DROPS / 173 / 10

Cream Cookies by DROPS Design

Strikkede DROPS pulsvanter i ”Alpaca” og ”Kid-Silk” med dobbel perlestrikk og vrangbord. Str S - L.

  • Cream Cookies / DROPS 173-10 - Strikkede DROPS pulsvanter i ”Alpaca” og ”Kid-Silk” med dobbel perlestrikk og vrangbord. Str S - L.
DROPS Design: Modell nr z-771
Garngruppe A + A eller C
---------------------------------------------------------
Størrelse: S/M - L
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
50-50 g f.nr 9020, lys perlegrå
Og bruk: DROPS KID-SILK fra Garnstudio
25-25 g f.nr 01, natur

DROPS SETTP NR 4 – eller det p.nr du må bruke for å få 19 m x 26 p glstrikk med 2 tråder på 10 x 10 cm.
DROPS SETTP NR 3,5 – til vrbord.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Alpakka
fra 35.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

75% Mohair, 25% Silke
fra 59.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 59.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 94kr. Les mer.

Instruksjoner

DOBBEL PERLESTRIKK:
1.OMG: Strikk * 1 rett, 1 vr *, gjenta fra *-*
2.OMG: Strikk * 1 rett, 1 vr *, gjenta fra *-*
3.OMG: Strikk * 1 vr, 1 rett *, gjenta fra *-*
4.OMG: Strikk * 1 vr, 1 rett *, gjenta fra *-*
Gjenta 1.-4. omg.

ØKETIPS:
Det økes 1 m ved å lage 1 kast om p, på neste omg strikkes kastet vridd rett slik at det ikke blir hull. De økte m strikkes fortløpende inn i dobbel perlestrikk.
----------------------------------------------------------

VENSTRE PULSVANTE:
Arb strikkes rundt på settp. Legg opp 40-44 m på settp 3,5 med 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-silk (= 2 tråder) og strikk 1 omg rett. Deretter strikkes det vrbord (= 2 rett/2 vrang). Når vrborden måler 4 cm byttes det til settp 4. Strikk videre slik: 1 vrang, 2 m rett, 1 m vrang, DOBBEL PERLESTRIKK - se forkl over - over de siste 36-40 m, SAMTIDIG på første omg felles det 4 m jevnt fordelt = 36-40 m, ikke fell over de 4 første m. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Fortsettt mønsteret oppover. Når arb måler 8 cm økes det 1 m på hver side av de første 4 m (= 1 vrang + 2 rett + 1 vrang) til tommel (= 2 m økt) – LES ØKETIPS! Gjenta økningen på hver side av de økte m på hver 2.omg totalt 5 ganger = 46-50 m. Nå settes de 14 tommel-m på 1 tråd. Strikk dobbel perlestrikk over alle m, SAMTIDIG som det legges opp 4 nye m bak tommelen på neste omg = 36-40 m. Når arb måler 16-17 cm byttes det til settp 3,5, og det strikkes videre med vrbord 2 rett/ 2 vrang. Når det er strikket 4 cm med vrbord (arb måler totalt 20-21 cm) felles det av med rett over rett og vrang over vrang.

TOMMEL:
Sett de 14-14 tommel-m fra tråden tilbake på settp 4. Strikk i tillegg opp 2-2 m bak tommelen = 16-16 m. Strikk vrbord 2 rett/ 2 vrang, SAMTIDIG på første omg økes det 4 m jevnt fordelt = 20-20 m. Fortsett med vrbord i 4 cm, fell av med rett over rett og vrang over vrang

HØYRE PULSVANTE:
Legg opp og strikk som venstre pulsvante.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (19)

country flag Valerie 24.01.2021 - 02:05:

When I printed the pattern it said there were corrections. When I went to the pattern on my computer it doesn't show any corrections.. Do I assume the pattern is correct when printed??? Thanks in advance. Love the way these are looking so far!

user icon DROPS Design 25.01.2021 kl. 09:22:

Dear Valerie, if you printed the pattern after the date of the correction, then the printed pattern is already updated. Happy knitting!

country flag Sandra 07.11.2020 - 19:47:

Hallo. Ich habe noch verschiedene Reste von brushes Alpaka Silk. Kann ich diese Anleitung mit 2 Fäden davon so stricken?

