DROPS / 146 / 24

Sweet cloud by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Lace” med hullmønster

Stikkord: hullmønster, skjerf, stola,
DROPS Design: Modell nr la-013
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål:
Bredde: ca 45 cm
Lengde: ca 160 cm
Materialer:
DROPS LACE fra Garnstudio
100 g f.nr 0501, lys grå

DROPS PARP NR 3,5 – NB: Les om Strikkefastheten under!

STRIKKEFASTHETEN:
Sjalet skal fuktes og strekkes i mål etterpå så strikkefastheten er ikke så viktig, men for å få en fornemmelse om det strikkes for løst / fast, strikk en glattstrikket prøve på p 3,5, det skal bli ca 23 m x 30 p på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

70% Alpakka, 30% Silke
fra 58.00 kr /50g
DROPS Lace uni colour DROPS Lace uni colour 58.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Lace mix DROPS Lace mix 58.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 116kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (frem og tilbake på p):
Strikk rett på hver p.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.9. Diag viser alle p i mønsteret sett fra retten.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes i 2 deler og sys sammen midt bak til slutt. Legg løst opp 117 m på p 3,5 med Lace. Strikk slik (1.p = retten): 2 m i RILLE - se forkl over, strikk diag A.1 over 4 m, strikk diag A.2 over de neste 98 m (= A.2 er strikket 7 ggr), det er 13 m igjen på p. Strikk diag A.3 over 11 m og strikk 2 m rille = 16 m felt på første p = 101 m igjen på p etter A.1/A.2/A.3. Videre strikkes det slik fra retten: 2 m rille, diag A.4 over 4 m, strikk diag A.5 over de neste 84 m (= A.5 er strikket 7 ggr), det er 11 m igjen på p. Strikk diag A.6 over 9 m og strikk 2 m rille.
Fortsett å strikke etter diag A.4 /A.5/A.6 til diag er strikket totalt 5 ganger i høyden. Strikk 4 p rett. På neste p fra retten strikkes det videre slik: 2 m rille, strikk diag A.7 over 2 m, strikk diag A.8 over de neste 90 m (= A.8 er strikket 15 ggr), det er 7 m igjen på p. Strikk diag A.9 over 5 m og strikk 2 m rille. Fortsett å strikke etter diag A.7/A.8/A.9 til arb måler ca 79 cm avpass etter 1 hel rapport av diag A.7/A.8/A.9 i høyden. Strikk 4 p rett over alle m og sett m på en tråd. Strikk en del til på samme måte.

MONTERING:
Sy de 2 delene sammen maske for maske med maskesting.

STREKKING:
Legg sjalet i lunkent vann til det er gjennomvått. Press forsiktig ut vannet fra sjalet – det må ikke vris, deretter rulles sjalet i et håndkle og klemmes for å fjerne mere vann - sjalet vil nå bare være litt fuktig. Legg sjalet på et gulvteppe eller en madrass – trekk det forsiktig ut i mål og bruk knappenåler til å feste det med. Fest knappenåler jevnt fordelt oppover i de ytterste m på hver side av sjalet. Trekk litt i oppleggskanten og fest 1 knappenål i midten av fellingene i hver rapport slik at den formes til små spisser. La sjalet tørke slik. Gjenta prosessen hver gang sjalet vaskes.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= ta 1 m løst av p, strikk 2 r sm, løft den løse m over
= 1 kast mellom 2 m
= 2 m r sm
= ta 1 m løst av, 1 r og løft den løse m over

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (48)

Marie-France 29.09.2019 - 20:51:

Combien de pelotes pour une taille XXL - mailles à doubler ou à tripler?

DROPS Design 30.09.2019 kl. 08:54:

Bonjour Marie-France! La taille est unique. Il vous faut 2 pelotes de DROPS Lace. Bon tricot!

Maria 21.03.2019 - 17:28:

Salve ho disfatto pensando di aver sbagliato qualcosa, ma rifacendo i diagrammi A7, A8, A9 quando sono al 7° ferro al dritto arrivata alla fine del A9 mi ritrovo un punto in più continuo a ricontrollare il ferro ma non trovo l'errore, potreste aiutarmi? In più sulle spiegazioni quando trovo: "aggiustare dopo una ripetizione del dia. A7,A8 e A9 in altezza"cosa vuol dire?

DROPS Design 21.03.2019 kl. 21:23:

Buongiorno Maria. Provi a controllare di aver lavorato correttamente la riga 5: non ci devono essere gettati nel diag.A7, in ogni ripetizione di A8 ci sono 2 gettati e 2 diminuzioni, nel diag. A9 ha 2 gettati e 1 diminuzione. Aggiustare dopo una ripetizione, significa che quando il lavoro misura 79 cm, se non ha completato tutte le righe in verticale del diagramma, le completa e poi lavora 4 ferri a dir. Buon lavoro!

