DROPS / 103 / 2

DROPS 103-2 by DROPS Design

Settet består av: DROPS skjerf og vanter med sikk-sakkmønster i ”Fabel”.

  • DROPS 103-2 - Settet består av: DROPS skjerf og vanter med sikk-sakkmønster i ”Fabel”.
DROPS design: Modell nr FA-013
--------------------------------------------------------

Skjerf
Størrelse: ca 30 x 150 cm
Materialer: DROPS Fabel fra Garnstudio
200 gr f.nr 672, vinrød mix

DROPS Pinne nr 4 - eller den p du må ha for å få 28 m sikk-sakkmønster på 10 cm i bredden.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 116kr. Les mer.

Instruksjoner

Rille (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 p rett.

Mønster: Se diag M.1. Diag viser mønsteret sett fra retten.

Skjerf: Legg opp 84 m over 2 stk p 4 med Fabel (dette gjøres for at oppleggskanten skal bli elastisk). Trekk den ene p ut. Strikk 1 rille – se forkl over. Videre strikkes det sikk-sakkmønster slik (1.p = retten): 5 m rille, 1 m glstrikk, M.1 over de neste 72 m, 1 m glstrikk, 5 m rille. Fortsett slik til arb måler ca 149 cm. Strikk 1 rille samtidig som det fortsatt strikkes sikk-sakkmønster etter M.1. Fell løst av.
Vanter
Størrelse: S/M – L/XL
Materialer: DROPS Fabel fra Garnstudio
100-100 gr f.nr 672, vinrød mix

DROPS Settp nr 2 - eller de p du må ha for å få 30 m x 39 p glstrikk på 10 x 10 cm.

Mønster: Se diag. M.1 og M.2. M.1 gjelder for str S/M, M.2 gjelder for str L/XL.

Vrbord: * 1 r, 1 vr *, gjenta fra *-*.

Vante: Husk på strikkefastheten! Arb strikkes rundt på settp. Legg opp 72-80 m på settp 2 med Fabel. Strikk 1 omg rett og 1 omg vrang. Strikk M.1 eller M.2 oppover – se forkl over. Når arb måler 8-9 cm strikkes det 1 omg rett samtidig som det felles 16 m jevnt fordelt = 56-64 m. Fortsett med vrbord – se forkl over. Når arb måler 10-11 cm strikkes det videre i glstrikk – herfra måles arb videre. Sett en merketråd i den 2.m. Etter 2-3 cm glstrikk økes det til tommel slik: Øk 1 m på hver side av m med merketråd på hver 4.p totalt 6-7 ganger = 13-15 tommel-m (de økte m strikkes i glstrikk). På neste omg settes disse 13-15 m + 1 m på hver side = 15-17 m på en tråd og det legges opp 3 nye m bak kilen = 56-64 m. Strikk videre til arb måler 9-10 cm. Neste omg strikkes slik: 21-24 m, sett 13-15 m på tråd-1 til lillefinger, legg opp 1 ny m og strikk de resterende 22-25 m. Strikk 4 omg rundt med glstrikk over 44-50 m. Sett deretter den nye m og 13-15 m på hver side av denne (= 27-31 m) på tråd-2 til langfinger og ringfinger.

Pekefinger: Strikk 17-19 m og legg opp 1 ny m = 18-20 m. Strikk glstrikk til arb måler ca 7-7 ½ cm. Nå strikkes m sammen 2 og 2, klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m.

Langfinger: Strikk 7-8 m fra den ene enden av tråd-2, legg opp 2 nye m, strikk 7-8 m fra den andre enden av tråd-2 og plukk opp 2 m mot pekefingeren = 18-20 m. Strikk glstrikk til arb måler ca 8-8 ½ cm. Nå strikkes m sammen 2 og 2, klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m.

Ringfinger: Strikk de siste 13-15 m fra tråd-2 og plukk opp 3 m mot langfingeren = 16-18 m. Strikk glstrikk til arb måler ca 7-7 ½ cm. Nå strikkes m sammen 2 og 2, klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m.

Lillefinger: Strikk de 13-15 m fra tråd-1 og plukk opp 1 m mot ringfingeren = 14-16 m. Strikk glstrikk til arb måler ca 6-6 ½ cm. Nå strikkes m sammen 2 og 2, klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m.

Tommel: Strikk 15-17 m fra tråden over kilen, plukk opp 3 m i m bak kilen = 18-20 m. Strikk glstrikk til arb måler ca 6-6 ½ cm. Nå strikkes m sammen 2 og 2, klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m.

