Book Lovers by DROPS Design

Hæklet bogmærke med hjerte i DROPS Merino Extra Fine. Tema: Valentine.

DROPS Extra 0-1592
DROPS Design: Model me-260
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Arbejdet måler ca: 6 x 7 cm.

GARN:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
50 g farve 11, rød
50 g farve 25, rosa

1 hjerte vejer ca 8 g med fyld.

HÆKLENÅL:
DROPS HÆKLENÅL NR 2,5.

TILBEHØR:
Vat til fyld.

HÆKLEFASTHED:
24 fastmasker i bredden og 24 rækker i højden = 10 x 10 cm.
OBS: Husk at nål nr kun er vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere hæklenål. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere hæklenål.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

LUFTMASKER:
Hvis du hækler yderst på hæklenålen, kan luftmasken let blive for stram. 1 luftmaske skal være lige så lang som en fastmaske er bred.

HÆKLEINFORMATION:
Omgangen starter med 1 luftmaske (erstatter ikke første fastmaske, men kommer i tillæg). Omgangen afsluttes med 1 kædemaske i første luftmaske. Sørg for at første fastmaske hækles i første fastmaske og at det ikke hækles i kædemasken som danner en løkke på slutningen af omgangen. Dette er vigtigt for at omgangene ikke skal forskyde sig mod venstre.

INDTAGNINGSTIPS:
Hækl 2 fastmasker sammen således: Stik nålen ind gennem første maske, træk tråden med tilbage (2 løkker på nålen), stik nålen ind gennem næste maske, træk tråden med tilbage (3 løkker på nålen), slå om og træk gennem alle 3 løkker. Det er taget 1 maske ind.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

BOGMÆRKE - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Det hækles 2 hjerter som sættes sammen med en snor. Start med at hækle snoren, derefter hækles det første hjerte, snoren hæftes på indersiden før hjertet fyldes og hækles færdig. Derefter hækles det andet hjerte på samme måde.

SNOR:
Brug hæklenål 2,5 og 1 tråd i hver farve af DROPS Merino Extra (2 tråde). Læg trådene sammen, lav en løkke og sæt den på nålen, lad enderne være ca 10 cm lange - de skal bruges når snoren skal hæftes. Brug venstre hånd til at holde trådene, det skal hækles med, fra hinanden. Lad den røde tråd ligge øverst og lad den rosa tråd ligge nederst. Hold fast i trådene i enden af løkken, så arbejdet holdes stabilt, samtidigt som det hækles og sørg for at trådene det skal hækles med ligger i samme rækkefølge undervejs. Nu hækles der således:
* tag hæklenålen over og rundt om den rosa tråd (2 løkker på nålen), tag hæklenålen under og rundt om den røde tråd og træk den røde tråd gennem begge løkker på nålen *, hækl fra *-* til snoren er ca 30 cm lang - eller hækl til ønsket længde. Klip trådene så enderne er ca 10 cm lange (bruges til at hæfte snoren med), træk den røde tråd gennem sidste løkke på nålen.

HJERTE:
Brug hæklenål 2,5 og DROPS Merino Extra Fine i farven rød.
START og 1.OMGANG:
Hækl 2 LUFTMASKER - læs forklaring over, i den første af disse 2 luftmasker hækles der 6 fastmasker, afslut med 1 kædemaske i første luftmaske - læs HÆKLEINFORMATION.
2.OMGANG: hækl 1 fastmaske i hver fastmaske = 6 fastmasker.
3.OMGANG: hækl 2 fastmasker i hver fastmaske = 12 fastmasker.
4.OMGANG: hækl 1 fastmaske i hver fastmaske = 12 fastmasker.
5.OMGANG: hækl 1 fastmaske i hver af de første 2 fastmasker, * hækl 3 fastmasker i næste fastmaske, hækl 1 fastmaske i hver af de næste 2 fastmasker *, hækl fra *-* totalt 3 gange, hækl 3 fastmasker i sidste fastmaske = 20 fastmasker.
6.OMGANG: hækl 1 fastmaske i hver fastmaske = 20 fastmasker.
7.OMGANG: hækl 1 fastmaske i hver af de første 3 fastmasker, * hækl 3 fastmasker i næste fastmaske, hækl 1 fastmaske i hver af de næste 4 fastmasker *, hækl fra *-* totalt 3 gange, hækl 3 fastmasker i næste maske og hækl 1 fastmaske i sidste fastmaske = 28 fastmasker.
8.OMGANG: hækl 1 fastmaske i hver fastmaske = 28 fastmasker.
Nu hæftes snoren til hjertet således: tag snoren frem, stik den ene ende ind nederst i starten af hjertet, hæft trådene godt på indersiden. Fyld lidt vat i hjertet før det hækles videre.
9.OMGANG: hækl 1 fastmaske i hver af de første 4 fastmasker. * Hækl 3 fastmasker i næste fastmaske, hækl 1 fastmaske i hver af de næste 6 fastmasker *, hækl fra *-* totalt 3 gange, hækl 3 fastmasker i næste fastmaske og hækl 1 fastmaske i hver af de sidste 2 fastmasker = 36 fastmasker.
10.OMGANG: hækl 1 fastmaske i hver fastmaske = 36 fastmasker.
HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!

