Solely Unique by DROPS Design

DROPS glstrikket sokk i ”Fabel” strikket sidelengs.

DROPS 103-43
DROPS design: Modell nr FA-014
--------------------------------------------------------

Vinrød DROPS rillestrikket sokk i ”Fabel” strikket sidelengs, se oppskrift under modell nr 103-5

Størrelse: 35/37 – 38/39 – 40/42
Fotens lengde: 22 24 26 cm
Lengde på skaft: 24 26 28 cm
Materialer: DROPS Fabel fra Garnstudio
100-150-150 gr f.nr 521, blå/brun mix

DROPS Pinne nr 2,5 - eller den p du må ha for å få 26 m x 34 p glstrikk på 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 20.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 20.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 22.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 23.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 60kr. Les mer.

Instruksjoner

Rille (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 pinner rett.

Strikketips: For hver gang man snur midt på p taes 1.m løs av. Stram tråden og strikk videre som før. Dette gjøres for å unngå hull i overgangene.

Monteringstips: Tåen skal snurpes sammen, sett derfor 1 tråd i ytterste ledd av ytterste m mot tåen og la denne følge arb oppover. Bruk denne tråden til å snurpe sammen tåen til slutt.

Sokk: Husk på strikkefastheten! Sokken strikkes fram og tilbake fra midt under foten, over vristen og avsluttes midt under foten.
De øverste 12-14-16 m (i siden med forhøyning) og de nederste 10-13-16 m (tå) på sokken strikkes i rille – se forkl over. De resterende m strikkes i glstrikk.
Legg opp 120-130-140 m på p 2,5 med Fabel. Først strikkes det forhøyning bak slik - les Strikketips!
Strikk 12 m, snu, 1 m løs av, strikk 11 m tilbake.
Strikk 24 m, snu, 1 m løs av, strikk 23 m tilbake.
Strikk 36 m, snu, 1 m løs av, strikk 35 m tilbake.
Strikk 48 m, snu, 1 m løs av, strikk 47 m tilbake.
Str 40/42: Strikk 60 m, snu, 1 m løs av, strikk 59 m tilbake.
Alle str: Strikk 4 p over alle m – les Monteringstips!
Videre felles det til hæl slik: Sett 1 merketråd i den 62.-68.-72.m (fra siden med forhøyning). Fell 1 m på hver side av m med merketråd på hver 2.p totalt 11 ganger = 98-108-118 m. Strikk glstrikk (de øverste og nederste m fortsetter i rille) til arb måler 5-7-9 cm fra siste felling.
Videre økes det til hæl slik: Sett 1 merketråd i den 51.-57.-61.m (fra siden med forhøyning). Øk 1 m på hver side av m med merketråd på hver 2.p totalt 11 ganger = 120-130-140 m. Strikk 4 p over alle m.
Videre strikkes det forhøyning bak slik:
Str 40/42: Strikk 60 m, snu, 1 m løs av, strikk 59 m tilbake.
Alle str: Strikk 48 m, snu, 1 m løs av, strikk 47 m tilbake.
Strikk 36 m, snu, 1 m løs av, strikk 35 m tilbake.
Strikk 24 m, snu, 1 m løs av, strikk 23 m tilbake.
Strikk 12 m, snu, 1 m løs av, strikk 11 m tilbake.
Sett alle m på 1 tråd. Strikk 1 sokk til.

Montering: Sy m fra tråden og oppleggskanten sammen med maskesting. Sømmen kommer under foten og opp langs baksiden av skaftet. Snurp tåen sammen og fest tråden godt.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (21)

country flag AGNIESZKA wrote:

Czy m. w ponizszym opisie oznacza oczka: Włóczką Fabel, na drutach nr 2,5 nabrać 120-130-140 o. Przer. górną część skarpetki następująco: przer. 12 m, obrócić, zdjąć 1 o., przer. 11 o. w kolejnym rzędzie Przer. 24 m, obrócić, zdjąć 1 o., przer. 23 o. w kolejnym rzędzie Przer. 36 m, obrócić, zdjąć 1 o., przer. 35 o. w kolejnym rzędzie Przer. 48 m, obrócić, zdjąć 1 o., przer. 47 o. w kolejnym rzędzie

15.02.2019 - 11:31

DROPS Design answered:

Witaj Agnieszko, to pomyłka w tłumaczeniu - 'm' oznacza 'oczko'. Już poprawiam we wzorze.

15.02.2019 kl. 15:23

country flag HCL wrote:

Gefunden in 161-38: "SPITZE: In jeder 3. und 4. R werden verkürzte R gestrickt, d.h. bei jedem 2. Mal, wenn bis zur Spitze gestr wird, wird nicht über alle M gestr, sondern mitten in der Arb gewendet, wenn noch 10-13-16 M übrig sind" - das fehlt in der Anleitung!

16.01.2017 - 14:45

DROPS Design answered:

Liebe HCL, Socken 161-38 sind Kraus rechts gestrickt, da muss man die verkürzten Reihen stricken - diese Socken (103-43) sind glatt re gestrickt, dh ohne verkürzten Reihen aber die Maschen bei der Spitze werden Krausgestrickt, und alle anderen Glatt, so wird die Spitze hier gemacht. Viel Spaß beim stricken!

