DROPS / 69 / 8

DROPS 69-8 by DROPS Design

DROPS Jakke i "Paris" med belte og rillestruktur

  • DROPS 69-8 - DROPS Jakke i Paris med belte og rillestruktur
  • DROPS 69-8 - DROPS Jakke i Paris med belte og rillestruktur
DROPS design: Modell nr W-266
--------------------------------------------------------

Størrelse: S - M - L - XL
Materialer: DROPS Paris fra Garnstudio
850-950-1050-1150 gr f.nr 25, mosegrønn

DROPS Pinne nr 5,5

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 15.00 kr /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 15.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 15.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 255kr. Les mer.

Instruksjoner

Strikkefasthet: 16 m x 20 p = 10 x 10 cm på p 5,5 og glstrikk. Husk pinnenr er kun veiledende!

Rille (frem og tilbake på p): 1 rille=2 pinner. 1.p: Rett, 2.p: Rett.

Mønster (sett fra retten): * 2 p glstrikk, 1 p vrang *, gjenta fra *-*.

Felletips: Det felles til hals kun fra retten. Høyre forstk (når plagget taes på): Fell slik: Ta 1 m løs av, 1 r, løft den løse m over. Venstre forstk (når plagget taes på): Fell slik: 2 r sammen.

Bakstk: Legg opp 86-92-98-106 m (inkl 1 kantm i hver side) på p 5,5 med Paris. Strikk riller i 12 cm, fortsett med Mønster- se forkl over. Husk på strikkefastheten! Når arb måler 47-48-50-51 cm felles det til ermhull i hver side på hver 2.p: 3 m 1-2-2-2 ganger, 2 m 2-2-3-4 ganger, 1 m 5-5-5-7 ganger = 62-62-64-64 m. Når arb måler 66-68-70-72 cm felles de midterste 24 m til hals. Videre felles det 1 m på neste p mot halsen = 18-18-19-19 m tilbake på hver skulder. Fell av de resterende m når arb måler 68-70-72-74 cm.

Venstre forstk: Legg opp 48-51-54-58 m (inkl 1 kantm + 6 stolpem mot midt foran) på p 5,5 med Paris. Strikk riller i 12 cm over alle m. Fortsett med Mønster, men de 6 ytterste m mot midt foran strikkes slik fra kanten (sett fra retten): 5 m riller, 1 m glstrikk.

Les hele neste avsnitt før det strikkes. Når arb måler 46-47-49-50 cm økes det 2 m innenfor 1 stolpem mot midt foran, til krage - de økte m til krage strikkes i riller. Den glstrikkede m innerst på stolpen fortsettes i glstrikk oppover langs kragen. På de neste 2 p strikkes det kun 1 rille over de ytterste 7 m stolpe - de resterende m på p strikkes ikke. Videre økes det på innsiden av 1 stolpem: 1 m 6 ganger på hver p, 1 m 6 ganger på hver 2.p og 1 m 6 ganger på hver 4.p = 20 m økt til krage.

Samtidig når arb måler 47-48-50-51 cm felles det til ermhull i siden som på bakstk.

Samtidig Når arb måler 50-51-53-54 cm felles det til halsringning (det økes fortsatt til krage) slik: Fell på innsiden av de 5 rillestrikkede + 1 glstrikket m + de m som til nå er økt til krage. Fell 1 m 18 ganger på hver 2 p.- se Felletips. Når arb måler 68-70-72-74 cm felles skulderm + 6 stolpem = 18-18-19-19 m av. Det er nå bare de rillestrikkede krage-m igjen på p = 20 m. Fortsett med riller over disse m slik: * 1 rille over alle m, 1 rille over kun de ytterste 16 m * (mot stolpen), gjenta fra *-* til kragen måler ca 8 cm innerst mot nakken (den vil da måle 16 cm ytterst). Sett m på en tråd.

Høyre forstk: Legg opp og strikk som venstre men fell til ermhull og hals i motsatt side.

