DROPS Extra / 0-792

3 Little Snowmen by DROPS Design

Strikkede DROPS grydelapper til jul med mønster i "Paris"

Drops Design: Model nr: w-419
Garngruppe C
--------------------------------------------------------
Mål: ca 21 x 20 cm
Til 2 stk grydelapper:
Materialer: DROPS PARIS fra Garnstudio
100 g f.nr 12, rød
100 g f.nr 17, naturhvid
50 g f.nr 15, sort
50 g f.nr 13, orange

DROPS RUNDP NR 4 (40 cm) - eller den p du skal bruge for at få 19 m x 25 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS HÆKLENÅL NR 4 - til hæklekanter.
--------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Kommentarer (1)

100% Bomuld
fra 6.80 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 7.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 6.80 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 40.8kr. Læs mere.
MØNSTER:
Se diag M.1A og M.1B.
FRANSK KNUDE:
Stik nålen op i masken der hvor knuden skal være. Læg nålen fladt ned mod arb og sno løkken stramt 2 gange rundt om nålen og træk nålen gennem disse løkker således at der bliver en dobbelknude på tråden. Stik nålen ned i samme m og hæft på bagsiden. – se fig. 1
--------------------------------------------------------

GRYDELAP:
Arb strikkes rundt på rundp. Slå 74 m op på rundp 4 med naturhvid. Sæt 1 mærketråd i den 1.m på beg af omg og 1 mærketråd i den 38.m (= sidekanterne ). Videre strikkes der således: * 1 gang M.1A, 3 gange M.1B *, gentag fra *-* totalt 2 gange. Fortsæt med mønster til M.1A og M.1B er strikket 1 gang i højden. Luk af med naturhvid. Broder franske knuder med sort hvor der er markeret med stjerne i diagrammet. Buk grydelapperne således at m med mærketrådene kommer i siderne.

HÆKLEKANT:
Hele kanten hækles med naturhvid med nål 4. Der hækles fra retten gennem begge lag. Start øverst i venstre hjørne og hækl rundt i kanten på grydelappen således:
1.OMG: Hækl 1 fm i hjørnet, videre hækles der 1 fm i hver m rundt i hele kanten og det afsluttes med 14 lm til strop, hæft stroppen med 1 km i fm i hjørnet på beg af omg.
2.OMG: Hækl * 3 lm, 1 fm i den første af de 3 lm (= 1 picot), spring over 2 fm, 1 fm i næste fm *, gentag fra *-* og afslut med 14 fm rundt om stroppen og 1 km i km på slutningen af forrige omg. Klip og hæft tråden.

Diagram

= rød
= naturhvid
= sort
= fransk knude i sort
= orange

Marit Haug 05.01.2019 - 15:37:

Jeg forsøker å strikke disse grytelappene, men jeg sliter med å forstå mønsteret.Jeg får det ikke til å stemme.For det første , er det " snømenn" på begge sider av grytekluter? For det andre, skal både mønster M1A og M1B fortsette rundt det hele.For hvis jeg starter på M1A på 6 omgang blir det fire hvite masker først.Er det riktig? Gjentar jeg dette omgangen rundt ,stemmer det ikke på neste omgang. Jeg er ingen dreven strikker.😄

DROPS Design 07.01.2019 kl. 09:56:

Hei Marit. Ja, det er snømenn på begge sider: Du strikker M.1A (=1 m) og så gjentas M.1B 3 ganger = 37 m (den ene siden av grytekluten). Så gjentar du dette mønsteret 1 gang til. Du fortsetter slik oppover, med M.1A over maskene med merker i. På 6 omgang vil du få 4 m med hvit etter hverandre akkurat i overgangen mellom A.1A og A.1B (starten og midten av omgangen). Du vil avslutte 6 omgang med 3 hvite og 1 rød m, og videre starte 7 omgang med 1 hvit, 1 rød, 1 hvit, 3 rød osv. mønsteret vil derfor «brytes» i overgangen mellom A.1A og A.1B. Husk at du skal brette arbeidet ved merkene så dette vil ikke synes like godt når det er ferdig. God fornøyelse.

Kommentere opskrift DROPS Extra 0-792

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.