DROPS / 140 / 16

Bramble Jam by DROPS Design

Hæklet DROPS pandebånd og moebius hals i 2 tråde ”Alpaca”.

  • Bramble Jam / DROPS 140-16 - Hæklet DROPS pandebånd og moebius hals i 2 tråde ”Alpaca”.
  • Bramble Jam / DROPS 140-16 - Hæklet DROPS pandebånd og moebius hals i 2 tråde ”Alpaca”.
DROPS Design: Model nr z-620
Garngruppe A + A
--------------------------------------------------------
HALS:
Materialer: DROPS ALPACA fra Garnstudio
50 g f.nr 3770, mørk rosa
50 g f.nr 2925m, orangemeleret
50 g f.nr 3900, tomatrød
50 g f.nr 3800, lys gammelrosa
50 g f.nr 6736m, blå/lilla

PANDEBÅND:
Størrelse: One-size
Materialer: DROPS ALPACA fra Garnstudio
50 g f.nr 3770, mørk rosa
50 g f.nr 2925m, orangemeleret
50 g f.nr 3900, tomatrød
50 g f.nr 3800, lys gammelrosa
50 g f.nr 6736m, blå/lilla

DROPS HÆKLENÅL nr 5 - eller den nål du skal bruge for at få 14 dbl-st i bredden x 5½ rækker med dbl-st i højden med to tråde på 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------


100% Alpaca
fra 23.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 239.5kr. Læs mere.

Instruktioner

STRIBER:
Hækl 1 omg med hver farvekombination og gentag opover.
2 tråde 3770
1 tråd 3770 + 1 tråd 2925
2 tråde 2925
1 tråd 2925 + 1 tråd 3900
2 tråde 3900
1 tråd 3900 + 1 tråd 6736
2 tråde 6736
1 tråd 6736 + 1 tråd 3800
2 tråde 3800
1 tråd 3800 + 1 tråd 3770

--------------------------------------------------------

MOEBIUS HALS:
Hækl 112 lm på nål 5 med 2 tråde 3770 og sæt dem sammen til en ring med 1 km i 1.lm.
1.OMG: hækl 4 lm i første lm (= 1 dbl-st), 1 dbl-st i næste lm, * hækl 1 dbl-st i hver af de 4 næste lm, spring over 1.lm *, OBS! Hækl kun i bagerste led af lm = 90 dbl-st. Videre fortsættes der rundt og nu hækles der 1 dbl-st i hver lm i det forreste led af lm – spring over hver 5.lm (dvs der bliver et ”kryds” i overgangen)= 180 dbl-st på omg.
2.OMG: skift til 1 tråd 3770 + 1 tråd 2925 – læs Striber. Start med at hækle 1 dbl-st i 4.lm i beg af forrige omg, videre hækles der 1 dbl-st i hver dbl-st omg rundt = 180 dbl-st. Sæt 1 mærketråd = beg på omg.
Videre hækles der 1 dbl-st i hver dbl-st, SAMTIDIG på 4.omg hækles der 2 dbl-st i hver 3.dbl-st = 240 dbl-st. Fortsæt med 1 dbl-st i hver dbl-st, SAMTIDIG på 7.omg hækles der 2 dbl-st i hver 4.dbl-st = 300 dbl-st. Hækl totalt 10 omg, klip og hæft tråden.

HÆKLEKANT: Rundt i halsen hækles der en kant således: hækl 1 fm mellem 2 dbl-st med 2 tråde 3770 på nål 5. * Hækl 3 lm, 1 fm i første fm, spring over 2 dbl-st, 1 fm *, gentag fra*-* og afslut med 1 km i første fm på omg. Klip og hæft tråden.

--------------------------------------------------------

PANDEBÅND:
Arb hækles rundt. Hækl 36 lm på nål 5 med 2 tråde 3770 og sæt dem sammen til en ring med 1 km i første lm. Hækl 4 lm (= 1 dbl-st) i første lm, videre hækles der 1 dbl-st i hver lm = 36 dbl-st. Hækl 1 dbl-st i hver dbl-st til arb måler ca 50 cm – læs STRIBER. Vrid pandebåndet 1 gang og sy derefter sammen midt bagpå, sy yderst i kanten så der ikke bliver en tyk søm. Klip og hæft trådene.

----------------------------------------------------------
Jakke – se DROPS: 140-22
----------------------------------------------------------
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 140-16) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (26)

country flag Chantal 09.04.2018 - 20:51:

Bonjour, Je voudrai connaître les mesures du Snood terminé, périmètre et hauteur svp. En vous remerciant de tous ces beaux modèles que vous nous offrez.

user icon DROPS Design 10.04.2018 kl. 08:20:

Bonjour Chantal, avec une tension de 14 DB x 5,5 rangs de DB , les 180 DB du moebius feront environ 128 cm et les 20 rangs (10 tours de chaque côté de la chaînette de base) environ 36 cm de hauteur. Bon crochet!

country flag Diane 15.02.2015 - 00:13:

