DROPS / 125 / 32

Frosting by DROPS Design

Sættet består af: Hæklet DROPS hue og halstørklæde med striber i ”Eskimo”.

DROPS design: Model nr EE-307
--------------------------------------------------------
HUE:
Størrelse: S/M - L/XL
Passer hovedmål: 54/56 - 58/60 cm
Materialer: DROPS ESKIMO fra Garnstudio
50 gr f nr 02, sort
50 gr f nr 32 m, blålilla mix
50 gr f.nr 48m, beige mix
50 gr f nr 54, mellemlilla

DROPS HÆKLENÅL nr 7 - eller den nål du skal bruge for at få 10 st x 5 rækker på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------
HALSTØRKLÆDE:
Størrelse: one-size
Bredde: 26 cm
Længde: 166 cm
Materialer: DROPS ESKIMO fra Garnstudio
100 gr f nr 32 m, blålilla mix
100 gr f.nr 48m, beige mix
100 gr f nr 54, mellemlilla
100 gr f nr 02, sort

DROPS HÆKLENÅL nr 7 – eller den nål du skal bruge for at få 10 st x 5 rækker på 10 x 10 cm.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Uld
fra 14.95 kr /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 14.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 14.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 15.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 179.4kr. Læs mere.

Instruktioner

HUE:
HÆKLEINFO:
Hver omg med st starter med 3 lm i stedet for 1.st. Hver omg afsluttes med 1 km i 3.lm i beg af omg.
STRIBER:
Skift farve i slutningen af omg, så den nye farve starter med 1 km i 3.lm i beg af omg. Der hækles striber med de forskellige farver således:
2 omg beige mix, 1 omg sort, 3 omg mellemlilla, 3 omg blålilla mix, 1 omg sort, 2-3 omg beige mix.
--------------------------------------------------------

HUE:
Hækl 4-4 lm på nål 7 med blålilla mix og sæt dem i en ring med 1 km i første lm. LÆS HÆKLEINFO OG HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
1.omg: 5-6 fm om ringen.
2.omg: 2 st i hver fm = 10-12 st.
3.omg: 2 st i hver st = 20-24 st.
4.omg: 2 st i hver st = 40-48 st.
Videre hækles der 1 st i hver st på hver omg til færdig mål Samtidig med at der hækles STRIBER – se forkl over! Huen måler 30-32 cm i højden efter en hel stribe-rapport. Klip og hæft trådene. Huen har et opbuk som vender udad på ca 5 cm.
--------------------------------------------------------

HALSTØRKLÆDE:
HÆKLEINFO: Første st på hver række erstattes med 3 lm. Hver række afsluttes med 1 st i 3.lm i beg af forrige række.
STRIBER:
Der hækles striber med de forskellige farver således:
1 række sort, 3 rækker beige mix, 1 række sort, 3 rækker blålilla mix, 1 række sort, 3 rækker mellemlilla, 1 række sort.
--------------------------------------------------------

HALSTØRKLÆDE:
LÆS HÆKLEINFO! Hækl 200 lm (inkl 3 lm til at vende med) på nål 7 med sort. Første række hækles således: 1 st i 4.lm fra nålen, 1 st i hver af de næste 4 lm, * spring over 1 lm , 1 st i hver af de næste 5 lm *, gentag fra *-* = 166 st. Videre hækles der 1 st i hver st på hver række Samtidig med at der hækles STRIBER - se forkl over! Arb måler 26 cm i højden efter en hel rapport af striberne.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 26.08.2010
HALSTØRKLÆDE:
Størrelse: one-size
Bredde: 26 cm
Længde: 166 cm
Materialer: DROPS ESKIMO fra Garnstudio
100 gr f nr 32 m, blålilla mix
100 gr f.nr 48m, beige mix
100 gr f nr 54, mellemlilla
100 gr f nr 02, sort

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 125-32) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (16)

Hayley White 25.11.2019 - 16:46:

Hi, am I working the whole stitch or into the back of it. Apologies but I am new to crochet.

DROPS Design 26.11.2019 kl. 08:36:

Hi Hayley! Yes, the stitches are worked through the entire stitch from previous row. In this video we demonstrate how trebles are worked. Good luck!

