DROPS Lima
DROPS Lima
65% Ull, 35% Alpakka
fra 30.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 124.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

DROPS SS24

Lofoten Socks

Strikkede sokker med flerfarget norsk mønster. Størrelse 35 - 43. Arbeidet er strikket i DROPS Lima.

DROPS 181-12
DROPS Design: Modell li-088
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: ca 22 - 24 - 27 cm
Skaftets høyde ned til hælen: ca 14 - 15 - 15 cm
Materialer:
DROPS LIMA fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
100 g i alle størrelser i følgende farger:
farge 4305, mørk blå
farge 0100, natur

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe B)" – se linken under.

DROPS SETTPINNER NR 3,5 - eller de pinnene du må bruke for å få 22 masker og 30 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS SETTPINNER NR 3 – til vrangbord.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

DROPS Lima
DROPS Lima
65% Ull, 35% Alpakka
fra 30.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 124.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.5. Hele mønsteret strikkes i glattstrikk.

HÆLFELLING:
1.PINNE (= retten): Strikk rett til det gjenstår 7-8-7 masker på pinnen, ta neste maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
2.PINNE (= vrangen): Strikk vrang til det gjenstår 7-8-7 masker på pinnen, ta neste maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang, strikk 1 vrang, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
3.PINNE (= retten): Strikk rett til det gjenstår 6-7-6 masker, ta neste maske løst av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
4.PINNE (= vrangen): Strikk vrang til det gjenstår 6-7-6 masker, ta neste maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang, strikk 1 vrang, løft den løse masken over masken som ble strikket, snu arbeidet.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 maske mindre før det tas 1 maske løst av til det gjenstår 13-11-13 masker på pinnen.

FELLETIPS (gjelder tåen):
Fell 1 maske på hver side av midterste maske i A.2 slik: Strikk til det gjenstår 1 maske før A.2, strikk 2 rett sammen med natur, strikk midterste maske i A.2 som før, strikk de 2 neste maskene vridd rett sammen med natur (= 2 masker felt).
--------------------------------------------------------

SOKK:
Arbeidet strikkes rundt på settpinner, ovenfra og ned.
Legg opp 64 masker i alle størrelser på settpinner 3 med mørk blå. Strikk 1 omgang rett. Deretter strikkes det vrangbord (= 2 rett / 2 vrang) i 2-3-3 cm. Strikk 1 omgang rett der det felles 4 masker jevnt fordelt (strikk hver 15. og 16.maske rett sammen) = 60 masker. Bytt til settpinner 3,5 og strikk A.1 rundt. Når A.1 er strikket ferdig måler arbeidet ca 5-6-6 cm. Neste omgang strikkes slik: A.2 (= 3 masker), A.3 (= 27 masker), A.2 (= 3 masker) og A.4 (= 27 masker). Fortsett mønsteret slik. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når siste omgang i A.4 gjenstår felles det 4 masker jevnt fordelt over de 27 maskene i A.4 (de øvrige maskene strikkes som før uten felling) = 56 masker og arbeidet måler ca 14-15-15 cm. Sett maskene i A.2 + A.3 + A.2 på en tråd (= 33 masker oppå foten på tråd). Det er nå 23 masker tilbake på pinnen i alle størrelser til hæl. Legg opp 1 ny maske på begynnelsen av pinnen med mørk blå, strikk A.5A over de første 22 maskene på hælen, strikk A.5B (= 1 maske) og legg opp 1 ny maske på slutten av pinnen med mørk blå – de nye maskene er kantmasker og strikkes med mørk blå. Fortsett A.5A/A.5B frem og tilbake over de 25 maskene. Når det er strikket 5½-6-6 cm over hælmaskene settes det 1 merke midt på pinnen. Videre strikkes HÆLFELLING – se forklaring over (A.5 fortsettes samtidig som det felles til hæl).
Etter hælfellingen strikkes første omgang slik: Fortsett A.5 over de 13-11-13 hæl-maskene, strikk opp 12-14-14 masker langs siden på hælen, fortsett A.2 + A.3 + A.2 som før over de 33 maskene oppå foten og strikk opp 12-14-14 masker langs den andre siden på hælen = 70-72-74 masker. Fortsett mønsteret slik med A.5 under foten, A.3 oppå foten og A.2 i hver side.
SAMTIDIG felles det nå på hver side av de midterste 31 maskene oppå foten slik: Strikk de 2 siste maskene før de midterste 31 maskene oppå foten rett sammen med natur og strikk de 2 første maskene etter de midterste 31 maskene vridd rett sammen med natur. Fell slik på hver 2.omgang totalt 6 ganger = 58-60-62 masker. Fortsett mønsteret til arbeidet måler ca 17-19-22 cm fra merket på hælen (det gjenstår nå ca 5 cm før ferdig mål, prøv evt sokken på og strikk til ønsket lengde).
På neste omgang strikkes det rett med natur over de midterste 27 maskene oppå foten (de resterende maskene fortsettes som før).
Videre strikkes det slik til ferdig mål: Fortsett A.5A/A.5B over maskene under foten, fortsett A.2 i siden, strikk A.5A over de neste 26 maskene oppå foten, strikk A.5B (= 1 maske), fortsett A.2 i siden og A.5A over de resterende maskene under foten.
Når arbeidet måler ca 18-20-23 cm fra merket på hælen, felles det til tå på hver side av midterste maske i A.2 i hver side – les FELLETIPS (= 4 masker felt). Fell slik på hver omgang totalt 10-11-12 ganger = 18-16-14 masker. På neste omgang strikkes alle maskene rett sammen 2 og 2 = 9-8-7 masker. Klipp trådene, trekk de gjennom de resterende maskene, stram trådene og fest godt. Strikk en sokk til på samme måte.

