DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% Villaa
alkaen 4.10 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 32.80€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS Super Sale
DROPS Baby 18-30
Mitat: Noin 65 x 80 cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS MERINO EXTRA FINE:
400 g nro 01, luonnonvalkoinen
----------------------------------------------------------
DROPS PYÖRÖPUIKKO NRO 4,5 (80 cm).
DROPS VIRKKUUKOUKKU NRO 3,5.
NEULETIHEYS: 20 s x 26 krs sileää neuletta puikoilla nro 4,5 = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% Villaa
alkaen 4.10 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 32.80€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

----------------------------------------------------------
AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

MALLINEULE: Katso ruutupiirros M.1. Piirros näyttää mallineuletta oikealta puolelta katsottuna. 1. krs = oikea puoli.
HUOM: Silmukkaluku lasketaan aina joko mallineuleen 5. tai 6. kerroksen jälkeen.
----------------------------------------------------------
PEITTO:
Neulotaan tasona pyöröpuikolla, jotta kaikille silmukoille olisi tilaa. Luo pyöröpuikolle nro 4,5 Merino Extra Fine -langalla 127 s. Neulo ainaoikeaa (KS. SELITYS YLLÄ). Kun työn pituus on 14 cm, lisää keskimmäisten 77 s:n kohdalle tasavälein 14 s (lisää työn nurjalla puolella neulomalla n. joka 5. s:aan 2 s) = 141 s. Jatka neulomalla näin (= oikea puoli): 24 s ainaoikeaa, 1 s sileää neuletta, seuraavilla 91 s:lla M.1:n mukaisesti (= 7 mallikertaa), 1 s sileää neuletta ja 24 s ainaoikeaa. Jatka mallineuletta tähän tapaan kunnes työn pituus on n. 65 cm (lopeta kokonaisen mallikerran jälkeen). Kavenna nyt keskimmäisten 91 s:n kohdalla tasavälein 14 s = 127 s. Neulo sitten kaikilla silmukoilla ainaoikeaa kunnes työn pituus on 79 cm. Päätä s:t.

NIRKKOREUNUS:
Virkkaa peiton reunoihin koukulla nro 3,5 ja Merino Extra Fine -langalla seuraavasti: *1 ks, 4 kjs, 1 p ensimmäiseen näistä 4 kjs, jätä 3 s / 6 krs väliin*, toista *-* ja virkkaa lopuksi 1 ps ensimmäiseen ks:aan.

Piirros

symbols = oikea s oikealta puolelta, nurja s nurjalta puolelta
symbols = nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein, vedä nostettu s neulotun yli
symbols = 2 s oikein yhteen
symbols = 1 langankierto 2 silmukan väliin
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Princess Chantilly

xihe.sew.knit

Princess Chantilly

@xihe.sew.knit

Princess Chantilly

Aleksandra, Poland

Princess Chantilly blanket

Ela Łukaszewska, Poland

Copertina modello Chantilly

Rina Paolini‎, Italy

Princess Chantilly

Matemo, Spain

Princess Chantilly

Maite, Spain

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS Baby 18-30

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (181)

country flag Sophie wrote:

Hello, I have a question regarding the diminution. How do I do 14 diminutions between the 91 central stitches? I am not clear how as I don't get 14 but 11 or 13 diminutesion and don't see how to get 14. Many thanks !

03.05.2023 - 15:22

DROPS Design answered:

Dear Sophie, in this lesson we explain how to decrease evenly on a row. Happy knitting!

03.05.2023 - 15:51

country flag Paulina wrote:

Dzień dobry chciałam zapytać jak mam te oczka zamykać: równomiernie zamknąć 14 o. w 91 o. środk. = 127 o. Przerobic dwa jako jedno? Dziękuję i pozdrawiam

16.11.2022 - 23:12

DROPS Design answered:

Witaj Paulino, 1 oczko zamykasz przerabiając 2 oczka razem, zobacz film TUTAJ. Powtarzaj tą sekwencję w regularnych odstępach (mniej więcej) jeszcze 14 razy ponad 91 oczkami środkowymi. Pozdrawiamy!

17.11.2022 - 09:14

country flag Jessica wrote:

Hei igjen og takk for svar. Jeg fikk allikevel ikke helt svar på det siste jeg lurte på om mønsteret. Skal ikke dette være et havmønster? For det blir ikke det når jeg strikker som forklart.

