DROPS / 203 / 11

Bee the Best Bag by DROPS Design

Heklet veske med striper i DROPS Nepal. Arbeidet hekles nedenfra og opp, med staver i zikzak mønster.

Stikkord: sikk-sakk, striper, vesker,
DROPS Design: Modell ne-309
Garngruppe C
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Omkrets: ca 60 cm.
Høyde: ca 30 cm (målt på det korteste stedet, uten bunnen).

MATERIALER:
DROPS NEPAL fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
200 g farge 0506, mørk grå
50 g farge 0501, grå
50 g farge 2923, oker

Ønskes arbeidet ensfarget går det med ca 250 gram DROPS Nepal.

HEKLEFASTHET:
18 staver i bredden og 10,5 rader i høyden = 10 x 10 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 3,5.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

65% Ull, 35% Alpakka
fra 29.00 kr /50g
DROPS Nepal uni colour DROPS Nepal uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Nepal mix DROPS Nepal mix 30.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 174kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagrammene A.1 til A.7.

LUFTMASKE:
Om du hekler ytterst på heklenålen vil luftmasken ofte bli for stram. 1 luftmaske skal være like lang som 1 fastmaske/stav/dobbelstav er bred

HEKLEINFO:
Første stav på omgangen erstattes med 3 luftmasker, omgangen avsluttes med 1 kjedemaske i den 3.luftmasken.

STRIPER:
* 2 omganger med mørk grå, 1 omgang med grå, 2 omganger mørk grå, 1 omgang oker *, hekle fra *-* til arbeidet er ferdig. Avpass om mulig til å avslutte med 2 omganger mørk grå.

3 STAVER HEKLET SAMMEN PÅ STARTEN AV OMGANGEN:
Hekle 3 luftmasker (tilsvarer 1 stav), hekle 1 stav i neste maske, men vent med siste kast og gjennomtrekk, hekle 1 stav i neste maske og trekk siste kast gjennom alle 3 løkkene på nålen.

3 STAVER HEKLET SAMMEN: Hekle 1 stav i hver av de neste 3 maskene, men vent med siste kast og gjennomtrekk på alle stavene, trekk deretter gjennom alle 4 løkkene på nålen.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

VESKE - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet hekles rundt, den hekles fra bunnen og opp.

VESKE:
Bruk heklenål 3,5 og mørk grå. Hekle 5 LUFTMASKER - les forklaring over, og sett dem sammen til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske - LES HEKLEINFO! Hekle diagram A.1 (1 rapport = 3 staver), deretter hekles diagram A.2 totalt 3 ganger rundt (3 rapporter = 9 staver). Når alle 4 omgangene i A.1 og A.2 er heklet ferdig er det 48 staver på omgangen, og det er heklet 4 luftmaskebuer.
HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
Nå skal det hekles etter diagram A.3, A.4 og A.5 slik: Hekle A.3 (= 1 stav), * hekle diagram A.4 frem til luftmaskebuen, hekle diagram A.5 om luftmaskebuen *, hekle fra *-* totalt 4 ganger, hekle A.4 frem til starten på omgangen (= 16 staver økt).
Fortsett å hekle diagrammene slik til det er totalt 32 staver mellom hver luftmaskebue og det er totalt 128 staver og 4 luftmaskebuer på omgangen. Bunnen er ferdig.
Videre skal det hekles STRIPER – les forklaring over, og det skal hekles etter diagram A.6 og A.7 slik: Hekle A.6 over de første 32 stavene og 1 luftmaskebue (= 1 rapport), hekle diagram A.7 over de neste 96 stavene og 3 luftmaskebuer (= 3 rapporter). Det både økes og felles masker på hver omgang, men maskeantallet er hele tiden det samme. Fortsett å hekle diagrammene og striper slik til arbeidet måler ca 30 cm (målt på det korteste uten bunnen). Klipp og fest trådene.

STROPPER:
Det klippes 21 tråder av ca 180 cm. 13 tråder med mørk grå og 4 tråder med grå og oker. Legg trådene sammen og knyt en løs knute, la det være igjen ca 20 cm etter knuten. Fordel trådene i 3 bunker med 7 tråder i hver bunke. Flett de tre bunkene sammen til det gjenstår ca 20 cm (ikke flett for stramt). Del trådendene i 2 deler, trekk 1 del gjennom vesken i en luftmaskebue på siste omgang. Lag en knute med alle trådene på utsiden av vesken. Ta opp knuten i begynnelsen av fletten og fest enden til vesken på samme måte, men i neste luftmaskebue. Lag en stropp til på samme måte og fest i de andre luftmaskebuene. Om ønskelig kan det lages små fletter i endene av stroppene på utsiden av vesken (se foto).

