DROPS Baby Merino
DROPS Baby Merino
100% Villaa
alkaen 4.10 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 4.10€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS Super Sale
DROPS Baby 21-35
DROPS Design: Malli nro BM-035-by
Lankaryhmä A
----------------------------------------------------------
Koko: 1/3 - 6/9 - 12/18 kk (2 – 3/4) v
Jalkapohjan pituus: 10-11-12 (14-16) cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS BABY MERINO:
Nro 22, vaaleanharmaa: Joka kokoon 50 g.

DROPS SUKKAPUIKOT NRO 2,5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 26 s x 34 krs sileää neuletta puikoilla nro 2,5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Baby Merino
DROPS Baby Merino
100% Villaa
alkaen 4.10 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 4.10€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

KANTAPÄÄKAVENNUKSET:
Neulotaan tasona sileänä neuleena.
1. krs (= oikea puoli): Neulo kunnes jäljellä on 1 s, käännä työ.
2. krs (= nurja puoli): Nosta ensimmäinen s nurin neulomatta, kiristä lanka ja neulo kunnes jäljellä on 1 s, käännä työ.
3. krs (= oikea puoli): Nosta ensimmäinen s oikein neulomatta, kiristä lanka ja neulo kunnes jäljellä on 2 s, käännä työ.
4. krs (= nurja puoli): Nosta ensimmäinen s nurin neulomatta, kiristä lanka ja neulo kunnes jäljellä on 2 s, käännä työ.
Neulo lyhennettyjä kerroksia tähän tapaan, kunnes krs:n keskellä on jäljellä 8-8-10 (10-12) s. Kiinnitä 1 merkkilanka työhön.
Jatka tasoneuletta, mutta neulo nyt jokaisella kerralla 1 s lisää. Vältä reikien syntymistä seuraavalla tavalla: Nosta ylimääräistä silmukkaa edeltävä lankalenkki kiertäen puikolle. Neulo lenkki silmukan kanssa yhteen. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes olet neulonut kaikki kantapään s:t.
KAVENNUSVINKKI:
Kavenna näin 3 s:n päässä merkkilangasta: 2 s oikein yhteen, 1 o.
Kavenna näin merkkilangan jälkeen: 1 o, nosta 1 s oikein neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli.
----------------------------------------------------------

SUKKA:
Luo 40-44-48 (52-56) s sukkapuikoille nro 2,5 Baby Merino -langalla. Neulo 2 o/2 n -joustinneuletta suljettuna neuleena, kunnes työn pituus on 7-8-9 (10-11) cm. Siirrä viimeisenä neulottu s samalle puikolle ensimmäisten 19-19-23 (23-27) s:n kanssa = 20-20-24 (24-28) s kantapäätä varten. Loput 20-24-24 (28-28) s (= keskellä jalan päällä) siirretään apulangalle. Keskellä jalan päällä oleva joustinneule alkaa ja loppuu nyt 1 nurjalla s:lla. Tee KANTAPÄÄKAVENNUKSET (ks. selitys yllä). Ota sitten apulangalla odottavat s:t takaisin työhön ja jatka kaikilla silmukoilla suljettua neuletta. HUOM: Jalan päällä olevilla 20-24-24 (28-28) s:lla neulotaan joustinneuletta ja jalkapohjan 20-20-24 (24-28) s:lla neulotaan sileää neuletta. Kun työn pituus kantapään merkkilangasta mitattuna on 7½-8½-9 (11-12) cm (työhön neulotaan vielä n. 2½-2½-3 (3-4) cm), jaa s:t siten, että sekä jalan päällä että jalkapohjassa on 20-22-24 (26-28) s. Kiinnitä 1 merkkilanka kumpaankin sivuun. Neulo kaikilla silmukoilla sileää neuletta suljettuna neuleena ja kavenna SAMALLA kummankin merkkilangan molemmin puolin 1 s (lue KAVENNUSVINKKI). Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs yht. 5-5-6 (6-7) kertaa = 20-24-24 (28-28) s jäljellä työssä. Katkaise lanka (jätä työhön riittävän pitkä lanka viimeistelyä varten). Aseta työ esim. pöydälle ja kiinnitä jalan päällä olevat 10-12-12 (14-14) s jalkapohjan 10-12-12 (14-14) s:aan. Sukan pituus on n. 10-11-12 (14-16) cm.
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Baby Booties

Sarah, Austria

Baby Booties

Roksana, Poland

Baby Booties

Roksana, Poland

Baby Booties

Maja, Poland

Baby Booties

Rebekka, Norway

Gestrickte Babysocken für Junior

Gimpel & Mars, Germany

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS Baby 21-35

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (64)

country flag Violet wrote:

Is there an adult version of this pattern or a way to alter this for larger sizes? My friend really loves them and wants some in her size.

24.05.2024 - 02:17

DROPS Design answered:

Dear Violet, please find our socks patterns for adult with rib here, maybe one of them can inspire you. Happy knitting!