16.01.2017 kl. 17:01

country flag HCL wrote:

Liebes Drops, danke. Spitze ist mir zu voluminös, daher wollte ich wissen, was es mit den teilweise nicht gestrickten Reihen in der französischen Antwort auf sich hat?

16.01.2017 - 14:25

DROPS Design answered:

Liebe HCL, bei dieser Socken (glatt gestrickt), wird die Spitze jeder Reihe Kraus rechts gestrickt. Es gibt bei diesem Modell keine verkürzte Reihe bei der Spitze. Die verkürzten Reihe sind bei diesem Modell gestrickt = die Socken sind hier Kraus re. gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

01.02.2017 kl. 11:29

country flag HCL wrote:

Frage: Laut Anleitung wird Zehenkäppchen als Rechteck gestrickt u. mit mitgeführtem Faden zus.gezogen. Schon beim Str. dachte ich, daß eher Trapezform angebracht wäre, weil die zus.gezogene Spitze ziemliche Falten wirft. In der Antwort vom 27.07.2015 steht " tricotez 2 rangs sur toutes les m, 2 rangs en laissant les 10-13-16 m du bas côté pointe non tricotées" - das steht so nicht in der deutschen Version, oder hab ich da etwas übersehen?

16.01.2017 - 10:45

DROPS Design answered:

Liebe HCL, in den glatt gestrickten Socken werden keine verkürzte Reihe gestrickt: die obersten M sind glatt gestrickt und die untersten 10-16 M werden Krausgestrickt. So bekommen Sie die Spitze. Viel Spaß beim stricken!

16.01.2017 kl. 10:54

country flag HCL wrote:

Oh Mann, jetzt versuche ich schon zum 3. Mal, eine Frage loszuwerden und immer kommt die Fehlermeldung "Kommentar zu lang"! Warum ist das Eingabefeld nicht auf die maximale Zeichenanzahl limitiert?

16.01.2017 - 10:41

country flag HCL wrote:

Guten Tag, ich glaube, einen kleinen Fehler in der deutschen Fassung gefundenzu haben: Die Anleitung für die letzte Reihe endet mit "1 M. zurück stricken" - das müssen sicherlich 11 M. sein.

16.01.2017 - 10:37

DROPS Design answered:

Liebe HCL, stimmt, das wird korrigiert. Vielen Dank!

16.01.2017 kl. 10:47

country flag Gisèle Caron wrote:

Bonjour ! Doit-on continuer tout au long les rangs racourcis ou devons les faire qu'une seule fois ? Merci beaucoup.

16.07.2015 - 21:17

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Caron, les rangs raccourcis de la tige se font uniquement au début + à la fin de la chaussette, en revanche, ceux de la pointe se tricotent tout du long: quand vous tricotez sur toutes les mailles, tricotez 2 rangs sur toutes les m, 2 rangs en laissant les 10-13-16 m du bas côté pointe non tricotées. Bon tricot!

27.07.2015 kl. 14:13

country flag Joannah wrote:

Bonjour et merci pour le debut dois je tricoter 12 ou 14m si ma pointure est le 38.40? en effet dans les indications ca semble etre 12 m quelle que soit la pointure mais vous m indiquez de faire 14 mailles si je suis dans le 3840? j aime les modeles drop s mais il manquent souvent de clarte pour moi qui suis plutot encore debutante merci encore

08.12.2013 - 11:46

DROPS Design answered:

Bonjour Joannah, en taille 38/40 on tricote les 14 m du haut de la chaussettes (les premières m sur l'end). Les premiers rangs raccourcis se font sur 12 m, soit 12 m point mousse, puis les suivants se feront avec 12 m point mousse et les suivantes en jersey. N'hésitez pas à vous enregistrer sur le forum DROPS où une aide peut vous être apportée plus facilement. Bon tricot!

08.12.2013 kl. 21:07

country flag Joannah wrote:

Bonjour je ne comprends pas a partir de quand et ou il me faut faire les rangs mousse pour le haut et la pointe , ce n'est pas clair! merci de votre aide

04.12.2013 - 22:38

DROPS Design answered:

Bonjour Joannah, on tricote au point mousse sur les 12-14-16 premières m (vu sur l'endroit = haut de la chaussette) dès le début (dès le 1er rang) et sur les 10-13-16 m de la pointe à partir du moment où on tricote sur toutes les mailles. Bon tricot!

05.12.2013 kl. 09:12

country flag Murielle wrote:

Je souhaite réaliser ce modèle mais les explications sont uniquement au point mousse alors que la photo nous montre bien du jersey. Comment puis-je obtenir les explications en jersey ?

28.02.2013 - 18:29

DROPS Design answered:

Bonjour Murielle, les chaussettes 103-43 sont tricotées en jersey avec la bordure tige et la pointe au point mousse. Les chaussettes tout en point mousse sont sous le modèle n°103-5. Bon tricot !

01.03.2013 kl. 09:34

Kommentér oppskrift DROPS 103-43

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.