Northern Stars Socks by DROPS Design

DROPS sokker til herre med nordisk mønster i »Karisma». Kan også strikkes i »Merino Extrafine».

Søkeord: flerfarget, nordisk, sokker
DROPS design: Modell nr U-544
-------------------------------------------------------
-
Størrelse: 38/40 - 41/44
Fotens lengde: 23 - 26 cm.
Sokkens lengde: 58 - 65 cm.
Materialer: DROPS Karisma fra Garnstudio
100-100 gr f.nr 01, naturhvit
200-250 gr f.nr 16, mørkgrå

DROPS Settp nr 3,5 - eller den p du må ha for å få 22 m x 30 p glstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS Settp nr 3 - til vrbord

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 28.00 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 28.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 28.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 168kr. Les mer.

Instruksjoner

Mønster: Se diag M.1 til M.4. Diag viser mønsteret sett fra retten. Hele mønsteret strikkes i glstrikk.

Hælfelling:
1.p (=retten): Strikk til det gjenstår 7-7 m på p, løft neste m løst av, 1 r og løft den løse over 1 r, snu arb.
2.p (=vrangen): Strikk til det gjenstår 7-7 m på p, løft neste m løst av, 1 vr og løft den løse over 1 vr, snu arb.
3.p (=retten): Strikk til det gjenstår 6-6 m på p, løft neste m løst av, 1 r og løft den løse over 1 r, snu arb.
4.p (=vrangen): Strikk til det gjenstår 6-6 m på p, løft neste m løst av, 1 vr og løft den løse over 1 vr, snu arb.
Fortsett å strikke til det gjenstår 1 m mindre før m tas løs av p. Fortsett til det gjenstår 13-15 m.

Sokk: Arb strikkes rundt på settp. Legg opp 68-76 m på settp 3 med mørkgrå. Strikk vrbord 2 r / 2 vr til arb måler 13-16 cm. Bytt til settp 3,5 og strikk 2 omg glstrikk samtidig som det økes 2-4 m jevnt fordelt på 1.omg = 70-80 m. Sett 1 merketråd på beg av omg. Strikk M.1 over alle m (= 7-8 ganger). Når M.1 er strikket 1 gang i høyden strikkes neste p slik: M.2 gjentas over de første 65-75 m (se startpil for din str, start ved pilen og strikk mot venstre i diag) og M.3 over de siste 5 m. Fortsett mønsteret slik. Når arb måler 29-32 cm begynner fellingene bak på leggen: Strikk de 2 første m etter M.3 rett sammen, og de 2 m før M.3 vridd rett sammen (dvs det strikkes i bakre del av m istedenfor fremre) på hver 4.omg totalt 11-14 ganger (det felles i M.2) = 48-52 m. Når arb måler 50-56 cm beholdes de første 10-11 m på p, sett de neste 23-25 m på en tråd (= midt oppå foten) og behold de siste 15-16 m på p = 25-27 m til hæl. Deretter strikkes over de 25-27 hæl-m slik: Strikk 1 p mørkgrå, deretter strikkes M.4 i 5-6 cm. Videre felles det til hæl - se hælfelling! Etter hælfellingen strikkes det opp 12-13 m på hver side av hælen og de 23-25 m på tråden settes tilbake på p = 60-66 m. Fortsett med M.2 som før over de 24-26 m oppå foten, strikk 1 m mørkgrå på hver side av disse m og strikk M.4 over de resterende m.
Samtidig felles det i hver side slik: Strikk frem til 3 m før M.2, strikk 2 m r sm, 1 m mørkgrå, M.2, 1 m mørkgrå og 2 m r sm. Fell slik på hver 2.omg totalt 6 ganger = 48-54 m. Strikk til foten måler ca 19-21 cm (ca 4-5 cm igjen til ferdig mål, prøv eventuelt sokken på og strikk til ønsket lengde). Strikk 1 omg mørkgrå over alle m. Deretter strikkes det ferdig med M.4 (behold fremdeles 1 m mørkgrå i hver side av foten). Fell til tå på hver side av den mørkgrå m med naturhvit slik: Strikk de 2 m før rett sammen og de 2 m etter vridd rett sammen, på hver 2.omg totalt 3 ganger = 36-42 m. Deretter på hver omg totalt 7-9 ganger = 8-6 m. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 06.11.2008
Nytt diagram M.1

Diagram

symbols = naturhvit
symbols = mørkgrå
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (29)

country flag Charlotte wrote:

Er det muligt, at du svarer på spørgsmålene? Andre har stillet samme spørgsmål. Dem svarer du heller ikke. Det virker ret tilfældigt, hvad du svarer

02.03.2021 - 15:14

DROPS Design answered:

Nu har vi svaret på 7 spørgsmål fra dig .... hvis spørgsmålet er om de passer på din mand, så ja hvis du følger opskriften og holder strikkefastheden, så er det bare at forlænge dem hvis målene her skulle være for korte. Nu lukker vi tråden. God fornøjelse!

