DROPS / 189 / 36

Berry Waves by DROPS Design

Neulotut sukat, joissa joustinneuletta ja vanhanaikainen kantapää. Koot 35-44. Työ neulotaan DROPS Karisma-langasta.

Tagit: raidoitus, sukat,

DROPS Design: Malli u-851
Lankaryhmä B
-----------------------------------------------------------
Koko: 35/37-38/40-41/44
Jalkapohjan pituus: 22-24-27 cm
Varren korkeus: 17-18-19 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS KARISMA (kuuluu lankaryhmään B):
100-100-100 g väriä 66, vaalea hillitty roosa
50-50-50 g väriä 30, vaalea farkunsininen
50-50-50 g väriä 13, kirsikanpunainen
50-50-50 g väriä 01, luonnonvalkoinen

Mikäli neulot yksiväriset sukat, tarvitset n. 100-150-150 grammaa Karisma-lankaa.

Työ voidaan neuloa myös seuraavilla langoilla:
"Lankavaihtoehdot (Lankaryhmä B)". Katso alla oleva linkki.

DROPS SUKKAPUIKOT NRO 3,5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 22 silmukkaa ja 30 kerrosta sileää neuletta puikoilla nro 3,5 = 10 cm leveyssuunnassa ja 10 cm korkeussuunnassa.

Oletko tehnyt tämän mallin, tai jonkun muun malleistamme? Jaa kuvia sosiaalisissa medioissa ja merkitse ne #dropsdesign, jotta voimme nähdä ne!

Haluatko käyttää toista lankaa? Kokeile lankamuunnintamme!
Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.
Kommentit (0)

100% Villaa
alkaen 2.70 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 2.70 € /50g
Käsityöliike Menita
Tilaa
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 2.70 € /50g
Käsityöliike Menita
Tilaa
Puikot & Virkkuukoukut
Saat tämän mallin langat alkaen 13.50€. Lue lisää.
OHJEESEEN LIITTYVÄT TIEDOT:

RAIDOITUS:
Neulo raidat seuraavasti:
*2 kerrosta vaalean farkunsinisellä, 2 kerrosta vaalean hillityllä roosalla*, toista *-* yhteensä 3 kertaa. *2 kerrosta kirsikanpunaisella, 2 kerrosta vaalean hillityllä roosalla*, toista *-* yhteensä 3 kertaa. *2 kerrosta luonnonvalkoisella, 2 kerrosta vaalean hillityn roosalla*, toista *-* yhteensä 3 kertaa.

LISÄYSVINKKI:
Lisää 1 silmukka seuraavasti: Ota 2 silmukan välinen lankalenkki vasemman käden puikolle ja neulo lankalenkki kiertäen oikein.
----------------------------------------------------------

SUKKA:
Neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla, varresta alaspäin. Kantapää neulotaan tasona ja lopuksi jalkaterä neulotaan suljettuna neuleena.

VARSI:
Luo 44-48-52 silmukkaa vaalean hillityllä roosalla langalla sukkapuikoille nro 3,5. Neulo joustinneuletta seuraavasti:
KOOT 35/37 ja 41/44: 1 silmukka oikein, *2 silmukkaa nurin / 2 silmukkaa oikein*, toista *-* ja neulo lopuksi 1 silmukka oikein.
KOKO 38/40: Neulo 2 silmukkaa oikein / 2 silmukkaa nurin koko kerroksen ajan.

KAIKKI KOOT: Neulo 6 kerrosta vaalean hillityllä roosalla langalla, jatka sitten joustinneuletta RAIDOITTAEN (katso selitys yllä). TARKISTA NEULETIHEYS! Kun raidoitus on valmis, jatka neulomista vaalean hillityllä roosalla langalla, kunnes työn pituus on 17-18-19 cm. Neulo kerroksen ensimmäisillä 24-26-28 silmukalla sileää neuletta (= kantapään silmukat), neulo seuraavilla 20-22-24 silmukalla joustinneuletta kuten aiemmin ja siirrä sitten nämä silmukat apulangalle (= päälliosa).