Strikk 1 vante til, men denne strikkes motsatt: Sett merketråden i den nest siste m på p. Del inn til lillefinger slik: Strikk 22-25 m, sett 13-15 m på en tråd, legg opp 1 m og strikk deretter 21-24 m.

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = ta 1 m løst av p, strikk 1 r, løft den
løse m over.
symbols = 2 rett sammen
symbols = øk ved å strikke 2 m i 1 m
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (15)

country flag Tina 09.09.2017 - 15:02:

Premetto che sono una principiante, ma i lati destro e sinistro della sciarpa non mi vengono uguali: a destra inizio il ferro facendo 5 m. a m. legaccio, 1 m. a m. rasata e l'aumento (dir. nel filo davanti e dietro della m.); a sinistra finisco facendo l'aumento (dir. nel filo davanti e dietro della m.), 1 m. a m. rasata, 5 m. a m. legaccio. Così facendo però mi risulta a destra una costa di 2 maglie rasate, a sinistra la costina del motivo a zigzag: dove sbaglio? Grazie!

user icon DROPS Design 10.09.2017 kl. 08:36:

Buongiorno Tina. L'esecuzione è corretta. Le alleghiamo un video che spiega come aumentare lavorando nel filo davanti e dietro. Sui ferri di ritorno lavora le maglie a rovescio, tranne le 5 maglie a legaccio ai lati. Può eventualmente aumentare sollevando il filo tra le 2 maglie del ferro precedente e lavorarla a diritto ritorto. Buon lavoro!

country flag Antonella Brunetti 23.02.2017 - 20:26:

Come si finisce la sciarpa con i 2 ferri a legaccio o con un ferro a M1? nella spiegazione non è chiaro

user icon DROPS Design 23.02.2017 kl. 21:18:

Buonasera Antonella, deve lavorare due ferri a legaccio, mantenendo il motivo M.1 quindi gli aumenti e diminuzioni. Buon lavoro!

country flag Irmgard 09.12.2013 - 12:32:

Ik ben met de laatste 2 naalden bezig van de sjaal Drops 103-2. Hoe moeten deze gebreid worden? Als deze recht gebreid worden dan verandert er toch niets aan de goede kant? Moet de tweede naald (aan de verkeerde kant) dan hetzelfde als de goede kant gebreid worden? Telt de averechte naald die dan recht gebreid wordt als eerste naald van de laatste twee?

user icon DROPS Design 10.12.2013 kl. 13:29:

Hoi Irmgard. De twee laatste naalden moeten recht gebreid worden tegelijkertijd met het breien van M.1. Ik zie dat het recht breien niet in de Nederlandse vertaling stond. Dat is nu aangepast. Bedankt voor het melden.

country flag Chris33 28.09.2012 - 10:02:

Bonjour, je ne comprends pas ce que veut dire "enlever une aiguille" dans la réalisation de l'écharpe ? Merci pour votre aide !

user icon DROPS Design 28.09.2012 kl. 10:54:

Bonjour Chris, pour que le montage soit très souple, on monte les mailles sur 2 aiguilles et on continue ensuite avec 1 seule des aiguilles. Je vous invite à regarder la vidéo "Montage sur 2 aiguilles" - cf index vidéothèque. Bon tricot !

country flag Brigitte 09.08.2011 - 23:06:

Danke für die schönen Anleitungen, stricke nur noch Drops Sachen und Natürlich mit Drops Wolle.

country flag DROPS Design 14.01.2009 - 19:45:

This is when the scarf is almost ready. You should work two last rows in garter which means K1 from RS, and K1 from WS. At the same time you do this - don't stop working M.1 but still do inc and dec as before when doing these last two rows.

country flag Laurel Dormaier 14.01.2009 - 19:25:

What is the meaning of "Knit 2 rows of garter sts at the same time knit in Zig-zag pattern according to M.1." mean? Do I knit 2 garter stitch rows between each Zig-zag row or are the garter stitch rows only at the beginning and the end of the scarf?

country flag DROPS Design 05.04.2008 - 18:43:

Yes you place them alongside eachother to get larger sts so that the edge isn't turning out too tight.

Linda 05.04.2008 - 17:54:

Scarf:"Cast on 84 sts on 2 needles size 4mm. Pull out 1 needle and knit 2 rows garter stitch" So, you are using 2 needles alongside eachother to make one wide needle? Would you clarify this please? Many thanks

country flag DROPS Design 05.09.2007 - 21:59:

This is a pretty one.

Kommentér oppskrift DROPS 103-2

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.