DROPS design: Modell nr DE-026
--------------------------------------------------------
Størrelse: S/M - L - XL/XXL - XXXL
Materialer: DROPS DELIGHT fra Garnstudio
200-250-250-300 gr f.nr 14, lilla/grønn mix.

DROPS HEKELNÅL nr 3,5 - eller den nåla du må bruke for å få 22 st x 10 rader på 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 38.00 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 38.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 152kr. Les mer.

Instruksjoner

TRÅDBYTTETIPS:
For at fargeovergangene i Delight skal bli pene når det byttes nøste, er det viktig og finne et nøste som starter med den fargen det forrige sluttet med.
HEKLEINFO:
Første st på hver rad/omg erstattes med 3 lm. Hver omg avsluttes med 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
ØKETIPS:
Øk ved å hekle 2 st i 1 st.
BOBLE (gjelder hekleruten):
1 boble = 3 dbl-st som hekles sammen, dvs vent med siste gjennomtrekking på hver dbl-st til alle 3 dbl-st er heklet, kast på nåla og trekk tråden gjennom alle 4 løkkene på nåla.
--------------------------------------------------------

BAKSTK:
Arb hekles frem og tilbake – LES TRÅDBYTTETIPS og HEKLEINFO!
Hekle 88-97-106-118 løse lm på nål 3,5 med Delight. Hekle 1 st i 4.lm fra nåla, 1 st i hver av de neste 0-2-4-2 lm, * hopp over 1 lm, 1 st i hver av de 6 neste lm *, gjenta fra *-* ut raden = 74-82-90-100 st. Videre hekles det 1 st i hver st. Når arb måler 5-6-7-8 cm økes det 1 st i hver side i nest ytterste st – LES ØKETIPS, gjenta økningen når arb måler 11-12-13-14 og igjen ved 17-18-19-20 cm = 80-88-96-106 st. Hekle til arb måler 21-23-25-27 cm.

KANTSTK:
Hekle 1 st i hver av de 80-88-96-106 st øverst langs bakstk, deretter hekles 53-57-61-65 lm (= ermhull), 1 st i hver av de 74-82-90-100 st nederst langs bakstk, deretter 53-57-61-65 lm (= ermhull), avslutt med 1 kjm i 1.st på omg. På neste omg hekles det 1 st i hver st øverst og nederst på ryggen og om hver lm-bue hekles det 47-51-55-59 st = 248-272-296-324 st. Fortsett rundt slik:
1.OMG: 1 st i første st (erstattes av 3 lm), * 1 lm, hopp over 1 st, 1 st i neste st *, gjenta fra *-* og avslutt med 1 lm, hopp over 1 st og 1 kjm i 3.lm på beg av omg.
2.OMG: 1 st i hver st og 1 st om hver lm.
Gjenta disse 2 omg oppover - SAMTIDIG når kanten måler ca 4 cm (avpass slik at neste omg blir en omg med bare st) økes det 32-34-36-38 st jevnt fordelt – LES ØKETIPS - gjenta økningen når arb måler ca 7 og 10 cm = 344-374-404-438 st. Hekle til kanten måler ca 12-13-14-15 cm – avpass etter 1 omg med st.

HEKLERUTE:
Hekle 6 lm med Delight på nål 3,5 og sett dem i en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: 12 st om ringen – LES HEKLEINFO!
2.OMG: 5 lm (= 1 st + 2 lm), 1 st i neste st, * 2 lm, 1 st i neste st *, gjenta fra *-* omg rundt og avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg (= 12 lm-buer).
3.OMG: 1 st i hver st og 2 st i hver lm-bue (= 36 st).
4.OMG: 5 lm, hopp over 2 st, * 1 fm i neste st, 4 lm, hopp over 2 st *, gjenta fra *-*, avslutt med 1 kjm i første lm (= 12 lm-buer).
5.OMG: Hekle 5 lm, hopp over første lm-bue, i neste lm-bue hekles *-* slik: * 1 BOBLE – se forkl over, 2 lm, 1 boble, 5 lm, 1 boble, 2 lm, 1 boble *, 4 lm, 1 st i fm mellom de 2 neste lm-buene, 4 lm, hopp over 1 lm-bue, i neste lm-bue hekles *-*, 6 lm, 1 st i fm mellom de 2 neste lm-buene, 6 lm, hopp over 1 lm-bue, i neste lm-bue hekles *-*, 4 lm, 1 st i fm mellom de 2 neste lm-buene, 4 lm, hopp over 1 lm-bue, i neste lm-bue hekles *-*, avslutt med 2 lm og 1 kjm i tredje lm fra beg av omg.
6.OMG: Hekle fm i alle lm-buene slik: 2 fm i første lm-bue, 2 fm i neste, 7 fm i neste (= hjørne), deretter 2 fm, 4 fm, 4 fm, 2 fm, 7 fm (= hjørne), 2 fm, 6 fm, 6 fm, 2 fm, 7 fm (= hjørne), 2 fm, 4 fm, 4 fm, 2 fm, 7 fm (= hjørne), 2 fm og 2 fm i siste lm-bue, avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg.
Klipp tråden. To av sidene er like brede - ca 9½ cm, 1 side er smalere - ca 8½ cm og 1 side er bredere - ca 10½ cm.