Nu skal arbejdet deles i to midt på hjertet, klip og hæft tråden. Nu skal omgangen starte et andet sted.

DEL 1:
11.OMGANG: Start omgangen ca midt over den 2.udtagning fra sidste omgang med udtagninger (så tidligere start af omgangen kommer bag på hjertet). Hæft tråden med 1 kædemaske, hækl ikke 1 luftmaske på starten af denne omgang, men start med at hækle fastmasker i den samme maske som kædemasken blev hæklet i, hækl totalt 18 fastmasker, spring over de næste 18 fastmasker (tilhører del 2), buk arbejdet og hækl 1 kædemaske i første kædemaske på starten af omgangen.
12-14.OMGANG: nu bruges HÆKLEINFORMATIONEN videre, hækl 1 fastmaske i hver fastmaske = 18 fastmasker.
Det er nu hæklet totalt 4 omgange inklusive omgangen der hvor arbejdet blev delt. Fyld hjertet med vat undervejs.
Nu tages der ind således:
15.OMGANG: hækl 1 fastmaske i første fastmaske, * hækl de 2 næste fastmasker sammen - læs INDTAGNINGSTIPS, hækl 1 fastmaske i næste fastmaske *, hækl fra *-* totalt 5 gange og hækl de sidste 2 fastmasker sammen = 12 fastmasker.
16.OMGANG: hækl fastmaskerne sammen 2 og 2 omgangen rundt = 6 fastmasker.
Klip tråden, brug en nål og sy tråden gennem yderste led af hver fastmaske, stram tråden så hullet på toppen lukkes og hæft tråden. Del 1 af hjertet er færdig.

DEL 2:
11.OMGANG: nu skal der hækles i de 18 fastmasker, det blev hoppet over, når arbejdet blev delt. Hæft tråden med 1 kædemaske i første fastmaske efter del 1, hækl ikke 1 luftmaske på starten af denne omgang, men start med at hækle fastmasker i den samme maske som kædemasken blev hæklet i. Hækl totalt 18 fastmasker, buk arbejdet og spring over del 1 og hækl 1 kædemaske i første kædemaske på starten af omgangen.
12.-14.OMGANG: nu bruges HÆKLEINFORMATIONEN videre, hækl 1 fastmaske i hver fastmaske = 18 fastmasker. Det er nu hæklet totalt 4 omgange inklusive omgangen hvor arbejdet blev delt. Fyld hjertet med vat undervejs.
Nu lukkes der således:
15.OMGANG: hækl 1 fastmaske i første fastmaske, * hækl de 2 næste fastmasker sammen - læs INDTAGNINGSTIPS, hækl 1 fastmaske i næste fastmaske *, hækl fra *-* totalt 5 gange og hækl de sidste 2 fastmasker sammen = 12 fastmasker.
16.OMGANG: hækl fastmaskerne sammen 2 og 2 omgangen rundt = 6 fastmasker.
Klip tråden, brug en nål og sy tråden gennem yderste led af hver fastmaske, stram tråden så hullet på toppen lukkes og hæft tråden. Del 2 af hjertet er færdig.
Sy et par små sting i overgangen mellem del 1 og del 2 så det ikke bliver hul mellem delene.

Hækl 1 hjerte til på samme måde, men brug farven rosa - husk at hæfte den anden ende af snoren undervejs.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Extra 0-1592) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

signature-image signature

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

5) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

6) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

7) Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

til toppen

8) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

9) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

11) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

13) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

14) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

15) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

16) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

17) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

18) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

19) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

20) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

21) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

22) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

23) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

24) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

25) Hvorfor fnuller mit tøj?

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentere opskrift DROPS Extra 0-1592

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.