Afternoon Nap by DROPS Design

Strikket teppe med fletter til baby. Arbeidet er strikket i DROPS BabyMerino

Søkeord: babyteppe, flette, pledd
DROPS Baby 31-16
DROPS Design: Modell bm-089-by
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: Bredde ca 40-65 cm. Høyde ca 50-80 cm
Materialer:
DROPS BABYMERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
250-350 g farge 23, lys beige

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS RUNDPINNE (60 eller 80 cm) NR 3 – eller den pinnen du må bruke for å få 24 masker og 32 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS FLETTEPINNE – til flettene.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 35.95 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 35.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 35.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 179.75kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.6. Diagrammet viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.
----------------------------------------------------------

TEPPE:
Arbeidet strikkes frem og tilbake. Legg opp 108-170 masker på rundpinne 3 med BabyMerino. Strikk 3 RILLER – se forklaring over. Deretter strikkes det slik fra retten:
Strikk 3 masker rille, 3-4 masker glattstrikk, * A.1 (= 14 masker), A.2 (= 8 masker) over 16 masker (= 2 ganger i bredden) *, strikk fra *-* totalt 1-2 ganger, A.1 over 14 masker, A.2 over 8 masker, A.1 over 14 masker, * A.2 over 16 masker (= 2 ganger i bredden), A.1 over 14 masker *, strikk fra *-* totalt 1-2 ganger og avslutt med 3-4 masker glattstrikk og 3 masker rille.
Når A.1 og A.2 er strikket 1 gang i høyden er det 126-200 masker på pinnen. Fortsett med riller og glattstrikk og strikk A.3 over hver A.1 og A.4 over hver A.2. Fortsett mønsteret slik. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når arbeidet måler 48-78 cm, avpass at det avsluttes på 1.-6.pinne i A.4. Nå strikkes A.5 over hver A.3 og A.6 over hver A.4. Når A.5 og A.6 er strikket 1 gang i høyden er det 108-170 masker på pinnen. Strikk 3 riller. Fell av.

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = vrang fra retten, rett fra vrangen
symbols = mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen, på neste pinne strikkes kastet vridd slik at det ikke blir hull
symbols = sett 1 maske på flettepinne bak arbeidet, strikk 1 rett, strikk masken fra flettepinnen rett
symbols = sett 1 maske på flettepinne bak arbeidet, strikk 2 rett, strikk masken fra flettepinnen vrang
symbols = sett 2 masker på flettepinne foran arbeidet, strikk 1 vrang, strikk de 2 maskene fra flettepinnen rett
symbols = sett 2 masker på flettepinne bak arbeidet, strikk 2 rett, strikk de 2 maskene fra flettepinnen rett
symbols = sett 2 masker på flettepinne foran arbeidet, strikk 2 rett, strikk de 2 maskene fra flettepinnen rett
symbols = strikk 2 masker rett sammen
diagram
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (56)

country flag Mariann wrote:

Hej Findes der ikke et billede af hele tæppet og ikke kun en del af det. For det kunne være rart at kunne se hele mønstret. Vh, Mariann

13.01.2023 - 16:29

country flag Patrizia Romana Audino wrote:

Nei diagrammi A1/A2 la seconda riga è il rovescio o di nuovo il dritto ....se così fosse il rovescio lavora le maglie come si presentano.....non mi ritrovo....

03.12.2022 - 13:42

DROPS Design answered:

Buongiorno Patrizia, i diagrammi mostrano tutti i ferri, per cui il 2° ferro è il rovescio del lavoro. Buon lavoro!

03.12.2022 kl. 16:15

country flag Kamilla wrote:

Nå har jeg strikka en runde A1+A2=200m, en runde på vrangsiden A3+A4=200m, så står det at man skal strikke A5 og A6 over A3 og A4, antar sa at man skal strikke det over på retten, på samme måte som man strikker A1+A2 over A3+A4? Strikker så en runde A5+A6=170m så passer det jo ikke å fortsette å strikke A3+A4 på vrangen for det er jo fortsatt 200m. Så da går det ikke opp å strikke A5 for A1 og A6 for A2 på retten for da stemme det ikke på vranga?

22.11.2022 - 13:30

DROPS Design answered:

Hei Kamilla. Det strikkes frem og tilbake (ikke runde). Du strikker 1.rad med A.1 og A.2 fra retten, og når du strikker tilbake (fra vrangen), strikker du A.1 over A.1 og A.2 over A.2. På neste pinne økes det med 30 masker = 200 masker på pinnen, A.1 = 16 masker og A.2 = 10 masker. Så strikkes det fra retten igjen; A.3 (16 masker) over A.1 og A.4 ( 10 masker) over A.2. Strikk A.3 og A.4 til arbeidet måler 78 cm, avpass at det avsluttes på 1.-6.pinne i A.4. Nå strikkes A.5 over hver A.3 og A.6 over hver A.4. Når A.5 og A.6 er strikket 1 gang i høyden er det 170 masker på pinnen. mvh DROPS Design

28.11.2022 kl. 09:13

country flag Eileen Merritt wrote:

I cannot get the lattice cable pattern to work and I've attempted it several times. Please can you help because I think I am following the pattern correctly.

06.01.2022 - 13:45

DROPS Design answered:

Dear Mrs Merritt, not sure which diagram you are thinking about, did you read this lesson? It might help you, if it doesn't please let us know which diagram you need help for, thanks for your comprehension.

