Dapper Duo by DROPS Design

Strikket tøffel med pepita mønster i DROPS Lima. Arbeidet strikkes frem og tilbake. Størrelse 35 - 43

Søkeord: flerfarget, relieff, tøfler
DROPS 227-55
DROPS Design: Modell li-132
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
35/37 - 38/40 - 41/43
Fotens lengde: 22-24-27 cm.

MATERIALER:
DROPS LIMA fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
100-100-100 g farge 4305, blå indigo
50-50-50 g farge 0100, natur

PINNER:
DROPS RUNDPINNE NR 3,5: Lengde på 40 cm til rillestrikk.

STRIKKEFASTHET:
22 masker i bredden og 45 pinner i høyden med rillestrikk = 10 x 10 cm.
NB: Husk at pinne nr kun er veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


65% Ull, 35% Alpakka
fra 30.95 kr /50g
DROPS Lima uni colour DROPS Lima uni colour 32.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Lima mix DROPS Lima mix 30.95 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 92.85kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RILLE (strikkes frem og tilbake):
Strikk rett på alle pinner.
1 rille i høyden = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.3. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

TØFLER – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Skaftet strikkes frem og tilbake på rundpinne, ovenfra og ned. Deretter deles arbeidet og midtstykket på foten strikkes frem og tilbake. Når midtstykket er ferdig, strikkes det opp masker langs sidene på midtstykket og foten strikkes frem og tilbake.

SKAFT:
Legg opp 53-57-61 masker på rundpinne 3,5 med DROPS Lima med fargen blå indigo.
Strikk 3 RILLER - les forklaring over. Neste pinne strikkes slik fra retten:
Strikk A.1 over 2 masker, strikk A.2 til det gjenstår 3 masker og strikk A.3 over de siste 3 maskene. Fortsett dette mønsteret til arbeidet måler 10-11-12 cm fra oppleggskanten - avpass slik at den siste pinnen som ble strikket var fra vrangen. Klipp trådene og snu arbeidet til rettsiden. Sett de første 19-19-21 maskene på en tråd, behold de neste 15-19-19 maskene på pinnen og sett de siste 19-19-21 maskene på en egen tråd.

MIDTSTYKKET:
= 15-19-19 masker. Neste pinne starter fra retten, strikk mønster som før over de 15-19-19 maskene, MEN øk 1 kantmaske i hver side på første pinne - øk ved å strikke i fremre og bakre maskeledd av ytterste maske i hver side = 17-21-21 masker på pinnen. Kantmaskene skal strikkes i fargen blå indigo. Strikk til arbeidet måler ca 7½ -8½-10 cm fra der arbeidet ble delt opp - avpass slik at den siste pinnen som strikkes er fra vrangen og strikk de 2 ytterste maskene i hver side sammen på denne pinnen. Kantmaskene er nå felt og det er 15-19-19 masker på pinnen. Klipp trådene.

FOT:
Snu arbeidet til rettsiden. Sett de første 19-19-21 maskene fra tråden tilbake på pinnen. Bruk fargen blå indigo, og strikk rett over disse 19-19-21 maskene, strikk opp 17-19-22 masker innenfor 1 kantmaske langs siden på midtstykket, strikk de 15-19-19 maskene som er ytterst på midtstykket rett, strikk opp 17-19-22 masker innenfor 1 kantmaske langs den andre side på midtstykket, sett de siste 19-19-21 maskene fra den andre tråden tilbake på pinnen og strikk rett over disse maskene. Det er 87-95-105 masker på pinnen. Sett et merke i arbeidet til å måle fra.
Strikk videre i riller til arbeidet måler ca 4 cm fra merket.
Nå settes det 4 merketråder i arbeidet for å vise hvor det skal felles til hæl/tå slik:
Tell 3 masker og sett 1.merketråd, tell 38-42-47 masker og sett 2.merketråd, tell 5 masker og sett 3.merketråd, tell 38-42-47 masker og sett 4.merketråd. Det er 3 masker igjen på pinnen etter den siste merketråden.
Strikk riller og fell til hæl/tå slik fra retten:
Strikk 2 masker rett sammen etter 1.merketråd, strikk 2 masker rett sammen før 2.merketråd, strikk 2 masker rett sammen etter 3.merketråd og strikk 2 masker rett sammen før 4.merketråd. Fell på hver 2.pinne (dvs hver pinne fra retten) til arbeidet måler totalt 7-7-8 cm fra merket som ble satt etter delingen. Fell av med rett.

MONTERING:
Brett tøffelen slik at sidene på skaftet ligger mot hverandre = midt bak. Bruk fargen blå indigo og sy sammen, sy i ytterste ledd av ytterste rille ned til avfellingskanten. Legg tøffelen flatt slik at avfellingskanten ligger dobbelt mot hverandre, sy avfellingskanten sammen i ytterste ledd slik at sømmen ikke blir tykk. Klipp og fest trådene.
Strikk 1 tøffel til på samme måte.

