DROPS Extra / 0-1012

DROPS Extra 0-1012 by DROPS Design

Heklet DROPS OL-pannebånd  i ”Nepal”. til barn og voksen

Stikkord: flagg, hodeplagg, pannebånd,
  • DROPS Extra 0-1012 - Heklet DROPS OL-pannebånd  i ”Nepal”. til barn og voksen
  • DROPS Extra 0-1012 - Heklet DROPS OL-pannebånd  i ”Nepal”. til barn og voksen
  • DROPS Extra 0-1012 - Heklet DROPS OL-pannebånd  i ”Nepal”. til barn og voksen
  • DROPS Extra 0-1012 - Heklet DROPS OL-pannebånd  i ”Nepal”. til barn og voksen
Størrelse: 3/5 år - 6/9 år - 10 /12 år - dame - herre
Passer hodemål: 50/52 - 53/54 - 55/56 - 56/58 - 59/60 cm
Materialer: DROPS Nepal fra Garnstudio
50 g i alle str f.nr 0100 natur (alle land)
50 g i alle str av følgende:
f.nr 3620 rød (Norge, Tsjekkia, Danmark, Tyskland, UK, USA, Spania, Frankrike, Island, Italia, Ungarn, Nederland, Polen, Portugal,)
f.nr 6790 kongeblå (Norge, Tsjekkia, UK, Estland, USA, Frankrike, Island, Finland, Sverige, Nederland)
f.nr 2923 oker (Tyskland, Spania, Sverige)
f.nr 8903 sort (Tyskland, Estland)
f.nr 7238 oliven (Italia, Ungarn, Portugal)

DROPS HEKLENÅL NR 4,5 - eller den nål du må bruke for å få 16 fm i bredden x 18 rader i høyden på 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


65% Ull, 35% Alpakka
fra 29.00 kr /50g
DROPS Nepal uni colour DROPS Nepal uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Nepal mix DROPS Nepal mix 30.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 58kr. Les mer.

Instruksjoner

HEKLETIPS 1: Første fm på beg av raden erstattes med 1 lm.
HEKLETIPS 2: Ved fargebytte: Når man hekler siste maske i en farge, så vent med siste gjennomtrekning og trekk gjennom med neste farge som skal brukes.
HEKLETIPS 3: For å slippe og få mange tråder som skal festes tilslutt, hekles det rundt tråden som ikke brukes for at den skal komme til riktig side av arb.
HEKLETIPS 4: Snurr den nye fargen rundt den gamle, så tråden følger med opp langs siden av arbeidet til den skal brukes igjen
HEKLEINFO (kun Portugal): For å få en pen overgang begynner hver omg med 1 lm. Hver omg avsluttes med 1 kjm i først fm.
STRIPER (kun USA):
3/5 - 6/9 år: * 2 fm rader natur, 2 fm rader rød *, gjenta fra *-* totalt 2 ganger.
10 /12 år: * 2 fm rader natur, 2 fm rader rød *, gjenta fra *-* totalt 2 ganger og hekle 2 fm rader med natur.
dame - herre: * 2 fm rader natur, 2 fm rader rød *, gjenta fra *-* totalt 3 ganger.
FRANSK KNUTE (USA): Bruk en synål og stikk den gjennom arb fra undersiden og opp. Legg nålen flatt mot arb, snurr trådenden som er nederst mot arb stramt rundt nålen 2 ganger. Trekk deretter nålen med tråden gjennom garnet som er snurret rundt nålen, det dannes nå en liten knute. Stikk nålen ned i arb et lite stykke fra der nålen kom opp, fortsett å lage knuter på samme måte videre.
--------------------------------------------------------

PANNEBÅND (alle utenom USA):
Hekle 13-13-16-19-19 lm (inkl 1 lm til å snu med) på nål 4,5 med natur. Hekle 1 fm i den andre lm fra nålen. Videre hekles det 1 fm i hver lm = 12-12-15-18-18 fm. Deretter hekles det 1 fm i hver fm – LES HEKLETIPS 1 - til arb måler ca 22-22-23-24-24 cm og det er 1 m igjen på raden. LES HEKLETIPS 2 og se FLAGG under for oppskrift og farge for ditt flagg.

FLAGG:

NORGE / ISLAND:
Hekle 3 rader fm med rød (Norge) / kongeblå(Island) - LES HEKLETIPS 3 og 4 - på første rad med rød (Norge) / kongeblå (Island) hekles det rundt naturtråden slik at den følger med til den andre siden. Bytt til natur (Norge/Island) og hekle 2 rader fm (på første rad med natur hekles det rundt den røde/ kongeblå tråden slik at den følger med til den andre siden). Bytt til kongeblå (Norge) / rød (Island) og hekle 1 rad fm, hekle rundt naturtråden slik at den følger med til den andre siden, bytt til natur (Norge/Island) og hekle 2 rader fm, bytt til rød (Norge) / kongeblå (Island) og hekle 3 rader fm (på første rad med rød/ kongeblå hekles det rundt naturtråden slik at den følger med til den andre siden) = 11 rader. Bytt til natur og les videre under FORTSETTELSE PANNEBÅND.

