DROPS / 90 / 16

Atlantica by DROPS Design

Heklet DROPS barnejakke i "Muskat"

DROPS design: Modell nr R-020-bn
--------------------------------------------------------

Størrelse:
5/6 år - 7/8 år - 9/10 år-11/12 år-13/14 år
110/116-122/128-134/140-146/152-158/164
Målene på målskissen kan virke litt små, men plagget blir svært elastisk og vil utvide seg ca 5 til 8 cm når det taes på.

Materialer: DROPS Muskat fra Garnstudio
200-250-250-300-300 gr f.nr 18, hvit

DROPS Heklenål nr 4,5.
DROPS Kantet sølvknapp, nr 534: 5 stk.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

100% Bomull
fra 26.00 kr /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 26.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 130kr. Les mer.

Instruksjoner

Heklefasthet: Husk nål.nr er kun veiledende 4,5 lm-buer i bredden og 10 rader i høyden på nål 4,5 = 10 x 10 cm.
NB: Pga ulik hekleteknikk hos den enkelte kan heklefastheten variere fra person til person, gå derfor evt opp eller ned på nål-nr for å få denne fastheten.

Bakstk: Hekle 79-85-91-97-109 lm (inkl 6 lm til å snu med) på nål 4,5 med Muskat.
Første rad hekles slik: 1 fm i 7. lm fra nålen, * 5 lm, hopp over 5 lm, 1 fm i neste lm *, gjenta fra *-* = 13-14-15-16-18 lm-buer, snu arb.
Videre hekles det slik: 6 lm (inkl 1 lm til å snu med), 1 fm om første lm-bue, * 5 lm, 1 fm om neste lm-bue *, gjenta fra *-* ut raden og snu arb. Fortsett slik oppover. Husk på heklefastheten! Når arb måler 25-27-29-30-31 cm felles det til ermhull slik: Hekle som før til det gjenstår 1 lm-bue, snu arb, fortsett med lm-buer og gjenta fellingen i den andre siden - se evt Diag.1A. Det er nå felt 1 lm-bue i hver side = 11-12-13-14-16 lm-buer på raden. Fortsett å hekle som før. Når arb måler 36-39-42-44-46 cm felles det til hals ved å hekle 2 rader over kun 3-3-4-4-5 lm-buer på hver skulder (det hekles ikke over de midterste 5-6-5-6-6 lm-buene). Arb måler ca 38-41-44-46-48 cm, klipp tråden.

Høyre forstk: Hekle 43-43-49-49-55 lm (inkl 6 lm til å snu med) på nål 4,5 med Muskat. Videre hekles det som på bakstk = 7-7-8-8-9 lm-buer. Når arb måler 25-27-29-30-31 cm felles det til ermhull i den ene siden som på bakstk = 6-6-7-7-8 lm-buer på raden. Når arb måler 33-35-38-39-41 cm felles det til hals etter Diag.1B. Det er nå felt 3 lm-buer til hals og det er 3-3-4-4-5 lm-buer tilbake på skulderen. Hekle videre til arb måler 38-41-44-46-48 cm og klipp tråden.

Venstre forstk: Hekles som høyre men motsatt.

Montering: Hekle sammen jakken på skulderen slik: 1 kjm i første lm-bue på bakstk, 3 lm, 1 fm i første lm-bue på forstk, 3 lm, 1 fm om første lm-bue på bakstk osv.

Erme: Det hekles opp lm-buer langs ermhullet og ermet hekles ovenfra og ned slik:
Hekle jevnt opp 12-13-14-14-15 lm-buer på nål 4,5 med Muskat med 5 lm i hver bue. Videre hekles det frem og tilbake på samme måte som på bolen. Når arb måler 2 cm fra der lm-buene ble heklet opp, settes det 1 merketråd i hver side - herfra måles arb videre. Når arb måler 2-2-3-3-3 cm felles det 1 lm-bue i den ene side - se Diag.1A. Når arb måler 12-13-15-16-17 cm felles det 1 lm-bue i den andre siden. Gjenta fellingen i høyre og venstre side en gang til med 10-11-12-13-14 cm mellom hver gang det felles = 8-9-10-10-11 lm-buer igjen. Hekle videre til arb måler 40-43-47-50-53 cm fra merketråden og klipp tråden.

Mer montering: Hekle erm- og sidesøm i ett på samme måte som skuldrene ble heklet sammen. Sy ermet til ermhullet nederst med et lite sting der det ble felt 1 lm-bue på for- og bakstk.
Hals: Hekle 2 rader med fm rundt halsen (1.rad hekles fra vrangen) - det hekles ca 3 fm i hver lm-bue - tilpass slik at kanten ikke strammer eller blir for løs.
Venstre stolpe: Hekle 4 rader med fm oppover langs venstre forstk (også over halskanten - 1.rad hekles fra vrangen) - det skal være ca 3 fm i hver lm-bue = ca 99-105-114-117-123 fm, snu hver rad med 1 lm.
Høyre stolpe: Hekles som venstre, men etter 2.rad hekles det 5 knapphull jevnt fordelt på stolpen. Nederste knapphull skal være ca 2 cm fra nederkant og øverste 2 m fra toppen. 1 knapphull = 2 lm, hopp over 2 fm, 1 fm i neste m. På neste rad hekles det 2 fm om lm-buen. Sy i knappene.

Diagram

= 1 lm
= 1 fm om lm-buen
= kjm

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (19)

Lee-Ann Binetti 18.03.2020 - 08:52:

First time user so not much to say yet .

Lotti 16.05.2019 - 20:38:

Förstår inte framstyckets diagram 1B. Det ser ut som det är 2 lm-bågar kvar efter avm. Men i mönstret står det att det ska återstå 4 lm-bågar (strl 146/152).??