Diagram

symbols = rett fra retten, rett fra vrangen med fargen blå indigo
symbols = rett fra retten, rett fra vrangen med fargen natur
symbols = løft masken av pinnen som om den skulle strikkes vrang, pass på at tråden det strikkes med ligger på vrangsiden av arbeidet (bort fra deg, sett fra rettsiden)
symbols = løft masken av pinnen som om den skulle strikke vrang, pass på at tråden det strikkes med ligger på vrangsiden av arbeidet (mot deg, sett fra vrangen)
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

5) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

6) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

7) Hvilken størrelse skal jeg velge?

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

til toppen

8) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

9) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

10) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

11) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

12) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

13) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

14) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

15) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

16) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

17) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

18) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

19) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

20) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

21) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

22) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

23) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

24) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

25) Hvorfor nupper plagget mitt?

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (7)

country flag Gaetane wrote:

Bonjour, je suis rendu à relever des mailles j ai fait 71/2 et j ai plus que 17 m, à relever ? Comment les prendre alors !

05.02.2023 - 12:44

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, relevez d'abord 17mailles le long du côté droit de la partie du dessus du pied tricotée pendant 7,5 cm, tricotez les mailles du dessus du pied et relevez 17mailles à gauche le long des 7,5 cm du dessus du pied (en commençant et en terminant par les mailles en attente de chaque côté). Cette vidéo montre comment relever les mailles, cela vous aidera peut-être. Bon tricot!

06.02.2023 - 09:54

country flag Gaetane wrote:

Bonjour , pour le dessus du pied , j ai 17 mailles ok, mais pour le motif des couleurs , Est-ce qu on suit le diagramme ou quoi ? Ça rimes pas ! Je tricote 2 m indigo , 3 naturel etc, ou autrement ?

02.02.2023 - 13:35

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, vous devez continuer à suivre les diagrammes comme vous le faisiez auparavant, mais tricotez la 1ère et la dernière m au point mousse (pas en suivant les diagrammes) - comme vous avez mis 19 m en attente, la 1ère m sur l'endroit (après la m lisière) est maintenant la 2ème m de A.2, tricotez les 3 m dernières de A.2 comme avant, puis 3 fois A.2 en largeur (3+12 = 15 m) et terminez par 1 m lis. Bon tricot!

02.02.2023 - 16:14

country flag Gaetane wrote:

Rebonjour ! 😊 bon concernant l intervalle des couleurs , selon le diagramme je tricote en bleu (exemple ) les 4 1 ères lignes dont il y a un tiret et carré blanc se fait en blanc ? Je saisi pas l intervalle 😢quand fait on les 2 couleurs inverse ? Merci 🙏 de votre patience !

01.02.2023 - 16:51

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, les 4 premiers rangs se tricotent en bleu indigo, les 4 rangs suivants en naturel; mais en même temps, quand la 1ère maille de A.2 et de A.3 n'est pas tricotée aux rangs 1 à 4 + la 3ème maille de A.2 aux rangs 5 à 8 : cette maille doit être glissée comme pour la tricoter à l'envers, en veillant à ce que le fil soit toujours bien sur l'envers de l'ouvrage (pour qu'il ne soit pas visible sur l'endroit). Bon tricot!

01.02.2023 - 17:12

country flag Gaetane wrote:

Encore moi 😏suite à ma question , ou est ce que , à l envers du tricot au retour , je tricote les mailles comme elle se présente ? Et je faite la 2 iemes ligne en aller ? Etc,, merci 🙏

01.02.2023 - 14:51

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, sur l'envers, tricotez le rang comme indiqué dans les diagrammes , en lisant de gauche à droite, autrement dit, le 2ème, le 4ème, le 6ème et le 8ème rang des diagrammes se tricotent sur l'envers - et tous les rangs impairs (à partir du 1er rang) se tricotent sur l'endroit. Bon tricot!

01.02.2023 - 16:59

country flag Gaetane wrote:

Bonjour pour le diagramme le 1er rang se tricote comme tel mais quand je tourne ,est ce que je me trouve à faire la 2 iemes ligne du diagramme ? Merci 🙏

01.02.2023 - 14:05

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, tout à fait, vous lisez le 1er rang (et tous les rangs impairs) sur l'endroit, de droite à gauche, et tous les rangs pairs, sur l'envers, de gauche à droite. Bon tricot!

01.02.2023 - 14:33

country flag Carrole Lebel wrote:

Bonjour. J'ai 2 questions à vous poser. 1) Comment tricoter des mailles lisière en bleu indigo lorsqu'il y 4 rangs en couleur naturel? La fait de faire suivre la laine indigo , influence la dimension du tricot... 2) Est-ce que les 4 cm du pied se tricotent en rond et au point mousse? Merci.

03.02.2022 - 23:46

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Label, votre question a été transférée à nos stylistes, je tricoterai les mailles lisières avec la couleur de la rayure, alternativement. La partie "pied" du chausson se tricote en allers et retours, avec une couture sous le pied/la semelle + au milieu dos en remontant le long de la tige. Bon tricot!

04.02.2022 - 09:10

country flag Jo wrote:

Oxford House

26.08.2021 - 09:16

Kommentér oppskrift DROPS 227-55

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.