I had saved this patten a while ago and finally decided to make it. Unfortunately, I find the pattern instructions rather confusing, totally lost on this: "Then work 1 tr in every tr, AT THE SAME TIME on 4th round, work 2 tr in every 3rd tr = 240 tr. Continue with 1 tr in every tr, AT THE SAME TIME on 7th round, work 2 tr in every 4th tr = 300 tr. " I don't understand the "AT THE SAME TIME" instructions - is it working 2 rows at once?? Thanks!

user icon DROPS Design 16.02.2015 kl. 10:53:

Dear Diane, after round 2, continue working in round with 1 tr in each tr, when you will crochet the 4th round, inc as stated to 240 tr, crochet round 5 and 6 (= 1 tr in each tr), and on round 7, inc to 300 tr. Work round 8, 9 and 10 (= 1 tr in each tr) and fasten off. Happy crocheting!

country flag Jette Pedersen 10.12.2014 - 16:14:

Takker for hjælpen. Det er meget lækkert, det Alpaca garn jeg har købt hos Rito.

country flag Jette Pedersen 09.12.2014 - 14:16:

Hals: Når jeg nu har snoet arbejdet, og begynder at hækle i forreste del af luftmaskerne, skal den luftmaske man springer over være den samme, som man sprang over i første omgang ? Jeg startede jo med med 4 lm=dstgm + en dstgm og så først derefter mønster. Så hvis jeg starter mønster med det samme, vil de oversprungende lm jo ligge forskudt.

user icon DROPS Design 10.12.2014 kl. 12:47:

Hej Jette. Du skal hoppe over den samme lm. Du starter paa samme maade som da du haeklede i den bagerste del: hækl 4 lm i første lm (= 1 dbl-st), 1 dbl-st i næste lm, * hækl 1 dbl-st i hver af de 4 næste lm, spring over 1.lm *

Darleen Haw 17.07.2014 - 11:39:

Hi, i can't quite work out row 1.Have my 90 tr into back of st.,& started into the front of st.but it gives me 2 x 90 st circles.What am i doing wrong?

user icon DROPS Design 17.07.2014 kl. 15:44:

Dear Mrs Haw, you first should get 90 ssts, then you continue in the round working 1 st in every ch from fundation ch and get then 180 sts. Happy crocheting!

country flag Géraldine 21.02.2013 - 19:49:

Bonjour, merci pour votre réponse. Je viens de mesurer et oui j'ai exactement ce que vous dites pour 10 cm par 10 .. c(='est vraiment bizarre, j'ai recompté toutes mes db du 7rg et j'en ai meme un peu moins que 300 DB !

user icon DROPS Design 23.02.2013 kl. 15:33:

Bonjour Géraldine, après vérification, les quantités indiquées sont exactes, ce tour de cou a été déjà réalisé maintes fois et nous n'avons encore eu aucun autre retour. Bon crochet !

country flag Géraldine 21.02.2013 - 07:20:

Bonjour comme je n'ai pas choisi question lors de mon prmier message je le réitére. etes vous sur des quantités indiquées? Car pour la laine à partir des 7ème tours je n'ai pas assez avec 50g !!avect les augmentations les 300 doubles brides les 50 ne suffisent pas. bref je suis en rade de laine.

user icon DROPS Design 21.02.2013 kl. 11:20:

Bonjour Géraldine, les quantités indiquées sont suffisante sur la base d'une tension de 14 DB x 5½ rangs de DB avec 2 fils = 10 x 10 cm. Avez-vous le bon échantillon ?

country flag Géraldine 19.02.2013 - 07:24:

Bonjour aie !je suis arrivée au 8eme tour avec la laine 6736 et 3800 et avec les augmentation qui ont eu lieu au 7ème tour il est evident que je ne vais pas avoir assez de laine. Il faudrait dire 100g pour les 2 coloris des tours à partir du 7 ème zut alors c'est embetant !!

country flag Ilasciuc Veronique 28.01.2013 - 12:37:

Merci. La vidéo est super mais ce serait encore mieux si vous changiez de couleur de laine à chaque tour (je suppose que tour = rang). Je n'ai pas tout compris mais je progresse car j'ai vraiment envie de faire ce modèle, il est super joli !!!

country flag Ilasciuc Veronique 27.01.2013 - 23:01:

Je ne comprends pas pourquoi on fait 112 ml pour ne faire que 90 au 2e rang : on saute chaque 5e maille ? Quelle utilité ? Puis comment peut-on arriver à 180 m au rang suivant si on saute encore chaque 5e maille ? Pourquoi placer un marqueur ? Le début du travail est marqué par le bout du fil non ? Tout ça n'est pas clair. J'ai regardé la vidéo mais cela ne me donne pas d'explication sur la quantité de mailles. Aidez-moi s'il vous plaît !!!!

user icon DROPS Design 28.01.2013 kl. 11:08:

Bonjour Madame Ilasciuc, au 1er tour, on répète de *-* tout le tour, on va donc sauter chaque 5ème m pour avoir 90 DB, ensuite on crochète de la même façon le long du côté opposé de la chaînette de base de 112 ml = 90 DB soit un total de 180 DB (on travaille des 2 côtés de la chaînette). On place un marqueur pour mieux repérer le début du tour. Bon crochet !

Kommentere opskrift DROPS 140-16

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.