Keep Me Warm by DROPS Design

Strikket DROPS trekk til varmeflaske i ”Snow”

DROPS Extra 0-837
DROPS Design: Modell nr ee-411
Garngruppe E
---------------------------------------------------------
Størrelse: passer til en varmeflaske som er 32 cm lang og 19 cm bred.

Materialer: DROPS Snow fra Garnstudio
150 gr f.nr 24, gul eller bruk 150 gr f.nr 30, pastellrosa.

DROPS RUNDP (40 cm) NR 6 - eller det p.nr du må bruke for å få 13 m x 17 p glstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS SETTP NR 5 - til vrangbord.
FLETTEPINNE

---------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 18.00 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 18.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 20.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 54kr. Les mer.

Instruksjoner

MÅLETIPS:
Om din varmeflaske har et annet mål kan du tilpasse oppskriften slik: mål omkretsen rundt varmeflasken. Legg opp m-antall som kan strekkes ut til dette målet (ved et lett trekk). Pass på at m-antall er delbart på 2. Dette er maskeantallet til trekket ditt. Det gule trekket kan tilpasses i størrelsen ved å strikke flere eller færre rett m mellom A-1 på hver side av flasken.

MØNSTER:
Se mønster A-1, alle p i mønsteret vises fra retten.

PERLESTRIKK:
1.OMG: * 1 rett, 1 vrang *, gjenta fra *-*.
2.OMG: Rett over vrang og vrang over rett. Gjenta 2.omg.
RILLE (rundt på rundp):
1 rille = 2 omg. 1 omg rett og 1 omg vrang.

---------------------------------------------------------

GULT VARMEFLASKETREKK MED FLETTER:
Trekket strikkes rundt på rundp. Legg opp 62 m med gul på rundp 6 og strikk 1 rille LES RILLE! Videre strikkes det slik: 7 m rett, LES MØNSTER, A-1 over 17 m, 14 m rett, A-1 over 17 m og 7 m rett. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Fortsett slik til A-1 er strikket totalt 6 ganger i høyden. Strikk 1 omg rett SAMTIDIG som det felles 20 m jevnt fordelt = 42 m. Arb måler ca 28 cm. Videre strikkes det 4 cm med vrangbord med 1 rett / 1 vrang. Arb måler 32 cm. Fell løst av med rett over rett og vrang over vrang. Sy sammen åpningen i bunnen slik at flettene kommer midt foran og midt bak på trekket. Klipp av og fest løse tråder.

PASTELLROSA VARMEFLASKETREKK I PERLESTRIKK:
Trekket strikkes rundt på rundp. Legg opp 50 m på rundp 6 med pastellrosa. Strikk perlestrikk rundt til arb måler ca 28 cm. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Strikk 1 omg rett SAMTIDIG som det felles 8 m jevnt fordelt = 42 masker.
Videre strikkes det 4 cm med vrangbord i 1 rett / 1 vrang. Arb måler 32 cm. Fell løst av med rett over rett og vrang over vrang. Sy sammen åpningen i bunnen. Klipp av og fest løse tråder.

Diagram

symbols = rett
symbols = vrang
symbols = sett 3 m på hj.p bak arb, 3 rett, 3 rett fra hj.p
symbols = sett 3 m på hj.p foran arb, 3 rett, 3 rett fra hj.p
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (16)

country flag Airashii wrote:

Hello. At first I want to thank you for all those amazing patterns and free tutorials on your website. Regarding pattern for hot-water bottle cover in seed st I am wondering what is the reason that you recommend even (i.e. divided by 2) no of sts in this pattern while in the tutorial "Seed/moss stitch in the round" you recommend working with an uneven no of sts in those cases. To me odd no of sts seems a better choice & I would appreciate your explanation about the difference in instructions.

11.01.2023 - 22:08

DROPS Design answered:

Dear Mrs Airashii, it might have been a designer choice, but you can of course adjust the number of stitches decreasing 1 stitch more or less to get an uneven number of stitches to work the moss stitch in the round. Happy knitting!