SVERIGE / DANMARK / FINLAND:
LES HEKLETIPS 4. Hekle 4 rader fm med kongeblå(Sverige) / rød(Danmark) / kongeblå (Finland), bytt til oker(Sverige) / natur(Danmark) / natur(Finland) og hekle 2 rader fm, bytt til kongeblå(Sverige) / rød(Danmark) / kongeblå(Finland) og hekle 4 rader fm = 10 rader. Bytt til natur og les videre under FORTSETTELSE PANNEBÅND.

TYSKLAND/ NEDERLAND/ ESTLAND / UNGARN:
Nå hekles det med flere farger på samme rad. Hekle 4-5-6-6 fm med sort(Tyskland) / rød(Nederland) /kongeblå(Estland) / rød(Ungarn), bytt farge - LES HEKLETIPS 2, til rød(Tyskland) / natur(Nederland) /sort(Estland) /natur(Ungarn) og hekle 4-4-5-6-6 fm, bytt farg til oker(Tyskland) / kongeblå(Nederland) / natur(Estland) /oliven(Ungarn) og hekle raden ut, snu arb og hekle fm rader med lik farge over hverandre i totalt 12 rader. Bytt til natur og les videre under FORTSETTELSE PANNEBÅND.

SPANIA:
Nå hekles det med flere farger på samme rad.
Hekle 3-3-4-5-5 fm med rød bytt til oker - LES HEKLETIPS 2 og 3, og hekle 6-6-7-8-8 fm, bytt tilbake til rød og hekle 3-3-4-5-5 fm, snu arb og hekle fm rader med lik farge over hverandre til det er heklet totalt 12 rader. Bytt til natur og les videre under FORTSETTELSE PANNEBÅND.

FRANKRIKE / ITALIA:
Hekle 4 rader fm med kongeblå(Frankrike) / oliven(Italia), bytt til natur(Frankrige/Italia) og hekle 4 rader fm, bytt til rød(Frankrike) /rød(Italia) og hekle 4 rader fm = 12 rader. Bytt til natur og les videre under FORTSETTELSE PANNEBÅND.

POLEN:
Hekle 6-6-7-9-9 fm med natur, -LES HEKLETIPS 2, bytt til rød (la trådenden være ca 30 cm lang på starten) og hekle 6-6-8-9-9 fm, snu arb og hekle fm rader med lik farge over hverandre i totalt 12 rader. La den røde trådenden også være ca 30 cm lang før tråden klippes. Når pannebåndet er ferdig sys det små sting med trådendene langs det natur fargede partiet for å ramme inn flagget. Fortsett videre med natur og les videre under FORTSETTELSE PANNEBÅND.

PORTUGAL:
Les HEKLETIPS 4 (la naturtråden følge med hele kanten til den skal brukes igjen). Bytt til oliven, hekle 5 rader fm, klipp tråden, bytt til rød og hekle 7 rader fm. Klipp tråden og bytt til natur og les videre under FORTSETTELSE PANNEBÅND.
Hekle en sirkel som skal sys på flagget til slutt slik:
Hekle 4 lm på nål 4,5 med natur og sett de sammen til en ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: Hekle 1 lm, deretter 6 fm om sirkelen, avslutt med 1 kjm i første fm. – Les – HEKLEINFO.
2.OMG: Bytt til rød og hekle 2 fm i hver fm = 12 fm, avslutt med 1 kjm i første fm.
3.OMG: Bytt til oker og hekle * 1 fm i neste fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* og avslutt med 1 kjm i første fm = 18 m. Klipp og fest trådene. Sy sirkelen fast på flagget rett over fargeskiftet midt på flagget.

TSJEKKIA:
Hekle 1 rad fm med kongeblå, snu og hekle 11-11-14-17-17 fm, bytt til natur og hekle 1 fm – LES HEKLETIPS 2, snu og hekle 2 fm, bytt til kongeblå, hekle til det gjenstår 2 fm igjen av raden, bytt til rød og hekle 2 fm, snu og hekle tre fm, bytt til kongeblå (pass på å legge trådene på samme side), hekle til det gjenstår 3 m og bytt til natur. Hekle raden ut. Fortsett å hekle fm rader med 1 m mer av rød og natur til rød og natur møtes på midten. Klipp av den kongeblå tråden. Fortsett å hekle fm rader med rød og natur med lik farge over hverandre til det er heklet 12 rader. La den røde trådenden være ca 30 cm lang før den klippes. Når pannebåndet er ferdig sys det små sting med trådendene langs den natur fargede partiet for å ramme inn flagget. Bytt til natur og les videre under FORTSETTELSE PANNEBÅND.

