DROPS / 103 / 4

DROPS 103-4 by DROPS Design

DROPS rillestrikket sokk i ”Eskimo” strikket sidelengs.

Stikkord: sidelengs, sokker,
DROPS design: Modell nr EE-139
--------------------------------------------------------

Størrelse: 35/37 – 38/39 – 40/42
Fotens lengde: 22 24 26 cm
Lengde på skaft: 30 32 34 cm
Materialer: DROPS Eskimo fra Garnstudio
200 gr i alle str f.nr 33, rødmelert mix

DROPS Pinne nr 6 - eller den p du må ha for å få 12 m x 26 p rillestrikk på 10 x 10 cm.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Ull
fra 15.00 kr /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 15.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 17.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 19.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 60kr. Les mer.

Instruksjoner

Rille (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 pinner rett.

Strikketips: For hver gang man snur midt på p taes 1.m løs av. Stram tråden og strikk videre som før. Dette gjøres for å unngå hull i overgangene.

Sokk: Husk på strikkefastheten! Sokken strikkes fram og tilbake fra midt under foten, over vristen og avsluttes midt under foten.
Hele sokken strikkes i rille.

Tå: På hver 3. og 4.p strikkes det forkortede p, det vil si at annenhver gang man strikker ned mot tåen strikkes det ikke over alle m, men snues midt i arb når det gjenstår 5-5-6 m – les Strikketips!
Legg opp 62-67-72 m på p 6 med Eskimo. Først strikkes det forhøyning bak slik:
Strikk 8 m, snu, 1 m løs av, strikk 7 m tilbake.
Strikk 16 m, snu, 1 m løs av, strikk 15 m tilbake.
Strikk 24 m, snu, 1 m løs av, strikk 23 m tilbake.
Str 40/42: Strikk 32 m, snu, 1 m løs av, strikk 31 m tilbake.
Alle str: Videre strikkes det 3 pinner over alle 62-67-72 m (husk forkortede p mot tåen – dvs den motsatte siden av forhøyningen).
Nå felles det til hæl slik: Sett 1 merketråd i den 26.-29.-32.m (fra tåen). Fell 1 m på hver side av m med merketråd på hver 2.p totalt 5 ganger = 52-57-62 m. Strikk riller til arb måler 10-12-14 cm fra siste felling – stopp i siden med tå.
Videre økes det til hæl slik: Sett 1 merketråd i den 21.-24.-27.m (fra tåen). Øk 1 m på hver side av m med merketråd på hver 2.p totalt 5 ganger = 62-67-72 m. Strikk 3 p over alle m.
Videre strikkes det forhøyning bak slik:
Str 40/42: Strikk 32 m, snu, 1 m løs av, strikk 31 m tilbake.
Alle str: Strikk 24 m, snu, 1 m løs av, strikk 23 m tilbake.
Strikk 16 m, snu, 1 m løs av, strikk 15 m tilbake.
Strikk 8 m, snu, 1 m løs av, strikk 7 m tilbake.
Sett m på 1 tråd. Strikk 1 sokk til.

Montering: Sy m fra tråden og oppleggskanten sammen med maskesting. Sømmen kommer under foten og opp langs baksiden av skaftet. Snurp tåen sammen og fest tråden godt.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (26)

Terri 24.09.2017 - 09:39:

The pattern for this is written very confusingly, and it seems most people are struggling with the same instructions. You say to work 2 rows on all Sts, and 2 rows shorten. In these '2 rows', are you counting the row on the wrong side when you are knitting back towards the top of the leg? Because you if you have turned the work, you wouldn't be able to knit them anyway. Thanks

DROPS Design 25.09.2017 kl. 00:02:

Dear Terri, the sock is shaped with regular short rows- meaning you turn in mid row, at the prescribed place and turn back. Each turn consist of two rows. The tutorial posted below in another answer might also help, and you can always ask for help in person in the store you bought your DROPS yarn from. Happy Knitting!

Tilde 21.10.2016 - 20:11:

Salve, io sono alle prime armi ai ferri e non ho capito bene le spiegazioni. Il ferro accorciato tra il 3 e il 4 devo farlo semrpe anche quando comincio le diminuzioni per il tallone? E per quanti ferri? Grazie mille e complimenti per il sito e tutti i prodotti: li adoro!

DROPS Design 21.10.2016 kl. 20:32:

Buonasera Tilde. I ferri accorciati per la punta proseguono in modo uguale per tutto il lavoro. Buon lavoro!

Céline 05.12.2015 - 17:56:

Bonjour,Je ne comprends pas comment je dois procéder pour cette partie: "Pointe du pied: se tricote en...jusqu'à.. quand il reste 5-5-6 m." Si je comprends bien je tricote 67 m , un retour mais je m'arrête 5 mailles avant la fin du rang pour faire mon raccourci , je refais un rang entier , retour ,je m'arrête de nouveau 5 mailles avant la fin du rang pour faire de nouveau mon rang raccourci puis mon troisième rang entier, retour, 6 mailles avant la fin pour mon rang raccourci ?? Merci

DROPS Design 07.12.2015 kl. 10:06:

Bonjour Céline, vous tricotez 2 rangs sur toutes les 67 mailles, puis 2 rangs sur 62 m (ne tricotez pas les 5 dernières m de la pointe). Répétez ces 2 rangs tout du long, on forme ainsi la pointe de la chaussette. Bon tricot!