DROPS Design 20.05.2019 kl. 08:37:

Hei Lotti. Du har 8 luftmaskebuer, så feller du 1 luftmaskebue til ermhull og har 7 luftmaskebuer igjen. Videre feller du til hals som i A.1B. A.1B går over 5 luftmaskebuer, dvs du strikker A.1A som før over de 2 første luftmaskebuene, og A.1B over de 5 ytterste luftmaskebuene. Når A.1B er ferdig har du igjen 2 luftmaskebuer i A.1B og 2 luftmaskebuer i A.1A = 4 luftmaskebuer. Du har altså felt 3 luftmaskebuer. God fornøyelse

Sussi 20.11.2018 - 20:45:

Hej kan det virkelig passe at ærmet skal være 43 cm langt??? Det er næsten 10 cm for langt?

DROPS Design 23.11.2018 kl. 09:33:

Hei Sussi. Ja dette stemmer. Om du syntes det blir for langt er det selvfølgelig ikke noe i veien for at du hekler ermene kortere slik at det passer mottakeren. Du kan da felle oftere (mindre cm mellom hver felling), avhengig av hvor mye kortere du vil de skal være. God fornøyelse

Janet Garner 10.03.2018 - 23:31:

Hi i love the DROPS Girl’s Crocheted Cardigan in Muskat but need to make this in a bigger size age 14-15 years is the any way this can be done please ???

DROPS Design 11.03.2018 kl. 16:08:

Dear janet, it's not possible to send you a customized pattern. You can make a bigger size of this pattern by making your own calculus or you could use a bigger sized crochet and worked the largest size of the pattern.

Stéphanie 21.01.2018 - 16:57:

Bonjour, je ne comprends pas où il faut commencer les manches ? Pourriez vous me détailler un peu plus s'il vous plaît ? Il faut faire pareil pour l autre manche ? Merci par avance. Vos modèles sont super, c est la première fois que je bloque sur une explication.

DROPS Design 22.01.2018 kl. 10:10:

Bonjour Stéphanie, les manches se crochètent de haut en bas, on va crocheter le 1er rang le long des emmanchures en commençant sur l'endroit au niveau des premières diminutions de l'emmanchure du devant/dos pour terminer à la dernière diminution de l'emmanchure du dos/devant. Bon crochet!

Debbie Cooney 24.09.2017 - 01:48:

I'm not sure I understand the arms. When you start them are you crocheting them to the body as you go. Or by themselves to add on when completed.

DROPS Design 24.09.2017 kl. 23:56:

Dear Debbie, the sleeves of this jacket is crocheted into the armhole, (and not added later). In other words, the sc'a of the first row are crocheted into the ch-loops of the body. I hope this helps. Happy crocheting!

Arjanne 08.04.2015 - 18:18:

Ik heb het rugpand en de voorpanden gehaakt en wil de mouwen erin haken. Nu moet ik voor de maat 13 lussen haken maar heb dan lussen over in de oksel. Klopt dat of wat doe ik fout? De afmetingen kloppen precies met de beschrijving van het rugpand en voorpand maar de armsgaten zijn veel groter dan de mouwen die er in komen.

DROPS Design 08.04.2015 kl. 22:39:

U moet de lussen gelijkmatig verdelen over het armsgat en dan verder naar beneden haken.

Ursula 28.03.2015 - 14:46:

Hej! Jag har kommit till vänster framkant och än så länge stämmer måtten mot skiss. I framkant har jag ca 20 lm-bågar, om jag ska virkar 3 fm om varje båge blir det 60 fm i framkant plus 2 i halskanten, alltså 62 fm. Men i mönstret står det att det ska bli, i min storlek, 117fm. Var blir det fel? (Har provat att virka 3fm även i varje "rombspets" också och fått ihop till 113 fm, men framkanten blir alldeles för lång). Hur ska man göra? Tack på förhand!

DROPS Design 15.05.2015 kl. 14:03:

Hej Ursula, det kan låta som om du virkar lösare än vi, men om du får det till at se fint ut, så är du ju nästan klar med koftan. Lycka till :)

Marla Holmquist 29.05.2014 - 06:12:

We are making this cardigan and are having trouble understanding how to "decrease for the neck by crocheting 2 rows over only 3 ch-loops on each shoulder (do not crochet over the center5 ch-loops)." Could you please clarify how to get from one side to the other with out crocheting over the middle or binding off and reattaching. Help! Thanks

DROPS Design 29.05.2014 kl. 18:33:

Dear Mrs Holmquist, you will here crochet the shoulder, simply crochet 2 rows over the 3 ch-loops towards shoulder on one side, leaving remaining ch-loops unworked. Cut the yarn and work 2 rows over the 3 ch-loops towards shoulder on the other side. Happy crocheting!

AN 09.05.2013 - 15:34:

Ich bin heute das erste mal auf Eure tolle Seite gestossen. Frage ist: was bedeuten die Sternchen?(1 fM in die 7. Lm häkeln, * 5 Lm, 5 Lm überspringen, 1 fM in die nächste Lm *, von *-* wiederholen )......es ist gleich zu welcher Anleitung, bei allen gibt es das und ich kann damit nichts anfangen.

DROPS Design 10.05.2013 kl. 07:45:

Liebe An, die Sternchen markieren eine Stelle. Es steht: „von *-* wiederholen“, bei Ihrem Beispiel wiederholen Sie also fortlaufend: „ 5 Lm, 5 Lm überspringen, 1 fM in die nächste Lm“.

Kommentér oppskrift DROPS 90-16

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.