DROPS / 173 / 35

Dragon Fire by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Alpaca” og ”Fabel” med hullmønster, striper og glattstrikk, strikket ovenfra og ned.

Stikkord: sjal, striper,
  • Dragon Fire / DROPS 173-35 - Strikket DROPS sjal i ”Alpaca” og ”Fabel” med hullmønster, striper og glattstrikk, strikket ovenfra og ned.
DROPS Design: Modell nr fa-361
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål: ca 62 cm midt bak og ca 168 målt langs kanten øverst.
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio
100 g f.nr 2925, orangemelert
150 g f.nr 5565, vinrød
Og bruk:
DROPS FABEL fra Garnstudio
100 g f.nr 672, vinrød

DROPS RUNDP (80 cm) NR 3 – eller det p.nr du må bruke for å få 24 m x 32 p glstrikk på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Alpakka
fra 35.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 35.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 233kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = 2 p rett.

STRIPER:
Alle stripene måles i strikkeretning.
20 cm med orangemelert Alpaca og strikk HULLMØNSTER - se forkl under.
6 cm med vinrød Fabel.
12 cm med vinrød Alpaca og strikk HULLMØNSTER.
4 cm med orangemelert Alpaca og strikk HULLMØNSTER.
6 cm vinrød Fabel.
4 cm vinrød Alpaca.

HULLMØNSTER:
Det strikkes hullmønster med start fra vrangen slik:
1.P: Strikk rett fra vrangen,
2.P: Strikk rett fra retten øk som før i sidene og ved merkene.
3.P: 2 kant-m rille i hver side, alle andre m og kast strikkes vrang fra vrangen.
4.P: Strikk 2 kant-m rille, 1 kast, 1 m rett, * 2 rett samme, 1 kast *, gjenta fra *-* og stopp gjentagelsen minst 1 m før m med merket i og strikk glstrikk som før og øk ved merket, strikk glstrikk minst 1 m forbi merket. Gjenta fra *-* og stopp gjentagelsen minst 1 m før m med merket i og strikk glstrikk som før og øk ved merket, strikk glstrikk minst 1 m forbi merket. Gjenta fra *-* frem til det gjenstår minst 3 m, 1 m rett, 1 kast og 2 m rille. NB! Pass på at det strikkes like mange (2 m rett sammen, 1 kast) slik at m-antallet kun økes ved merkene og i sidene.
5.P: 2 kant-m rille i hver side, alle andre m og kast strikkes vrang fra vrangen.
6.P: Strikk rett fra retten og øk som før i sidene og ved merkene.
7.P: Strikk rett fra vrangen og bytt deretter farge til neste STRIPE - se forkl over.

----------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes ovenfra og ned. Legg opp 3 m på rundp 3 med orangemelert Alpaca. Strikk glstrikk og øk slik:
1.P: (=retten) 1 m rett, 1 kast, 1 m rett, 1 kast, 1 m rett = 5 m.
2.P: (= vrangen) Strikk alle m rett.
3.P: 1 m rett, 1 kast, 1 m rett, 1 kast, 1 m rett, 1 kast, 1 m rett, 1 kast og 1 m rett = 4 m økt og 9 m på p.
4.P og alle p videre fra vrangen: Strikk 2 kant-m rille i hver side og strikk alle m og kast vrangt, kastene skal lage hull.
5.P: 2 m rett, * 1 kast, 1 m rett *, gjenta fra *-* 6 ganger og 1 m rett = 6 m økt og 15 m på p.
7.P: 2 kant-m RILLE - se forkl over, 1 kast, 5 m rett, 1 kast, 1 m rett, 1 kast, 5 m rett, 1 kast og 2 kant-m rille = 4 m økt og 19 m på p.
9.P: 2 kant-m rille, 1 kast, 5 m rett, 1 kast, 1 m rett og sett et merke i denne m, 1 kast, 3 m rett, 1 kast, 1 m rett og sett et merke i denne m, 1 kast, 5 m rett, 1 kast og 2 kant-m rille = 6 m økt og 25 m på p.
11.P: 2 kant-m rille, 1 kast og strikk rett til første merke, 1 kast, 1 m rett (= maske med merke i), strikk rett frem til andre merke, 1 m rett (= maske med merke i), 1 kast, strikk rett frem til det gjenstår 2 m, 1 kast og 2 kant-m rille = 4 m økt og 29 m på p.
13.P: 2 kant-m rille, 1 kast, strikk rett til første merke, 1 kast, 1 m rett (= m med merke), 1 kast, strikk rett frem til andre merke, 1 kast, 1 m rett (= m med merke), 1 kast, strikk rett til det gjenstår 2 m på p, 1 kast og 2 kant-m rille = 6 m økt og 35 m på p. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!