Hekle ca 18-20-22-24 ruter.
Sy rutene sammen til en lang remse – sy kant i kant – pass på at alle de korteste sidene ligger mot samme side og alle de lengste sidene ligger mot motsatt side slik at remsen blir buet.
Start med å sy fast de 2 midterste rutene på remsen midt bak øverst på kantstk – sy kant i kant. Fortsett å sy nedover den ene siden og frem til midt bak nederst på kantstk, deretter sys den andre siden av remsen – pass på at det ikke strammer når remsen sys på. Dersom det trengs flere eller færre ruter må dette justeres før de 2 siste rutene sys sammen midt bak.

PICOTKANT:
Hekle med nål 3,5 og Delight ytterst rundt hele remsen med hekleruter. Start i den første ruten som ble sydd på bak i nakken og hekle slik: 1 fm i andre m på ruten, * 1 picot (= 3 lm, 1 fm i første lm), hopp over 1 fm, 1 fm i neste fm *, gjenta fra *-* (det skal være ca 11 picoter langs hver rute + 1 i overgangen til neste rute), avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg.
Hekle picotkant på samme måte rundt ermhullene.

Diagram

diagram measurements
signature-image

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (100)

country flag Tanja wrote:

Når man har hæklet rygstykket som jo vendes ved hver række, og man går over til kantstykket, skal det så vendes hver omgang? eller hækler man kun med retsiden mod sig selv?

16.01.2019 - 19:22:

DROPS Design answered:

Hei Tanja. Ja, kanten hekler du rundt, så du hekler hele tiden fra rettsiden. God fornøyelse

23.01.2019 kl. 09:21:

Carla wrote:

Hello! How are the squares supposed to be joined? Crochet or needle? Any joining technique recommended? Thanks

28.12.2017 - 01:26:

DROPS Design answered:

Dear Carla, according to the pattern, the squares are sewn together (with a needle). Happy crocheting!

29.12.2017 kl. 10:00:

country flag Laura wrote:

Buona sera. Sto per unire la striscia di quadrati al confronto del.bolero. Non capisco per l unione cucito con ago come ho fatto per unire i quadrati insieme? Prendendo l anello esterno del collo con quello esterni del quadrato? Grazie e a presto laura

25.04.2017 - 15:37:

DROPS Design answered:

Buonasera Laura. Sì esatto, cuce lavorando nei fili più esterni delle maglie. Buon lavoro!

25.04.2017 kl. 16:05:

country flag Laura wrote:

Buona sera. Ho iniziai il.gilet taglia s..solo.che arrivata al.bordo del dietro ho misurato e viene tropo grande...in effetti 22 maglie misurano 11 cm anziché 10. Quindi posso chiedere secondo voi con quante maglie devo iniziare al posto di 88..e quante saltate nella prima riga? Graziee e buona serata

16.04.2017 - 23:12:

DROPS Design answered:

Buongiorno Laura, se il suo campione non corrisponde a quello indicato, deve rifarlo cambiando il numero di ferri: provi con mezza misura in meno. Buon lavoro!

17.04.2017 kl. 09:03:

country flag Herdis Hundahl wrote:

Rygstykke: der står man skal hækle stangmasker i hver række. Men iflg. Billedet ser det ikke sådan ud. Det ser ud som om at der måske på hver tredie række skal springe over nogle eller hækle luftmasker. Der må være en fejl i opskriften.

