Joy of Fall by DROPS Design

Mønsterstrikket DROPS sjal i ”Snow”

DROPS 134-34
DROPS design: Modell nr EE-363
Garngruppe E
--------------------------------------------------------
Mål: Lengde midt bak ca 67 cm
Materialer: DROPS SNOW fra Garnstudio
250 g f.nr 52, lys blå/grå

DROPS RUNDP NR 9 (80 cm) - eller det p.nr du må bruke for å få 10 m x 14 p glstrikk på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 20.95 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 20.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 23.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Snow print DROPS Snow print 25.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 83.8kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diagram M.1. Diag viser mønsteret sett fra retten.
---------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbake ovenfra og ned.
Legg opp 4 m på rundp 9 med Snow.
Strikk 2 p r. De neste 6 p strikkes slik:
1.p (retten): 1 r, 1 kast, 2 r (= midtm), 1 kast, 1 r = 6 m.
2., 4., 6.p (vrangen): Strikk r over alle m, men de 2 midtm strikkes vr.
3.p: 2 r, 1 kast, 2 r, 1 kast, 2 r. = 8 m
5.p: 3 r, 1 kast, 2 r, 1 kast, 3 r. = 10 m
Nå strikkes det videre etter M.1 – og når siste pinne på diagrammet er strikket fortsettes økningen som på diagrammet (dvs. det økes fortsatt på hver 2.p 1 m innenfor 3 m rille i hver side og 1 m på hver side av 2 midtm = 4 nye m pr økning) og det fortsettes med mønster som på diagrammet mellom økningerne. Når arb måler ca 65 cm midt bak på sjalet strikkes det 6 p r (fortsett med 4 økninger på annenhver p). Fell av meget løst - bruk evt p nr 10 til avfelling.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 25.09.2012
Ny garnmengde:
Materialer: DROPS SNOW fra Garnstudio
250 g f.nr 52, lys blå/grå
Oppdatert online: 26.10.2016
Rettelse: Nytt diagram M.1 (to kast i rad 11 er slettet).
Oppdatert online: 09.01.2019
Rettesle diagram: det manglet kast mot midtmasken på rad 19

Diagram

symbols = r fra retten, vr fra vrangen
symbols = r fra vrangen
symbols = ta 1 m løst av p , 1 r, løft
den løse m over
symbols = 2 r sm
symbols = 1 kast mellom 2 m
symbols = ta 1 m løs av p, 2 r sm, løft den løse m over
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (58)

country flag Claire Noël De Tilly wrote:

Encore moi! Quels sont les rangs de points de fantaisie faut-il répéter? Les rangs 15 / 17 / 19?

06.12.2022 - 18:02

DROPS Design answered:

Bonjour Mme De Tilly, vous répétez les 6 derniers rangs du diagramme, autrement dit, vous augmentez à droite de la même façon, tricotez le point ajouré comme avant jusqu'aux 2 mailles centrales, augmentez comme dans le diagramme et de même après les 2 m centrales. Le point ajouré doit continuer en ligne droite comme dans le diagramme (alternativement 3 m jersey, 3 m du pont ajouré et 3 m du point ajouré, 3 m jersey). Bon tricot!

07.12.2022 kl. 07:56

country flag Claire Noël De Tilly wrote:

Si les séquences de points de fantaisie sont de 3 mailles mais qu'on augmente de 4 mailles à chaque 2 rangs comment le compte peut-il arriver? J'arrive à 2 mailles des deux mailles centrales et je suis rendu à faire un surjet double plus l'augmentation mais je n'ai que 2 mailles. Comment faire?

06.12.2022 - 17:51

DROPS Design answered:

Bonjour Mme De Tilly, on va élargir le point fantaisie de chaque côté (après les 3 m point mousse et avant les 2 m jersey pour un côté et après les 2 m jersey et avant les 3 m point mousse de l'autre côté), et cette nouvelle maille va être tricotée en jersey jusqu'à ce qu'il y ait suffiamment de mailles pour tricoter le motif ajouré (d'abord sur 2 mailles avec 1 seul jeté - l'autre étant pour l'augmentation, puis sur 3 m). Suivez attentivement le diagramme et le nombre de jetés pour ne pas vous tromper. Bon tricot!

07.12.2022 kl. 07:52

country flag Claire wrote:

Au 1er rang il y a 2 jetés de suite à faire. Comment les tricotez-vous au rang suivant? Même problème aux rangs 5 et 11 ou il y a 2 jetés consécutifs 4 fois? Pardonnez mon ignorance! Merci pour votre aide.

01.12.2022 - 02:31

DROPS Design answered:

Bonjour Claire, les jetés ne sont jamais consécutifs, mais toujours séparés par 1 m end, autrement dit, au 1er rang, tricotez: 3 m end, 1 jeté, 1 m end, 1 jeté, 2 m end (les 2 m centrales), 1 jeté, 1 m end, 1 jeté, 3 m end (vous avez augmenté 4 mailles). Bon tricot!

