DROPS / 130 / 4

Pampa by DROPS Design

Strikket DROPS sjal med retstrik og flæsekant i ”Alpaca” og ”Kid-Silk”.

DROPS design: Model nr Z-539
--------------------------------------------------------
Mål: Længde midt bagpå: ca 60 cm.
Materialer: DROPS ALPACA fra Garnstudio
200 gr f.nr 2020, eco lys camel mix
Og brug: DROPS KID-SILK fra Garnstudio
100 gr f.nr 20, lys beige

DROPS RUNDP (80 cm) nr 4,5 - eller den p du skal bruge for at få 17 m x 34 p retstrik med 1 tråd i hver kvalitet på 10 x 10 cm.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Alpaca
fra 23.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 24.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil

75% Mohair, 25% Silke
fra 33.95 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 33.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 33.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 231.6kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (frem og tilbage på rundp):
Strik ret på hver p.
TIPS VED TRÅDSKIFT:
For at undgå synlige trådhæft bør det startes på et nyt nøgle i beg af p og ikke midt i arb.
--------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbage på rundp, der strikkes fra midt bagpå i nakken og ned i Retstrik - se forkl over.
Slå 2 m op på rundp 4,5 med 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk. Strik således:
1.p (= retsiden): Strik 2 m ret i hver m = 4 m.
2.p (= vrangen): Strik ret Samtidig med at der strikkes 2 m i første og sidste m = 6 m.
3.p: 1 ret, slå om, 4 ret, slå om, 1 ret = 8 m.
4.p: Strik ret.
5.p: 1 ret, slå om, 2 ret, slå om, 2 ret (= midtmaskerne), slå om, 2 ret, slå om, 1 ret = 12 m.
6.p: Strik ret. Sæt en mærketråd i de 2 midterste m.
7.p: 1 ret, slå om, strik ret frem til de 2 midtm, slå om, 2 m ret, slå om, fortsæt med ret til der er 1 m tilbage, slå om, 1 ret.
8.p: Strik ret.
Gentag 7.p og 8.p til arb måler ca 60 cm målt op langs midt bagpå - afpas så m-antallet er delbart med 3 m + 2 kantm i hver side.

FLÆSEKANT:
1.p (= retsiden): 1 m retstrik, 1 r, * 1 r, 1 vr, 1 r *, gentag disse 3 m fra *-*, slut af med 1 r, 1 m retstrik.
2.p (= vrangen): 1 m retstrik, 1 vr, * 1 vr, slå om, 1 r, slå om, 1 vr *, gentag fra *-*, slut af med 1 vr, 1 m retstrik.
3.p (= retsiden): 1 m retstrik, 1 r, * 1 r, slå om, 3 vr, slå om, 1 r *, gentag fra *-*, slut af med 1 r, 1 m retstrik.
4.p (= vrangen): 1 m retstrik, 1 vr, * 1 vr, slå om, 5 r, slå om, 1 vr *, gentag fra *-*, slut af med 1 vr, 1 m retstrik.
Fortsæt at tage ud på hver p på denne måde så der tages ud i vr-partierne set fra retsiden. Når flæsekanten måler ca 3 cm lukkes alle m løst af.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 02.03.2011
Man har 1 m retstrik i hver side af flæsekanten på alle pinde.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 130-4) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (38)

Tina 01.05.2020 - 12:55:

Hei, jeg et nå ferdig med selve sjalet, men jeg forstår virkelig ikke hvordan jeg skal begynne på volangkanten rundt. Dette fremkommer ikke tydelig i oppskriften. Har lest igjennom svarene som allerede er besvart, men den som besvarer svarer som om vedkommende som stiller spørsmålet er "proff" - jeg er nybegynner og må ha det veldig forklart. Har så lyst til å bli ferdig med dette prosjektet da jeg synes dette var så utrolig fint. Takk for gratis oppskrift 🤗

DROPS Design 04.05.2020 kl. 11:29:

Hei Tina. Istedenfor å strikke etter diagrammet, strikker du det som er forklart under VOLANGKANT i oppskriften. Pass på at maskeantallet er delbart med 3 + 2 kantmasker i hver side. Altså du starter med volangkanten der sjalet sluttet. God Fornøyelse!

Siv 25.08.2019 - 10:01:

Går Alpakka natur 100 sammen med KID Silk natur 01, eller bør man velge hvit i Alpakka 1101 til KID Silk natur 01. På bildet av garnet ser Alpakka litt gul ut i forhold, så ble it i tvil.

DROPS Design 09.09.2019 kl. 12:12:

Hei Siv. Det er en personlig mening om hva man vil ha. Ønsker man et bittelitt melert sjal, passer Alpaca 100 og Kid-Silk 01 godt sammen, men ønsker man seg et mer hvit sjal er Alpaca 101 og Kid-Silk 01 også flott sammen. God Fornøyelse!