16.03.2016 - 14:40:

DROPS Design answered:

Hej Herdis, Ja på "KANTSTK" skal der hækles luftmasker, det er dem du kan se på billedet. Således står det i opskriften: 1.OMG: 1 st i første st (erstattes af 3 lm), * 1 lm, spring over 1 st, 1 st i næste st *, gentag fra *-* og slut af med 1 lm, spring over 1 st og 1 km i 3.lm i beg af omg. 2.OMG: 1 st i hver st og 1 st om hver lm. God fornøjelse!

16.03.2016 kl. 15:29:

country flag Monique Van Den Bosch wrote:

Ik mis het telpatroon, klopt dat ?

12.04.2015 - 14:45:

DROPS Design answered:

Hoi Monique. Er is geen telpatroon voor dit model. De werkwijze is geschreven in het patroon

13.04.2015 kl. 12:56:

country flag Kathrin wrote:

Hallo,ich möchte sehr gern den Bolero nacharbeiten, allerdings soll er etwas länger werden - eher eine Weste. Funktioniert es, wenn ich entsprechend mehr Maschen für den Armausschnitt nehme?

24.01.2015 - 11:34:

DROPS Design answered:

Es ist schwierig, das Modell umzuarbeiten. Grundsätzlich bestimmt das Rückenteil die Länge und die Armausschnitte, wenn Sie es länger arbeiten (und dabei die Zunahmen anpassen müssten!), werden auch die Armausschnitte tiefer, und Sie müssten beim Randstück mehr Lm über den Ausschnitten arbeiten, auch müssten Sie beim Zunehmen am Randstück mehr M zunehmen. Alles in allem sind leider zu viele Änderungen nötig, daraus ergäbe sich ein neues Modell, ich kann es ja mal als Vorschlag weiterleiten. :-)

31.01.2015 kl. 10:32:

country flag TeBi wrote:

Dobry den. Existuje videonavod na hackovani ctvercu k modelu DROPS 126-8 (navod c. DE-026)? Dekuji.

25.11.2014 - 10:04:

DROPS Design answered:

Dobrý den, tento konkrétní čtverec zatím na videu nemáme - ve videotéce však najdete čtverce podobné a také ukázky jejich sháčkování. Hodně zdaru!

28.11.2014 kl. 10:02:

country flag Daniela wrote:

1. Werden in der Kante immer eine Reihe Stäbchen+Lm und eine Reihe nur Stäbchen in Stb. abwechselnd gehäkelt ? 2. wenn zugenommen wird, werden dann zwei Reihen hintereinander nur stäbchen gehäkelt (1. Reihe Stb+ Lm, 2.Reihe Stb in Stb, 3. Reihe stb + Zunahmen, 4. Reihe stb+Lm usw.) Danke für die Hilfe

21.11.2014 - 22:28:

DROPS Design answered:

Liebe Daniela, zunächst einmal handelt es sich um Runden, nicht um R, das wird gleich korrigiert, der Rand wird ja rundum gehäkelt. Zu Frage 1: ja genau, die beiden Rd werden immer abwechselnd gehäkelt. Zu Frage 2: Sie häkeln weiterhin die beiden Rd abwechselnd und machen die Zunahmen in der 2. Rd, in der nur Stb gehäkelt werden. Danach machen Sie wieder eine Rd mit Stb + Lm.

24.11.2014 kl. 23:36:

country flag Daniela Scheidt wrote:

Frage zur Kante: Für Größe L werden für das Armloch 57 Lm rechts und Links gehäkelt. in der nächsten Runde sollen 51 Stb in den Lm-Bogen gehäkelt werden. werden die Stb um die Lm gehäkelt? Ansonsten Frage ich mich welche Lm der 57 Lm nicht mit Stb gehäkelt werden. Danke

04.11.2014 - 20:31:

DROPS Design answered:

Ja genau, Sie häkeln die Lm UM den Bogen aus 57 Lm. Damit sind die Lm verschiebbar und verteilen sich gleichmäßig. Es werden mehr Lm gehäkelt als Stb, damit der Armausschnitt nicht zu eng wird. Viel Spaß beim Weiterhäkeln!

05.11.2014 kl. 12:02:

Kommentér oppskrift DROPS 126-8

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.