24.05.2024 - 08:19

country flag Jennifer wrote:

Good basic pattern

21.03.2024 - 05:31

country flag Tea wrote:

Hej! Vad kallas hälen som görs här.? Även om jag tittat på mönster för vuxna får jag inte fram samma stickteknik på hälen?

23.10.2023 - 14:49

DROPS Design answered:

Hej Tea, jo den her hælindtagning bruger vi ret ofte. Vi har lavet en video som viser nøjagtig hvordan vi gør. Du finder videoen nederst i opskriften :)

24.10.2023 - 11:07

country flag Tea wrote:

Hej! Vart kan jag hitta ett mönster för hälavmaskning för storlek 36/37 39/40. 41/42... antar att det inte ska stickas tills 8-10 maskor kvar på häl för vuxen också?

23.10.2023 - 14:14

DROPS Design answered:

Hej Tea. Här hittar du mönster på sockar i damstorlekar. Mvh DROPS Design

23.10.2023 - 14:36

country flag Barbara DelPonte wrote:

I have incorporated wrap and turn on gusset but there remains a hole between the add back stitches and the beginning of the new round starting with a continuing of stockinette stitch over 20 stitches and knit 2 purl 2 over 24 stitches. how do i connect these without creating a hole in the sock?

30.08.2023 - 03:02

country flag Lise Hebert wrote:

Je comprends encore moins, vous dites répéter les rangs 1 a 4, En laissant 1 maille,,,,, alors que les rangs 3 et 4 c’est 2 mailles

27.03.2023 - 15:27

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Hebert, à la fin du 1er et du 2ème rang, vous tricotez jusqu'à ce qu'il reste 1 m à la fin du rang et vous tournez, à la fin du 3ème rang, tricotez 1 maille en moins = il reste 2 mailles non tricotées, tournez, et répétez sur l'envers = il reste 2 m non tricotées. Au 5ème rang, répétez: il reste 3 m non tricotées, au 6ème rang, répétez aussi: il reste 3 m non tricotées de l'autre côté et ainsi de suite jusqu'à ce que vous ayez tricoté 10 mailles pour le talon (les autres sont en attente de chaque côté). Regardez bien la vidéo, ce sera plus facile à comprendre. Bon tricot!

27.03.2023 - 15:45

country flag Lise Hebert wrote:

Petite question Quand vous dites continuez les rangs raccourcis jusqu’à ce qu’ils restent 10 mailles Est ce que cela voudrais dire , répéter les 4 rangs diminutions de talon,,, je comprends pas trop là

27.03.2023 - 14:26

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Hebert, avez-vous regardé la vidéo que j'ai indiqué dans la réponse précédente? Elle montre précisément comment tricoter ce type de talon: vous tricotez 1 maille en moins à la fin de chaque rang (vous laisser 1 m en attente à la fin de chaque rang) de chaque côté jusqu'à ce qu'il reste 10 mailles sur l'aiguille (les autres mailles sont en attente de chaque côté), puis vous tricotez 1 maille en plus à la fin de chaque rang jusqu'à ce que toutes les mailles du talon aient été à nouveau tricotées. Bon tricot!

27.03.2023 - 15:35

country flag Lise Hebert wrote:

Quand vous indiquez, continuez les rangs raccourcis, je comprends pas trop Est ce que cela voudrait dire refaire les 4 rangs de diminution

27.03.2023 - 01:37

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Hebert, vous continuez à tricoter comme aux rangs 1 à 4, mais en laissant toujours 1 maille en plus non tricotée à la fin du rang (vous tricotez 1 m en moins tous les rangs, en fin de rang), puis vous tricoterez 1 m en plus tous les rangs en fin de rang. Cette vidéo montre comment tricoter ces rangs raccourcis. Bon tricot!

27.03.2023 - 09:42

country flag Lise Hebert wrote:

Puis-je tricoter ce modèle de bas avec des broches circulaires en utilisant le magic loop

26.03.2023 - 23:53

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Hebert, tout à fait. Bon tricot!

27.03.2023 - 09:40

country flag Véronique WUILLEMIN wrote:

Bonjour, Je tente de réaliser les chaussettes ci-dessus. Tous mes nombreux esais sont vains et cela en suivant les tutos. Auriez-vous ce même modèle à tricoter avec 2 aiguille plates ? (Je tricote un modèle pour adulte à 2 auguilles) Une 1ère pour les babig ! ;) Merci pour votre réponse et vos futures explications ! Cordiallement, Je m'en retourne à un ultime essai !

05.11.2022 - 17:20

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Wuillemin, la plupart de nos chaussettes bébé sont tricotées en rond, mais certaines se tricotent en rangs (on les attribue souvent de "chaussons" mais en fonction des modèles et de l'effet souhaité, vous pourrez peut-être les utiliser en chaussettes. Sinon, vous avez ce modèle qui a sa propre vidéo. Bon tricot!

07.11.2022 - 08:37