Let it Knit by DROPS Design

Strikket vott med fletter og hjerte i DROPS Alpaca og DROPS Kid-Silk. Tema: Jul

DROPS 214-62
DROPS Design: Modell z-888
Garngruppe A + A eller C
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
S/M– M/L
Vottens hele lengde: ca 24 - 25 cm
Vottens lengde uten kant: ca 18 - 19 cm
Lengde fra tommelgropen til fingertupp: ca 11½ - 12 cm
Lengde tommel, målt fra tommelgropen: ca 6 - 7 cm

MATERIALER:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50 g farge 100, natur
Og bruk:
DROPS KID-SILK fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
25-25 g farge 01, natur

STRIKKEFASTHET:
22 masker i bredden og 30 pinner i høyden med glattstrikk med 2 tråder = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS SETTPINNER NR 3.
DROPS FLETTEPINNE – til flettene.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Alpakka
fra 41.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 41.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 43.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill

75% Mohair, 25% Silke
fra 59.95 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 59.95 kr /25g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 101.9kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagrammene A.1, A.2 og A.3. Diagrammene viser alle pinner i mønsteret sett fra retten.

FELLETIPS:
Start 3 masker før merketråden, strikk 2 rett sammen, 2 rett (merketråden sitter midt mellom disse 2 maskene), ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket (= 2 masker felt).

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

VOTTER – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Vottene strikkes rundt på settpinner.

VENSTRE VOTT:
Legg opp 45-50 masker på settpinner 3 med 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk. Strikk diagram A.1 rundt. Når diagrammet er strikket ferdig, måler arbeidet ca 8 cm, men vrangpartiet på starten vil rulle seg innover, og kanten vil måle ca 6 cm i bruk.
Strikk 2 omganger glattstrikk og fell 5-6 masker jevnt fordelt på første omgang = 40-44 masker. HERFRA MÅLES ARBEIDET VIDERE!
Sett en merketråd i den 2.-3. masken på omgangen (la denne følge med oppover i arbeidet, den skal brukes når diagrammet strikkes), og sett et merke i den første masken på omgangen (= tommelmerke).

LES HELE AVSNITTET FØR DET STRIKKES VIDERE!
Strikk videre i glattstrikk og øk til tommelkile på hver side av masken med tommelmerket som vist i diagram A.2. Fortsett økningen som slik til det er totalt er økt 6-7 ganger = 13-15 masker til tommel - SAMTIDIG når arbeidet måler 4-4 cm, skal det strikkes etter diagram A.3 oppe på hånden. Start å strikke diagram A.3 i masken med merketråden, og strikk glattstrikk over de resterende maskene (det økes masker i diagrammet fordi flettene vil trekke arbeidet sammen, disse maskene felles igjen på slutten av diagrammet).

Når arbeidet måler 6-7 cm fra tommelmerket, settes de 13-15 tommelmaskene på en tråd, og det legges opp 1 ny maske på pinnen.
Strikk videre med glattstrikk og diagram A.3 som før. Når diagram A.3 er strikket ferdig, strikkes det videre med glattstrikk, og det er 40-44 masker på omgangen.
Når votten måler ca 14-15 cm (målt fra etter kanten, gjenstår det ca 4 cm til ferdig lengde - prøv eventuelt votten på og strikk til ønsket lengde). Sett 1 merke i hver side av arbeidet slik at mønster A.3 er plassert midt mellom de 2 merkene og med 20-22 masker mellom merkene.
På neste omgang felles det 1 maske på hver side av merketrådene – les FELLETIPS (= 4 masker felt). Fell slik på hver 2.omgang totalt 4-3 ganger, og deretter på hver omgang totalt 5-7 ganger = 4-4 masker tilbake på pinnene.
Klipp og trekk trådene gjennom de resterende maskene. Stram og fest trådene godt på innsiden av votten.
Votten måler ca 18-19 cm (og ca 24-25 cm medregnet kanten).

TOMMEL:
Sett de 13-15 tommelmaskene fra tråden tilbake på settpinner 3, og strikk opp 2 masker bak tommelen = 15-17 masker. Strikk glattstrikk rundt til tommelen måler ca 5½-6½ cm fra tommelgropen (prøv evt votten på, det gjenstår ca ½ cm før ferdig lengde). Strikk 2 omganger rett der maskene strikkes rett sammen to og to på begge omgangene = 4-5 masker tilbake på pinnene. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene, stram tråden og fest godt.

HØYRE VOTT:
Legg opp og strikk på samme måte som venstre vott, men merketråden for diagram A.3 og merket til tommelkilen settes i arbeidet slik:
Sett merketråden i den 22.-25.masken på omgangen (la denne følge med oppover i arbeidet, den skal brukes når diagrammet strikkes), og sett merket til tommelkilen i den siste masken på omgangen (= tommelmerke).

Denne oppskriften har blitt rettet.

Oppdatert online: 23.12.2020
Rettet plassering av merket og merketråden.