Anna 28.12.2018 - 00:29:

Das Tuch lässt sich beliebig in der Breite variieren. Laut Beschreibung hat das Tuch am Ende 8 große Zacken an den beiden Enden. Jeder Zacken des großen Musters besteht aus 17 Maschen. Damit kann man einfach beim Anschlag ein Mehrfaches von 17 Maschen mehr oder weniger anschlagen (+/- 17/34/51/68 etc. Maschen) und so die Breite verändern. Beim Stricken das Muster A.2 bzw. A.5 entsprechend mehr wiederholen. Das kleine Muster fügt sich entsprechend. Hier wird A.8 häufiger wiederholt.

Ineke 09.09.2018 - 20:36:

Hallo.\r\nMijn telpstroon heeft 2 blanco hokjes.\r\nMet daarachter wel tekst.\r\nHet derde en vierde blokje is blanco.\r\nDerde blokje staat als tekst....\r\n=1 omslag tussen 2 steken .\r\nEn het vierde blokje staat tekst achter....\r\n= 2 steken recht samen.\r\nNu zou ik graag de symbolen weten over deze twee blanco blokjes.\r\n\r\nMvg: \r\nIneke.

Yvonne Samhammer 12.05.2018 - 21:01:

Hallo Drops Team,eine Frage: 160 cm Länge gesamt,nach Spannung oder ohne? Erste Hälfte 79 cm ungespannt? Sehr Sehr schönes Tuch!! Schon fast mit der ersten hälfte fertig Danke im Voraus.

Patricia 19.07.2017 - 18:25:

Bonjour, en me basant sur votre grille d'origine, j'ai un problème au 3ème rang avec le diagramme A.4 : le jeté du 1er rang augment le motif d'une maille ce qui décale tout le rang. et je pense que le problème va se répéter au diagramme A.6. Est-ce normal?

DROPS Design 20.07.2017 kl. 09:31:

Bonjour Patricia, les jetés dans A.4 viennent compenser les diminutions de A.5, mais vous devez toujours avoir 4 m dans A.4 - dans A.5, les jetés "supplémentaires" vont compenser la diminution du A.5 suivant ou de A.6 - placez bien des marqueurs après chaque diagramme et vérifiez bien le nombre de mailles à chaque fois dans chaque diagramme pour que le motif soit juste. Bon tricot!

Beate 16.07.2017 - 22:14:

Ich würde das Tuch gerne breiter stricken. Mir ist aber nicht ganz klar, um wieviele Maschen ich das Tuch jeweils erweitern muss/ kann, damit ich wieder "Im Muster" bin.

DROPS Design 17.07.2017 kl. 09:27:

Liebe Beate, wir können leider nicht jede unsere Anleitung nach jedem Geschmack anpassen. Versuchen Sie, die Maschenanzahl nach jedem Diagram anzupassen. Gern wird Ihnen Ihr DROPS Laden helfen. Viel Spaß beim stricken!

Patricia 15.07.2017 - 18:16:

Bonjours, je veux faire le modèle Sweet cloud pour une amie. mais il faudrait que je l'élargisse de 5 cm (50 cm au lieu de 45 cm). mais avec les diagrammes fractionnés, je n'ai réussi à reproduire un motif pour savoir de combien de maille l'élargir. pouvez-vous m'aider? Merci par avance Cordialement

DROPS Design 17.07.2017 kl. 08:57:

Bonjour Patricia, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir ajuster chaque modèle à chaque demande individuelle. Essayez de recalculer par rapport au nombre de motif à répéter en en ajoutant 1 ou 2 et en vérifiant bien que le nombre de mailles corresponde tout le long des différents diagrammes. Votre magasin DROPS saura vous aider, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

Helga 25.06.2017 - 11:37:

Ich würde gerne das "große" Muster, das jetzt die Enden ziert, als umlaufendes Muster verwenden. Hat jemand schon einmal an so was gedacht? Wie würden sich die Ecken gestalten lassen?

DROPS Design 26.06.2017 kl. 08:59:

Liebe Helga, die Stola wird in 2 Teilen gestrickt (Anfang = Ende), und dann in der hinteren Mitte zusammengenäht, damit die beide Ende ähnlich sind. Sie können die 2 Teilen bis die gewünschte Gesamthöhe stricken, dann werden die 2 Teilen zusammengenhäht (beide Ende gleich), oder dann in einem Teil mit dem gewünschten Muster stricken (Beide Ende werden aber nicht gleich). Viel Spaß beim stricken!

Grethe Schleicher 12.10.2015 - 15:43:

Kan det passe at det kun skal strikkes med 1 tråd lace ? Jeg syntes det ser meget tynd ud

DROPS Design 12.10.2015 kl. 15:58:

Hej Grethe. Ja, det er korrekt.

Kommentér oppskrift DROPS 146-24

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.