user icon DROPS Design 09.11.2020 kl. 10:29:

Liebe Sandra, dieses Modell wird mit 2 Fäden Garngruppe A (= Alpaca + Kid-Silk) gestrickt, gerne können Sie durch 1 Faden Garngruppe C wie Brushed Alpaca Silk erzetzen - wie immer, Maschenprobe müssen Sie stricken, um die Nadelgrösse anzupassen - hier lesen Sie mehr über Garnalternativen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Reidun Lönn 19.09.2019 - 18:06:

Hej, jag undrar över att det står dubbel mosstickning.. Dubbel är väl 2 r 2 a..i beskrivningen står 1r1a. Sedan ska man väl sticka r på a och a på r för att få mosstickning annars får man resår...det står varv 1-4 att man ska sticka 1r1a...jag tar gärna en återkoppling på detta. Mvh Reidun

user icon DROPS Design 20.09.2019 kl. 10:04:

Hej. Mosstickningen är dubbel i höjden, inte i bredden. Arbetet stickas runt så förklaringen till mosstickningen är riktig. Se gärna denna video för att förstå hur du ska göra. Lycka till!

country flag Heike 14.01.2019 - 07:05:

Wunderschöne Pulswärmer 😊 Ich habe sie aus selbstgesponnener Wolle gestrickt.

country flag Lilou 21.11.2018 - 08:18:

Bonjour, beaucoup de vos modèles (mitaines, chaussettes) sont, sur aiguilles doubles pointes, je souhaiterais un peu plus de modèles sur aiguilles droites, ne m'en sortant pas du tout avec des doubles pointes. Merci beaucoup

user icon DROPS Design 21.11.2018 kl. 09:54:

Bonjour Lilou, votre demande a été transmise à nos stylistes - pensez également à tester la technique du magic loop vous pouvez la préférer, comme d'autres, aux aiguilles doubles pointes. Bon tricot!

country flag Roberta 16.03.2018 - 19:13:

Buonasera, mi potreste spiegare piu' in dettaglio come si fanno gli aum per il pollice? per esempio: 1) come deve essere fatto lo Yo, sia se affianco devo fare un dir sia un rov? 2) con che criterio lavoro lo Yo a dir o rov ritorto ne ferro successivo?

country flag LION 26.05.2017 - 10:17:

Re-bonjour , je vous remercie pour votre réponse . J'avais bien compris que cette vidéo concernait les mitaines , cependant sur la vidéo tout est écrit en anglais , serait-il possible de la voir en FRANÇAIS ?? cordialement , V lion .

user icon DROPS Design 26.05.2017 kl. 11:36:

Bonjour Mme Lion, la traduction des panneaux de texte en français a été ajoutée sous la vidéo. Bon tricot!

country flag LION/Véronique 22.05.2017 - 13:53:

Bonjour et merci pour ce joli modèle ! Je voulais savoir si vous aviez la vidéo du bas (celle qui montre comment les réaliser) en français ? C'est la vidéo 173-12 . En vous remerciant par avance . V Lion .

user icon DROPS Design 22.05.2017 kl. 14:45:

Bonjour Veronique, le video montre bien la realisation du modele 173-10, il y a une faute dans le titre. Bon tricot!

country flag Rose 92 02.01.2017 - 14:26:

Bonjour. Combien de pelotes faut il ? ... 1 pelote de DROP ALPACA + 1 pelote de DROP KID SILK .... Ou 2 pelotes de DROP ALPACA + 2 pelotes de DROP KID SILK ???? Merci

user icon DROPS Design 02.01.2017 kl. 16:55:

Bonjour Rose, pour les mitaines, il faut 1 pelote Alpaca (= 50 g) + 1 pelote Kid-Silk (= 25 g) dans les 2 tailles (= même quantité en taille S/M et en taille L). Bon tricot!

country flag Hella 07.11.2016 - 11:53:

Normalerweise ist Perlmuster abwechselnd links rechts gestrickt. In der Videoanleitung wird die linke Masche irgendwie verdreht gestrickt. Was ist das für ein Stich? Danke.

user icon DROPS Design 07.11.2016 kl. 13:35:

Liebe Hella, im Video werden die linken Maschen nach norwegisher Art gestrickt - siehe Video.

Kommentér oppskrift DROPS 173-10

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.