03.03.2021 kl. 14:39

country flag Charlotte Sainsbury Theilgaard wrote:

Nu medens jeg sidder og strikker ribben, får jeg øje på, at I sætter fodens længde til 26 cm i den store størrelse. Jeg har nu målt min egen fod. Den er præcis 26 cm, og jeg bruger størrelse 36. Grunden til, at det risler koldt ned af ryggen på mig lige nu, er, at hele opskriften er til kvinder, således at jeg slet ikke kan bruge den til en mand, fordi det hele er for småt. Please sig, det ikke er sådan.

21.02.2021 - 10:50

DROPS Design answered:

Strømperne skal passe op til størrelse 44, men sørg for at du ikke strikker for stramt. De er lette at prøve undervejs og det er bare at strikke en ekstra cm inden du starter med indtagningerne til tå :)

23.02.2021 kl. 13:11

country flag Charlotte Igen Igen wrote:

Så vidt jeg kan regne ud, må det være 25 m oven på foden. Dels passer det med 66 m. Dels skal det være et ulige antal, så der støder en hvid op til den mørke på begge sider af overfoden. Har jeg mon ret?

20.02.2021 - 00:01

DROPS Design answered:

Det er helt ok hvis du vælger at tage ind på hver side af de 25 masker (i stedet for 26) det bør blive tydeligt når du sidder med maskerne på pindene.

23.02.2021 kl. 13:07

country flag Charlotte Sainsbury Theilgaard wrote:

Hej Jeg har lige et spørgsmål til. Efter hælen står der, at man skal strikke M4 over dr 26 masker oven på foden. Lige før står, at man sætter 25 masker af til overfoden. Vil du lige opklare det også? Tak for gode svar Charlotte

19.02.2021 - 15:29

DROPS Design answered:

Hej igen, det er for at få det midterste stykke ovenpå foden ens i begge sider, så du tager ind på hver side at de midterste masker, så farverne på hver side bliver ens ved indtagningerne :)

23.02.2021 kl. 13:00

country flag Charlotte Sainsbury Theilgaard wrote:

Hej igen Hvad gør man, når ens mand er mere end 170 cm høj, som modellen er? Hvor øger man længden? Jeg kan se, at ribben vil ende midt på min mands knæ. Det er ikke godt, for han har ski-knickers på. Hjælp Tak for svar

18.02.2021 - 21:40

DROPS Design answered:

Du har jo sokkens længde og vil du strikke dem længere så kan du altid strikke ribben længere :)

19.02.2021 kl. 14:13

country flag Charlotte Sainsbury Theilgaard wrote:

Hej Det ser ud, som om ribben er lagt dobbelt på billedet. Det fremgår imidlertid ikke af opskriften. Er den, eller er den ikke? Venligst

18.02.2021 - 21:35

DROPS Design answered:

Hej igen, jo du strikker ribben 13-16 cm ifølge opskriften, men det er selvfølgelig frivilligt om du vil bukke den ned :)

19.02.2021 kl. 14:11

country flag Charlotte Sainsbury Theilgaard wrote:

Hej Der står i opskriften, st diagram 1 er blevet ændret, men jeg kan ikke se ændringerne. Hvor finder jeg dem? Tak for opskriften Charlotte

18.02.2021 - 21:05

DROPS Design answered:

Hej Charlotte, eventuelle ændringer er rettet i opskriften på nettet :)

19.02.2021 kl. 14:10

country flag Jane Møller wrote:

Hej jeg kan ikke går videre fra Strik de 2 første m efter M.3 ret sammen, og de 2 m før M.3 drejet ret sammen (dvs der strikkes i bagerste del af m istedet for i forreste) på hver 4.omg totalt 11-14 gange (der tages ind i M.2) = 48-52 m. Kan nogen fortælle mig hvordan. Mvh. Jane

17.02.2019 - 13:50

DROPS Design answered:

Hej Jane, er dit spørgsmål hvordan man strikker 2 drejet ret sammen?

05.04.2019 kl. 11:57

country flag Manuela wrote:

Hallo, ich bräuchte zu der Anleitung Hilfe. Ich verstehe nicht, was „stricken Sie gegen links“ bedeuten soll. Vielen Dank für Ihre Hilfe.

27.01.2019 - 22:32

DROPS Design answered:

Liebe Manuela, Sie beginnen M.2 bei dem Pfeil: Diagram lesen Sie jede Runde links nach rechts, dh nachdem Sie die letzten 2 M (38/40) - 7 M (41/44) gestrickt haben, wiederholen Sie M.2 ab die 1. Masche. Viel Spaß beim stricken!

28.01.2019 kl. 12:05

country flag Valérie wrote:

Bonsoir, Merci beaucoup pour votre réponse! J'aurais une autre question: en utilisant votre laine "Merino Extrafine", est-ce que les chaussettes sont moins résistantes (surtout au niveau du talon), qu'avec une autre laine, mélangée avec du polyamide, par exemple? Merci encore à vous!

25.01.2019 - 05:20

DROPS Design answered:

Bonjour Valérie, les pures laines (type Karisma) seront plus chaudes et plus douces que des laines avec du polyamide. Karisma est notamment souvent utilisée pour des chaussettes jacquard. Bon tricot!

25.01.2019 kl. 09:30

Kommentér oppskrift DROPS 110-42

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.