui vous convient. Bon tricot!
03.06.2024 - 08:19Marielouise Hallsten skrev:
Ska man sticka mönster över dom 8 maskorna man lagt upp under armen? Jag får det inte att stämma hur än jag gör
31.05.2024 - 13:03DROPS Design answered:
Hei Marielouise. Nei, du fortsetter med A.2 over maskene i bølgemønster, men over de 8 nye maskene i hver side strikkes det rett når det strikkes rett i mønsteret og vrang når det strikkes vrang i mønsteret. Når arbeidet måler 3 cm skal det felles under hvert erme og når alle fellingene er ferdig er de 8 nye maskene borte og det strikkes kun A.2 over alle maskene. mvh DROPS Design
03.06.2024 - 12:00Katalin Alexa Király Broholm skrev:
Tak for en fin opskrift:-) Under ‘Ryg og forstykke’ står der: “Når arb måler 3 cm …” så her måles tydeligvis fra den nye kant under ærmerne. Længere nede står der: “Når arb måler 38-40-42 cm …” Er det fortsat målt fra kanten under ærmet, eller er det målt fra halsudskæringen? Tak fra Katalin
20.05.2024 - 21:55DROPS Design answered:
Hej Katalin, det er fra starten, vi skal skrive det tydeligere i opskriften - tak for info :)
23.05.2024 - 14:28Corina Flake skrev:
I am wondering about the instructions "When piece measures 3 cm / 1'', dec 2 st in middle of the 8 new sts in each side (= 4 sts dec), repeat dec every 4 cm / 1½'' 3 more times so that all of the new 8 sts has been dec." By the 3rd repeat decrease I am left with 1 stitch and only 1 decrease possible. Is there something I am missing or is this correct - should I be left with those extra stitches? How does it factor into the wave pattern?
18.05.2024 - 05:03DROPS Design answered:
Dear Corina, you should have 8 sts in each side, so 16 in total. You decrease 2 in each side, so you should have 6 sts in each side and 12 in total. The next time you decrease 2 in each side again, so you have 4 in each side and 8 in total. Repeat once more; 2 sts in each side and 4 in total. The last time you decrease the 2 remaining sts in each side, so you should have decreased all of the 8 sts in each side and 16 sts in total. Happy knitting!
20.05.2024 - 00:06Lilianne skrev:
I have just finished A.1,do I do the whole of A.2…to A.14
14.06.2023 - 01:38DROPS Design answered:
Dear Lilianne , afer A.1 is done in height, work and repeat A.2 until piece measures 18-20-22 cm (siee size), then divide piece and continue A.2 on body - when piece measures 38-40-42 cm, work A.3 then A.4 2 times in height, then A.5 then A.6 2 times in height, then A.7 then A.8 2 times in height, then A.9, then A.10 2 times in height, then A.11, then A.12 2 times in height, then A.13 and finally A.14 3 times in iehgt. - on sleeves continue A.2. Happy knitting!
14.06.2023 - 08:12BEATRIZ skrev:
Hola, necesito por favor mayor detalle en lo siguiente: 1) el patrón dice: Cuando A.1 ha sido tejido una vez verticalmente : ¿esto quiere decir de abajo para arriba o de arriba para abajo?...¿Cómo puedo leerlo? 2) Qué significa Tejer de acuerdo a A.1 (= 14-16-20 repeticiones a lo ancho). Agradeceré detallen estas dos partes para entender como tejerlo. Saludos!
25.04.2023 - 22:05DROPS Design answered:
Hola Beatriz, 1) verticalmente hace referencia a cuando hayas trabajado todas las filas representadas en el diagrama A.1. Ten en cuenta que la dirección de los diagramas de punto es fija. (leer de derecha a izquierda y de abajo arriba 2) A.1 es el diagrama de punto (que puedes encontrar debajo de las instrucciones del patrón). Las repeticiones a lo ancho son las veces que tienes que repetir el diagrama A.1 en la misma fila. Para entender cómo trabajar nuestros diagramas de punto, puedes leer más información aquí: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=68&cid=23
30.04.2023 - 22:02Johanna Sjöblom skrev:
Hej, finns det någon liknande modell i barnstorlek?
03.09.2022 - 08:16DROPS Design answered:
Hej, tyvärr finns det ingen modell som är precis lik, men se gärna på DROPS Children 28-1 som påminner lite om modellen ifråga.
04.10.2022 - 16:49Sonja skrev:
Hallo, ich habe mit dem Kleid angefangen, verstehe aber nicht, wie ich von 140 Maschen auf nur 460 Maschen komme, wenn ich durch die Umschläge soviele Maschen zunehme.
28.06.2022 - 12:37DROPS Design answered:
Liebe Sonja, Sie stricken das Diagram A.1 20 Mal in der Runde (=20 Mal 7 Maschen sind 120 Maschen). Dann wird es wie im Diagram gezeigt nach und nach zugenommen, bis es 23 Maschen in jedem A.1 gibt, so haben Sie 20 Mal 23 Maschen =460 Maschen. Viel Spaß beim stricken!
29.06.2022 - 08:54Jerry skrev:
Hello, on the photo there a 6 repeats of the pattern height= 36 rows, but in the instructions its stated "10 cm in natur". According to the gauge this would be 30 rows- only 5 repeats. There are also 7 repeats in each color=42 rows= 14cm. but in the instructions is stated 13 cm ( e.g. beige largest size :35-48cm)... What is the right way: to follow the instructions or look at the photograph? Is the yarn usage according to the instructions? Thank you , Jerry
10.06.2022 - 11:40DROPS Design answered:
Dear Jerry, you should follow the instructions; the yarn amounts are calculated for the instructions and the correct gauge and the measurement chart below the instructions. We indicate the stopping points in cm instead of rows so as to account for possible differences in the gauge. The photo is simply shown to use as a guide; depending on the size, you will need to work more or less rows of each colour. Happy knitting!
16.06.2022 - 19:51