Erme: Legg opp 38-38-40-42 m (inkl 1 kantm i hver side) på p 5,5 med Paris. Strikk riller i 12 cm, fortsett med Mønster. Samtidig når arb måler 13-13-14-14 cm økes det i hver side: 1 m ialt 13-14-13-14 ganger på hver 2,5.-2.-2.-2. cm = 64-66-66-70 m. Når ermet måler ca 46-46-44-42 cm felles det til ermtopp i hver side på hver 2.p: 3 m 1-1-1-0 gang, 2 m 3-3-2-2 ganger, 1 m 4-5-7-10 ganger, videre felles det 2 m i hver side til arb måler 56-57-57-57 og deretter felles 3 m 1 gang. Arb måler ca 57-58-58-58 cm, Fell av de resterende m.

Belte: Legg opp 9 m på p 5,5 med Paris. Strikk riller til ønsket lengde eller til belte måler ca 120-130-140-150 cm. Fell av.

Montering: Sy sammen skuldersømmene. Sy sammen kragen midt bak med maskesting. Sy kragen til halsåpningen på bakstk med sømmen ut på rettsiden - sy i ytterste ledd av ytterste m. Sy i ermene. Sy erm- og sidesøm i ett innenfor 1 kantm.

Diagram

diagram measurements
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (40)

country flag Andrea Mattes 27.09.2021 - 14:49:

Das hilft mir leider nicht weiter. Laut Anleitung ist die Gesamtlänge 68 cm. Laut Zeichnung jedoch 89 cm .

user icon DROPS Design 27.09.2021 kl. 16:56:

Liebe Frau Mattes, die gesamte Höhe bei der Maßskizze ist 68 cm (von ganz unten bis zum Schulter), die 47-48-50-51 cm bis zum Armloch sind nur nicht in der Skizze geschrieben. Viel Spaß beim stricken!

country flag Andrea 26.09.2021 - 20:17:

Stimmt die Anleitung bezüglich der Gesamtlänge? Lt Zeichnung beginnen die Abnahmen für das Armloch bei 68 .... cm, lt Anleitung bei 47 ... cm. Lt. Anleitung ist die Gesamtlänge 68 ..... cm. Hat dies eine Auswirkung auf den V- Ausschnitt des Vorderteils?

user icon DROPS Design 27.09.2021 kl. 08:37:

Liebe Andrea, das Armloch wird 47 cm sein dann stricken Sie noch 21 cm bis zur Schulter = 68 cm Gesamthöhe. Kann es Ihnen helfen?

country flag Marilyn Morris 20.11.2020 - 22:22:

Can anyone help me with making the collar on this sweater. The instructions are so confusing. Thanks in advance.

user icon DROPS Design 23.11.2020 kl. 08:17:

Dear Mrs Morris, collar shawl is worked over the remaining 20 stitches in garter stitch with short rows: you will work more rows towards mid front than towards seam/shoulder like this: start from WS (left front piece) and work: 2 rows over all stitches, 2 rows over the first 16 sts and repeat these 4 rows until the smaller edge (towards shoulder) measures approx. 8 cm. This video shows how to knit such a collar but you will here have to work short rows for the fold over. Happy knitting!

country flag Barbara 15.10.2020 - 11:39:

Rückfrage zu " Dann wird es innerhalb 1 Masche = vor der letzte Maschen (li. Vorderteil)/nach der 1. Masche (re. Vorderteil) für den Kragen zugenommen." Heisst: Li Vorderteil: Stricken bis noch 7 M, 6 M kraus, 1 Zunahme, Randmasche Re Vorderteil: Randmasche, 1 Zunahme, 6 M Kraus, ? (d.h. jew. Zunahme direkt vor/nach Randmasche?) LG B

user icon DROPS Design 15.10.2020 kl. 12:00:

Liebe Barbara, ja ganz genau. Viel Spaß beim weiterstricken!

country flag Barbara 10.10.2020 - 17:18:

Hallo - ebenfalls Probleme mit Kragen. Die 2 Runden nur über die 7 Maschen - nur 1x, dann wieder über alle Maschen stricken? Und die Zunahmen dann - was heisst innerhalb 1 Bordm aufnehmen? Direkt nach Randmasche oder direkt vor der gerade hinauflaufenden rechten Masche? Ist mir nicht ganz klar. Herzlichen Dank für Ihre Hilfe und liebe Grüsse aus Winterthur :-)

user icon DROPS Design 12.10.2020 kl. 07:57:

Liebe Barbara, die verkürzten Reihen werden hier nur einmal gestrickt, dh wenn die Arbeit 46-47-49-50 mist, stricken Sie 2 Reihen über die 7 ersten Maschen (mit einer Rückreihe beginnen), dann wie zuvor weiterstricken. Dann wird es innerhalb 1 Masche = vor der letzte Maschen (li. Vordertei)/nach der 1. Masche (re. Vorderteil) für den Kragen zugenommen. Die Abnahmen fûr den Hals werden innerhalb den Kraus re. Maschen + 1 M glatt rechts gestrickt (= vor diesen Maschen bei li. Vorderteil/nach diesen Maschen bei re. Vorderteil). Viel Spaß beim stricken!

country flag Annamaria 29.08.2020 - 11:32:

Dopo aver aumentato 2 maglie per il collo, quando dite di lavorare i 2 ferri successivi a punto legaccio sulle 7m di bordo davanti soltanto, le rimanenti non vanno lavorate, a cosa vi riferite? Devo lavorare il collo solo sul davanti del lavoro? Così tirerebbe il collo

user icon DROPS Design 30.08.2020 kl. 08:38:

Buongiorno Annamaria. Lavora 2 ferri solo sulle 7 maglie del bordo, poi riprende a lavorare su tutte le maglie. Dopo aver intrecciato le maglie per le spalle, continuerà a lavorare per la parte del collo che andrà cucita al dietro. Buon lavoro!

country flag Gladys 01.06.2020 - 07:02:

Hola, cómo continuo el cuello después de rematar los puntos del hombro en el delantero izquierdo? No me queda claro. Gracias

user icon DROPS Design 07.06.2020 kl. 21:29:

Hola Gladys. Después de cerrar para el hombro, continuar trabajando, sobre los 20 puntos restantes, vueltas acortadas para darle forma al cuello:

country flag Sarah 30.04.2020 - 23:11:

Working on collar finish for the left panel (2 rows garter stitch all sts, 2 rows garter stich only 16 outermost sts, repeat) but can't determine if I've reached the correct length for the inner & outer. The inner edge is about 3" but if I measure the outer edge from the same start point as the where I measure the inner edge from, I am at 4.5". if I measure from the entire length of the outer edge I'm closer to 8". Any suggestions?

user icon DROPS Design 04.05.2020 kl. 09:55:

Dear Sarah, when working the collar, you will work twice as many rows on the outer edge than on the inner edge, when the outer edge measures 3" the inner edge should measure approx. 1,5 ". Hope this helps, happy knitting!

country flag Lotti 22.04.2020 - 13:44:

Har en undran om mönstret. Vid 2 varv slätstickning 1varv avigt upprepa menas det då alltid 1varv rät, 1varv avigt 1 varv avigt sedan upprepa igen.

user icon DROPS Design 22.04.2020 kl. 15:18:

Hej Lotti, nej för det beror på om du stickar från rätsidan eller avigsidan... du skall ha 2 varv slät, 1 varv avig, sett från rätsidan :) 0 am från avigsidan, 0 rm från rätsidan, x rm från avigsidan, 0 rm från rätsidan. 0 am från avigsidan x am från rätsidan 0 am från avigsidan 0 rm från rätsidan osv...

country flag Veerle Van Coillie 13.10.2019 - 10:51:

En moeten die twee steken achter elkaar gemeerderd worden ?

user icon DROPS Design 15.10.2019 kl. 18:33:

Dag Veerle,

Klopt, die moeten inderdaad achter elkaar gemeerderd worden.

Kommentér oppskrift DROPS 69-8

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.