Petra 24.09.2018 - 20:36:

"Weiter je 1 Stäbchen" etc. Heißt das, dass ich nur in der 1. Reihe Maschen überspringe?

DROPS Design 25.09.2018 kl. 10:35:

Liebe Petra, ja genau. Um die genaue Breite zu haben, häkelt man am Anfang mehr Luftmaschen (200 Lm) als für die 1. Reihe (= 166 Stb). Dann häkelt man die 166 Stb. Viel Spaß beim häkeln!

Liz 26.11.2017 - 13:40:

Bonjour. Je ne comprends pas. Je suis bien le modèle mais mon bonnet n est pas pointu. On dirait une calotte. Un fond plat puis ça monte tout droit. Comment Faire? Merci de votre aide

DROPS Design 27.11.2017 kl. 10:55:

Bonjour Liz, c'est bien ainsi qu'il doit être, ce n'est pas un bonnet pointu en haut, on augmente jusqu'à ce qu'on ait 40-48 brides puis on continue jusqu'à ce que le bonnet mesure 30-32 cm de hauteur totale. Bon crochet!

Amparo 21.11.2013 - 22:10:

Spain. Hello, I want to do the hat , but I don't understand the meaning of crochet 4-4, what is 4-4?? or then in rounds 10-12,or 20-14 etc... thanks

DROPS Design 22.11.2013 kl. 09:30:

Dear Mrs Amparo, pattern to this hat is given in 2 sizes: S/M and L/XL. So that first indications are for first size and 2nd for larger size. In other words, on round 1 you will work 5 dc (uk-eng) in the ch ring and in largest size 6 dc in the ch ring. Happy crocheting!

Majken 06.09.2012 - 11:04:

I need more than 100 g of black (02) for the scarf and I have 10,5 x 7 rows so I should have more than enough.

Dorienke 07.05.2012 - 13:20:

Graag wil ik deze sjaal en muts in maar één kleur maken. Hoeveel garen heb ik dan nodig? Ervaring leert dat je bij veel kleuren nogal wat overhoudt. Dus om deze hoeveelheid te bestellen maar dan van één kleur lijkt niet nodig.

DROPS Design 11.05.2012 kl. 12:32:

Wij raden u toch aan het vermelde aantal bollen van een kleur te bestellen. Wij kunnen niet precies voor u nagaan hoeveel gram er overgebleven is van elke bol en zo weet u in elk geval zeker dat u genoeg heeft. Bij sommige DROPS verkooppunten mag u een bol die u overhoudt ook terugbrengen en anders zijn er nog veel meer leuke patronen voor Eskimo te vinden op onze site. Veel breiplezier!

DROPS Design NL 12.11.2010 - 10:04:

Hoi. Ik zal nogmaals doorsturen aan ons Design Team of te zien of ze inmiddels ook reacties van andere gebruikers/landen hebben ontvangen. Gr. Tine

Heleen 11.11.2010 - 20:12:

Helaas zag ik de blog te laat. Ben nu bezig met 3e toer zwart en ja... de hoeveelheid 100 gr zwart is niet voldoende. Zal dus nog 1 bol apart moeten bestellen. Beetje jammer!! Voor de rest een leuk patroon en lekkere wol.

DROPS Design NL 16.08.2010 - 12:12:

Hoi Femke. Nogmaals bedankt. Ik moet eerst de reactie van ons Design Team afwachten. Hoe frustrerend het misschien ook is, dan kan ik niet een patroon wijzigen als gevolg van één reactie. Zij zijn op dit moment bezig om dit te controleren en is het een fout, dan wordt het patroon ook zsm gewijzigd. Gr. Tine

Femke 16.08.2010 - 12:04:

Beste Tine, Voor de 3 toeren van de kleuren gebruik ik ongeveer anderhalve bol garen, dus 100gr klopt. Maar zwart zijn 4 toeren en een rand opzet lussen. Het kan niet zo zijn dat hier maar 50 gr voor nodig is, als er al bijna 100 gram nodig is voor 3 toeren. Ik denk echt dat 50 gr zwart 150 gram had moeten zijn. Heb namelijk 2 extra bollen besteld en daarmee kwam ik wel uit.

Kommentere opskrift DROPS 125-32

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Frosting

Annie, Netherlands