DROPS / 99 / 6

Bed of Roses by DROPS Design

Hæklet DROPS sjal med rosenmønster i ”Alpaca”.

Mål: Bredde øverst: ca 152 cm
Længde midt bagpå: ca 74 cm
Materialer: DROPS Alpaca fra Garnstudio 250 gr f.nr 1101, hvid

DROPS Hæklenål nr 3 – eller den nål du skal bruge for at få 6 ruder i bredden x 10 ruder i højden på 10 x 10 cm.

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Garntype
Deals fra
34.00 DKK
22.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

Mønster: Diag M.1 til M.4 og Fig.1 og Fig.2.

Hækletips 1: Når der hækles lm-ruder hækles st om lm-buen fra forrige række. Når der hækles rosenmønster hækles der som vist på Fig.2.
Hækletips 2: Den sidste st på hver række er erstattet med 1 dbl-st (se Fig.1), dette gøres for at yderkanten rundt om sjalet ikke skal stramme. Bliver det alligevel stramt kan evt 1 dbl-st erstattes med 1 tredobbelt-st.

Tips: Sjalet bør dampes til sidst for at få det bedst mulige resultat.

Sjal: Sjalet hækles nede fra spidsen og op.
Hækl 14 lm på nål 3 med Alpaca. Sæt lm til en ring med 1 km i 1.lm = 1.række (se Fig.1) Fortsæt fra startpilen på Fig. 1.
Efter sidste række på Fig.1 gentages udtagningen i hver side (= X) til færdig mål. Samtidig på den 18.række startes der med at hækle rosenmønster. Start med at hækle M.1 i den 1.rude indenfor den fyldte rude langs med yderkanten i højre side (se pil nederst diag M.1 og Fig.2). Samtidig på den 42.række startes der med at hækle M.2 og M.3 i siderne på sjalet. M.2 starter i den 1.rude indenfor den fyldte rude i højre side af sjalet og M.3 starter i den 38.rude på samme række. Når mønsteret er færdig er der totalt 83 ruder på rækken. Fortsæt udtagning efter Fig.1 6 rækker til = 91 ruder på rækken (udtagningerne er nu færdig). Videre hækles der 1 række med st i st og lm over lm. Fortsæt med M.4 1 gang i højden. Videre hækles der 1 række som rækken der blev hæklet før M.4.

Hæklet kant: Hækl rundt om sjalet fra øverst i højre side, ned i spidsen og op langs med venstre side. Der hækles på nål 3 med Alpaca således:
1.række: 1 fm i 1.lm-bue, 4 lm (= 1 dbl-st), 3 dbl-st om samme lm-bue, 1 lm, * 4 dbl-st om næste lm-bue, 1 lm *, gentag fra *-* og slut af med 4 dbl-st og 1 km i sidste lm-bue.
2.række: Hækl 4 lm (= 1 dbl-st), 2 dbl-st i 1.lm-bue fra forrige række, 4 lm, 3 dbl-st i samme lm-bue, * 3 dbl-st i næste lm-bue, 4 lm, 3 dbl-st i samme lm-bue *, gentag fra *-* og slut af med 1 km i den sidste lm-bue.

Diagram

= st
= dbl-st
= st-gruppe = 3 st i samme m
= lm
= km
= 1 st, 4 lm, 1 st
= 1 st, 4 lm, 1 st, 4 lm, 1 st
= 2 st, 1st-gruppe (se forkl), 2 st
= Således hækles sjalet-Gentag X.
= Eks: Således hækles rosenmønsteret.
= -
= -
= -


Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 99-6.