UK:
Hekle 5-5-6-7-7 fm med kongeblå, bytt til rød og hekle 2-2-3-4-4 fm, SAMTIDIG hekles det rundt den kongeblå tråden, bytt tilbake til kongeblå og hekle 5-5-6-7-7 fm, snu. Hekle samme farge over hverandre 3 rader til = totalt 4 rader, men la den røde tråden følge med til kanten på siste rad. Hekle 2 rader fm med rød, hekle deretter 5-5-6-7-7 fm med kongeblå (la den røde tråden følge med), bytt til rød og hekle 2-2-3-4-4 fm, SAMTIDIG hekles det rundt den kongeblå tråden, bytt tilbake til kongeblå og hekle 5-5-6-7-7 fm, snu. Hekle samme farge over hverandre 3 rader fm til = totalt 4 rader. Bytt til natur.
Flagget pyntes med kjm som hekles gjennom pannebåndet til slutt slik. Stikk nålen gjennom arb i den ytterste masken av hjørnet på et av de fire blå feltene, hent den røde tråden fra undersiden og dra det opp gjennom arb, hopp frem en maske. * Stikk nålen gjennom arb, hent tråden fra undersiden og dra den opp og gjennom m på nålen *, gjenta fra *-* diagonalt frem til det røde krysset. Hekle slik i alle de fire hjørnene og hekle på samme måte med natur til venstre for de røde kjm. Klipp og fest trådene.

FORTSETTELSE PANNEBÅND ( Gjelder alle bortsett fra US):
Fortsett frem og tilbake med 1 fm i hver fm til arb måler ca 42-44-46-48-50 cm eller til ønsket lengde. Klipp tråden og bruk trådende til å sy sammen pannebåndet midt bak, sy kant i kant for å unngå en tykk søm.

PANNEBÅND USA:
Start med å hekle flagget, deretter hekles resten av pannebåndet.

FLAGG:
Start med å hekle flagget, deretter hekles resten av pannebåndet videre rundt.
Hekle 10 lm (inkl 1 lm til å snu med) på nål 4,5 med rød. Hekle 1 fm i den 2.lm fra nålen. Videre hekles det 1 fm i hver lm raden ut = 9 fm. LES HEKLETIPS 2, 3 og 4, bytt til natur og hekle STRIPER - se forkl over. Det er heklet 9-9-11-13-13 rader. Bytt til kongeblå, hekle 1 fm i hver av de neste 4 fm - Pass på å hekle rundt både rød og natur tråd. Hekle videre med natur eller rød over de siste 5 fm (tilpass slik at mønsteret hele tiden blir 2 rader med hver farge etter hverandre). Hekle slik 4-4-6-8-8 rader til. Det er 14-14-18-22-22 rader på flagget. Broder små FRANSKE KNUTER med natur– se forkl over, på det kongeblå feltet. Klipp og fest trådene.

PANNEBÅND:
Hekle 13-13-16-19-19 fm langs høyre side og hekle frem og tilbake med fm - Les HEKLETIPS 1, til arb (inkl flagget) måler ca 22-22-23-24-24 cm. Plukk opp 13-13-16-19-19 m på venstre siden og hekle frem og tilbake med fm til hele arb måler ca 42-44-46-48-50 cm eller til ønsket lengde. Klipp tråden og bruk den til å sy sammen pannebåndet midt bak, sy kant i kant for å unngå en tykk søm.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (5)

country flag Diamond Debbie 09.08.2017 - 01:48:

Country Pride headband or Around the World headband. I see there isn't one for Canada. :(

country flag Barb Dowdy 10.05.2017 - 20:31:

How about Patriot or Patriotic Headgear?

country flag Paola 01.03.2014 - 16:17:

Buongiorno devo realizzare ai ferri una sciarpa con inserto bandiera dell'Inghilterra. Mi può dare istruzioni dettagliate?

user icon DROPS Design 02.03.2014 kl. 13:32:

Buongiorno Paola, i modelli DROPS sono quelli che trova sul sito, non possiamo fare modelli su misura; in questo caso può prendere spunto dalla fascia e utilizzare il motivo della bandiera dell'Inghilterra per realizzare la sciarpa. Buon lavoro!!

country flag Catlady 11.02.2014 - 16:52:

Not all countries are represented... :(

country flag Judy 11.02.2014 - 01:54:

Do you have any knit patterns for theOlympics. I love the headbands with the flags but would like to knit them.

user icon DROPS Design 11.02.2014 kl. 09:32:

Dear Judy, you will find here some knitted patterns that could inspire you. Happy knitting!

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-1012

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.