Diagram

= Start her: denne luftmaskeringen er forklart i teksten. Gå direkte videre til neste rad, start ved punktet på sirkelen.
= 3 luftmasker på starten av omgangen
= stav om luftmaskering/ stav i maske
= stav om luftmaskebue
= 3 luftmasker
= denne omgangen er allerede heklet, start på neste omgang
= 3 STAVER HEKLET SAMMEN PÅ STARTEN AV OMGANGEN - les forklaring i oppskriften
= 3 STAVER HEKLET SAMMEN - les forklaring i oppskriften
Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (9)

Louise Savard 14.05.2020 - 20:07:

J'arrive au diagramme A6 et A7 et je ne comprends pas comment je peux garder toujours 32 m. Entre les arceaux puisque je diminue de 2m (3 br. écoulées ens,) et que de chauqe côté j'augmente de 2 br ds les arceaux ? Dois-je augmenter d'une br seulement de chaque côté ? Ainsi j'aurais toujours mnon 32 m. ?

DROPS Design 15.05.2020 kl. 08:45:

Bonjour Mme Savard, vous diminuez 2 brides au début et à la fin de chaque rang de A.6/A.7 et vous crochetez 2 brides,3 mailles en l'air, 2 brides, dans l'arceau du milieu, vous conservez ainsi toujours le même nombre de mailles. Bon crochet!

Melanie 24.03.2020 - 16:53:

Ich habe den Boden gehäkelt und wie in der Anleitung angegeben nun 128 Stäbchen sowie 4 Luftmaschenbögen. Nun möchte ich mit Diagramm A6 / A7 beginnen. Doch da liegt mein Problem. Die untere Reihe von A6 und A7 ist mit einem Sternchen gekennzeichnet, was bedeuten soll, dass sie schon gehäkelt wurde. Diese Reihe beinhaltet allerdings zusammengerechnet (A6 + 3x A7) 160 Stäbchen. Möchte ich nun die nächste Reihe häkeln (beginnend mit drei Stäbchen zusammenhäkeln) fehlen mir 42 Stäbchen.

DROPS Design 03.04.2020 kl. 14:22:

Liebe Melanie, danke für den Hinweis, unser Designteam wird die Anleitung mal schauen - ich würde einfach wie in den Diagrammen häkeln, dh die 3 Stb zusammen häkeln, dann 1 Stb bis zum Luftmaschenbogen, 2 stb +3 Lm+ 2 Stb um das Luftmaschenbogen, 1 Stb in jedes Stb bis die 3 letzte vor dem nächsten LmB, 3 Stb zusammen. Viel Spaß beim häkeln!

Inger Holzmann 22.03.2020 - 09:02:

Hej, uanset om du tæller 1. eller sidste omgang i A6 og A7 i DIAGRAMMET er der 40 masker mellem buerne. Tæl selv efter !

Tom Erik 28.10.2019 - 14:46:

Hei, jeg mener noe er feil her: 1 * A. 6+ 3 * A. 7= 160 m. I stedet for 32 m mellom hver lm- bue må det vel bli 40 m mellom lm- buene for at diagram A. 6 og A. 7 skal gå opp?

DROPS Design 03.12.2019 kl. 14:13:

Hej, husk at første række i A.6 og A.7 allerede er hæklet og at du starter med at hækle 3 st sammen. God fornøjelse!

Martina 03.09.2019 - 10:30:

Darf ich fragen warum das Garn in Österreich um 75 Cent mehr kostet als in Deutschland? Danke, LG Martina

DROPS Design 03.09.2019 kl. 15:05:

Liebe Martina, wir haben Preisen für jedes Land. Viel Spaß beim häkeln!

A Van Maanen 08.07.2019 - 16:11:

Geweldig model mooie kleuren.

Sigríður Guðlaugsdóttir 12.06.2019 - 18:46:

Umhverfisvænt

Elena 05.06.2019 - 19:26:

Adoro le borse in maglia!

Caroline 05.06.2019 - 17:25:

Hippie chique

Kommentér oppskrift DROPS 203-11

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.