Brugere 08.04.2019 - 20:44:

Bonjour, Je tricote la bordure du châle, je suis au 4e rangs mais là je ne comprends pas les autres augmentations pour continuer. Je fais quoi? J augmente de combien ? Merci de m aider à terminer ce beau modèle

DROPS Design 09.04.2019 kl. 10:00:

Bonjour Mme Brugere, après le rang 4, vous continuez à augmenter comme avant dans les sections en mailles endroit, vu sur l'endroit, donc au rang 5, répétez *1 m end, 1 jeté, 7 m env, 1 jeté, 1 m end*, et au rang 6, répétez *1 m env, 1 jeté, 9 m end, 1 jeté, 1 m env*, et continuez ainsi = le nombre de mailles entre les jetés augmente de 2 m à chaque rang. Bon tricot!

Brugere 21.03.2019 - 07:22:

Bonjour, Je ne comprends pas pour la bordure. Vous dîtes 1rang :1m mousse, 1 end en faites c 'est 2 m endroits et le 2rang c'est 1m end et 1 env.. Merci pour votre aide

DROPS Design 21.03.2019 kl. 09:55:

Bonjour Mme Brugere, effectivement la maille au point mousse se tricote à l'endroit sur l'endroit et sur l'envers, mais les mailles endroit suivantes se tricotent à l'endroit sur l'endroit et à l'envers sur l'envers. Au 1er rang, vous allez donc tricoter ainsi: 1 m end, puis 1 autre m end, et répéter *1 m end, 1 m env, 1 m end* pour terminer par 2 m end (= y compris la m lis au point mousse). Bon tricot!

Brugere 06.03.2019 - 17:47:

Bonjour, Pouvez me dire svp si les jetés côté bordure sont tricoté avec le brin avant ou arrière . Merci de votre réponse

DROPS Design 07.03.2019 kl. 08:47:

Bonjour Mme Brugere, tous les jetés sont tricotés normalement, c'est-à-dire dans le brin avant. Bon tricot!

Elisabeth 29.11.2018 - 21:40:

Hej! Jag vill sticka denna sjal i vitt vilka garner är då bra att kombinera. Hur får man till kanten. Ska man maska av övre kanten eller? Tycker beskrivningen var lite otydlig för en som inte är van att sticka

DROPS Design 30.11.2018 kl. 14:52:

Hei Elisabeth. Om du vil strikke den i hvit så er det 2 hvitfarger i Alpaca: 100 natur, og 101 hvit. I Kid Silk kan du bruke 01 natur. Når det gjelder kanten øverst langs nakken så blir dette sidene arbeidet ditt, så den blir til mens du strikker. Altså når du er ferdig med sjalet og skal strikke kanten vil rundpinnen din gå gjennom alle maskene i en V-form: fra den ene enden av langsiden, ned langs dene ene kortsiden til spissen der hullmønsteret begynner og opp igjen langs den andre kortsiden til den andre enden av langsiden. Følg så anvisningen for kant som forklart. God fornøyelse

Tina 22.10.2018 - 19:27:

Når jeg skal starte med flæsekanten, skal jeg så bare samle masker op i de huller der er i kanten? Jeg er nybegynder i at strikke :-)

DROPS Design 23.10.2018 kl. 16:01:

Hej Tina, når du har strikket så arbejdet måler 60 cm op langs midt bagpå, så strikker du flæsekanten over de masker du har på pinden. God fornøjelse!

Elin Meijnen 15.06.2018 - 18:00:

Kan deze omslagdoek ook op rechte naalden worden gebreid? Welk type heb ik dan nodig?

Heléne Ekman 11.02.2018 - 21:10:

Jag förstår inte vad man ska göra på varv 5 i spetsen. Ska man sticka från varv 1 igen eller är det varv 4 som ska upprepas tills spetsen mäter 3 cm.

DROPS Design 21.02.2018 kl. 15:54:

Hej på varv 2 har du 3 am från rätsidan: På varv 3 ökar du på varje sida av de 3 am, så nu har du 5 am (sett från rätsidan). Varv 4 ökar du igen på varje sida, så nu har du 7 am. Så fortsätter du att öka på varje sida tills kanten mäter 3 cm. Lycka till!

Hillevi 13.02.2015 - 20:34:

Tyvärr verkar inte svaret nedan stämma. De aviga maskorna syns inte alls utåt. De utgör istället insida mot varandra inne i vecket. Omslagen på vardera sida om de två räta maskorna viker de två räta maskorna utåt. I och med att det bara är två maskor bildar de då skarpa ytterveck och det blir fingerliknande spetsar utåt. INTE SNYGGT ALLS! Från avigsidan är det däremot väldigt fint, med mjuka böjar. Jag kommer att repa upp hela volangen och sticka tvärtom.

Kommentere opskrift DROPS 130-4

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.