Diagram

symbols = rett
symbols = vrang
symbols = mellom 2 masker lages 1 kast om pinnen, på neste omgang strikkes kastet vridd - det skal ikke bli hull
symbols = sett 1 maske på flettepinne på baksiden av arbeidet, strikk 2 masker rett og strikk 1 maske vrang fra flettepinnen
symbols = sett 2 masker på flettepinne på fremsiden av arbeidet, strikk 1 maske vrang og strikk 2 masker rett fra flettepinnen
symbols = sett 2 masker på flettepinnen på fremsiden av arbeidet, strikk 2 masker vrang og strikk 2 masker rett fra flettepinnen
symbols = sett 2 masker på flettepinnen på baksiden av arbeidet, strikk 2 masker rett og strikk 2 masker vrang fra flettepinnen
symbols = sett 2 masker på flettepinnen på fremsiden av arbeidet, strikk 2 masker rett og strikk 2 masker rett fra flettepinnen
symbols = sett 2 masker på flettepinnen på baksiden av arbeidet, strikk 2 masker rett og strikk 2 masker rett fra flettepinnen
symbols = strikk 2 masker vrang sammen
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

5) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

6) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

7) Hvilken størrelse skal jeg velge?

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

til toppen

8) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

9) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

10) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

11) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

12) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

13) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

14) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

15) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

16) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

17) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

18) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

19) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

20) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

21) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

22) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

23) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

24) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

25) Hvorfor nupper plagget mitt?

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (12)

country flag Sylvie wrote:

Est-ce que je peux utiliser la méthode magic loop pour faire ces mouffles?

14.01.2022 - 22:30

DROPS Design answered:

Bonjour Sylvie, tout à fait, vous pouvez utiliser la technique du magic loop dès lors qu'il n'y a pas assez de mailles pour tricoter sur une aiguille circulaire et/ou que vous ne voulez pas tricoter en rond sur les aiguilles doubles pointes. Bon tricot!

19.01.2022 - 10:23

country flag Céline wrote:

Il a erreur dans le diagramme A3 , les explications de pictogramme à faire .selon les notes de la légende nous devons utiliser 4 mailles et sur la grille nous utilisons seulement 3 mailles . À corriger .

06.04.2021 - 01:31

DROPS Design answered:

Bonjour Céline, pouvez-vous nous indiquer de quel symbole vous parlez? Sauf erreur de ma part, je compte bien le bon nombre de mailles pour chacun d'eux. Merci!

07.04.2021 - 08:13

country flag Rukhsana wrote:

Got it 🤗tusan takk nd v sory for causing too much trouble💐

07.01.2021 - 13:04

country flag Rukhsana wrote:

Can you kindly write the exect number of stitches for both mittens to mark thread for A3. On correction site there is just wrote to replace of markerbt not number,i actually want to know the exects stitches number.plz

06.01.2021 - 22:15

DROPS Design answered:

Dear Rukhsana, the online pattern has already been edited with correct placement of markers under both left mittens (= Insert a marker thread in the 2nd-3rd stitch on the round (allow it to follow your work onwards; it will be used when working the diagram) and insert a marker in the first stitch on the round (= thumb-marker). and right mitten (= Insert a marker thread in the 22nd-25th stitch on the round (allow it to follow your work onwards; it will be used when working the diagram) and insert a marker in the last stitch on the round (= thumb-marker).. Happy knitting!

07.01.2021 - 10:11

country flag Rukhsana wrote:

Then what is the correction?i print the pattren 2 time ‘d both are same .A.3 requir 18 stitches .bt with 2nd stitch i can not make dis☹️Am i doing somethng wrong. (Thumb stitches are not involved in A.3)how can i make then

06.01.2021 - 13:11

DROPS Design answered:

Dear Rukhsana, there was a correction on 23/12/2020 - and marker thread should be inserted as explained in the pattern for left/right mittens to work A.3. Happy knitting!

06.01.2021 - 13:32

country flag Rukhsana wrote:

Hei, im little confuse for A.3 diagram ,if this is 22nd stitch is start stitch for A.3 on left mitten then which number of stitch is start for A.3 on tight mitten ?plz help me🙏

05.01.2021 - 21:30

DROPS Design answered:

Dear Rukhsana, on the left mitten, you start A.3 with the stitch with the marker thread = the 2nd stitch on the round (before increasing for thumb) - on right mitten, the marking thread will be added in the 22nd stitch on the round. Happy knitting!

06.01.2021 - 07:29

country flag Rukhsana wrote:

Where can i find the correct (correction)pattren update

04.01.2021 - 15:15

DROPS Design answered:

Dear Rukhsana, if you printed the pattern before the correction, click on the red link at the end of writte pattern, if you printed the pattern after the correction, the online pattern is then already updated. Happy knitting

05.01.2021 - 10:50

country flag Rukhsana wrote:

Hei , can you define the number of stitch for starting the design on left mitten coz im stuckk on design plz.

04.01.2021 - 15:09

DROPS Design answered:

Dear Rukhsana, you should work the increase for thumb as shown in A.2 = the middle stitch in A.2 is the stitch with the marker (= in the first stitch on the round). Then work A.3 starting with the stitch with the marker thread. Happy knitting!

05.01.2021 - 10:46

country flag Elena wrote:

Me encanta. La talla ha quedado perfecta con agujas del 3. El patrón ha sido fácil de seguir y me han quedado preciosos. Haré más para regalar. Gracias por este precioso patrón!

21.12.2020 - 21:12

country flag Nina wrote:

Jeg får heller ikke mønsteret til å stemme. Det ser ut på bildene som det er plassert midt på oversiden, mens det iflg diagrammet blir skjevt.

18.12.2020 - 22:34

DROPS Design answered:

Hei Nina. Oppskriften er oversendt til design avd, slik at de kan ta en dobbeltsjekk evnt komme med en rettelse. mvh DROPS design

21.12.2020 - 11:56

Kommentér oppskrift DROPS 214-62

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Let it Knit

knittinghege, Norway

Let it Knit

Stefanie Beiert, Germany

Let it Knit

Marit, Norway

Se mer