DROPS / 166 / 27

En Pointe by DROPS Design

Heklede DROPS tøfler i ”Snow”. Str 35-42.

Stikkord: tå opp, tøfler,
  • En Pointe / DROPS 166-27 - Heklede DROPS tøfler i ”Snow”. Str 35-42.
DROPS Design: Modell nr ee-548
Garngruppe E eller C + C
----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/39 - 40/42
Fotens lengde: 22 - 24 - 27 cm
Materialer:
DROPS SNOW fra Garnstudio
150-200-200 g f.nr 12, lys blå
50 g i alle str i f.nr 21, blåfiolett

DROPS HEKLENÅL NR 6 – eller den nålen du må bruke for å få 12 fm x 12 rader på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 25.00 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 25.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Snow print DROPS Snow print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 100kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLEINFO:
Første fm på beg av omg/raden erstattes med 1 lm. Hver omg avsluttes med 1 kjm i lm på beg av omg.

ØKE-/FELLETIPS:
ØKE FM: Hekle 2 fm i samme fm.
FELLE FM: Hekle 1 fm, men vent med siste gjennomtrekning (= 2 m på nålen), hekle deretter neste fm, men når siste gjennomtrekning gjøres trekkes tråden gjennom alle m på nålen - det er nå felt 1 fm.

KREPSEMASKER:
Hekles som fm, men baklengs. Dvs det hekles fra venstre mot høyre.
----------------------------------------------------------

TØFFEL:
Det startes med å hekle foran på tåen på nål 6 med lys blå. Hekle 3 lm og sett dem til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: Hekle 6-6-7 fm om ringen - LES HEKLEINFO!
2.OMG: Hekle 2 fm i hver fm = 12-12-14 fm.
3.OMG: Hekle * 1 fm i første fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 18-18-21 fm.
4.-6.OMG: Hekle 1 fm i hver fm.
7.OMG: Hekle * 1 fm i hver av de første 2 fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* omg rundt = 24-24-28 fm. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
Hekle videre med 1 fm i hver fm til arb måler ca 11-12-13 cm. Klipp og fest tråden. Nå deles arb og det hekles frem og tilbake fra midt oppå foten. Avpass slik at det som tidligere var starten på omg nå er på undersiden av foten, dvs start etter 12-12-14 fm fra omg start. Fortsett med 1 fm i hver fm. Når hele tøffelen måler ca 22-24-27 cm legges den flat og hekles sammen midt bak med en rad fm gjennom begge lag fra vrangen. Klipp og fest tråden.

SKAFT:
Hekle 1 omg med 1 fm i hver rad rundt tøffelens åpning (start midt bak). Juster slik at det er 26-28-34 fm på omg LES ØKE-/FELLETIPS! Fortsett rundt med 1 fm i hver fm til skaftet måler 10 cm. Hekle 1 omg med 1 fm i hver fm SAMTIDIG som det økes 3 fm jevnt fordelt = 29-31-37 fm. Gjenta økningen 1 gang til = 32-34-40 fm. Hekle 1 omg med 1 fm i hver fm. Klipp og fest tråden. Hekle 1 omg med 1 fm i hver fm med blåfiolett, deretter hekles det KREPSEMASKER – se forkl over, med 2 tråder blåfiolett. Klipp og fest tråden. Hekle 1 tøffel til.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (12)

country flag RJ Appel 31.12.2018 - 07:07:

I dont understand the instructions past row 7 please help

user icon DROPS Design 02.01.2019 kl. 11:02:

Dear Mrs Appel, after you have worked row 7, there are 24-24-28 sts, continue working 1 st in each stitch iin the round until piece measures 11-12-13 cm. Now divide piece to work back and forth and continue in rows to heel. Crochet heel together then work the leg in the round. The video below shows how to crochet this kind of slippers (remember to follow the pattern at the same time). Happy crocheting!

Sue 11.03.2016 - 14:49:

Hi, when it says dc (double crochet) I never know whether it means the UK or the USA dc. Can you pls clarify that? Ie. Pattern 166-27 Thanks!

user icon DROPS Design 11.03.2016 kl. 15:51:

Dear Sue, these slippers are worked with dc (UK-English terminology, ie sc in US-English terminology) - you can always check the language under picture to select the one you rather follow. Happy crocheting!

country flag Tina Magnussen 06.11.2015 - 11:05:

De er da så smarte at jeg rigtig gerne ville lave nogle til mine 3 børnebørn. Har i en opskrift fra baby til størrer børn?? :)

user icon DROPS Design 06.11.2015 kl. 12:38:

Hej Tina. Vi har noget lignende her. Maaske ikke identisk med dem her, men meget lig, saa du kan eventuelt haekle kanten paa ogsaa. God fornöjelse

DROPS Design 05.11.2015 - 14:02:

There is now a video showing how to work this kind of slippers. Happy crocheting! Il existe désormais une vidéo montrant comment réaliser ce type de chaussons. Bon crochet!

country flag Kati 24.10.2015 - 12:36:

Was bedeutet denn 6-6-7 ?

user icon DROPS Design 27.10.2015 kl. 22:53:

Mit den 3 Zahlen und den Gedankenstrichen werden die verschiedenen Größen dargestellt. Die erste Zahl steht immer für Gr. 35/37, die zweite Zahl für Gr. 38/39 und die dritte Zahl für Gr. 40/42.

country flag RISOUE 05.10.2015 - 12:24:

Suite à mon préc. mess.après avoir monté la jambe en ms sur le rgs précédent, en aller retour "pas possible de faire le tour" du restant de l'ouverture ajusté à 39 pour finir le rgs, cela fait bien le tour de la jambe, si comme expl.aug.3 ms cela va faire trop large, pour finir, il faut fermer par couture sur l'envers du dessus pied jusqu'en haut de la jambe????????

user icon DROPS Design 05.10.2015 kl. 16:21:

Bonjour Mme Risoue, la partie "jambe" des explications se crochète en rond, autour de l'ouverture formée par les débuts/fins de rangs du chausson (et assemblé au milieu dos). Crochetez 28 ms autour de cette ouverture (2ème taille) et, quand cette bordure mesure 10 cm, augmentez 2 fois 3 ms tous les rangs (pour le revers). Vous pouvez tout à fait ajuster le nombre de ms à la largeur de votre cheville si nécessaire - essayez avant si besoin. Bon crochet!

country flag Risoue 03.10.2015 - 20:00:

Bjr, voilà la partie restante crocheté en rags est fermé en la crochetant en double et fermé pour former le prolongement de la pointe jusqu'au talon et un peu niveau cheville, laissant une ouverture, ai fait la jambe par 1 ms ds chaque m.précédentes, ajuster jusq 39 pour arriver à la fin du rgs,

country flag Risoue 23.09.2015 - 11:46:

RE/ la tige de l'ouverture est terminé, mais cette fois, comme indiqué je la plie en 2 et ferme sur l'envers avec 1 ms. le soucis c'est que l'ouverture est trop petite pour passer le pied.sur l'explication est noté de faire la jambe?? faut-il seulement plier la bordure du haut de la tige d'1 rgs et faire la jambe ensuite comme indiqué.merci de votre aimable aide;

user icon DROPS Design 23.09.2015 kl. 13:41:

Bonjour Mme Risoue, quand le chausson mesure 22-24 cm de longueur totale, vous avez une partie (crochetée en rond) qui correspond au bout du pied (11-12 cm), prolongée par une ouverture (la partie restante crochetée en rangs et fermée en la crochetant en double). Cette ouverture correspond au tour de pied, c'est là qu'on va crocheter ensuite la jambe (tige du chausson). Bon crochet!

country flag Risoue 16.09.2015 - 21:10:

Merci pour votre réponse, mais je ne comprends toujours pas, j'avais pris cet ouvrage à faire pendant les qq jours de vacances et déçu , je n'ai pas pu terminer, je bloque toujours dans les explications: crocheter à partir de la 12ms du tour précédent ; ok; mais sur combien de mailles? pour continuer en aller retour et crocheter selon la mesure du pied. a vous lire bien sincèrement; risoue

user icon DROPS Design 17.09.2015 kl. 08:49:

Bonjour Mme Risoue, quand vous reprenez dans la 12ème m, crochetez sur toutes les mailles du tour précédent (= 24 ms), mais quand vous avez crocheté la dernière m, tournez et continuez en allers et retours jusqu'à ce que le chausson mesure 22-24 cm (cf taille). Cette partie faite en rangs va former l'ouverture du pied (pour la tige), on la ferme ensuite par 1 rang de ms sur ce rang plié en double. Bon crochet!

country flag Risoue 04.09.2015 - 22:33:

Beau modèle, à l'air simple à réaliser, mais il semble y avoir une erreur dans l'explication. après le tour 7. couper et rentrer le fil à 24cm environ..POURQUOI? Couper alors que le chausson n'est pas terminer, Diviser l'ouvrage et continuer en aller retour à partir du milieur du pied, il doit manquer des explications pour former le talon, j'ai refait 2fois, et dû redémonter au niveau de l'avant du pied

user icon DROPS Design 07.09.2015 kl. 09:29:

Bonjour Mme Risoue, on commence par crocheter en rond à partir de la pointe (début des tours = milieu sous le pied). Pour créer l'ouverture du chausson (tige), on arrête à 12 cm (2ème taille), puis on continue mais en rang à partir de la 12ème m des tours précédents (milieu du dessus de pied = ouverture du chausson) jusqu'à la longueur totale du pied, puis on assemble au milieu dos - cf vidéo. Bon crochet!

Kommentér oppskrift DROPS 166-27

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.