Gjenta 11.-14.P videre mens det strikkes STRIPER OG HULLMØNSTER - se forkl over. Etter siste stripe vinrød Alpaca klippes ikke tråden, men fell av en picotkant - se forkl under.

AVFELLING MED PICOT:
Fell løst av med rett fra retten med vinrød Alpaca slik: Strikk 1 rett, ((** stikk høyre pinne inn mellom de 2 første m på venstre p (dvs mellom maskene på p, ikke gjennom maskene), lag 1 kast om høyre p, trekk kastet frem mellom maskene og sett kastet på venstre p **, gjenta fra **-** 2 ganger til (= 3 nye m på venstre p). * Strikk første m på venstre p rett, løft første m på høyre p over siste m som ble strikket *)), gjenta fra *-* totalt 6 ganger og gjenta fra ((-)) langs hele sjalet til det gjenstår 1 m, klipp tråden og trekk den gjennom siste m.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (13)

country flag Jenna 09.02.2020 - 22:27:

Hi, I have 2 questions: 1. Which row of the stockinette portion am I supposed to work last before moving on to row 1 (WS) of the eyelet portion, row 14 (WS) or row 13 (RS)? I think I'm supposed to end by working row 13, but I'm not sure. 2. The stockinette portion increases on the RS rows 4-6-4-6-4-6 by repeating rows 11-14, but if I work the 3 RS rows in the eyelet portion as 4-6-4 and move back to rows 11-14 it ends up as 4-6-4-4-6-4-6-4-6. Am I missing something here? Thanks!

user icon DROPS Design 10.02.2020 kl. 09:53:

Dear Jenna, the first row in the eyelet pattern is worked from WS, so that previous row should be a RS row. I'm sorry I don't understand your 2nd question, could you please tell more?

country flag Elsje 17.01.2020 - 11:51:

Aan het eind van het breiwerk brei ik een picotrand. Wat er dan gebeurt is heel jammer: het breiwerk krult om! Ik heb het - met veel moeite! - weer uitgehaald en probeer het omkrullen nu te voorkomen door eerst maar een paar regels boordsteek te breien. Of hebben jullie een andere tip?

user icon DROPS Design 18.01.2020 kl. 12:01:

Dag Elsje,

Het kan zijn dat je de picotrand iets te strak maakt, waardoor hij omkrult. Als dat niet het geval is en hij krult nog steeds om, dan zou je de rand op kunnen persen door het werk op de strijkplank te leggen, daarover heen een natte theedoek en dan heel, heel voorzichtig deppen met het strijkijzer. Je kan het werk ook blocken, zie deze video

country flag DUCHENE 07.02.2019 - 16:30:

S'il vous plait : Pour le modèle 173-35 quelles couleurs commandées pour approcher le plus des couleurs de la photo ? (les n° que vous indiquez ne correspondent pas à la photo du châle) Je voudrais de l'orange. Merci bcp d'avoir rétabli la rubrique : "mes modèles préférés"

user icon DROPS Design 08.02.2019 kl. 08:33:

Bonjour Mme Duchene, les couleurs indiquées dans les explications sont bien celles du châle, toutefois, lors de la prise de photo, la luminosité peut donner un effet différent aux couleurs. Votre magasin DROPS pourra vous aider à choisir les couleurs, même par mail ou téléphone, n'hésitez pas à le contacter. Bon tricot!

country flag Blume 23.12.2017 - 17:08:

Ist es richtig, dass abwechselnd einmal beidseitig der markierten Maschine und einmal nur einseitig zugenommen wird. Danke, Ute

user icon DROPS Design 02.01.2018 kl. 08:13:

Liebe Blume, wenn Sie Reihe 11 wiederholen, nehmen Sie 1 M vor der 1. + vor der 2. Markierung auf. Wenn Sie Reihe 13 wiederholen, nehmen Sie 1 M beidseitig jeder den 2 Markierungen auf. Viel Spaß beim stricken!

country flag Gina Von Staden 21.12.2017 - 18:40:

Hallo, ich freue mich an den Farben und dem Muster dieses Tuches, komme aber mit den Maßen nicht klar. Wenn ich die Streifen zusammenzähle komme ich auf 52cm (20+6+12+4+6+4=52) in der hinteren Mitte, bei der Beschreibung steht jedoch, dass das Tuch in der hinteren Mitte 62cm lang sein soll. Wie erklärt sich diese Diskrepanz? Mir ist es wichtig, dass das Tuch am Ende groß genug ist. Vielen Dank! Gina

user icon DROPS Design 22.12.2017 kl. 07:52:

Liebe Frau Van Staden, die Streifen werden in Strickrichtung gemessen, dann bei den Zunahmen wird es etwas länger sein. Viel Spaß beim stricken!

country flag Antonella 08.12.2017 - 17:22:

Guardando la foto sembrerebbe che il motivo con i buchini sia in fondo ad ogni striscia di colore e non solo in fondo ad alcune. È così? Anche se purtroppo ormai sono già andato dritto seguendo le istruzioni.

country flag Erika Klarner 28.05.2017 - 11:12:

Guten Tag, seit langer Zeit verarbeite ich drops-Garne und die kostenlosen Anleitungen Momentan stricke ich das Tuch DRAGON FIRE. Mir scheint, dass die Streifenreihen auf der Abbildung nicht der Anleitung entsprechen. Stimmt das? Mit freundlichen Grüßen und herzlichen Dank im Vorraus Erika Klarner

user icon DROPS Design 29.05.2017 kl. 09:48:

Liebe Frau Klarner, Anleitung stimmt, bitte nicht vergessen, die Streifen in Strickrichtung messen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Bodil 09.11.2016 - 20:59:

Hej! De ränder man skall göra hålvarv i, stickar man det antal cm som står och sedan kommer hålvarvet, som t ex första randen, man stickar 20 cm och sedan kommer hålvarvet? Tänker jag rätt då? Tack på förhand./Bodil

user icon DROPS Design 16.03.2017 kl. 11:49:

Hej Bodil, Ja du har helt rätt :)

country flag Friederike 07.08.2016 - 21:47:

Ich habe zu diesem schicken Tuch ein paar Fragen: Man fängt mit 3 M an und dann wird zugenommen. Oder? Wird dann das Tuch von unten nach oben gestrickt? Ansonsten habe ich doch an der oberen langen Kante keine gerade Kante. Oder habe ich da in der Anleitung etwas falsch verstanden? Ansonsten stricke ich ab der 14. Reihe immer das Lochmuster und die ersten zwei und letzten zwei M einer Reihe kraus rechts. Oder? Danke für eine Rückmeldung. Viele Grüße, Friederike

user icon DROPS Design 08.08.2016 kl. 08:50:

Liebe Friederike, man beginnt mit 3 Maschen und strickt wie angegeben von oben nach unten. Die Form (auch die obere Kante) ergibt sich durch die Zunahmen.

country flag Pashmina 21.07.2016 - 07:59:

En vacker sjal

Kommentér oppskrift DROPS 173-35

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.