Laetitia 19.11.2014 - 00:00:

Bonjour, pour les rangs raccourcis au debut et a la fin, faut-il intercaler avec un rang ou deux rangs normaux, le rang raccourci ? A quel moment exactement ? Je vous remercie

DROPS Design 19.11.2014 kl. 13:51:

Bonjour Laetitia, les rangs raccourcis du début et de la fin se tricotent sur les mailles indiquées soit au début: 2 rangs sur les 7 premières m, 2 rangs sur les 16 premières m, 2 rangs sur les 24 premières m (+ 2 rangs sur les 32 premières m dans la dernière taille) et à la fin : 2 rangs sur les 32 premières m en taille 41/42 seulement, 2 rangs sur les 24 premières m, 2 rangs sur les 16 premières m, 2 rangs sur les 7 premières m. Bon tricot!

Laetitia 13.11.2014 - 22:48:

Bonjour, a la fin, au lieu de mettre les mailles en attente et tricoter la 2eme chaussette, est-il possible de l'assembler ? Doit-on rabattre les mailles avant de faire la couture? Je vous remercie

DROPS Design 14.11.2014 kl. 14:23:

Bonjour Laetitia, vous pouvez faire la couture sans rabattre les mailles en assemblant les mailles sur l'aiguille aux mailles du rang de montage (cf vidéo grafting sous l'onglet vidéo), ou vous pouvez également rabattre et coudre les mailles du montage à celles que vous avez rabattues comme par ex la technique vidéo ci-dessous (qui fonctionne également dans ce cas). Bon tricot!

Laetitia 12.11.2014 - 22:21:

Bonjour, pour reprendre après les 10 cm, vous m'indiquez que le rang suivant commence par la pointe. Est ce bien la ou il y a les rangs raccourcis? Je vous remercie

DROPS Design 13.11.2014 kl. 09:20:

Bonjour Laetitia, tout à fait côté pointe, on a bien des rangs raccourcis. Après les 10 cm, vous commencez le rang suivant par la pointe et placez un marqueur et augmentez de chaque côté de ce marqueur. Bon tricot!

Laetitia 11.11.2014 - 17:54:

Bonjour, pour la 1ere taille, après avoir tricoter jusqu'à 10 cm de hauteur. Quel est le point ou je mesure les 10 cm? pour arrêter du même cote que la pointe, ou le dernier rang arrive t-il? Merci

DROPS Design 12.11.2014 kl. 09:03:

Bonjour Laetitia, les 10 cm se mesurent à partir de la dernière diminution, c'est-à-dire au niveau du marqueur où vous avez diminué pour former le talon, le rang suivant après ces 10 cm doit commencer par la pointe vers le haut de la jambe pour placer le marqueur au bon endroit. Bon tricot!

Claire 25.05.2014 - 17:47:

Bonjour, Etant débutante en tricot, je voulais savoir ce que signifiait "tourner au milieu du rang" dans l'astuce.

DROPS Design 26.05.2014 kl. 09:46:

Bonjour Claire, on tricote ici des rangs raccourcis, voir vidéo ci-dessous pour la méthode (et nbe de mailles dans les explications pour votre taille). Bon tricot!

Alyson Wildman 21.02.2014 - 16:39:

Hello. I am confused about the part of the pattern regarding the Tip of the Toe where it says every 3rd and 4th row is shorten. The reference to the 3rd and 4th row is confusing me. Is it every other row i.e. every time I am knitting towards the toe that I do this or every other row in terms of first row knit towards toe, knit without doing the shorten, second row of knitting towards toe knit and do the shorten. Hope this makes sense.

DROPS Design 21.02.2014 kl. 16:57:

Dear Mrs Wildman, RS rows start from leg and end towards toe. Work 2 rows on all sts, 2 rows on sts leaving the toe sts unworked, and repeat these 4 rows until the end. Happy knitting!

Yuko 25.11.2013 - 22:45:

In den ersten Reihen sollen nur ein paar Maschen gestrickt, dann die Arbeit gedreht, 1 Masche abgehoben, und dann die Maschen wieder zurück gestrickt werden. Soll danach die Arbeit wieder gedreht werden? Oder wo stricke ich sonst als nächstes lang? Und welche "verkürzten Reihen gegen die Zehen nicht vergessen"? Zu dem Zeitpunkt habe ich doch nur 72 Maschen mit einer Beule auf einer Seite? Und die Beule ist die Ferse, oder? Vielen Dank!

DROPS Design 26.11.2013 kl. 09:34:

Liebe Yuko, das Wenden oder Drehen der Arbeit erwähnen wir normalerweise nur, wenn mitten in der Reihe gewendet wird (bei verkürzten Reihen), am Ende der Reihe ist es klar, dass dann in die andere Richtung gestrickt werden muss. Und ja, die Ferse formt eine Art "Beule".

Kommentér oppskrift DROPS 103-4

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.