Baby Diamonds by DROPS Design

Strikket pledd i DROPS Merino Extra Fine. Arbeidet strikkes med hullmønster til baby.

DROPS Design: Modell me-072-by
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Bredde: 47-65 cm. Lengde: 52-80 cm.

MATERIALER:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
200-300 g farge 23, gråblå

STRIKKEFASTHET:
20 masker i bredden og 26 pinner i høyden med glattstrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS RUNDPINNE NR 4,5: Lengde på 60 cm eller 80 cm.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 42.00 kr /50g
DROPS Merino Extra Fine uni colour DROPS Merino Extra Fine uni colour 42.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Merino Extra Fine mix DROPS Merino Extra Fine mix 42.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 126kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

FELLE-/ØKETIPS (jevn fordeling):
For å beregne hvordan det skal felles/økes jevnt, regner man det totale maskeantallet på pinnen (f.eks 130 masker) minus kantmaskene i rille i sidene (f.eks 4 masker), og deler de resterende maskene med antall fellinger/økninger som skal gjøres (f.eks 5) = 25,2.
I dette eksempelet felles det ved å strikke ca hver 24. og 25. maske rett sammen, og det felles ikke over kantmaskene i rille i hver side.
Dersom det skal økes, lages det 1 kast om pinnen etter ca hver 25.maske, og det økes ikke over kantmaskene i rille i hver side. På neste pinne strikkes kastene vridd slik at det ikke blir hull.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

PLEDD - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på rundpinne.

PLEDD:
Legg opp 94-130 masker på rundpinne 4,5 med Merino Extra Fine. Strikk mønster slik: 2 kantmasker RILLE – les forklaring over, A.1 til det gjenstår 2 masker, 2 kantmasker rille. Fortsett frem og tilbake slik. På siste pinne med rett fra vrangen, felles det 1-5 masker jevnt fordelt – les FELLE-/ØKETIPS = 93-125 masker.
Nå strikkes det mønster slik: 2 kantmasker rille, A.2a over de neste 9 maskene, A.2b over de neste 72-104 maskene (= 9-13 rapporter à 8 masker), A.2c over de neste 8 maskene, 2 kantmasker rille. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Fortsett mønsteret slik til arbeidet måler 45-73 cm – avpass at det avsluttes etter 8.pinne eller 16.pinne i diagrammene.
Nå strikkes det mønster slik: 2 kantmasker rille, A.1 til det gjenstår 2 masker, 2 kantmasker rille, samtidig på 3.pinne økes det 1-5 masker jevnt fordelt – husk FELLE-/ØKETIPS = 94-130 masker. Når A.1 er strikket ferdig i høyden, felles det av med vrang fra retten. Pleddet måler ca 52-80 cm.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 11.03.2020
Ny garnmengde:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio
200-300 g farge 23, gråblå

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = vrang fra retten, rett fra vrangen
symbols = mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen, på neste pinne strikkes kastet vrang (det skal bli hull)
symbols = strikk 2 masker rett sammen (= 1 maske felt)
symbols = ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 maske rett, løft den løse masken over masken som ble strikket (= 1 maske felt)
symbols = ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 2 masker rett sammen, løft den løse masken over maskene som ble strikket sammen (= 2 masker felt)
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (24)

country flag Jessica Fraser wrote:

So basically there are 4 edge stitches and a multiple of 9 for pattern A1. When you switch to the next part of pattern, it is 4 edge stitches, 9 stitches of A2a, multiple of 8 stitches for A2b, and another 8 stitches for A2c. so the decrease is to adjust for the correct number of stitches from repeats of 9 to repeats of 8. Am i understanding correctly?

11.02.2022 - 17:22

DROPS Design answered:

Dear Jessica, yes, the decrease is to adjust the number of stitches to work A.2a-A.2c. Happy knitting!

13.02.2022 kl. 20:03

country flag Gina wrote:

Hello. I would like to make this blanket begin with 148 stitches instead of 130. I just don’t know how to figure out how many decrease stitches to divide by. For instance with 130 stitches you divide by 5 and it’s approx. every 25th stitch so you have 5 decreases. Thank you

29.01.2022 - 12:03

DROPS Design answered:

Dear Gina, A.2b is an 8 stitches repeat. If you want to increase the blanket while using the pattern, you need to begin with an increase of a multiple of 8 stitches from 130 (i.e 138, 146 stitches). In this way, you simply need to add 1/2/... repeats of A.2b. Happy knitting!

30.01.2022 kl. 21:54

country flag Jessica Fraser wrote:

I would like to make the 65x80 size of this blanket. so what do i cast on? 130 stitches? is the reason for the decreases to accommodate a 8 stitch repeat vs a 9 stitch repeat? your directions are confusing...