06.01.2022 kl. 16:30

country flag Josie wrote:

Bonjour, pouvez vous SVP me dire c'est quoi un jeté torse pour cette petite merveille de couverture ? Merci et bonne journée à vous tous

06.01.2022 - 10:32

DROPS Design answered:

Bonjour Josie, on tricote un jeté torse quand on le tricote dans le brin arrière au lieu du brin avant, pour ainsi éviter un trou. Cette vidéo montre comment augmenter en tricotant le jeté (dans le brin avant) et le jeté torse (dans le brin arrière); vous verrez ainsi mieux la différence. Bon tricot!

06.01.2022 kl. 14:07

country flag Berenice Blandino wrote:

Hi, I have been trying to understand this pattern however, I am having problems with how the pattern works never tried one like this before so I am confused example A.1 (=14 stitches) and A.2 over 8 stitches what does it mean how is this done and what does it mean looked at diagram but not sure if I am reading it right is there a tutorial or does anyone have this written on stitch by stitch I would love to do this for my grandson as my daughter really loves this pattern. Thank you Berenice

05.10.2021 - 08:16

DROPS Design answered:

Hi Berenice, You work 3 stitches in garter stitch, 3-4 stitches in stocking stitch then A.1, A.2 x 2 (which works 16 stitches) and, depending on the size you are working, you repeat A.1 and A.2 x 2 (or not), work A.1 , A.2 (once), 3-4 stitches in stocking stitch and 3 stitches in garter stitch. The diagrams are read from right to left on the right side and left to right on the wrong side. The first row in A.1 and A.2 is knitted from the right side, apart from 2 yarn overs (the circles) in both patterns. Hope this helps and happy knitting!

05.10.2021 kl. 08:59

country flag Marianna wrote:

Dzień dobry! Chciałabym nauczyć się tych pięknych warkoczy i planuję wydziergać ten kocyk dla mojego synka na tegoroczną zimę:) Zastanawiam się czy ta wełna, a właściwie jej grubość, będzie odpowiednia na jesień/zimę? Można zastosować ten wzór np. na włóćzce z kategorii B? Jeśli tak, to czy wciąż wykonuje się go na drutach nr 3, czy już wtedy na jakichś większych? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

08.09.2021 - 23:30

DROPS Design answered:

Witaj Marianno, oczywiście, że w przypadku koca możesz zastosować włóczkę z innej grupy. Ja bym wzięła Karismę (Grupa włóczek B), ponieważ można wyroby z niej prać w pralce. Zalecane druty to nr 4. Kocyk oczywiście będzie nieco większy, ale to chyba nie problem. Serdecznie pozdrawiamy!

09.09.2021 kl. 10:32

country flag Katarzyna wrote:

Witam, jestem bardzo zielona i proszę o pomoc :) jak się robi pierwszy rząd (poza ściegiem francuskim)? Co oznacza „ponad 14 kolejnymi oczkami”? I ile na wysokość zrobić schemat a1 i a2? Jest napisane, ze po zrobieniu będzie 200 oczek wysokości, ale chyba chodzi o szerokość (narzuty)? Z góry bardzo dziękuję!

17.08.2021 - 11:05

DROPS Design answered:

Witaj Kasiu, ponad 14 następnymi oczkami znaczy, aby przerabiać schemat A.1 przez 14 następnych oczek. Gdy schematy A.1 i A.2 zostaną przerobione 1 raz na wysokość to robótka nieznacznie się wydłuży bo te schematy mają tylko 2 rzędy. Dla początkujących bardzo dobry będzie kurs DROPS Jak odczytywać schematy w robótce na drutach. Pytaj jak będzie jakiś problem. Pozdrawiamy!

17.08.2021 kl. 20:51

country flag Michelle wrote:

Hi, I am a beginner knitter and having trouble understanding the technique in A1 and A2 which is described as "between 2 stitches make 1 yarn over, on next row work yarn over twisted to avoid holes". Is this technique the one explained in your "yo (yarn over)" video? Thank you.

16.06.2021 - 13:05

DROPS Design answered:

Dear Michelle, correct, you work first row in A.1 as follows: knit 7 sts, make 1 yarn over, knit 1 st, make 1 yarn over, knit 6 sts. On next row purl the both yarn overs in back loop of sts as shown in this video. Happy knitting!

16.06.2021 kl. 13:23

country flag Stina wrote:

Hei, jeg har startet på dette teppet i største størrelsen. Jeg har garn som passer pinne 3, men får ikke til å få det til å bli 24 m per 10 cm. Jeg har ca 30 m per 10 cm (uten at jeg strikker veldig fast). Tross dette blir teppetlikevel ca 65 cm bredt slik det skal. Noe er feil i oppskriften her, eller? Ellers ser det ut som om teppet på bildet er strikket med mye tykkere garn og har mye større mønster. Stemmer det, eller lyver bildet litt for meg? mvh Stina

23.03.2021 - 09:42

DROPS Design answered:

Hej Stina, tæppet er strikket i DROPS Baby Merino med 24 masker på 10 cm i glatstrik :)

23.03.2021 kl. 13:02

Kommentér oppskrift DROPS Baby 31-16

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Afternoon Nap

Jane, Norway

Afternoon Nap

Inge Vandecaveye, Belgium

Afternoon Nap blanket

Natalia, Germany

Se mer