KANTAPÄÄ:
Jatka neulomalla kantapään silmukoilla tasona sileää neuletta, tee ensimmäisellä oikean puolen kerroksella lisäykset, jotta sukasta tulisi istuvampi, näin: Neulo 9-10-11 silmukkaa oikein, lisää 1 silmukka (lue LISÄYSVINKKI), *neulo 2 silmukkaa, lisää 1 silmukka*, toista *-* yhteensä 3 kertaa ja neulo sitten kerroksen loput silmukat = 28-30-32 silmukkaa.
Jatka sileää neuletta, kunnes kantapään pituus on n. 5-5½-6 cm. Kiinnitä 1 merkki kerroksen keskelle. Neulo seuraava oikean puolen kerros näin:
Neulo 10-11-12 silmukkaa oikein, neulo seuraavat 8 silmukka pareittain oikein yhteen, neulo loput 10-11-12 silmukkaa oikein = 24-26-28 silmukkaa.
Käännä työ ja neulo 1 kerros nurin. Neulo 1 kerros oikein oikealta puolelta.
Neulo nyt tasona nurjan puolen kerroksilla kantapään silmukat yhteen.

KANTAPÄÄN SILMUKOIDEN YHTEEN NEULOMINEN:
Kaikki kerrokset neulotaan työn nurjalta puolelta. Käännä työ ja neulo ensimmäiset 12-13-14 silmukkaa nurin nurjalta puolelta. Ole tarkkana, että lanka on työn takana (= lanka on työn oikealla puolella) ja neulo näin:

VASEMMAN KÄDEN PUIKKO: Neulo 2 silmukkaa kiertäen oikein yhteen, ota sitten yhteen neulottu silmukka takaisin vasemmalle puikolle ja kiristä lanka. Älä käännä työtä.

OIKEAN KÄDEN PUIKKO: Vie vasemman käden puikko oikean puikon 2 seuraavaan silmukkaan (vie puikko vasemmalta oikealle ja tarkista, että puikko on oikean käden puikon takana), aseta lanka vasemman puikon ympäri, vedä sitten lanka näiden 2 silmukan läpi (oikealta vasemmalle) ja pudota nämä 2 silmukkaa oikealta puikolta. Ota sitten yhteen neulottu silmukka takaisin oikean käden puikolle ja kiristä lanka. Älä käännä työtä.

Toista VASEMMAN ja OIKEAN KÄDEN PUIKKO tähän tapaan, kunnes jäljellä on 2 silmukkaa. Kaikki kantapään silmukat on nyt neulottu yhteen. Ota jäljellä olevat 2 silmukkaa oikean käden puikolle ja käännä työ siten, että työn oikea puoli on ulospäin.

JALKATERÄ:
Poimi kantalapun ensimmäisestä reunasta (1 silmukan sisäpuolelta) 11-12-13 silmukkaa, ota apulangalla odottavat silmukat takaisin työhön ja neulo näillä silmukoilla joustinneuletta kuten aiemmin, poimi kantalapun toisesta reunasta (1 silmukan sisäpuolelta) 11-12-13 silmukkaa = 44-48-52 silmukkaa. Jatka päälliosan silmukoilla joustinneuletta ja neulo jalkapohjassa/sivussa sileää neuletta. Neulo SAMALLA RAIDOITUS. Kun raidoitus on valmis, jatka neulomista vaalean hillityllä roosalla langalla. Neulo kunnes työn pituus kantapään merkistä mitattuna on 19-20-23 cm (työhön neulotaan vielä 3-4-4 cm). Kiinnitä 1 merkki työn kumpaankin sivuun siten, että sekä päälliosassa että jalkapohjassa on 22-24-26 silmukkaa. Jatka neulomalla sileää neuletta ja tee kummankin merkkilangan molemmin puolin kärkikavennukset näin:
Neulo kunnes merkkilankaa edeltää 3 silmukkaa, neulo 2 silmukkaa kiertäen oikein yhteen, neulo 2 silmukkaa (merkkilanka on näiden silmukoiden keskellä) ja neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, toista toisen merkkilangan kohdalla. Toista tällaiset kavennukset jokaisella kerroksella, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Neulo seuraavalla kerroksella silmukat pareittain oikein yhteen = 4 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se pari kertaa silmukoiden läpi, päättele langanpäät hyvin.

Neulo toinen sukka samoin.

Kommentit (0)

Tähän ohjeeseen ei löydy kommentteja. Näppäile kommentti!

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 189-36

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin.

Sähköpostiosoitteesi piilotetaan. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.