DROPS Extra / 0-871

Christmas Rose by DROPS Design

Strikket DROPS Julevott i Fabel eller Flora

DROPS design: Modell nr fa-218
Garngruppe A
---------------------------------------------------------
Størrelse: one-size
Materialer: DROPS FABEL fra Garnstudio
50 gr. f.nr 100, natur og 50 gr f.nr 106, rød.

Eller bruk:
DROPS FLORA fra Garnstudio
50 gr. f.nr 01, natur og 50 gr f.nr 18, rød.

DROPS SETTP NR 3 - eller det p.nr du må bruke for å få 26 m x 32 p glstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS SETTP NR 2,5 - til vrbord.

---------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

(Fortsett til oppskrift...)

Stikkord: blomst, grafisk, jul, votter,
Vi har hundrevis av gratis juleoppskrifter. Se dem her!
Garntype
Deals fra
25.00 NOK
24.00 NOK

Tips & Hjelp

Takk for at du velger DROPS Design!

Vi gjør vårt beste for at våre oppskrifter skal være lette å forstå.

Du finner derfor instruksjonsvideoer nederst på siden i hver oppskrift.

Vi har også steg-for-steg leksjoner der du kan lære de ulike teknikkene som blir brukt i oppskriftene. Du finner dem her!

MØNSTER:
Se mønster A.1 til A.3.
---------------------------------------------------------

VENSTRE VOTT:
Arb strikkes rundt på settp. Legg opp 64 m på settp 2,5 med rød Fabel eller Flora. Strikk 1 omg rett, deretter strikkes det vrbord 1 r/1 vr til arb måler 6 cm. Bytt til settp 3 og strikk A.1 SAMTIDIG som det økes 2 m jevnt fordelt på første omg i A.1 = 66 m. Når A.1 er strikket 1 gang i høyden strikkes A.2 SAMTIDIG som det felles 2 m på første omg i A.2 = 64 m. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Når det er strikket opp til de 3 sorte rutene i A.2 strikkes A.3 videre over disse 3 rutene (de øvrige m fortsettes med A.2 som før). Øk i A.3 med 1 kast på hver side av midt-m, på neste omg strikkes kastene vridd rett (dvs i bakre del av m istedenfor i fremre) for å unngå hull. Når det er økt 6 ganger (det er nå 15 m i tommelkile) strikkes det 4 omg uten økning (som vist i A.3), deretter settes de 15 tommel-m på 1 tråd. Legg opp 3 nye m bak m på tråden = 64 m. Strikk videre etter A.2. Når det startes å felle, felles det på hver side av (rød, natur, rød) i hver side ved å strikke 2 m sammen med natur. Fell slik før de 3 m: 2 m rett sammen. Fell slik etter de 3 m: ta 1 m løst av som om den skulle strikkes rett, 1 rett med natur, løft den løse m over. Etter alle fellinger er det 12 m igjen på p. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

TOMMEL:
Sett de 15 tommel-m tilbake på settp 3. Strikk opp 9 m i kanten bak tommelen = 24 m. Fortsett rundt og rundt etter A.3. Når det startes å felle, felles det på hver side av 1 m rød i hver side ved å strikke 2 m sammen med natur. Fell slik før 1 m rød: 2 m rett sammen. Fell slik etter 1 m rød: ta 1 m løst av som om den skulle strikkes rett, 1 r, løft den løse m over. Etter alle fellinger er det 8 m igjen på p. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

HØYRE VOTT:
Legg opp og strikk som venstre vott, men de 3 sorte m til tommel strikkes i 6., 7. og 8.m fra høyre side på diag A.3.

Diagram

= rød
= naturhvit


Trenger du hjelp? Her er instruksjonsvideoer som kan hjelpe deg!

For ytterligere hjelp med en oppskrift, vennligst kontakt butikken der du kjøpte garnet. Har du kjøpt DROPS garn, er du garantert kvalifisert hjelp fra en forhandler spesialisert på DROPS oppskrifter.

Alle oppskrifter er nøye gjennomgått og korrekturlest, men vi må ta forbehold for eventuelle feil eller mangler.

Hvis du mener å ha funnet en feil i en oppskrift, vennligst legg inn kommentarer eller spørsmål i vårt kommentarfelt.