11.10.2022 - 07:53

DROPS Design answered:

Hei Jessica. Om du har snakket med andre, som kanskje har strikket et babyteppe med Havskum mønster, er det mulig at det der står en annen forklaring (har ikke andre sine mønster tilgjengelig for å sjekke). Dette babyteppet er strikket med bølgemønster, og følger du oppskriften / diagrammet som forklart vil resultatet bli som du ser på bildet. mvh DROPS Design

17.10.2022 - 10:24

country flag Jessica wrote:

Første linje strikker jeg mønster og så strikker jeg vrang tilbake. Så kommer det folk sier forskjellig: den neste linjen som er blanke ruter, betyr den at jeg skal strikke en linje rett og så vrang tilbake, eller viser den bare at jeg skal strikke vrangt tilbake fra den første linjen?Utgjør mønsteret altså 6 rader eller 3? Og så, når jeg søker opp havskum mønster så er ikke den lik som dette mønsteret. Der er det «2m rett sammen» både før og etter kastene i stedet?

10.10.2022 - 21:32

DROPS Design answered:

Hei Jessica, Mønsteret er 6 rad i høyden. Åpne ruter er strikket rett fra retten og vrang fra vrangen. Så mønster på rad 1, strikker vrang tilbake på rad 2, mønster på rad 3, vrang tilbake på rad 4, mønster på 5 og vrang på 6, osv. God fornøyelse!

11.10.2022 - 07:06

country flag Aga wrote:

Czy jest gdzieś film instruktażowy jak zrobić pikotkę z tego wzoru (tutaj są tylko filmiki jak zrobić części składowe słupki, oczka ściśle itp.) ? "1 oś, 4 oł, 1 sł w 1-sze z 3 oł, ominąć 3 o./6 rz. ściegiem francuskim * powt. od *do *"

10.07.2022 - 11:24

DROPS Design answered:

Witaj Agnieszko, zobacz filmik TUTAJ. Technika jest ta sama, tylko omijasz inną liczbę oczek/rzędów. Pozdrawiamy!

11.07.2022 - 09:39

country flag Anna wrote:

Czy mogłabym prosic o wytłumaczenie jak dodać te oczka ? "Na wys. 14 cm od dołu robótki, równomiernie dodać 14 o. w 77 o. środk. – dodawać na lewej stronie robótki przerabiając 2 razy to samo o. co 5 o. = 141 o"

27.06.2022 - 15:00

DROPS Design answered:

Witaj Anno, przerób 3 pierwsze oczka z tych 77 o. środkowych. Następnie w kolejne oczko dodaj 1 oczko przerabiając 2 razy to samo oczko (wkłuwając drut raz z przodu, a raz z tyłu tego samego oczka - patrz video pod wzorem 'Dodawanie oczek 1-przerobić 2 razy to samo oczko'). *Dalej przerób 4 kolejne oczka i w 5-te oczko dodaj 1 oczko jak wyżej*. Powtarzaj sekwencję od *-* jeszcze 12 razy. Powodzenia!

27.06.2022 - 21:44

country flag Gravina wrote:

Bonjour Sur ce modèle, je ne comprends pas la 5eme ligne du diagramme M1, à savoir le "jeté entre 2 mailles". Quelqu'un pourrat me détailler ? Merci d'avance Véronique

26.03.2022 - 15:37

DROPS Design answered:

Bonjour Véronique, tricotez ce rang ainsi: 2 m ens à l'end, (1 jeté, 1 m end)x5, 1 jeté, glissez 1 m à l'end, tricotez 1 m end et passez la m glissée par-dessus la m tricotée = vous avez maintenant de nouveau 13 mailles pour chaque M.1. Bon tricot!

28.03.2022 - 08:42

country flag Anna-fulvia wrote:

Je souhaite convertir un modèle drop sky en baby mérino et un autre alpaca en baby mérino, mais cela semble impossible dans le convertisseur : pourquoi ? merci de votre retour. Cordialement.

22.02.2022 - 19:17

DROPS Design answered:

Bonjour Anna-fulvia, parce que Baby Mérinos appartient au groupe de fils A et Sky au groupe de fils B et ne sont donc pas interchangeables. Retrouvez plus d'informations sur les alternatives ici. Bon tricot!

23.02.2022 - 08:21

country flag Linda wrote:

När jag stickar rad 3 på mönstret så börjar det en maska in om man jämför rad 1. Ska jag sticka rätstickning eller slätstickning på de maskorna in på rad 3 och 5 ( både när jag börjar och slutar M1)?

28.12.2021 - 13:01

DROPS Design answered:

Hei Linda. Det er bare maskeantallet i M.1 som forandrer seg. Det skal alltid strikkes 24 masker i rille (rätstickning ), 1 maske glattstrikk (slätstickning ) i begynnelse, deretter M.1 over 91 masker, så 1 maske glattstrikk (slätstickning ) og 24 masker rille (rätstickning ) på slutten av pinnen. mvh DROPS Design

04.01.2022 - 14:07

country flag Nina wrote:

I oppskriften står det at man skal strikke mønsteret til arbeidet måler 65 cm. Siden mønsteret er buet viser arbeidet 65 cm på midten og 61 når jeg måler rillekantene. Er det nå jeg skal stanse med mønster når arbeidet som sådan når 65 cm eller når mønsteret er 65 cm?

13.07.2021 - 11:08