DROPS Extra / 0-792

3 Little Snowmen by DROPS Design

Strikkede DROPS grytekluter til jul med mønster i "Paris"

Drops Design: Modell nr: W-419
Garngruppe C
--------------------------------------------------------
Mål: ca 21 x 20 cm
Til 2 stk grytekluter:
Materialer: DROPS PARIS fra Garnstudio
100 g f.nr 12, rød
100 g f.nr 17, naturhvit
50 g f.nr 15, sort
50 g f.nr 13, orange

DROPS RUNDP NR 4 (40 cm) - eller den p du må ha for å få 19 m x 25 p glattstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS HEKLENÅL NR 4 - til heklekanter.
--------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Kommentarer (1)

100% Bomull
fra 7.60 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 9.60 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 7.60 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 45.6kr. Les mer.
MØNSTER:
Se diag M.1A og M.1B.
FRANSK KNUTE:
Stikk nålen opp i masken der knuten skal være. Legg nålen flatt ned mot arb og tvinn løkken stramt 2 ganger rundt nålen og trekk nålen gjennom disse løkkene slik at det blir en dobbelknute på tråden. Stikk nålen ned i samme m og fest på baksiden – se fig. 1.
--------------------------------------------------------

GRYTEKLUT:
Arb strikkes rundt på rundp. Legg opp 74 m på rundp 4 med naturhvit. Sett 1 merketråd i den 1.m på beg av omg og 1 merketråd i den 38.m (= sidekantene ). Videre strikkes det slik: * 1 gang M.1A, 3 ganger M.1B *, gjenta fra *-* totalt 2 ganger. Fortsett med mønster til M.1A og M.1B er strikket 1 gang i høyden. Fell av med naturhvit. Broder franske knuter med svart der det er merket med stjerne i diagrammet. Brett grytekluten slik at m med merketrådene kommer i sidene.

HEKLEKANT:
Hele kanten hekles med naturhvit med nål 4. Det hekles fra retten gjennom begge lagene. Start øverst i venstre hjørne og hekle rundt kanten på grytekluten slik:
1.OMG: Hekle 1 fm i hjørnet, videre hekles det 1 fm i hver m rundt hele kanten og det avsluttes med 14 lm til hempe, fest hempen med 1 kjm i fm i hjørnet på beg av omg.
2.OMG: Hekle * 3 lm, 1 fm i den første av de 3 lm (= 1 picot), hopp over 2 fm, 1 fm i neste fm *, gjenta fra *-* og avslutt med 14 fm rundt hempen og 1 kjm i kjm på slutten av forrige omg. Klipp og fest tråden.

Diagram

= rød
= naturhvit
= sort
= fransk knute i sort
= orange

Marit Haug 05.01.2019 - 15:37:

Jeg forsøker å strikke disse grytelappene, men jeg sliter med å forstå mønsteret.Jeg får det ikke til å stemme.For det første , er det " snømenn" på begge sider av grytekluter? For det andre, skal både mønster M1A og M1B fortsette rundt det hele.For hvis jeg starter på M1A på 6 omgang blir det fire hvite masker først.Er det riktig? Gjentar jeg dette omgangen rundt ,stemmer det ikke på neste omgang. Jeg er ingen dreven strikker.😄

DROPS Design 07.01.2019 kl. 09:56:

Hei Marit. Ja, det er snømenn på begge sider: Du strikker M.1A (=1 m) og så gjentas M.1B 3 ganger = 37 m (den ene siden av grytekluten). Så gjentar du dette mønsteret 1 gang til. Du fortsetter slik oppover, med M.1A over maskene med merker i. På 6 omgang vil du få 4 m med hvit etter hverandre akkurat i overgangen mellom A.1A og A.1B (starten og midten av omgangen). Du vil avslutte 6 omgang med 3 hvite og 1 rød m, og videre starte 7 omgang med 1 hvit, 1 rød, 1 hvit, 3 rød osv. mønsteret vil derfor «brytes» i overgangen mellom A.1A og A.1B. Husk at du skal brette arbeidet ved merkene så dette vil ikke synes like godt når det er ferdig. God fornøyelse.

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-792

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.