01.12.2022 kl. 11:29

country flag Claire Noël De Tilly wrote:

En regardant la photo du châle Joy of Fall la bordure du châle de chaque cote du V je ne comprend pas comment arriver à cet effet en suivant le patron. Si de chaque côté de la pointe je fais 3 mailles en points mousse au début et à la fin du rang, comment arriver à la même finition que sur la photo?

30.11.2022 - 04:21

DROPS Design answered:

Bonjour Mme De Tilly, tricotez toujours comme dans A.1, autrement dit, vous aurez 3 m point mousse de chaque côté et 2 mailles jersey endroit au milieu du châle. Bon tricot!

30.11.2022 kl. 08:54

country flag Maria wrote:

Hej igen. Tyvärr blir jag inte hjälpt alls av er svar, ska jag bara sticka slätstickning med ökningar? Eller vart i diagrammet ska jag fortsätta? Omöjligt att förstå mönstret

05.05.2021 - 18:06

DROPS Design answered:

Hej Maria, jo hele sjalet består af samme mønster, det vil sige at det er de samme mønsterpinde som gentages, nu er du kommet til den pind som starter med: 3 ret, 1 omslag, 3 ret og så selve mønsteret, 3 ret, mønstert osv. God fornøjelse!

06.05.2021 kl. 13:49

country flag Maria wrote:

Hur ska jag fortsätta efter jag gjort diagrammet en gång? Det står ingenstans hur jag ska fortsätta.

04.05.2021 - 21:15

DROPS Design answered:

Hej Maria. Då fortsätter du med ökningar som på diagrammet (dvs. det ökas även i fortsättningen på vartannat v 1 m innanför 3 m rätst i varje sida och 1 m på varje sida av 2 mittm = 4 nya m per ökning) och det fortsätts med mönster som på diagrammet mellan ökningarna. Mvh DROPS Design

05.05.2021 kl. 11:34

country flag B-M wrote:

När man stickat diagrammet klart ska man fortsätta att sticka på diagrammet! Min fråga är var på diagrammet ska jag börja sticka igen

19.04.2020 - 13:44

DROPS Design answered:

Hej, det er de samme 3 mønsterpinde som gentages, det vil sige at nu er du kommet til den som starter med 3 ret, 1 omslag, 3 ret og så selve mønsteret, 3 ret, mønstert osv. God fornøjesle!

21.04.2020 kl. 14:09

country flag Tracy wrote:

Unfortunately it was a waste of knitting wool and my time as it the pattern just did not come out right at all. I tried it three times but the. Gave up with it.

29.09.2019 - 17:20

DROPS Design answered:

Dear Tracy, we are sorry to hear that, did you look at our FAQ, especially how to read a knitting diagram, feel free to ask your question here, or contact your DROPS store for any further individual assistance. Happy knitting!

30.09.2019 kl. 11:59

country flag Kari wrote:

Hei! Nå har jeg lest gjennom alle spørsmål og svar og står allikevel bom fast når jeg nå er ferdig med M1. Kan dere være så snille å tegne opp resten av diagrammet, det ser ut som vi er svært mange som strever med det samme. Takk!

30.05.2019 - 20:55

DROPS Design answered:

Hei Kari. Om det var du som stilte spørsmål 26.05 så har du altså gjort det helt riktig . Om du teller ruter på siste rad i M.1 får du 50 ruter = 50 masker. Om alle pinnene i hele sjalet var med i diagrammet ville det blitt så smått at det ikke var mulig å se. Du fortsetter altså mønsteret på samme måte oppover. Du øker på hver pinne fra retten: 1 maske på hver side av de 2 glattstrikkede maskene på midten og 1 maske innenfor de 3 kantmaskene i hver side. Hullmønsteret fortsetter på samme måte, med 3 masker mellom hver kast-felling-kast. Er det noe spesifikt du ikke forstår så spør oss gjerne her, så skal vi hjelpe deg. God fornøyelse

31.05.2019 kl. 08:40

country flag Kari wrote:

Hei! Jeg har fulgt mønsteret slavisk, og når jeg er ferdig med M1 sitter jeg igjen med 50 masker og ikke 48 som diagrammet viser. Er det en feil? Hullene er der de skal være på sjalet...

26.05.2019 - 19:05

DROPS Design answered:

Hei Kari. Det er 50 masker på siste rad i M.1, så du har nok gjort det helt riktig. (på siste rad er det ingen opphold mellom de 2 mistmaskene og trekantene på hver side). God fornøyelse

27.05.2019 kl. 09:37

Kommentér oppskrift DROPS 134-34

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.