DROPS Extra / 0-47

DROPS Extra 0-47 by DROPS Design

Kort DROPS poncho i Vienna

Denne modellen mangler navn. Har du et godt forslag?

Størrelse: S/M - M/L
Lengde bak: 40 - 45 cm.
Materialer: DROPS Vienna fra Garnstudio
100-100 gr f.nr 43, lys brun.

DRORS Pinne 15 og Heklenål nr 5.

Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

(Fortsett til oppskrift...)

Stikkord: ponchoer, rundfelling,

Tips & Hjelp

Takk for at du velger DROPS Design!

Vi gjør vårt beste for at våre oppskrifter skal være lette å forstå.

Du finner derfor instruksjonsvideoer nederst på siden i hver oppskrift.

Vi har også steg-for-steg leksjoner der du kan lære de ulike teknikkene som blir brukt i oppskriftene. Du finner dem her!

Strikkefastheten skal være 6 m x 7 omg på p 15 = 10 x 10 cm.

Cap uten åpning (Poncho): Legg opp 132-138 m med Vienna på rundp 15 over 2 pinner slik oppleggskanten blir løs. Trekk ut den ene p og strikk som vanlig. Strikk M.1. Husk på strikkefastheten!

Etter Mønsteret strikkes det videre med glstrikk - samtidig felles det 19-20 m jevnt fordelt på 1.omg. Videre felles det: 19-20 m jevnt fordelt når arb måler ca 26-27 cm, 19-20 m jevnt fordelt når arb måler 31-33 cm, 19-20 m jevnt fordelt når arb måler 35-39 cm = 56-58 m på p.

Nå strikkes det 2 riller over alle m før det felles løst av med dobbelt garn - samtidig som det felles av, felles det 6-6 m jevnt fordelt på p. Arb måler ca 40-45 cm. Hekle en rad med lange kjedem på nål nr 5 øverst langs avfellingskanten for å gjøre denne kraftigere.

Tvinnet snor til åpen Cap: Klipp 4 tråder på ca 120 cm. Få hjelp av en venn til å holde i den ene enden av alle de 4 trådene. Tvinn trådene sammen til de gjør motstand, trekk den andre avfellings-masken i halsen på kepen inn på midten av tråden, brett tråden dobbelt og den vil tvinne seg, knyt en knute i enden. Tvinn 1 snor til og trekk denne gjennom den nest siste avfellings-masken i halsen.
Tvinnet snor til lukket Cap (kan utelades): Klipp 4 tråder på ca 200 cm. Få hjelp av en venn til å holde i den ene enden av alle de 4 trådene. Tvinn trådene sammen til de gjør motstand, brett tråden dobbelt og den vil tvinne seg, knyt en knute i enden. Trekk denne gjennom den nest siste avfellings-masken rundt halsen.

Diagram

= vrang
= rett
= 1 kast, 1 m løs av p, 1 r,løse m over 1 r
= 2 r sammen, 1 kast

Trenger du hjelp? Her er instruksjonsvideoer som kan hjelpe deg!

For ytterligere hjelp med en oppskrift, vennligst kontakt butikken der du kjøpte garnet. Har du kjøpt DROPS garn, er du garantert kvalifisert hjelp fra en forhandler spesialisert på DROPS oppskrifter.

Alle oppskrifter er nøye gjennomgått og korrekturlest, men vi må ta forbehold for eventuelle feil eller mangler.

Hvis du mener å ha funnet en feil i en oppskrift, vennligst legg inn kommentarer eller spørsmål i vårt kommentarfelt.