30.12.2021 - 23:10

DROPS Design answered:

Hi Jessica, you should cast on 130 stitches. Then you should follow the pattern for the size chosen. Happy knitting!

31.12.2021 kl. 08:59

country flag Martyna wrote:

Hi, I would like to make this blanket 65 x 80 cm but with the DROPS Big Merino on 5.5mm stiches, how many grams of yarn do I need?

04.10.2021 - 22:18

DROPS Design answered:

Dear Martyna, we are unfortunately not able to adjust every pattern to every single request - you can take inspiration from Baby Blankets worked in a yarn group C (see here) just as Big Merino - note that this one is worked with Merino Extra Fine, a yarn group B. Happy knitting!

05.10.2021 kl. 07:13

country flag Martyna wrote:

Hi, I would like to make this blanket 65 x 80 cm but with the DROPS Big Merino, how many grams of yarn do I need?

04.10.2021 - 22:17

DROPS Design answered:

Dear Martyna, using Drops Big Merino instead of Merino extra fine will result atotally different style of blanket, much ticker, much less soft than the original. If you adamant using it, you will have to make a gauge swatch, check the stitch and row count and calculate the necessary amount of yarn accordingly. Happy Stitching!

04.10.2021 kl. 22:27

country flag Gendron Denise wrote:

Bonjour, je ne comprend pas le patron à la ligne 11car d\'après moi il doit y avoir 2 jetée à cause des boule noir 2 fois je fais le patron 36-6 modèle me-072-by Merci de bien vouloir m\'aider

02.10.2021 - 17:32

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Gendron, effectivement, au 11ème rang de A.1 tricotez: 2 m end, 2 m ens à l'end, 1 jeté, 1 m end, 1 jeté, glissez 1 m à l'end, 1 m end, passez la m glissée par-dessus la m tricoté, 2 m end = 9 m (répétez ces 9 m). Bon tricot!

04.10.2021 kl. 09:08

country flag Susanne J wrote:

Hej. Varv 7 och 8 i a2 är överflödiga eller hur?

22.09.2021 - 17:28

country flag Lucienne wrote:

Bonjour, J ai fini le a1 Ma question est la suivante. Je dois faire le a2a en entier ensuite a2b en entier puis a2c en entier et terminer par a1 si j ai bien compris ?

16.08.2021 - 19:06

DROPS Design answered:

Bonjour Lucienne, apres avoir tricote le diagramme A.1, vous allez tricoter les diagrammes A.2a, A.2b et A.2c dans le meme rang [A.2a au-dessus des 9 mailles suivantes, répéter A.2b au-dessus des 72-104 mailles suivantes (= 9-13 motifs de 8 mailles), A.2c au-dessus des 8 mailles suivantes et 2 mailles de bordure au point mousse... Continuer ainsi jusqu'à ce que l'ouvrage mesure environ 45-73 cm]. Vous terminer par A.1 de nouveau. Bon tricot!

17.08.2021 kl. 00:25

country flag Francine Bérubé wrote:

Je comprends bien vos diagrammes lorsqu’il est question du point mousse mais j’ai de la difficulté à bien comprendre les lignes 11/13/15 et 17 du diagramme À.1 Auriez-vous la gentillesse de me l’expliquer, ainsi je saurai lire les autres. Merci de l’attention que vous porterez à ma demande.

26.04.2021 - 00:18

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bérubé, le diagramme A.1 ne se tricote pas au point mousse, les 2 rangs avec un - sont 2 rangs jersey envers; les autres mailles (= cases blanches) se tricotent en jersey endroit. Suivez les symboles de la légende pour tricoter le rang 11 par ex ainsi: *2 mailles endroit, 2 mailles ensemble à l'endroit, 1 jeté, 1 m end, glisser 1 maille à l'endroit, tricotez 1 maille endroit et passez la maille glissée par-dessus la maille tricotée, 2 mailles endroit*, répétez de *-*. Retrouvez ici plus d'infos sur les diagrammes. Bon tricot!

26.04.2021 kl. 09:14

country flag Andrea Hierold-Beck wrote:

Ich möchte die Decke in der Größe 75x100cm stricken. Wie viel Wolle brauche ich dafür? Vielen Dank für baldige Antwort. Grüßle Andrea

16.04.2021 - 16:41

DROPS Design answered:

Liebe Andrea, leider können wir jeder Anleitung nach jedem individuellen Frage anpassen und einzelne Modelle auf individuellen Wunsch hin umrechnen. Wenn sie Hilfe damit brauchen, wenden Sie sich bitte an Ihrem DROPS Laden, dort hilft man Ihnen gerne weiter - auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim stricken!

19.04.2021 kl. 07:28

Kommentér oppskrift DROPS Baby 36-6

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.