12.01.2023 kl. 09:36

country flag Nadia wrote:

Io ho avviato 44 maglie sui ferri circolari perché la mia borsa è più piccola...ma mi sembra eccessivamente piccola perché la contenga tutta.allpra mi chiedevo: queste misure sono un solo lato ed è necessario farne due da cucire poi insieme?

28.12.2022 - 13:59

DROPS Design answered:

Buonasera Nadia, la borsa è lavorata in un pezzo unico in tondo. Buon lavoro!

28.12.2022 kl. 18:55

country flag Wilma Jurriansen wrote:

Moet er bij de kruikenzak met de gerstekorrel niet een oneven aantal steken staan? Daar je ook hier met een rondbreinaald werkt, wordt de overgang mooier met een oneven aantal steken.

01.11.2022 - 11:03

DROPS Design answered:

Dag Wilma,

Inderdaad, je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Bedankt voor de tip!

16.11.2022 kl. 19:32

country flag Carmen Arteaga wrote:

Muy bueno el modelo

26.06.2022 - 01:37

country flag Heidi wrote:

This is new to me. am i knitting 2 of these, 2 sides, and then "sewing" them together to make one whole water bottle cover? sorry, i'm obviously a silly fool. (i want to make the pink one. and i do actually know how to knit. haha!)

29.01.2022 - 17:57

DROPS Design answered:

Dear Heidi, you work in the round, one single piece. You only need to sew the bottom opening. Happy knitting!

30.01.2022 kl. 21:49

country flag Catherine wrote:

Bonjour, comment répartissez-vous les 20 diminutions sur un rang de 62 mailles ? Pour diminuer, tricotez-vous 2 mailles ensemble ? Merci d’avance pour votre réponse

12.10.2021 - 00:04

DROPS Design answered:

Bonjour Catherine, cette leçon explique comment répartir des diminutions (ou bien des augmentations en fonction des cas) sur un même rang et devrait ainsi pouvoir vous aider à calculer quand diminuer (on diminue ici en tricotant 2 mailles ensemble à l'endroit). Bon tricot!

12.10.2021 kl. 08:55

country flag Ángel Casado wrote:

Hola podríamos vender sus productos en nuestra tienda online y que descuentos tendríamos sobre su PVP este es mi móvil y mi nombre lo he puesto arriba 688628702 soy de España

07.01.2021 - 22:00

DROPS Design answered:

Hola Angel! Si estás interesada en vender lanas DROPS, contáctanos llenando el formulario AQUI. Muchas gracias por su interes!

08.01.2021 kl. 11:33

country flag Conny Heeren wrote:

Ik wil deze graag maken maar dan voor ronde fles zoals je die meestal ziet in NL. Kan dat ook gewoon of moet ik dan iets aanpassen

08.10.2020 - 08:38

DROPS Design answered:

Dag Conny,

Een ronde kruik heeft toch echt andere afmetingen en daar kun je denk ik beter een ander patroon voor gebruiken. Op onze site zie ik ze inderdaad helaas niet staan.

10.10.2020 kl. 10:57

country flag Fransiska wrote:

I've knitted the body - so far so good - but the "neck" doesn't get as narrow as I wish or as it appears on the pictures. How do I solve that? Smaller needle size? Thank you for the help

01.02.2020 - 19:34

DROPS Design answered:

Hi Fransiska, You can either use a smaller needle size for the rib or decrease more stitches before working the rib. Happy knitting!

03.02.2020 kl. 07:22

country flag Sylvia wrote:

Wo steht denn, wieviele Knäule man für das Projekt benötigt? Danke!

27.07.2018 - 11:40

DROPS Design answered:

Liebe Sylvia, unter dem "Header" finden Sie das gesamte Gewicht für jeden Überzug, dh 150 g DROPS Eskimo sind 3 Knäuel. Viel Spaß beim stricken!

27.07.2018 kl. 15:28

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-837

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.