Diagram

symbols = mørk blå
symbols = natur
diagram
diagram
Har du et spørsmål? Se listen over ofte stilte spørsmål (FAQ)

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager.
I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Du vil kanskje også like...

Lofoten Socks

Paulinette, United States

181-12 Lofoten Socks

@saramariashandarbete, Sweden

Kommenter oppskrift DROPS 181-12

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Kommentarer / Spørsmål (18)

country flag Majbritt Pedersen wrote:

Har strikker hælen, er kommet til at man skal strikke to masker sammen oven på foden for 31 masker og to sammen efter. Dette kan jeg ikke få til at passe me de 27 masker jeg har oven på foden

06.03.2022 - 20:56

DROPS Design answered:

Hej Majbritt, sæt gerne et mærke på hver side af de midterste 31 masker, så bliver det lettere at se :)

09.03.2022 - 10:42

country flag Anita wrote:

Kjempeflotte sokker som er veldig kjekke å strikke! Jeg strikker den største størrelsen og den passer perfekt til min fot, som vanligvis bruker 41. Men jeg måler arbeidet mitt til en strikkefasthet på 27m/10cm (bruker et annet garn enn anbefalt, garnet jeg bruker har oppgitt 22m/10cm med pinne 4, så litt tykkere garn sikkert).

22.01.2022 - 20:15

country flag Janka wrote:

I chose this as my first stranded knitting pattern and picked the 35/37 size of the sock, and I'm so disappointed. I casted on 64 stitches, and when I did first 15 rows of the color work, I saw that the leg of the sock is SO WIDE. Yes, I have my gauge correct - 22 st on 10 cm. Let's do the Match - the leg part should have 60 stitches, that means radius of the leg is 13 cm - my other socks have ~9 cm in leg part. Please fix the pattern for all sizes :/

22.01.2022 - 20:11

country flag Mildred wrote:

Jammer van het vele werk, las al dat t patroon te groot maar het is enkel het been dat veel te wijd is, voet is ok. Hierdoor kan ik noch mijn dochter de sokken dragen 😭

11.11.2021 - 13:10

country flag Sigga wrote:

Kan jeg finde opskriften på norsk?

12.02.2020 - 16:38

DROPS Design answered:

Hej Sigga, ja det er bare at "Endre språk" du finder knappen lige under billedet til venstre :)

13.02.2020 - 11:22

country flag Rose wrote:

This pattern is way too big - 64 stitches is appropriate for fingering yarn, not for the yarn this pattern calls for. Very disappointed

17.12.2019 - 19:29

country flag Susanne wrote:

Strikker den største størrelsen, men formen på sokken blir jo helt feil når man kommer til tå-partiet! Alt for bred! Eg har strikket prøvelapp og har rett strikkefasthet.

08.12.2019 - 10:05

country flag Merete Andersen wrote:

Må jo bli feil i mønster A3 hvis det skal felles midt oppå foten? Skjønner ikke dette helt.

26.09.2019 - 20:46

country flag Hetty wrote:

After a sufficient time to recover from the trauma of not being able to work out this pattern, I undid the entire thing and started again. I avoided the smaller and larger sizes and went for the medium size. This time it worked perfectly. Perhaps the pattern maker needs to put in some effort to ensure the socks turn out as in the photos when making a different size. I don’t know who, in my family, will get these lovely socks because I wasn’t able to make them in my chosen sizing. Cinderella?

30.05.2019 - 14:20

country flag Charlotte wrote:

Hei! Er mønsteret endret etter kommentarene fra de som ikke fikk til helen?

25.11.2018 - 10:12

DROPS Design answered:

Hei Charlotte. Det er ikke noe feil i oppskriften her - hælfellingen stemmer, og blir riktig. Om du refererer til faregene på stripene så kan dette være litt forskjellig i de forskjellige størrelsene. Sånn blir det noen ganger for at masketallet skal gå opp (og for at målene skal bli riktig). Det er selvfølgelig ikke noe i veien for at du tilpasser dette selv, om du ønsker det. Men det er altså ikke noe feil i oppskriften. God fornøyelse.

26.11.2018 - 10:38